Składniki: 3 buraki marchewka korzeń pietruszki kawałek pora kilka ząbków czosnku łyżka soli liść laurowy Warzywa obieramy i kroimy w plastry. Upychamy do dużego słoika i zalewamy po brzeg gorącą osoloną wodą. Odstawiamy słoik przykryty ściereczką na tydzień w temperaturze pokojowej. Powstającą na wierzchu pianę zbieramy i sprawdzamy aby warzywa nie wystawały z wody. Zakwas łączymy z bulionem drobiowym
prawdziwe jedzeniepiersi? To możliwe !” – to taka akcja testowa dla blogerek ....i ja biorę także w niej udział..Dostałam kostkę Knorr Rosół z kury, kostkę bulionową Knorr z czosnkiem i pietruszką oraz oliwę extra vergine Bertolli.Naszym [ tzn, blogerów] zadaniem jest przyrządzenie piersi z kurczaka z wykorzystaniem w/w produktów i przekonanie się czy faktycznie pierś jest soczysta..Pierś z kurczaka chwilowo była
Moje domowe kucharzeniełyżki oliwy z pomidorów suszonych 2 łodygi selera naciowego mała cukinia 1/2 pęczka zielonych szparagów (miałam zamrożone jeszcze z maja, jednak szparagi nie są warunkiem koniecznym) 1/2 pęczka natki pietruszki mięso: pierś z kurczaka szczypta kurkumy 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 1/2 łyżeczki startego imbiru 1 ząbek czosnku pieprz pomarańczowy Skworcu (można wykorzystać inny) sól Kurczaka kroimy
Brzuszki Łakomczuszkiwiazka kopru swiezego mieso na zupe ( najlepiej zeberka, schab z koscia) 2 marchewki 1 pietruszka kawalek selera maly por 5 srednich ziemniakow jarzynka pieprz w kulakach ziele angielskie lisc laurowy smietana Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Mieso umyte zalewamy woda i zagotowujemy, odlewamy wode i jeszcze raz zagotowujemy
Klaudynkowa kuchniaoregano i chilli z cayenne na kuskusie Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Duszone warzywa śródziemnomorskie Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą
Moja smaczna kuchniastaropolsku IGLOTEX kilka listków świeżej szałwii masło pieprz papryka ostra mielona * zamiast gotowej mieszanki możemy użyc następujących warzyw: ziemniaki, cebula, pieczarki, por, papryka czerwona, papryka żółta, natka pietruszki Wykonanie: W woku rozpuściłam masło, na które wrzuciłam pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka. Obsmażyłam mięso, potem wrzuciłam na nie zamrożoną mieszankę warzyw po staropolsku, przykryłam i dusiłam około
Blondynka Gotujeserem mozzarella. Nie stosowałam tutaj soli, jedynie do doprawienia kurczaka zastosowałam przyprawy które wchodzą w skład nowej mieszanki Kotanyi Pomidoro. Mieszanka ta składa się z suszonych pomidorów, czosnku, cebuli, pietruszki, soli jodowanej oraz włoskich ziół: bazylii, oregano. Gościła już ta mieszanka w kuchni, gdy przygotowywałam muszle faszerowane . Mieszanka nadała kurczakowi charakterystyczny pomidorowo-ziołowy smak, jednak trzeba uważać z ilością, gdyż
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięśmietaną i koperkiem, z dodatkiem ziemniaków i warzyw. Lubicie takie zupy? Gęste, pełne warzyw, mięsa z kurczaka, na prawdziwym bulionie. Pycha! 40 dag pieczarek 1 cebula 1 marchew 1 pietruszka 1 mały por 1/4 selera 2 podudzia z kurczaka sól, pieprz 3 duże ziemniaki 100 ml śmietana 36 % 1 łyżka oliwy Przygotowujemy bulion warzywny z warzyw, ugotowany na podudziach
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzygotowywałam golonkę po bawarsku z warzywami tutaj Przepis na pyszną gotowana Golonka wg Piotra: Składniki: 1 duża golonka wieprzowa tylna (około 1,5 kg) 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka 1/2 mały seler kila ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe sól, pieprz, 1 łyżka soli peklowej Przygotowanie: Golonkę dokładnie oczyszczamy i myjemy. Wkładamy ją do dużego garnka i zalewamy zimną
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDijon firmy Maille, oraz ostatnio upodobałam sobie przyprawę w młynku od Kotanyi- do steków i potraw z grilla. Jest to mieszanka naturalnych przypraw: pieprz, sól, czosnek, cebula, papryka, gorczyca, pietruszka, marchew, pasternak .Te dwa składniki plus oliwa stały się super marynatą do mięsa wieprzowego, w tym wypadku do schabu i żeberek. Mięso zamarynowane najpierw stało sobie jakąś godzinę w lodówce
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięposzatkowanych warzyw i dokładnie mieszamy. Wstawiamy surówkę do lodówki na 2-3 godziny. Najlepiej jednak surówka smakuje jak się ją przygotuje dzień wcześniej. Surówkę przygotowałam do grillowanych kotletów z pietruszką. The post Surówka Colesław appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięniezawodny Triblade Kenwood), zupę rozlać na talerze, posypać serem (albo oliwkami), delikatnie powierzchnię zupy skropić oliwą i obsypać świeżym tymiankiem, albo innymi świeżymi ziołami, może być zwykła natka pietruszki. The post Zupa z pieczonych pomidorów (zupa krem) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięuzupełniamy śmietaną i wlewamy do ciepłej zupy, pozostawiamy na ogniu, mieszamy i zagotowujemy. Kajzerkę kroimy w kostkę i rumienimy na suchej patelni. Zupę grzybową podajemy z grzankami i natką pietruszki. Smacznego. The post Grzybowa z grzankami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięliść laurowy 3 szt. ziela angielskiego, do smaku czarny pieprz, 1 szt. cebula, koperek suszony Do garnka wkładamy pokrojone w paski żeberka, dodajemy cebulę, pokrojone w plasterki marchewki, całą pietruszkę i seler, przyprawy i doprawiamy 1 łyżeczką soli, zalewamy 1,5 litrem wody, gotujemy ok. 15 minut, wsypujemy pęczak i gotujemy do jego miękkości. Krupnik doprawiamy do smaku czarnym pieprzem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięulubionych dań mojego syna. Przepis na te klopsiki jest uniwersalny, gdyż można je przygotować z sosami o różnych smakach. Klopsiki można również przygotować na parze z dodatkiem ryżu i pietruszki. Klopsiki w sosie pomidorowym oraz klopsiki z ryżem. Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym są delikatne, lekkie i puszyste, do tego szybkie w przygotowaniu. A najważniejsze, że są bardzo smaczne
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię