ryżem z warzywami .Polecam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na 3 porcje : 3 pojedyncze piersi z kurczaka 3 łyżeczki zielonego pesto 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 kostki fety pieprz do smaku 2 łyżki masła do obsmażenia folia strecz do żywności nie dodajemy soli gdyż feta jest słona(...)Filety z piersi rozklepujemy bardzo cienko , warto to robić przez woreczek , wtedy się nie rozpadną . Na każdej rozklepanej piersi z kurczaka , rozsmarowujemy łyżeczkę pesto , sypiemy posiekanym szczypiorkiem , układamy równą ilość pokruszonej fety i na koniec doprawiamy pieprzem . Zwijamy w rulonik , a następnie zawijamy w folię , robiąc tzw cukierek , końce mocno skręcamy i dodatkowo owijamy ,żeby się nie rozpadały . W garnku
Ogrodnik w podróżystopień trudności nie jest zbyt wysoki, tak więc nawet początkujące panie domu poradzą sobie z nią bez problemu. Składniki: 250 g ryżu długoziarnistego 250 g piersi z kurczaka 200g pieczarek 1 cebula 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej mała puszka kukurydzy (200g) 1 łyżeczka curry pieprz sól przyprawa gyros słodka papryka łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia(...)ryż jest jeszcze lekko przytwardawy - dolewamy odrobinę wody i w dalszym ciągu podsmażamy. Na drugiej patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę cebulę, kiedy się zeszkli dodajemy pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę i obsypaną przyprawą do gyrosa. Chwilę smażymy po czym dodajemy kolejno: pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone pieczarki oraz odcedzoną z zalewy kukurydzę. Całość mieszamy i doprawiamy
Walijskie Pichceniebajecznie proste, a możemy wykorzystać do niej wszystko to, co zalega nam w lodówce. Niesamowicie smaczna, sycąca idealna na ciepłe dni. Do dzieła! Składniki: – 500g zielonych szparagów – 300g piersi z kurczaka – 4 jajka – 100g ricotty – 2 cebule – 50ml mleka – 50g tartego parmezanu – 1-2 łyżki masła – 2 ząbki czosnku – sól, pieprz Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Formę o średnicy 25cm(...)natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Pierś z kurczaka w całości gotujemy lub podsmażamy na patelni z solą i pieprzem, studzimy. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy pokrojone w kostkę cebule i przeciśnięty przez praskę czosnek, aż zmiękną. Szparagi pozbywamy zdrewniałych końców i kroimy na kawałki o długości 1cm, pozostawiając czubki w całości. Dodajemy je na patelnię i podsmażamy około
Be Fit Be Strongsmaku zadowoli niejednego smakosza. Proste składniki i tzw. "kropka nad i" w postaci uprażonych ziaren słonecznika oraz sosu czosnkowego znacznie podnoszą jej walory smakowe :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1/2 brokuła 4 jajka 2 łyżki słonecznika sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, papryka słodka 2 łyżeczki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać(...)skorupki i pokroić na kawałki. Brokuła podzielić na różyczki, wrzucić na osolony wrzątek i gotować 3 minuty aby warzywo było lekko twardawe. Wystudzić i pokroić na mniejsze kawałki. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką oraz przyprawą do kurczaka i usmażyć na złoty kolor. Wystudzić. W misce warstwami układać: brokuła, kurczaka i jajka. Majonez wymieszać
My simple kitchenalbo 1 stołowa łyżka sosu z chili tajlandzkiego1/3 szklanki soku z ananasaSałaty szarpiemy w dłoniach, rzodkiewki, ogórek, pomidory, ser, paprykę, ananas - kroimy w paseczki, połówki albo w kostkę. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w małej ilości wody z kostką drobiową do wyparowania wody,aż do momentu przysmażenia się mięsa. Warzywa z serem, podsmażonym kurczakiem i grzankami mieszamy
Bon Appetit Małgorzatymożemy wykorzystać do niej wszystko to, co zalega nam w lodówce. Niesamowicie smaczna, sycąca idealna na ciepłe dni. Do dzieła! Składniki: – 500g zielonych szparagów – 300g piersi z kurczaka – 4 jajka – 100g ricotty – 2 cebule – 50ml mleka – 50g tartego parmezanu – 1-2 łyżki masła – 2 ząbki czosnku – sól, pieprz Piekarnik rozgrzewamy(...)stopni. Formę o średnicy 25cm natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Pierś z kurczaka w całości gotujemy lub podsmażamy na patelni z solą i pieprzem, studzimy. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy pokrojone w kostkę cebule i przeciśnięty przez praskę czosnek, aż zmiękną. Szparagi pozbywamy zdrewniałych końców i kroimy na kawałki o długości 1cm, pozostawiając czubki w całości. Dodajemy
Be Fit Be Strongpotrzebujemy posiłku dla całej rodziny. Ciepły i aromatyczny o intensywnym zapachu curry idealnie nadaje się zwłaszcza zimą :) Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 2 średnie piersi z kurczaka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 i 1/2 do 4 szklanek bulionu 1 puszka groszku konserwowego 2 ugotowane marchewki (nasze pochodziły z przygotowywania bulionu)* kilka łyżek mąki pszennej olej(...)bardzo drobno kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu w garnku z grubym dnem. Czosnek przeciskamy przez praskę do garnka. Podsmażamy chwilkę pilnując by składniki się nie przypaliły. Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę, obsypujemy solą i pieprzem oraz opcjonalnie mąką. Dorzucamy do cebuli. Całość podsmażamy przez 4-5 minut. Do garnka dolewamy ¾ bulionu oraz dodajemy przyprawy. Zmniejszamy ogień
Kolizje SmakówJeśli nie macie pomysłu jak urozmaicić obiad, w którego skład wchodzi filet z piersi kurczaka, to podsuwam pomysł. Pieczony filet z kurczaka marynowany w jogurcie naturalnym, to delikatne i pyszne wydanie tego rodzaju mięsa. Rozpływa się w ustach!Przygotowanie jest wręcz banalne. Wystarczy wymieszać składniki na marynatę i włożyć do niej mięso a następnego dnia upiec. [...] Artykuł Pieczony filet
Pieprzyć z FantazjąKolorowa i smaczna sałatka do pochrupania … taka, jaka sałatka być powinna:) około 300 g piersi kurczaka przyprawa gyros 1 puszka kukurydzy 5 jajek po jednej papryce: czerwonej i żółtej 3 ogórki kiszone lub 5-6 konserwowych 1 por 4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sól, pieprz garść lub dwie łuskanego słonecznika Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy
Smaki Na TalerzuSkładniki: 250 g mąki pszennej szczypta soli 3-4 łyżki wody 125 g masła zimnego cukinia żółta, zielona pierś kurczaka natka pietruszki ser do zapiekania sól, pieprz ząbek czosnku kilka kropel sosu sojowego cebula 2 jajka 3/4 szkl śmietany 1/2 szkl mleka ostra papryka Przygotowanie: Mąkę, sól, masło i wodę zagnieść i wsadzić do zamrażarki
Gaździnka warzyczosnku, soku z cytryny i przypraw. Dodatkowo posypałam ją podprażonymi nasionami słonecznika, które przyjemnie chrupią i świetnie komponują się z sałatką. :) Składniki (na 2 obiadowe porcje): sałatka - pierś z kurczaka (ok. 200-300 g) - pełnoziarnisty makaron penne (100g) - opakowanie miksu sałat z rukolą - ogórek - papryka czerwona - pomidorki koktajlowe sos jogurtowo-czosnkowy - 1/2 małego kubeczka jogurtu naturalnego (180g) - 2 ząbki(...)cytryny - pół łyżeczki płynnego miodu (można zastąpić cukrem) - sól i pieprz do smaku dodatkowo - nasiona słonecznika Przygotowanie: Mięso, makaron i sos najlepiej jest przygotować nieco wcześniej. Pierś z kurczaka należy ugotować, najlepiej na parze (mi to zajęło ok. 15 minut) lub z lekka podsmażyć/grillować na patelni. Makaron ugotować al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Kuchnia Elliepostawić ja na imprezowym stole czy grillu dla znajomych. Do tego jest po prostu przepyszna. Składniki: 120g suchego makaronu kokardki 500g bobu 250-300g pomidorków koktajlowych 500g piersi z kurczaka sól, pieprz czarny, słodka papryka, oregano, tymianek (lub dowolne, ulubione przyprawy) 500g fasolki szparagowej żółtej ½ główki sałaty sos czosnkowy: 3 czubate łyżki jogurtu greckiego 3 czubate łyżki majonezu(...)łyżki cukru. Odcedzamy. Wg. gustu obieramy z łupinek lub nie. Wykładamy równomiernie na makaron. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. Układamy warstwą na bobie. Delikatnie solimy i pieprzymy. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy nieco oleju i przesmażamy mięso z dodatkiem przypraw przez około 5-6 minut, aż całkowicie się zetnie
Pyry na Gazwypróbo wanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Sałatka: 1 szklanka makaronu muszelki (0,5 cm wielkości) 2 piersi z kurczaka 3 połówki marynowanej papryki 10 dkg słonecznika 1 słoiczek suszonych pomidorów w oliwie (około 250 gram) 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta soli szczypta pieprzu 6 łyżek sosu sojowego (najlepiej jasnego(...)łyżeczki suszonego czosnku 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżka oleju słonecznikowego Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ma być al dente. Studzimy. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę (około 2 cm), podsmażamy na oleju z 1 łyżeczką czosnku, ziołami prowansalskimi, szczyptą soli i pieprzu. Uważajmy z solą gdyż sos sojowy, który później będziemy dodawać jest sam w sobie dość
mecooksjuż dość zwykłej karkówki i kiełbasy. Czas poeksperymentować. Dziś szaszłyki z wieprzowiny i indyka w towarzystwie pomarańcza i ananasa Składniki: 0,5 kg fileta z indyka lub 4 piersi z kurczaka 1,0 kg karkówki 2,5 cm kłącza imbiru (starty na drobnej tarce) 2 łyżki miodu skórka otarta z 1 pomarańczy sok z 1 pomarańczy sól i pieprz ananas(...)świeży lub z puszki maślanka sól, pieprz papryka majeranek curry oliwa Wersja z pomarańczami Przygotowanie: 0,5 kg fileta z indyka lub 4 piersi z kurczaka należy pokroić w grubsze kawałki. Każdy kawałek nakłuwamy kilkakrotnie wykałaczką aby marynata mogła wniknąć do środka. Marynatę przygotowujemy łącząc ze sobą 2,5 cm imbiru startego na drobnej tarce, 2 łyżki miodu, skórke otartą
Kulinarna Patilogianajprostszych szaszłyków. Może kogoś zainspiruje i zrezygnujecie z kupowania gotowych przypraw do grilla? Zapraszam na domową mieszankę przypraw do grilla i klasyczne szaszłyki"Składniki: 300 g świeżej piersi z kurczaka biała cebulka 2 szt. ogórek zielony 1 szt. papryka czerwona 1 szt. mały melon 2-3 pomidorki Dodatkowo po pół łyżeczki :bazyliitymiankuoreganopapryki słodkiej(...)solipieprzu kolorowegochilli rozmarynuorazoliwa z oliwekocet balsamiczny Sposób przygotowania: Warzywa myjemy i osuszamy, to samo robimy z piersią z kurczaka. Cebulkę, ogórek i melona obieramy ze skórki, kroimy na małe kwadraciki, trójkąty bądź wycinamy kółeczka foremką – jak wolicie.Pomidorki kroimy na ćwiartki, wydrążamy miąższ. Nadziewanie szaszłyków najlepiej rozpoczynać od mięsa, pokrojonego na Male cząstki – kwadraty, jednak nie jest
Słodkie Przyjemności