Pyszna, pikantna, lekko chrupiąca brukselka z dodatkiem azjatyckich sosów i papryczki chilli. Idealna jako dodatek do dań głównych. Zainspirował mnie ten przepis. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 2 porcje: 300 g świeżej brukselki sól, cukier 1 papryczka chilli, pokrojona w plasterki 2 łyżeczki drobno posiekanego imbiru 3 ząbki czosnku, pokrojone w ćwiartki 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżeczka sosu rybnego
Tajskie smakiJak radzicie sobie z obiadami w takie upały?U mnie najczęściej kończy się na dużej ilości sałaty i kilku grzankach. Wszystko, byle nie włączać piekarnika.Każdy
bistro mamaTalerz takiej sałatki śmiało można zjeść na obiad. W lodówce mam zawsze sałatę lodową lub mix sałat. Kiedy nie jesteśmy bardzo głodni, ale czujemy, że jednak
bistro mamaChwila wytchnienia po ostatnich obiadowych kalorycznych propozycjach. Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami, zgrillowałam więc gruszkę na dobry początek. Czy ktoś jeszcze pamięta, że dwa tygodnie
bistro mamaPostanowiłam, że wyjątkowo potraktuję kijem mojego męża, czyli naleśnikami ze szpinakiem, którego nigdy tknął i nie tknie, a ja skapitulowałam i postanowiłam uszanować jego wolę :) A
bistro mamaJeśli miałabym wskazać ulubioną rybę, zdecydowanie byłby to łosoś. Pieczony, smażony, wędzony. Na drugim miejscu byłby dorsz. Ryby powinniśmy jeść dwa razy w tygodniu.Tyle z teorii
bistro mamaWywołałam sama u siebie kolejną lawinę wspomnień. Zaczęło się od rozmowy z córką, bo bardzo chciała wiedzieć co takiego znajduje się w tornistrach dzieci, które idą
bistro mamaTa sałatka pewnie nigdy nie znalazłaby się na blogu, gdyby nie... no właśnie. Ktoś powiedział, że macierzyństwo to wszystko, tylko nie sztywny plan. Nie da się
bistro mamastresu, spożywane w pośpiechu albo ograniczone do wypicia kawy. Możecie przygotować szybkie grzanki na maśle szałwiowym, z figą i puszystym kremem serowym, z ulubioną konfiturą słodką albo pikantną, lub skropić je sosem balsamicznym. Figi doskonale łączą się ze wszystkimi smakami. Czas przygotowania:15 minutPorcje: 4 Składniki:8 kromek pieczywa tostowego,150 g serka Almette z kolorowym pieprzem
SzczyptaSmaQodmiany i na przekór jesieni proponuję słoneczne i kolorowe danie prosto z Meksyku - quesadillas z pikantnym farszem wołowiny, kwaśnym sosem śmietanowym i salsą z pomidorów i awokado. Danie niezwykle łatwe w przygotowaniu, efektowne i smaczne. Zapraszam na wyprawę kulinarną w cieplejsze rejony świata...Do przygotowania dania użyłem:500 mielonego mięsa wołowego,2 zielonych papryczek chili,1 średniej cebuli
Wyprawy kulinarneSkładniki: 1 duża młoda kapusta 0,5 kg łopatka wieprzowa 0,5 kg szynka wieprzowa 2 cebule 1 bułka namoczona w mleku 1 jajko 2 łyżki
Kulinarny karnet ChristopheraPost Szybka sałatka z zupek chińskich z papryką, ogórkiem, pomidorem i kukurydzą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePost Sałatka z zupek chińskich z wędzonym kurczakiem, granatem i pomidorem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePost Naleśniki z pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePost Sałatka ziemniaczana z kabanosami i jajkiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przeboje