pierś - 15998 przepisów (strona:732/1067)

Złociste fileciki 154

już w ogóle... Może i nie są za zdrowe, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić, przynajmniej ja sobie pozwoliłam... Składniki: Dla dwóch osób: 2 filety z piersi kurczaka ok 2 szklanki chipsów ziemniaczanych "zapałek" sól, pieprz do smaku 1 jajko 2 łyżki mleka ok 5 łyżek mąki olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety kroimy na dwie części, doprawiamy

Kuchnia w czekoladzie
Chlebki naan a'la kebab 253

pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1 duże jajko 5 łyżek oleju rzepakowego 200ml jogurtu naturalnego 2 łyżki przyprawy suszonej pomidor-czosnek-czarnuszka (do kupienia w sieciach rossmann) Nadzienie: 3 piersi z kurczaka 3 pomidory malinowe 2 ogórki gruntowe 10 liści sałaty masłowej 1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros 2 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sos czosnkowy: 1 szklanka jogurtu naturalnego gęstego

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z marynowaną cukinią 148

cukinii. Szynkę kroimy w drobną kostkę, jajka przepuszczamy przez kratownicę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i doprawiamy solą oraz pieprzem. Zamiast szynki konserwowej możemy użyć fileta z piersi kurczaka

Kuchnia w czekoladzie
Makaron z kurczkiem ,szpinakiem i pieczarkami 175

Składniki 1 duża pierś z kurczaka szpinak (brykiet) ok. 300-400g vegeta 20 deko pieczarek 1 duża cebula maslo klarowne 400g makaronu domowego ,lub kupnego sól,pieprz do smaku 1,5-2 l rosolu ,lub wywaru warzywnego ,a jak nie ma to wody 100ml kremowki Wykonanie Do nagrzanego garnka wkladamy lyżke masla i cebulę pokrojona w piórka.Dusimy

w mojej kuchni
Konkurs z sosami Folwark 147

Nagrody będą wysyłane wyłącznie na terenie Polski. Sosy Folwark inspirują smakiem. Można z ich udziałem stworzyć wiele wspaniałych dań, takich jak: Spaghetti z sosem kukurydzianym na bazie remulady duńskiej Pierś z kurczaka z piekarnika w ziołowo-cytrynowej marynacie podana z sosem kebab-gyros i ekspresową surówką Szaszłyki z grilla aromatyzowane lubczykiem podane z sosem barbecue  Po więcej pysznych inspiracji

Słodkie okruszki
Kurczak słodko-ostry z makaronem ryżowym 254

Dzisiaj mamy dla Was coś smacznego z orientalną nutą czyli kurczaka w sosie słodko-ostrym z makaronem ryżowym Składniki: - 1 pierś z kurczaka - 1 cebula - 1 łyżka masła - 1 marchewka - 1 czerwona papryka - 100 g kukurydzy z puszki - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 5 plastrów ananasa - sól, pieprz - szczypta chili - 3 łyżki słodko-pikantnego sosu chili

Kuchenne Wariacje
Sakiewki naleśnikowe 131

danie. Polecam:) Składniki na 5 porcji (5 sakiewek z naleśników smażonych na patelni o średnicy 28 cm): 4 jajka 350 ml mleka 400 g mąki filet z piersi kurczaka około 400 g po strąku czerwonej i żółtej papryki średni por 2 cebule 2 łyżki masła pieprz, sól oregano, cząber szczypior do związania sakiewek (niestety

cucinare
Sałatka z kurczakiem i grejpfrutem 98

odstawić a bok. Posiekaną czerwoną cebulę umieszczamy w miseczce z 4 łyżkami oliwy z oliwek, 1/4 łyżeczki soli, 2 łyżkami octu i 1/8 łyżeczki pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Pierś z kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami, smażymy, następnie kroimy na kawałki. Wszystko mieszamy razem i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego :)   Kawa, herbata czy cappuccino w domu

cucinare
Makaron chow mein z kaczką po azjatycku 188

cytryny 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kolendry mielonej ½ łyżeczki imbiru w proszku 1 ząbek czosnku 50 g orzeszków ziemnych (najlepiej niesolonych) 2 łyżki oleju Przygotowanie: Pierś z kaczki pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju do miękkości.  Dodać mrożone warzywa. Chwilę smażyć, gdy warzywa puszczą wodę dodać miód, ocet jabłkowy, sos sojowy i przyprawy (imbir, kolendra, papryka) oraz posiekany

Fabryka pomysłów
KURCZAK W SŁODKIM SOSIE CHILI Z MLEKIEM KOKOSOWYM 403

smażenia DODATKOWO: * ryż * szczypiorek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na woku rozgrzewamy niewielka ilość oleju, dodajemy posiekaną drobno cebulkę, złocimy, a następnie dodajemy posiekany czosnek i chili. Wrzucamy oczyszczone, pokrojone w paseczki piersi z kurczaka, solimy, przesmażamy kilka minut cały czas mieszając. Zalewamy mlekiem kokosowym, dodajemy koncentrat pomidorowy i na wolnym ogniu redukujemy. Wrzucamy podprażony słonecznik i doprawiamy do smaku łyżeczką cukru pudru

Ostra na Słodko
Bigos z młodej kapusty 135

lżejszej wersji suszoną kiełbasę i surowe mięso wieprzowe można zastąpić szynką parmeńską (lub inną długo dojrzewającą), kiełbasą drobiową i surowym mięsem drobiowym (np. mięsem z udek kurczaka bądź piersią z kurczaka). W wersji wegańskiej zamiast dodatku mięsa można użyć świeżych lub suszonych grzybów oraz suszonych śliwek

Mango Papaja
Sałatka z grillowanym kurczakiem i rukolą 161

koktajlowych. Ciekawym akcentem jest przełamanie smaku wytrawnej sałatki, lekko słodką gruszką. Ważne jest żeby była twarda i chrupiąca. Przejrzała raczej odbierze nam apetyt ;) Składniki: (na 4 porcje) dwie pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżeczki

Pyry na Gaz
Sałatka Cezar .Po mojemu. 606

uatrakcyjniana składnikami według upodobań smakoszy. Sałatkę tą łatwo można przekształcić w pełnowartościowe danie obiadowe, urozmaicając ją aromatycznym mięsem. Do świeżej i chrupkiej sałaty oraz startego sera można dodać usmażoną pierś kurczaka. Zwieńczeniem będzie Sos sałatkowy Cezar Knorr, czyli kompozycja suszonych przypraw: czosnku, gorczycy i lubczyku. Dokładnie połączy składniki i nada całości wyjątkowy smak. *cyt.Knorr Ja stworzyłam swoja własną wersję Cezara

Z Kuchni Do Kuchni
Domowy sos BBQ- bez gotowania 180

zacząć mieszanie od cukru, octu i sosu Worchestershire – cukier się dokładnie rozpuści. Znakomity do skrzydełek i karkówki z grilla, do kanapek z wędliną, do pieczeni, do kurzej i indyczej piersi. Niezastąpiony składnik w soczystych kanapkach z pulled pork. Zróbcie i niech stoi w lodówce. Jeśli jesteście amatorami dymnych, głębokich smaków, na pewno nie będzie stał długo. SKŁADNIKI 400ml dobrego, naturalnego

Karo in the Kitchen
Bulion drobiowy na pieczonych skrzydełkach. Kryształowe consomme 256

chrząstkach. Anatomicznie patrząc – to przecież trzy ruchome stawy, prawda? Naturalna żelatyna sprawi, że bulion będzie zawiesisty. Nie da Wam tego smaku żaden kurzęcy korpus, tłuste udka czy chude piersi. Tylko i wyłącznie skrzydełka.   Drugi komponent może wydać się dość dziwny – używamy bowiem mleka w proszku. Już kilka łyżek mocno podniesie i wydobędzie smak kurczaka. Kiedy pieczemy kurczaka, białko

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania