piersi kurczaka - 15231 przepisów (strona:391/1016)

Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, pieczonym kurczakiem – na bogato 249

najpierw je się oczami, sałatka jest po pierwsze kolorowa a w dalszej kolejności smakowita. Polecam. Składniki: Makaron pełnoziarnisty około 250 – 300 gram ( dowolny rodzaj ) 1 pieczona pierś z kurczaka ( podwójna ) Puszka kukurydzy Pieczarki marynowane Pęczek szczypiorku 3 ogórki korniszony 1 świeża, czerwona papryka ( mała ) 4 pepperoni ( łagodne ) Oliwki ( woreczek ) 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy sarepskiej 2 – 3 ( spore(...)łyżki majonezu tylu light Sól Pieprz czarny Pieprz cytrynowy Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, al. dente. Odsączamy i studzimy. Pieczoną pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Również w kostkę kroimy korniszony i paprykę. Pieczarki kroimy na połowę, podobnie jak oliwki. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do sałatki. Szczypiorek siekamy, również dodajemy do sałatki wraz z pokrojonym pepperoni. Do całości dodajemy

Smaki Ewy
FILET Z PIERSI KURCZAKA W SOSIE POMIDOROWO-PAPRYKOWYM 163

Prosty i szybki przepis na pyszną, aromatyczną pierś z kurczaka. Kruchutkie plastry mięsa zatopione w sosie pomidorowym, o wyraźnej nucie papryki. Ja zblendowałam sos (na potrzeby dzieci 😏), ale polecam zostawić widoczne kawałki papryki w sosie, i oprócz czerwonej użyć także żółtej lub pomarańczowej papryki. Będzie jeszcze smaczniej! Takie danie serwuję zazwyczaj z ryżem, ale z ziemniakami czy kasza też będzie(...)smacznie 😍 Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 czerwone papryki 2 cebule 2-3 ząbki czosnku puszka pomidorów w sosie własnym 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz papryka słodka i ostra ziele angielskie liść laurowy śmietana 18% natka pietruszki  olej do smażenia ew. szczypta cukru Wykonanie: Pierś oczyszczamy. Każdą kroimy na podłużne plastry. Solimy, pieprzymy, posypujemy papryką słodką

Walijskie Pichcenie
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, pieczarkami, pomidorami i mozzarellą 97

prostu boska! Jeżeli kochacie kuchnię włoską, to koniecznie musicie spróbować. Przygotowuje się ją dosyć szybko i jest niesamowita w smaku. SKŁADNIKI 300 g makaronu fusilli 350 g piersi z kurczaka oliwa 1 duża cebula 200 g pieczarek 1 słoik pomidorów suszonych Ponti 3 pomidory 1 kulka mozzarelli w zalewie sól, świeżo mielony pieprz, oregano WYKONANIE Makaron ugotować al dente(...)lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany odcedzić i zostawić w garnku. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do głębokiej patelni. Mięso polać oliwą, przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, po czym smażyć mieszając od czasu do czasu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do mięsa i nadal smażyć. Na koniec dodać pieczarki

Passions hobbies life
Sałatka z kurczakiem gotowanym na parze 411

Sałatka idealna na wiosenna porę: lekka, ale jednocześnie sycąca. Składniki (dla 2 osób): 2 duże kawałki z piersi kurczaka pół pomidora pół czerwonej papryki pół czerwonej cebuli pół zielonego ogórka pół główki sałaty lodowej sos sałatkowy koperkowo-ziołowy  3 łyżki oleju 3 łyżki wody curry, pieprz Wykonanie: 1. Kurczaka przyprawiamy curry i pieprzem, układamy w garnku do gotowania

Pasja Smaku
Włochy: Lasagne 148

szparagami, niektórzy moi znajomi lubią też wersję z samymi pieczarkami. Najbardziej klasyczna wersja zakłada obecność między płatkami lasagne mielonego mięsa wieprzowego, ale bardzo dobra jest także wersja z kurczakiem.   Skąd natomiast wziął się pomysł na lasagne? Otóż istnieją trzy teorie na ten temat. Dwie najbardziej prawdopodobne mówią, że potrawa pochodzi ze starożytnej Grecji, sama nazwa kojarzyć się może bowiem(...)Teoria o tyle kontrowersyjna, że według wszelkich podań pomidory stały się popularne w zachodniej Europie dopiero za czasów Kolumba. Lasagne 1 opakowanie płatków makaronowych do Lasagne 2 podwójne piersi z kurczaka 2 puszki pomidorów 1 papryka 2 ogórki konserwowe 1 duża cebula 100g oliwek 400g pieczarek 200g żółtego sera garść listków bazylii sól, pieprz, ostra papryka, zioła prowansalskie Pierś

Przepysznik - BLW i nie tylko
Roladki z kurczaka z fetą, szpinakiem i suszonymi pomidorami 358

potrzebne- ja ich nigdy nie stosuje. Skala smaku- 9/10 trzeba lubić smak szpinaku jest on dość mocno wyczuwalny, gdy dodamy więcej czosnku smak będzie mocno pikantny Składniki: 2 piersi z kurczaka   6 pomidorów suszonych  ½ opakowania sera feta sól, pieprz, papryka szpinak mniej więcej dwie garście zioła głównie bazylia w liściach, oregano   2 ząbki czosnku trochę mąki masło(...)śmietankowe Przygotowanie: Piersi z kurczaka rozbijamy pod folią, oprószamy solą, pieprzem i papryką. Szpinak myjemy i osuszamy. Wrzucamy do malaksera, dodajemy pomidory, czosnek, świeże zioła doprawiamy solą. Miksujemy chwilę. Fetę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do farszu, mieszamy. Układamy na rozbitych filetach. Powinno zostać jeszcze farszu. Rolujemy roladki. Obtaczamy je w mące. Można je pospinać wykałaczkami nie jest to jednak

Kubki smaku
Marokański kurczak z figami 159

Zapraszamy na fotorelację z Maroka pt. " Jest zima to musi być zimno " (link) Składniki 6 pojedyńczych piersi z kurczaka   2 łyżki stołowe drobno posiekanych migdałów       1/2 szklanki drobno pokrojonych suszonych fig lub 2 - 3 świeże figi (drobno pokrojone)   półtorej łyżki stołowej miodu   1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego (wbrew pozorom da się to kupić(...)mielonego czosnku   sól i pieprz do smaku   woda - gdyby sos był zbyt gęsty  Przygotować nadzienie - wymieszać ze sobą posiekane figi, miód, migdały i ziele angielskie . Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem (nie powinny być zbyt grube, ale nie mogą też być podziurawione).   Ł yżkę nadzienia nałożyć na środek każdego rozbitego filetu i zwinąć mięso w roladkę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Filet z kurczaka - aromatyczny i soczysty kotlet . 124

wiele osób. I nie trzeba tu żadnych cudownych marynat, panierek itd itp.  Śmiało można powiedzieć, tajemnica tkwi w naszych rękach, wystarczy się tylko pilnować podczas obróbki. 😉 filet z piersi kurczaka jajko sól i czarny pieprz  łyżeczka skórki otartej z cytryny 1/3 łyżeczki suszonego czosnku 1/2 łyżeczki masła Jajko wybijamy na głęboki talerz, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Dlaczego(...)niż świeży starty, a dwa to osobiście o tej porze nie sięgam po świeży. Zazwyczaj robi się już wyrośnięty, każdy ząbek rozpiera zalążek na nową roślinę, którego powinniśmy unikać. Pierś przekrawamy na pół i lekko rozbijamy, to spowoduje  lepsze wnikanie przypraw  w głąb mięsa. Odstawiamy na 10 - 15 minut. Gorącą patelnię przecieramy masełkiem i układamy filety. Uwaga

Dieta moja pasja
Sos kurkowy do makaronu 122

bardzo lubią grzyby . Sos bardzo im smakował. Obiecałam też, że przepis ukaże się na blogu. Sos kurkowy Składniki: 6 porcji 350 g makaronu, u mnie penne 300 g piersi z kurczaka 1 cebula 500 g kurek 1 ząbek czosnku garść liści bazylii ½ łyżeczki białego pieprzu ½ łyżeczki czarnego pieprzu, grubo mielonego 400 ml śmietanki, 36% sól do smaku 1½ masła(...)pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej masło i zeszklij cebulę, następnie dodaj kurki i smaż w wysokiej temperaturze. Wyjmij z patelni na talerzyk i trzymaj w cieple. Pokrój piersi z kurczaka w cienkie paski i zrumień na patelni. Smaż około 3 minut. Dodaj pokrojony w kostkę czosnek, biały i czarny pieprz orzza grzyby z cebulą. Wlej śmietanę, dodaj sól, pokrojoną bazylię

codojedzenia
Makaron w sosie ogórkowo – porowym 313

bazie świeżych ogórków i porów. Smażone ogórki miękną, ale pozostają przy tym chrupiące. Wnosząc tym samym ciekawą świeżość do dania. SKŁADNIKI: 1 por 3 świeże ogórki 1 pierś z kurczaka 150g makaronu muszelek 1 łyżka koperku 1 szklanka śmietanki 30% szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz kolorowy masło do smażenia Makaron ugotować al’dente w osolonej wodzie. Pora przeciąć wzdłuż(...)Chwilę podsmażyć po czym dorzucić ogórki starte na tarce jarzynowej. Nie obierałam ich ze skóry. Smażyć, aż warzywa zdecydowanie zmiękną. Zsunąć na bok patelni i wrzucić posiekaną pierś z kurczaka. Delikatnie przesmażyć, po czym zalać całość śmietanką dodając koperek i przyprawy. Na końcu, kiedy sos będzie wystarczająco gęsty, wrzucić ugotowane muszelki i wszystko wymieszać. Chwilę smażyć, aż wszystko będzie gorące

https:KKuchniaMniam
Makaron z kurczakiem w sosie pieczarkowym 110

podać świderki ;) U nas w domu króluje jednak penne. Sos jest prosty i szybki, także jeśli jesteś początkującym w kuchni, śmiało wypróbuj ten o to przepis. Składniki: * 2 piersi z kurczaka * sól i pieprz * 10 pieczarek * szklanka wody (lub dwie, zależy od wielkości patelni i ilości składników) * śmietana * mąka (na zatrzepkę) * cebula * makaron penne poziom trudności: łatwy długość przygotowania(...)minut porcja: 4 osoby kaloryczność: średnia Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu tak by był al dente. Pierś z kurczaka kroimy w średnią kostkę i podsmażamy na małym ogniu przez około 4 minuty. Cebulę kroimy w małą kostkę i dodajemy do kurczaka na patelnie. Podsmażamy aż cebula się zeszkli. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki i smażymy około 5 minut, aż pieczarki

Klasyka Gotowania
Sałatka z truskawkami, kurczakiem i pesto z bobu 81

żeby do sałaty wmieszać liście szczawiu. Świetnie rozumie się on z truskawkami, bo też jest delikatnie kwaskowaty. I jeszcze słowo w sprawie kurczaka i pesto. Danie super smakuje z gotowanym kurczakiem, ale możesz również wykorzystać resztki pieczonego kurczaka, jeśli masz takiego w lodówce. Jeśli chodzi o pesto to możesz go użyć do wielu potraw, np. do makaronu, albo po prostu(...)bloga asmallkitcheningenoa.com Spróbuj innych naszych przepisów z truskawkami: Chłodnik z truskawek Wytrawne quiche z truskawkami Prosta tarta truskawkowa z patelni Orzechowa tarta z truskawkami bez pieczenia Składniki: 1 pierś z kurczaka Garść truskawek Duża garść sałaty lub szpinaku Pęczek rzodkiewki ½ czerwonej cebuli Pesto Szklanka bobu 2 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki oleju Mały tarty ząbek czosnku Kilka liści mięty (opcjonalnie

Niedzielny kucharz
Tortilla Wiosenna! 393

zjadał zdrowe i wartościowe produkty w tym naszym pokręconym świecie :) A teraz do rzeczy Blondynko. Zacznę od marynaty, którą sama sobie wymyśliłam. Składniki na 4 tortille: 1 duża pierś z kurczaka 1 duża gałązka świeżego rozmarynu olej rzepakowy Biooil przyprawa do grilla pikantna Kamis sól czosnkowa z ziołami Kamis Dodatkowo: 1 mała papryka czerwona 4 większe listki mięty pomarańczowej kawałek(...)szpinaku garść miksu sałat garść rukoli 1 mała czerwona cebulka 4 placki tortilli Sos czosnkowy - improwizowany: mały jogurt naturalny 3-4 ząbki czosnku sól czosnkowa z ziołami Wykonanie: Pierś z kurczaka płuczemy i osuszamy w papierowym ręczniku. Gałązkę rozmarynu obrywamy z listków i siekamy, po czym wrzucamy do miski, do której wlewamy olej rzepakowy, wsypujemy sól czosnkową i przyprawę

Blondynka Gotuje
Penne z kurczakiem i szpinakiem w kremowym sosie 349

brat, który miał na początku lekkie opory zjadł dokładkę. Tak, więc najpierw spróbujcie! Składniki na 3 porcje: 300g makaronu penne 20 dag szpinaku (świeży) 2 ząbki czosnku Pół piersi z kurczaka (26 dag) Mały pojemniczek śmietany (200g) - u mnie 18% Pół kostki serka topionego (50g) - u mnie gouda 2 łyżki oleju Sól Pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie(...)instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Posolić i popieprzyć. Następnie dodać posiekany czosnek. Zeszklić. Teraz należy dodać drobno pokrojony szpinak. Chwilę smażyć – znacznie zmniejszy swoją objętość. Następnie dodać śmietanę i chwilę dusić. Na koniec dodać serek topiony – poczekać aż się roztopi. Ewentualnie jeszcze doprawić solą i pieprzem do smaku. Do sosu

Fabryka pomysłów
Curry z kurczakiem i ananasem 70

bank zagłębię się bardziej w te klimaty. Na urodziny dostałam książkę kucharską z kuchnią indyjską, będę więc czytać, kombinować, próbować, mieszać. Próbować. Będę ciągle próbować. Składniki: 500 g piersi z kurczaka 400 ml jogurtu naturalnego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 mała chili (opcjonalnie) 3 łyżeczki curry 1 łyżeczka mielonego imbiru 6 plastrów ananasa z puszki + zalewa puszka pomidorów(...)kawałkach ćwierć pęczka natki pietruszki sól olej rzepakowy (przepis na 3-4 porcje) Piersi z kurczaka kroimy w większą kostkę, solimy je. Mięso wrzucamy do miski, dodajemy curry, imbir, jogurt, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek. Po 2 minutach dorzucamy mięso razem z marynatą, smażymy do zrumienienia. (Jeżeli chcecie ostrzejszą wersję

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania