piersi kurczaka - 15231 przepisów (strona:389/1016)

Zapiekanka z kukurydzą i kurczakiem 163

kolację. 2 kolby kukurydzy 1/2 papryki czerwonej 1 por biała część 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz papryka wędzona, papryka słodka, papryczka chili 1 łyżeczka oregano 1 pierś z kurczaka olej rzepakowy 4 łyżki startego sera żółtego estragon, oregano świeże 500 ml przecieru pomidorowego 500 ml bulionu warzywnego 200 g ryżu risotto Pierś z kurczaka kroję na małe kawałki

wesoła kuchnia
Szybki makaron z kurczakiem i szparagami 147

szybkim daniem będzie makaron z kurczakiem i szparagami. Będzie szybko, ale nie zabraknie dobrego smaku. Jakiś makaron prawie każdy ma w domu pod ręką. Przygotujcie jeszcze filet z piersi kurczaka, kilka szparagów i gotujemy! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Kurczak w zielonym curry z makaronem ryżowym 130

Kurczak w zielonym curry, z groszkiem, kukurydzą i makaronem ryżowym. Szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Lekkie, choć ostre, idealne! 1 porcja: 160 g piersi kurczaka 1/2 małej puszki kukurydzy garść zielonego groszku (ok. 30-40 g) 70 g makaronu ryżowego 1/2 łyżeczki zielonej pasty curry sól i kolendra mielona do smaku Kurczaka pokroiłam w dużą kostkę, podsmażyłam bez dodatku tłuszczu

Kucharzyca
Tajska zupa Tom Yum z kurczakiem 623

Tajska zupa Tom Yum z kurczakiem jest pyszna i rozgrzewająca, w smaku ostro-kwaśna i niezwykle aromatyczna. Najczęściej pojawia się w wersji z krewetkami, ale my wybraliśmy pierś kurczaka. Składniki do jej przygotowania kupicie w większości marketów. Podstawą jest przede wszystkim pasta Tom Yum, i chociaż tradycyjna zupa przygotowywana jest w wersji bez mleczka kokosowego, to z nim smakuje

Pasja Smaku
KURCZAK Z PAPRYKĄ I CUKINIĄ 117

Prosta,smaczna i szybka potrawa a w dodatku cieszy oko kolorem. Składniki:   1 podwójna pierś z kurczaka 1 mała cukinia 1 cebula 1,5 szt papryki kolorowej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka octu balsamicznego sól,pieprz,bazylia przyprawa gyros Pierś z kurczaka umyć,osuszyć i pokroić  na paseczki. Przyprawić przyprawą gyros,polać niewielką ilością oliwy,wymieszać i odstawić

Niespełnione zdolności kulinarne
Makaron w sosie śmietanowym z pieczarkami i kurczakiem 189

całość. Makaron z grzybami i kurczakiem w sosie śmietanowym Porcja dla 4 osób Składniki: około 280 g makaronu tagiatelle ( kupny lub domowy orkiszowy – przepis kilka postów wcześniej) 3 piersi kurczaka 2 cebule 250 g pieczarek 200 ml śmietany 30% 2 łyżeczki estragonu (może być świeży bądź suszony) 1/2 łyżeczki tymianku 2 – 3 łyżki musztardy francuskiej 300 ml bulionu

Jaglusia
Sałatka Gyros- idealna na sylwestrową noc 888

podwójny filet z kurczaka  -2 czerwone cebule -7 ogórków konserwowych  -puszka kukurydzy konserwowej -średnia kapusta pekińska -keczup -jogurt naturalny -przyprawa gyros  SAŁATKA GYROS- WYKONANIE: Filety z piersi kurczaka oraz ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju smażymy na rumiano pokrojone kawałki kurczaka posypane 2 łyżkami przyprawy gyros. Kapustę pekińską drobno siekamy. Odsączamy kukurydzę

Aromatyczne Podróże
FILET Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Z KALEROSSE 120

piersi  z kurczaka 1, 5 opakowania kalerosse 330 ml śmietany 30 % 1 liść laurowy 2 ziarna ziela ang sól,pieprz 1 szklanka bulionu warzywnego Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na kotlety, delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem. Obsmażamy na niewielkiej ilości oleju na rumiano. Do garnuszka, w którym mamy zagotowany bulion przekładamy kotlety, dodajemy listek, ziele. Dusimy na wolnym ogniu

Z Majeczką w kuchni
Sałatka z grillowanym kurczakiem i pistacjami 180

przygotowaniu zdrowa sałatka z grillowanym kurczakiem i dużą ilością warzyw i pistacji. Taka sałatka może być śniadaniem w pracy lub lekkim obiadem. Na 2 porcje: 2 filety z piersi kurczaka Marynata: 2 ząbki czosnku Przyprawa do mięsa Ostra czerwona papryka 1 łyżeczka liścia lubczyku 2 łyżki ciemnego sosu sojowego Dodatkowo: 1 czerwona papryka 4 pomidory 1 ogórek 4 łyżki pistacji

VioletoweKucharzenie
SZASZŁYCZKI Z KURCZAKA Z ANANASEM I SUSZONYMI ŚLIWKAMI 167

pyszne szaszłyczki z kurczakiem, ananasem i suszonymi śliwkami.   Czas przygotowania: 20 min. Czas pieczenia: 15 min. Czas marynowania: 1 godz.   Dla 6 osób ● 6 filetów z piersi kurczaka ● 12 suszonych śliwek ● 1 mały ananas ● 1 cytryna ● 1 łyżeczka ziaren fenkułu lub kolendry   Wykonanie: Filety z kurczaka pokrój w dużą kostkę i włóż do miski. Wyciśnij

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Drobiowe roladki z masłem, czosnkiem i natką pietruszki 195

Otoczone chrupiącą skorupką, soczyste i miękkie w środku. Czosnek i pietruszka nadają im smaku oraz charakteru – jednym słowem: doskonała propozycja obiadowa lub gorąca przekąska. Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, 70 – 80g masła, 4 ząbki czosnku, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, 2 jajka, bułka tarta, olej do smażenia Sposób przygotowania: Piersi opłukać, osuszyć i rozbić na kotlety. Oprószyć

Nie tylko w kuchni
Sałatka z kurczakiem, fasolą i pieczarkami 840

Szybka i smaczna sałatka ideala na każdą okazję. Polecam! Składniki: Podwójna pierś z kurczaka por kukurydza z puszki fasola czerwona z puszki ok. 250 g pieczarek 4 jajka ugotowane na twardo majonez sól i pieprz Przygotowanie: Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i doprawić ulubioną przyprawą do kurczaka. Podsmażyć na patelni na minimalnej ilości oliwy. Pieczarki obrać, pokroić

The Sweet Damsel
Kotlet szwajcarski 114

Niżej podany przepis jest na 4 do 5 porcji w zależności od wielkości piersi. Do środka można też dodać odrobinę posiekanej natki pietruszki. Składniki: podwójna pierś z kurczaka ser żółty ok 100 - 150 gram ( miękki ) masło sól, pieprz do panierowania mąka , jajko i bułka tarta olej do smażenia Sposób wykonania: pierś z kurczaka umyć pokroić na części , rozbić posypać solą

Darcia w kuchni
Kotlet z siekanej piersi kurczaka i biała rzodkiew z bułką tartą 191

pierś z kurczaka podwójna jajko sól pieprz szczypiorek natka pietruszki pieprz ziołowy staropolski szczypta ziół prowansalskich Kilka szt białej rzodkwi bułka tarta tłuszcz do smażenia Pierś z kurczaka posiekać bardzo drobno, dodać jajko, drobno posiekany szczypiorek, łyżkę bułki tartej , zioła i pieprz do smaku. Wymieszać masę mięsną, podzielić na 5-6 części i uformować kotlety. Otoczyć w bułce tartej. Białą

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania