pietruszka - 3495 przepisów (strona:176/233)

1508. Surówka z dyni 150

Pierwszy raz robiłam również surówkę z dyni... 20 dkg dojrzałej dyni ( bez skóry i miąższu) 2 jabłka 1 pomidor kawałek papryki natka pietruszki sól,pieprz majonez sok z cytryny Majonez wymieszać z sokiem z  cytryny, dodać sól i pieprz. Pomidor i paprykę pokroić w kostkę, dynię i jabłka zetrzeć  na tarce (grube oczka).Warzywa dodać do  majonezu

Moje domowe kucharzenie
1516. Zupa "gulaszowa" 244

chwili zaczęłam coś kombinować..dodawać co było po ręką haha...i tak oto powstała pyszna i bardzo sycąca zupka.. 30 dkg kiełbasy 1-2 cebule marchewka pietruszka kawałek pora kawałek papryki ziemniaki pomidory w puszce 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 3-4 łyżki kaszy jęczmiennej   sól, pieprz, wegeta listek, ziele Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić, dodać pokrojoną

Moje domowe kucharzenie
Zapiekanka makaronowa 232

kolorowej papryki  1 mała puszka pomidorów w zalewie  3 łyżki margaryny  1/2 szklanki gęstej śmietany  1 łyżka oleju  duża garść posiekanej zieleniny (bazylia, natka pietruszki, tymianek, oregano, majeranek)  garść startego sera żółtego (parmezan, oscypek)  sól, mielona ostra papryka Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody z łyżką oleju. Dokładnie odcedzić i wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Kotlety rybno- ryżowe 225

wystarczy kotleciki usmażyć...do tego ziemniaki..jakaś surówka ..i obiad gotowy.. 30 dkg ryżu 50 dkg ryby morskiej 2 jajka sól morska , pieprz przyprawa rosołowa koperek lub natka pietruszki bułka tarta i jajka do panierowania olej do smażenia Ryż ugotować w osolonej wodzie.Rybę również ugotować w osolonej wodzie,osączyć z wody i rozdrobnić.Do ostudzonego  ryżu dodać

Moje domowe kucharzenie
Bitki w sosie pomidorowym 182

wzbogacająca smak i aromat mięsa wieprzowego. Powstaje na bazie ziół i przypraw i nie zawiera glutaminianu sodu ani sztucznych barwników. W skład mieszanki wchodzą: cząber, tymianek, majeranek, sól, papryka, pietruszka, cukier.  Zastosowanie w kuchni: Przyprawa służy do podkreślania smaku mięsa wieprzowego. Nadaje potrawom lekko pikantny posmak

Moje domowe kucharzenie
Biała kiełbasa z cebulą 218

dusić na małym ogniu pod przykryciem ,aż cebula nabierze złocistego koloru. Skład przyprawy do steków :  pieprz czarny grys, papryka czerwona grys, sól morska, marchew grys, pasternak grys, pietruszka nać, cebula grys. Zastosowanie :  do steków, saszłyków, żeberek, drobiu, baraniny, wieprzowiny, sałatek, zup, dań z ryb, jaj, ziemniaków i puree

Moje domowe kucharzenie
Risotto z pieczarkami 164

woreczki  ryżu 30 dkg  pieczarek  około 1 l bulionu  1 cebula  2 ząbki czosnku  20 dkg szynki oliwa  sól, pieprz  natka pietruszki  Pieczarki pokroić pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek posiekać.Na rozgrzanym  oleju podsmażyć pieczarki,przełożyć z patelni na talerz i wrzucić ryż, smażyć ok. 1 minutę

Moje domowe kucharzenie
Surówka z białej kapusty 2293

gołąbki..został kawałek nieparzonej kapusty..urwałam kilka młodych marchewek , trochę zieleniny i wczoraj do rybki była taka oto surówka. kawałek białej kapusty 1 cebula 2 marchewki szczypiorek, koperek, natka pietruszki sól,cukier, pieprz sok z cytryny olej kujawski ze smakiem bazylia Kapustę i cebulę pokroić. Marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wymieszać, skropić sokiem z cytryny. Dodać sól , pieprz

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami 165

kostkę ( może być również świeża cukinia)  1 łyżka sera goudy, pokrojonego w paski  1 łyżka czarnych oliwek, drylowanych, pokrojonych w półplasterki  1 łyżka posiekanej natki z pietruszki olej lniany tłoczony na zimno sól, pieprz do smaku  Przygotowanie:  Wszystkie składniki sałatki mieszamy, polewamy olejem lnianym, doprawiamy do smaku, podajemy

Moja smaczna kuchnia
Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe 205

Składniki: łyżka oliwy z oliwek duża cykoria 3 łyżki tartej bułki natka pietruszki 5 łyżek startego parmezanu 2 szklanki sosu pomidorowego 400 g pieczarek średniej wielkości 4 ząbki czosnku średnia cebula biała sól pieprz Przygotowanie: Zaczynam od cykorii. Z natury warzywo to ma goryczkę, której łatwo się pozbyć w 3 minuty! Tak: Połówki cykorii - musimy koniecznie usunąć delikatnie głąby

Moja smaczna kuchnia
Ratatuja z soczewicą 143

Składniki:  duża cukinia  1/2 średniego bakłażana  mała czerwona papryka  1/2 puszki brązowej soczewicy  puszka krojonych pomidorów natka pietruszki  mała biała cebula  4 ząbki czosnku  2 łyżeczki suszonego oregano  szczypta suszonej bazylii  Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem  3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine  sól pieprz

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z soczewicy i cukinii 192

Składniki:  puszka brązowej soczewicy  cukinia  mała czerwona papryka  mały kubek jogurtu naturalnego  6 ząbków czosnku  natka pietruszki  kilka pomidorków daktylowych pomarańczowych  szczypta mielonej słodkiej papryki  sól pieprz  Przygotowanie:  Soczewicę płuczemy z zalewy, odsączamy. Umytą i osuszoną cuknię kroimy w drobnę kosteczkę, podobnie paprykę. Soczewicę, cukinię i paprykę wrzucamy

Moja smaczna kuchnia
Botwinka z cukinią w delikatnym sosie śmietanowym z dużą ilością świeżego koperku i natki 198

ząbki czosnku  2 łyżeczki śmietanki do gotowania  sól i pieprz do smaku  oliwa z pierwszego tłoczenia  garść posiekanego koperku i garść posiekanej natki pietruszki  Przygotowanie:  Umytą botwinkę kroimy od listków aż po łodyżki, cukinię na ćwiartki i następnie w plasterki. Na patelnię wlewamy oliwę z pierwszego tłoczenia, dodajemy plasterki czosnku i wrzucamy botwinkę

Moja smaczna kuchnia
Ogórkowa na skrzydełkach z dymką 118

Składniki:  4 duże ogórki kiszone  3 marchewki  duża pietruszka  3 skrzydełka z kurczaka  pieprz kolorowy  zielona część dymki  Przygotowanie:  Gotujemy wywar na skrzydełkach. Obieramy warzywa i kroimy w kostkę. Po 20 minutach gotowania wywaru wrzucamy pokrojone warzywa razem z sokiem z ogórków, gotujemy przez kolejne 20 minut, doprawiamy kolorowym pieprzem, podajemy posypane

Moja smaczna kuchnia
Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem 178

Składniki:  kromka razowego chleba  1/4 czerwonego pomidora, obranego ze skóry  garść ugotowanego i obranego bobu  1/2 ząbka czosnku  zioła: koperek, natka pietruszki i szczypiorek  Przygotowanie:  W piekarniku, na grillu lub patelni grillowej opiekamy z obu stron kromkę razowego chleba. Bób kroimy w paski, obranego pomidora siekamy. Na grzance układamy pomidora, bób i posiekane

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania