pizza 4 sery - 500 przepisów (strona:19/34)

Flammkuchen 141

bazie ciasta chlebowego,z dodatkiem cebuli,boczku cietego w drobne slupki i smietana.Pieczona krotko w wysokiej temperaturze.Przypomina wloska pizze,ale nia nie jest.Ciasto wykonane jest bez dodatku drozdzy,jest bardziej chrupiace i szybsze w przygotowaniu.Spotykamy Flamkuchen z roznymi dodatkami,tartym serem,slimakami,rowniez z owocami oraz inne - ograniczone tylko wyobraznia kucharza.Nazwa oznacza"pieczona w ogniu".Jest to zwiazane z faktem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sycylijska pizza z rybą 201

miejscach Dodatki na wierzch u mnie to -ser koryciński swojski -cukinia baby -papryka grillowana, może być zwykła papryka -szczypiorek -brokuł ugotowany na parze -oliwa z oliwek, sól -szynka Dodatki komponujecie sami według potrzeb kubków smakowych. Z pozostałego ciasta wałkujecie placek, kroicie w długie paski i ściskacie co ok.centymetr, powstanie pasek kokardkowy. Przykrywacie pizzę i lekko dociskacie. Smarujemy oliwą z oliwek

Z Kuchni Do Kuchni
Calzone 207

było smaczne! Byłam w szoku, myślałam, że z pizzą nie wygra, a tu niespodzianka. Calzone jest odmianą pizzy w kształcie pieroga, do środka można dodawać wszelkiego rodzaju dodatki, takie jakie tylko chcecie - u mnie pieczarki, sos szpinakowo-pomidorowy i ser. A Wy macie jakieś ulubione dodatki? Zapraszam na Calzone."Składniki:450 g mąkiłyżeczka soli20 g drożdżyłyżeczka cukru270 ml mlekałyżeczka oleju

Słodkie Przyjemności
Drożdżowa tarta z cukinią i chorizo 198

diecie polecam domową pizzę, przynajmniej wiesz co jesz. Smacznego! Składniki : Ciasto :* 2 szklanki mąki - u mnie mąka do pizzy* centymetrowy pasek drożdży* pół szklanki ciepłej wody* szczypta soli* szczypta cukru* łyżka oliwy z oliwekDodatkowo : sos pomidorowy, grillowana cukinia, plasterki chorizo, tarty ser żółty  Przygotowanie :Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłą wodę i odstawić do wyrośnięcia. Tak przygotowany zaczyn

Magiczne Życie Marty
Calzone na cienkim cieście 236

szklanki maki 0,5 szklanki ciepłego mleka 0,5 szklanki wody 20 gram drożdży sól i pieprz Nadzienie u mnie: Mozzarella ser żółty salami czosnek pieczarki  groszek konserwowy Sos pomidorowy: 2 pomidory  2 listki bazylii czosnek  zioła prowansalskie sól i pieprz Do miski wsypujemy mąkę, w ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, dodajemy je do mąki, następnie  wlewamy(...)wodę...wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 20 minut.... Po tym czasie ciasto wyrabiamy, jeśli przykleja sie wam do deski to dodajcie więcej maki...Ciasta wystarczy na 3 duże pizze... Sos pomidorowy: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy do uzyskania konsystencji sosu... Dodajemy swoje ulubione składniki  na jednej połowie i drugą polowa ciasta zamykamy pizze...nastepnie pieczemy

NaKońcuJęzyka
Leśna pizza z kurkami, boczkiem i gorgonzolą 276

zrobię dziś: Leśną pizze z kurkami, boczkiem i gorgonzolą SKŁADNIKI: ciasto na pizzę wg PIZZA HUT 30 g drożdży 400 g mąki 2 łyżki oliwy z oliwek łyżeczka soli 1/3 szklanka mleka 1/3 szklanka gorącej wody szczypta pieprzu łyżeczka cukru 250- 500 g kurek cebula ser gorgonzola boczek śmietana ser mozzarella, rozmaryn, czosnek, świeża pietruszka do posypania Połączyć 1/3 szklanki(...)cebulką, po czym doprawiamy solą, pieprzem oraz gałązkami rozmarynu. Zaprawiamy śmietaną z czosnkiem, mieszamy. Na rozwałkowane ciasto nakładamy kurkowy farsz, kładziemy boczek i pokruszoną gorg. Posypujemy starta mozzarella. Pizzę piec w temperaturze 250 stopni na kamieniach przez ok 5-10 minut. Pizzę podawać posypaną pietruszką. Smacznego

MarciochaKucharzy
21 słów, które pozwolą odnaleźć się we włoskiej pizzerii 291

Acciughe – anchovies Basilico – bazylia Capperi – kapary Cilegino – pomidorki wiśniowe Cipolle – cebule Frutti di mare – owoce morza Funghi – grzyby Mozzarella – ser z mleka krowiego Mozzarella di bufala – mozzarella zrobiona z mleka bawolic Olio – oliwa Olive – oliwki (verde – zielone / nere – czarne) Origano – oregano Peperoncini – ostre papryczki Peperoni – ostra odmiana salami Prosciutto(...)szynka Pomodoro fresco – świeże pomidory Salame picante – pepperoni lub ostra salsiccia Salsa di pomodoro – sos pomidorowy Salsiccia – włoska biała kiełbasa Tonno – tuńczyk Wurstel – parówka, często wkrajana na pizzę pokrojona w plasterki, a czasem przekrojona wzdłuż na pół

Bon Ton Italia
Latawice też muszą jadać - czyli coś gotowego 1168

pizzeria ( Pizzeria Swojska ) Musiałam sprawdzić czy awaryjnie można zamawiać. Menu jak na początek spore . Różnego rodzaju pizze , wybór makaronów , zapiekanek, mięs z grilla. sałatek, dań z pieca. Ceny do przyjęcia. Obsługa bardzo miła. Zamówiłam na próbę : Calzone ( pieróg) sos, szynka, ser, pieczarki --17 zł Sałatkę grecką ( kapusta pekińska ,ser feta, ,pomidor, ogórek, cebula, czarne oliwki ) --15 zł + do sałatki

Buniabaje w kuchni
Domowa pizza 217

wyszło takie jakie mi odpowiada w 100%. Ma ono delikatny czosnkowy posmak, ale równie dobrze możemy dodać do niego zioła prowansalskie. Ja niestety ich nie lubię.  Część pizzy zawsze robię z szynką, a część z pepperoni. Najchętniej przyrządziłabym hawajską, ale moi mężczyźni dziwnie na mnie patrzą na samo słowo ananas. A nie chciałam zaczynać puszki na dwa plastry tego(...)kleiło się nam do rąk)1- 1,5 łyżeczki czosnku w proszku Na wierzch: Sos: Mały słoiczek koncentratu (ok. 90-100g) Bazylia Oregano Tymianek Pieprz Dodatkowo: 20 dag sera żółtego ok. 10-15 dag pieczarek ok. 5 dag salami pepperoni ok. 5 dag szynki mała cebula Przygotowanie: Drożdże rozdrobnić, zasypać cukrem. Odstawić na kilka minut w ciepłe miejsce, żeby

Fabryka pomysłów
Smaki Włoch 211

Garda Obowiązkowym punktem wizyty we Włoszech musi być pizza - genialna w swej prostocie Margharita. Ciasto prawdziwej włoskiej pizzy jest cieniutkie i kruche, nie wchłania sosu. Sos przygotowywany przez parę godzin ma intensywny smak świeżych pomidorów, przyprawiony aromatycznymi ziołami. Do tego jeszcze pyszny ser i parę minut w  piecu opalany drewnem... niebo w gębie :)  Popijamy oczywiście lokalnym winem - vino

Atlas Smaków
"Pizza" z bakłażana z mozzarellą i pomidorami 241

starczyć Wam za obiad. Taki sam myk możecie zrobić z plastrami cukinii, kabaczków lub patisonów.  "Pizza" z bakłażana czyli bakłażan zapieczony z mozzarellą i pomidorami przepis własny Składniki (dla 2 osób): 1 duży bakłażan 6 łyżek sosu pomidorowego*  6 łyżek tartego sera mozzarella 3 łyżki sera parmezan 1 pomidor garść liści bazylii oliwa sól, świeżo mielony pieprz * Jako

Chilli Czosnek i Oliwa
Święto pizzy w Kuchni po mojemu. Znowu;) Kurczak curry z ananasem i wiejska tym razem. 221

Wpadam na chwilę pochwalić się, że znów do naszego domu święto pizzy zawitało. Wiem - co to kogo obchodzi w sumie. Może i nikogo skoro na moim

Kuchnia po mojemu
Pizza ziemniaczana 165

Niecodzienny sposób na przyrządzenie pizzy :) Spód z ciasta ziemniaczanego. Pychota! Składniki: 1 kg ziemniaków 2 żółtka 2 łyżki masła 25 dag kiełbasy wiejskiej 1 cebula 1 papryka 1 puszka kukurydzy 10 dag sera żółtego 10 dag pieczarek ¼ szklanki śmietany 5 łyżek mąki Sól, pieprz Ketchup Tłuszcz do formy Bułka tarta do formy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Ziemniaki obrać

Tradycyjna Kuchnia
43. Pizza w domowym wydaniu: czyli pizzerinki na razowym spodzie! 301

obiad narodził się spontanicznie, z powodu lekko imprezowego sobotniego wieczoru i małej ilości składników w kuchni ze względu na koniec tygodnia (;  Nie znam osoby, która nie lubi domowej pizzy, więc mam nadzieje, że ten pomysł podpasuje również i Wam! Do sosu pomidorowego została dodana odrobina białego wina, przez co sos różni się od swojego pierwowzoru - kombinujcie w kuchni, bo naprawdę(...)pół puszki kukurydzy, odsączonej z wody kilka plasterków sera żółtego pokrojonego w paseczki kilka plasterków salami pokrojonych na 4 części pół słoiczka czarnych oliwek odsączonych z wody, przepołowionych 1 połówka przekrojonego czosnku + oliwa do posmarowania ciast na pizzerinki i papieru do pieczenia  ulubione świeże zioła  ! Jednak jak to przy pizzy: kompilacja składników może być dowolna, u mnie taki

Symfonia Smaków
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 359

przesmażonym czosnkiem i posypać przyprawami i będzie wyśmienity, nieoceniony w kuchni cheddar/parmezan/mozzarella To 3 rodzaje sera, które najczęściej goszczą w mojej lodówce. Pierwszy wyrazisty w smaku, idealny do kremowych sosów, drugi to podstawowy składnik kuchni włoskiej, którą uwielbiam, trzeci to najlepsza propozycja na zapiekanki, pizzę i inne zapiekane dania sok pomarańczowy Swój zawsze rozcieńczam wodą, ale staram się pić jedną

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania