czosnkowy, czy ziołowy doskonale sprawdza się jako dodatek do kebabów, sharmy, pizzy, sałatek, frytek, czy chipsów. Jest prosty w zrobieniu i można go dowolnie modyfikować, w zależności od tego jakie mamy akurat składniki i czy chcemy mieć wersję normalną czy bardziej pikantną. Składniki podstawowe: 1 duży jogurt naturalny
Smakowy Rajcytryny i delikatnie dokładamy pianę z białek. Zmniejszamy temperaturę piekarnika do 120 stopni. Wlewamy krem pieczemy jeszcze około 30 minut. Kroimy w kosteczki, najlepiej nożem do pizzy:) Podajemy oprószone cukrem pudrem:) P.S Ciasto sprawdzi się także idealnie w formie cytrynowego mazurka, ma piękny kolor
Luźna Kuchniatrawska, posadzić jeszcze jedną komarzycę, skrócić niektóre gałązki. Ale wiedzieliśmy, że wieczorem czeka nas uczta- ognisko i kolejne testowanie marketowych produktów. Tym razem na tapetę poszedł drożdżowy spód do pizzy, którego użyliśmy do zawinięcia mini kiełbasek śląskich (z plasterkiem sera), które potem upiekliśmy na ognisku- cu-do! Do tego oscypki z naszą własnoręcznie robioną żurawiną. I pianki- jak dzień dziecka
les mirabellesKuchnia włoska... jedna z moich ulubionych. Mogłabym ją jeść na okrągło, niezależnie od tego czy to pizza czy pasta. Dzisiaj proponuję Wam klasyka, czyli spaghetti bolognese. Jego odmian jest wiele, u nas w domu je się je według tego właśnie przepisu. Ostatnio przygotowanie tego dania przekazałam w ręce mojej młodszej córki i muszę przyznać, że daje radę :-). Spaghetti bolognese
Kulinarne przygody Gatityugotowane jajko na twardo ( pól jajka na porcję ), przekrojone na pół małe kuleczki mozzarelli, zalewam goracą zupą ( ważne aby zupa była gorąca wtedy mozzarella, będzie się " ciągła " jak na pizzy ).Posypuję pokrojona zielona cebulką. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródŚwietna alternatywa dla pizzy, wspaniała na obiad lub ciepłą kolację. Różnorodność smaku jest wręcz nieograniczona...polecam również dla Wegetarian Tartę z cukinią i pomidorami i Mini tarty z kurkami . Składniki na ciasto: 150 g mąki 1 jajko 85 g schłodzonego masła 1/2 łyżeczki soli Składniki na farsz: 150 g wędzonego łososia 250 g mozzarelli
Gosia gotujepłasko... ... i wbiłam roztrzepane widelcem jajka - doprawiłam Na wolnym ogniu pod przykryciem smażyłam frittatę 10 minut Gdy się już zetnie, bardzo ładnie się kroi w trójkąty jak pizza :) Smacznego i na zdrowie! :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comchrupiąca. Kiedy więc ciasto osiągnęło pożądany stopień zrumienienia wyjąłem je z piekarnika i przełożyłem całość ostrożnie na dużą deskę. Banicę kroiłem ostrym nożem w sposób zbliżony do sposobu krojenia pizzy - w trójkąty. Można również odwijać poszczególne zwoje ślimaka, zaczynając porcjowanie od zewnątrz i stopniowo dochodząc do środka. Pokrojone porcje banicy nałożyłem na talerze i podałem z przygotowaną wcześniej sałatką
Wyprawy kulinarnewielu wersji sosu czosnkowego. Używałam przy tym przeróżnych składników: majonez, kefir, maślanka aż w końcu trafiłam na wersję idealną dla nas. :-) Sos jest lekki i bardzo smaczny. Pasuje do pizzy, mięs, frytek i wszystkiego czego dusza zapragnie. W przepisie podaję dokładne ilości składników, ale można je dowolnie modyfikować w zależności od pożądanej konsystencji sosu, poza tym jogurty i serki różnych
Szefowa kuchniczyli turecką pizzę. " Za typowy placek turecki uznaje się pide . Podaje się go bardzo często w tureckich restauracjach za granicą, ale w kraju jada tylko w czasie ramadanu jako obowiązkowy składnik posiłku, gdy przestaje już obowiązywać nakaz ścisłego postu. Pide piecze się z mąki pszennej, nadaje mu kształt łódki z rozcięciem pośrodku, by móc nafaszerować posiekanym mięsem i przyprawami
KUCHARNIAdominuje, ale jest idealnie wyczuwalny i wspaniale komponuje się ze smakiem truskawek i bitej śmietany. Nie bójcie się tego połączenia. Pokochajcie bazylię nie tylko w sałatce caprese i na pizzy. Już sama utarta z cukrem stanowi wyjątkowy przysmak - posypcie nią lody, dodajcie do drinka... Niedziela ma teraz dla mnie smak biszkoptu bazyliowego . Nieprędko pójdę po ciastka do cukierni
KUCHARNIAporozumienia, która sprawiła, iż wszyscy od razu poczuli się, jak jedna wielka rodzina. A co jedliśmy? Oto menu Kulinarnej Majówki: MENU – SOBOTA Krem ze szparagów z oliwą czosnkową Wiosenna pizza ze szparagami i pokrzywą na buraczanym cieście Tarta z botwinką i serem feta/kozim Sałaty wg pomysłu i wykonania Uczestników Suflet rabarbarowy z imbirem MENU NIEDZIELA Zielone smoothie ze szpinakiem Zupa
KUCHARNIAwięcej powiem że jest to ser o smaku z suszonym pomidorem, bazylią i czosnkiem. Ten ser bardzo łatwo się rozpuszcza, więc możemy używać go do pizzy, roladek, zapiekanek i innych dań. Polecam ten ser http://www.ser-korycinski.pl/ bo jest naprawdę bardzo dobrym serem naturalnym. Napiszę tu trochę o tym smacznym serku. Ser jest w pełni naturalny
Kuchnia Danusijogurtem (najlepiej zmiksować żeby nie było grudek jogurtu), dodać czosnek granulowany, pieprz kolorowy i naprawdę dużo pieprzu czarnego (oczywiście ilość zależy od preferencji smakowych). Sos nadaje się do pizzy, tortilli, kebaba, placków ziemniaczanych
Mix smaku