pizza i - 500 przepisów (strona:18/34)

Minipizze z ciasta francuskiego 307

części. Porcje ciasta ułożyć na natłuszczonej masłem blasze. Każdy kawałek posmarować ketchupem, delikatnie oprószyć bazylią i kolejno wykładać porcję pieczarek, parówek i papryki. Wierzch każdego kawałka posypać startym serem. Pizze piec ok.20 min w 180 o C. Uwaga – sprawdzona rada ) parówki można oczywiście zastąpić dowolną inną wędliną lub mięsem Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Świat Smaku
WYCISKANY SOK Z POMIDORÓW 182

innymi schorzeniami. Kilka pomidorowych faktów • Najlepsze źródła likopenu to: sos pomidorowy, ketchup, zupa pomidorowa, puszkowane pomidory, sok pomidorowy, sok wielowarzywny, zupa jarzynowa, różowy grapefruit. • Spożywanie pomidorów, sosu pomidorowego i pizzy z sosem pomidorowym częściej niż dwa razy w tygodniu, może zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka prostaty o 21-43%. • Przyswajalność likopenu znacznie wzrasta, jeśli pomidory gotowane są z dodatkiem tłuszczy

potrawyregionalne
Hiszpańska coca z chorizo 176

hiszpańskiej akcji Zuzi postanowiłyśmy wspólnie przygotować cocę - hiszpański placek z dodatkami, zbliżony do znanej zapewne wszystkim pizzy. Różnica polega na tym, że tu spód piecze się sam, a natępnie na już upieczonym układa się dowolne dodatki. U mnie dodatkami była przesmażona z cebulką kiełbaska chorizo, czerwona papryka i oliwki. Wraz ze mną wyzwania podjęły się: Mirabelka , Panna Malwinna i Zuzia

Codzienne Gotowanie
Baranina po rzymsku 187

Kuchnia włoska to nie tylko pizza i makarony, to także różnego rodzaju wspaniale przyrządzone mięsa, w tym oczywiście baranina. Baraninę po raz pierwszy spróbowałam mieszkając już na Wyspach i muszę przyznać, że bardzo mi zasmakowała, choć niestety K. jej nie lubi, dlatego te ż  rz adko ją przygotowuję, a szkoda bo jest bardzo smaczna.  Z tego

Codzienne Gotowanie
Włochy: Bruschetta 183

jedna z najbliższych naszemu sercu kuchni. Zamiast przysłowiowej wisienki na torcie, włosi użyliby oliwki na szczycie spaghetti bolognese, a zamiast dwóch kropli wody bylibyśmy podobni niczym dwa kawałki pizzy. Wiele razy słyszałam, że włosi są bardzo podobni do polaków, tak samo żywiołowi, szczerzy aż do bólu i mocno przywiązani do rodziny. Włosi tak samo jak my toną w dziesiątkach różnych

Przepysznik - BLW i nie tylko
Zbijanie najczęstszych wymówek podczas odchudzania 193

regularnie odwiedzać sklepów ze zdrową żywnością - większość produktów można kupić w marketach czy na lokalnych bazarkach.  Pamiętaj też, że owoce i warzywa, szczególnie sezonowe, są znacznie tańsze niż pizza, chipsy czy słodycze . Najlepszym rozwiązaniem jest tutaj zrobienie kalkulacji wydatków. Podlicz wszystkie pieniądze wydawane na jedzenie (łącznie z posiłkami na mieście, napojami gazowanymi, alkoholem, batonami i innymi niezaplanowanymi zachciankami

Powiedz dietom nie
Chałka z budyniem 212

zniechęcał mnie fakt długiego wyrabiania ciasta jak i czekania aż wyrośnie. Jednak od kiedy mam w swoim robocie hak do ciasta drożdżowego to zdecydowanie polubiłam ciasta drożdżowe, bułeczki i pizzę :)  Czas oczekiwania jest wynagrodzony przez rewelacyjny smak domowego wypieku. Gorąco polecam! Oryginalny przepis znajduje się tutaj . Składniki na 2 chałki: 600 g mąki 42 g świeżych drożdży

Moja Galeria Smaku
Jajecznica idealna 192

miąższ usiany jest oczkami o wielkości orzecha laskowego. Aldamer MSM Mońki doskonale nadaje się do błyskawicznego przygotowania szybkich przekąsek w postaci koreczków i kanapek, jak również do zapiekanek, sosów, pizzy czy dań bardziej wyszukanych, jak coraz popularniejsze fondue. Kulinarną kompozycję z łagodnym w smaku serem Aldamer, najlepiej stworzą lekkie wina o delikatnym bukiecie, białe bądź różowe. Źródło: http://www.msm-monki.pl/Nasze,produkty/Sery_typu_szwajcarskiego/Aldamer/4,28,0

ClauditteMissCooking
Konkurs - Daj ponieść się fantazji i stwórz idealną pizzę na lato! 129

ochotę na zamówienie sobie pizzy a może innego dania np sushi? Jeśli są wśród Was chętni to zapraszam na konkurs organizowany wraz z portalem pyszne.pl . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Domowe lody bazyliowe bez jajek 129

Moje tegoroczne odkrycie kulinarne to... bazylia na słodko ! Jestem nią zachwycona ! Nigdy bym nie przypuszczała, że to intensywne zioło, które od zawsze dodaję do pomidorów, pizzy czy do makaronu jest cudownym i i bardzo aromatycznym dodatkiem do... deserów. Na blogu pojawiła się już  bazyliowa panna cotta z poziomkami , a dziś zapraszam na rewelacyjne lody bazyliowe. Zróbcie

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanka makaronowo-warzywna pod beszamelem 209

sytego. Wyszło smaczne ,bezmięsne danie. Składniki brokuł 100 g marchewki mrożonej 100 g fasolki szparagowej mrożonej 200 g makaronu świderki por (biała część) 200 g sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek szczypiorek Sos: 4 łyżki masła 2 łyżki mąki 600-700 ml mleka gałka muszkatołowa sól ,pieprz Przygotowanie   Brokuł dzielimy na różyczki i blanszujemy na lekko posłodzonym wrzątku

R'n'G Kitchen
27. Placki cukiniowe (bezglutenowe) 237

Dzień Dziecka! Z tej okazji, wraz z moim facetem chcieliśmy znów poczuć się jak dzieci, poszliśmy na ogromną pizzę, na lody.. Mało dietetycznie, mało zdrowo.. Raz na rok można pozwolić sobie na CHEAT DAY :) Chociaż przyznam szczerze, że mam niemałe wyrzuty sumienia przez ilość pochłoniętego jedzenia, ale czego się nie robi dla frajdy swojego mężczyzny! Dziś proponuję

Be Fit Be Strong
Kaszotto szparagowe 202

roku bardzo polubiliśmy. Trzeba się więc nimi nacieszyć na zapas, na cały rok...Była już sałatka ze szparagami , było sushi ze szparagami , w planach mam jeszcze pizzę. A dziś szparagowe kaszotto-moje danie konkursowe, które przygotowałam na warsztatach "Lubię kaszę". Całe danie jest raczej lekkie, bardzo wiosenne, o delikatnym smaku i kremowej konsystencji. Robi się w mniej niż pół godziny

Zawsze głodna!
Rogaliki drożdżowe z marmoladą i kruszonką (wersja tradycyjna i bezlaktozowa) 145

minut (przykryć ściereczką, a miskę postawić w ciepłym miejscu - np. przy piecu). Ciasto podzielić na części i każdą z nich rozwałkować w kształt koła. Pociąć na części (jak pizzę). Na brzeg każdego "trójkąta" nałożyć marmoladę, posmarować rozmąconym białkiem i zawinąć w rogalik. Rogaliki ułożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia i posmarować z wierzchu rozmąconym żółtkiem i posypać kruszonką. Dobrze

Mania Wypiekania

Proponowane wyszukiwania