Miękkie i soczyste piersi z kurczaka duszone w całości w sosie z dynią oraz szpinakiem. Dodatek curry oraz śmietanki kokosowej nadaje lekko orientalnej nuty, ale jeżeli wolicie bardziej tradycyjne smaki, to można wykorzystać zwykłą śmietanę 18%, a curry po prostu pominąć- tak też będzie pysznie ☺️ Z kaszą tworzy kapitalny duet👌 2 porcje: 2 piersi z kurczaka 250 ml wody
Kraina Miodem PłynącaPyszna i zdrowa sałatka z całym mnóstwem warzyw. U mnie podana na obiad w towarzystwie podpłomyków, ale idealnie sprawdzi się również na śniadanie, czy kolację. SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka 130 g makaronu 1/2 czerwonej papryki 2 pomidory 180-200 g miksu sałat 10 sztuk rzodkiewek 1 jogurt naturalny (180-200 g) 2-3 ząbki czosnku oliwa sól, pieprz(...)zioła prowansalskie, mieszanka ziół do sałatek WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć, odkroić tłuszcz i pokroić w małą kostkę. Mięso przełożyć do miseczki lub głębokiego talerza, skropić oliwą, przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i wymieszać. Całość przykryć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozgrzać patelnię, przełożyć na nią kurczaka i smażyć, mieszając od czasu do czasu
Passions hobbies lifezależności od wielkości) Ciasto - 3 szklanki mąki żytniej - 1 jajko - pół szklanki ciepłej wody - 2 łyżki oleju rzepakowego Farsz - 200 gram szpinaku ( ja użyłam mrożonego) - 250 gram zmielonej piersi z kurczaka - pół czerwonej cebuli - przyprawy: sól, pieprz, czosnek, papryka słodka, papryka wędzona - olej do smażenia Wykonanie Zaczęłam od przygotowania farszu. Cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oleju. Dodałam zmieloną(...)pierś z kurczaka. Kiedy mięso trochę się podsmażyło dodałam szpinak. Całość dusiłam około 10 minut. Następnie doprawiłam powstały farsz i odłożyłam do wystudzenia. Następnie przygotowałam ciasto na pierogi. Na stolnicę wysypałam mąkę, dodałam jajko i powoli dolewałam wodę. Z tak powstałej masy zagniotłam ciasto. Podzieliłam na mniejsze części. Każdą z części rozwałkowałam i wykroiłam koła. Na każde koło dodałam
Health-Fit-Lifewięcej niż kiełbaski i kaszanki to możecie spróbować zrobić bardzo szybkie szaszłyki. Niewielka ilość składników, ktoś do pomocy i macie całkiem sporą partię jedzenia. Składniki: 1 pierś z kurczaka 2 czerwone papryki 500 g pieczarek Marynata: przyprawa do kurczaka imbir mielony chili sól, pieprz sok z cytryny Wykonanie: Kurczaka pokroić w dużą kostkę, dodać przyprawy i wymieszać. Odstawić(...)całości jeśli są mniejsze. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę. Na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków nadziewać na zmianę paprykę, pieczarki i pierś z kurczaka. Grillować na grillu lub patelni grillowej
Pasja Smakuchleba, zapiekanek, a nawet na przyjęcie w towarzystwie dipu lub zwykłego ketchupu. Kukurydziane panierka nadaje im tej niepowtarzalnej chrupkości. Spróbujcie, bo warto. Składniki: (duża miska nugettsów) 3 piersi z kurczaka Na gęstą panierkę: 3 łyżki mąki kukurydzianej 3 łyżki mąki pszennej 9 łyżek mleka 3 jajka 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka Skworcu * pieprz do smaku * jeżeli wolicie pikantniejsze nugettsy możecie(...)dodać większą ilość przyprawy; te które ja preferuje są delikatne w smaku Do obtoczenia: 10 łyżek mąki kukurydzianej 10 łyżek mąki pszennej olej do smażenia Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki lub kostkę - powinny być na jeden/dwa gryzy. Do głębokiego talerza / miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i przyprawę do kurczaka, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy obie mąki i znów
Słodkie okruszkiPSZENNE Z KURCZAKIEM PLACKI 750 g mąki 140 ml oleju (troszkę więcej niż pół szkl) 560 ml gorącej wody ( 2 i 1/4 szkl) 3 płaskie łyżeczki soli NADZIENIE pierś z kurczaka ulubione przyprawy, odrobina oleju MIODOWY SOS WINEGRET 2 łyżki soku z cytryny 7-8 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki miodu szczypta soli i pieprzu opcjonalnie DODATKOWO mix sałat(...)rozwałkować w miarę równe krążki. Smażyć z obu stron na suchej i rozgrzanej patelni. Uważać żeby się nie przypaliły, ponieważ staną się bardzo kruche i będą się łamać. Pierś z kurczaka pokroić na cienkie paski, doprawić wedle upodobania, dodać olej i odstawić na chwilkę żeby się zamarynowały. Smażyć na rumiano na rozgrzanym grillu. Wszystkie składniki sosu umieścić w słoiczku, szczelnie
Pieguskowa KuchniaSałatka warstwowa z gyrosem nie tylko świetnie smakuje, ale też pięknie się prezentuje. Idealna na różne okazje. Składniki: dwie piersi z kurczaka puszka kukurydzy czerwona cebula ogórki kiszone czerwona papryka majonez jogurt naturalny kapusta pekińska ser gouda przyprawa gyros Sposób przygotowania: Dwie piersi z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy z przyprawą do gyrosa. Przesypujemy do miski. Polewamy ketchupem łagodnym
Wasze PrzepisyPyszna sałatka z boczkiem, która urozmaici Twój codzienny jadłospis i zaskoczy gości. Składniki: pierś z kurczaka boczek w plastrach mix sałat pomidorki koktajlowe ser feta cebula czerwona przyprawy Sos śmietana majonez czosnek zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawy i usmażyć. Plastry boczku ułożyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i smażyć z obu stron
Wasze PrzepisySałatka z dipem czosnkowym, kurczakiem, granatem oraz grzanką - a-la Cezar, ale zamiast parmezanu - owoc granatu. Składniki: 3/4 główki sałaty karbowanej, 1 filet z piersi kurczaka, 1/2 małej bagietki, pestki granatu z około 1/4 części owocu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 1/2 łyżeczki musztardy saperskiej, 1/2 łyżeczki majonezu, ząbek czosnku, sól, pieprz, łyżka oleju Przygotowanie: Kurczaka oczyszczamy z błon, kroimy
Lena GotujeSKŁADNIKI (na ok. 7 sztuk pulpetów) Pulpeciki 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka 1 czerwona papryka 1 szalotka 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka rozmarynu s ó l, pieprz Sos pomidorowy 700 ml passaty pomidorowej 1 cebula 1 marchew 1 ł odyga selera naciowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku
La grande e la piccola cuocaduży słoik pieczarek marynowanych 2 średnie ziemniaki 2 duże marchewki pierś z kurczaka 2-3 ogórki konserwowe szczypiorek natka pietruszki kilka listków czosnku niedźwiedziego 300 ml słoik majonezu sól pieprz pieprz ziołowy staropolski Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, posypujemy solą i pieprzem ziołowym, można lekko oprószyć mąką i smażymy przez ok 10 min. studzimy i odkładamy do miseczki
Gotowanie jest łatwelista noworocznych postanowień jest długa. Jednym z nich jest zmiana diety zdrowej na bardzo zdrową. Wprowadzenie większej ilości zdrowych produktów do menu. Dziś przygotowałam kaszotto z grzybami i piersią z kurczaka. Danie wyszło pyszne, genialne w smaku, dodatkowych walorów smakowych dodawały grzyby leśne.. Kochani zróbcie koniecznie kaszotto z grzybami i piersią z kurczaka na pewno
Kulinarne pyszności Molkiboczek robi całą robotę, bo to on dodaje smaku. Polecam na obiad, a jeśli nie zjecie to dobrze smakują również na zimno, pokrojone na kanapki. Składniki: 1 duża pierś kurczaka lub 2 mniejsze boczek w plastrach papryka czerwona szczypior sól, pieprz czosnek granulowany suszone pomidory czosnek niedźwiedzi trochę oleju Wykonanie: Piersi pokroić na cienkie kotlety i delikatnie rozbić tłuczkiem. Przyprawić
Agusiowe smakołykileczo z dynią, soczewicą i kurczakiem (ten ostatni składnik można pominąć kiedy mamy ochotę na wersję wege :)) SKŁADNIKI (na 4 porcje) 1 biała cebula 1 większa pierś kurczaka 2 papryki czerwone 1 większa cukinia ok. 400 g 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/2 kg dyni - u mnie hokkaido 1 puszka pomidorów krojonych 2 łyżki przecieru pomidorowego szklanka gorącej wody sól
Moje Kuchenne Rewelacje