POTRAWY Z GRILLA - KOLOROWE MIĘSNE SZASZŁYKI Przedstawiam Wam przepis na szaszłyki mięsne ... bardzo kolorowe :) Szaszłyki te składają się z różnych rodzajów mięsa oraz warzyw, dlatego pamiętajcie, że, aby wszystkie składniki były jednocześnie gotowe do spożycia, powinny być mniej więcej tej samej wielkości. Moi Drodzy, szaszłyki te pochodzą z mojego zbioru wypróbowanych przepisów, więc gorąco polecam. Możecie wprowadzać nowe(...)się tym dobrze :) Polecam ! Czas marynowania : około 10h czas przygotowania : około 50min. SKŁADNIKI: na 4 porcje 200g rumsztyka w jednym kawałku 200g karkówki w jednym kawałku 200g filetu z piersi kurczaka po 1/2 czerwonej, żółtej i zielonej papryki 2 cebule 100g małych pieczarek 1 papryczka chili 1 pęczek tymianku 1 łyżka marynowanych ziaren zielonego pieprzu 3 ząbki czosnku 3/4 szklanki
Moja Książka KucharskaŚwięta, święta i po świętach.. zostały tylko nadmierne kilogramy.. dlatego po tym świątecznym przejedzeniu proponuję szybką, prostą i lekką zupa tajską z kurczakiem, warzywami
Bernika - moj kulinarny pamietnikpapryki • 50 dag filetów z piersi kurczaka • 4 łyżki oliwy • puszka pomidorów • kostka bulionu warzywnego • 25 dag mozzarelli • bazylia • oregano • sól, pieprz Przygotowanie: 1. Zrobić sos: w rondelku zasmażyć na jasny kolor masło z mąką, zalewać stopniowo zimnym mlekiem i cały czas mieszając, zagotować. Beszamel doprawić świeżo zmieloną gałką muszkatołową, solą i pieprzem. 2. Warzywa umyć, oczyścić.Cebulę i czosnek
KUCHNIA POLSKAdyni, np. piżmowej 2 piersi kurczaka 1 mały fenkuł 3 łodygi selera naciowego 100 g ciecierzycy ugotowanej lub konserwowej 1 łyżeczka curry 100 g kaszy jaglanej Kaszę dokładnie wypłukać, przelać na sicie gorącą wodą, ugotować. Fenkuł, seler pokroić w paski, kurczaka i dynię pokroić w kostkę. Rozgrzać wok lub głęboką patelnię. Dodać mleczko kokosowe, warzywa i kurczaka. Dusić, aż mięso
KucharzycaJakieś resztki warzyw, kawałek kurzego biustu, kilka plasterków wędliny i domowe masło . Na szczęście zawsze mam w domu spory zapas mleczka kokosowego i przypraw. Powstało więc błyskawiczne, łatwe czerwone curry z kurczaka Znajomym bardzo smakowało, więc mam nadzieję, że Wy także je polubicie. Łatwe czerwone curry z kurczaka Składniki: około 60 dag piersi z kurczaka 1 puszka
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakurczaka 3 szklanki bulionu Na poczatku w małej miseczce mieszam wszystkie przyprawy. Do innej miski wrzucam pokrojana w paski paprykę, cebulę w piórka, Cukinię w plastry, pierś także w paseczki grubosci ok. 3cm Dodajemy oliwe z oliwek i przyprawy-dokladnie mieszamy. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż, zalewamy bulionem, warzywa
Mamuśka wraca do formypomidory, pokrojoną w piórka cebulę, pierś z kurczaka i czosnek podsmaż na zalewie z suszonych pomidorów. Makaron odcedź i wymieszaj z usmażonymi składnikami. Całość przełóż do żaroodpornego naczynia, a na wierzch połóż pokrojony w cienkie plastry ser mozzarella. Piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z posiekaną natką pietruszki. Sałatka z grillowanymi warzywami i mozzarellą Sałatka z grillowanymi
Mojewlasne.plJarmuż wspaniałe warzywo które najlepiej zbierać po pierwszych przymrozkach wtedy smak jego jest jeszcze lepszy u mnie dzisiaj w pierogach wraz z kurczakiem stworzył pyszny duet zapraszam na pierożki Składniki ciasto • 1 kg mąki • 150 ml jogurtu naturalnego • ok 300 ml maślanki (mrągowskiej dałam ) farsz • liście z 2 krzaków jarmużu • 3 piersi pojedyncze z kurczaka • 1 cebula
W królestwie smaków Beatydanie. Zapraszam:) Składniki : 1 pierś z kurczaka 5 pieczarek 4 ziemniaki kawałek selera 2 marchewki 1 duża gałązka lubczyku 3 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka pieprzu 1,5 do 2 l wody 2 łyżki domowej vegety 3/4 szklanki makaronu muszelki ja użyłam Incola 2 łyżki masła 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 12 % Wykonanie : Wszystkie warzywa obrać, umyć i pokroić
Sama słodycz i szczypta chilinieduże cebule, 250g pieczarek, 400g piersi z kurczaka, sól, pieprz, czerwona słodka papryka, bazylia, oregano, olej. Przygotowanie: Wszystkie składniki pokroić i wymieszać z przyprawami i 3 łyżkami oleju. Ponabijać na patyczki do szaszłyków. Poukładać na blaszce do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku do 200stopni C. Piec do momentu aż mięso będzie gotowe i warzywa będą miękkie - u mnie
W kuchni u Monikiporcje 1 podwójna pierś z kurczaka 1/2 cebuli 1/2 szklanki wina czerwonego wytrawnego 2 pomidory sparzone bez skóry 500 g dyni pokrojonej w dużą kostkę 1 batat pokrojony w kostkę 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 250 g mleczka kokosowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka curry cynamon chilli sól pieprz pół cytryny Przygotowanie: Przygotowujemy warzywa - myjemy, cebulę w drobną kostkę, pomidory
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoPierś z kurczaka umyć , pokroić w kostkę. Filet przyprawić vegetą . Na rozgrzaną patelnię , wlać olej a następnie wrzucić filet . Smażyć do chrupkości. Papryki , cebulę i pomidory pokroić w kostkę. Wodę wlać do garnka. Na wrzącą wodę wrzucić kostkę rosołową. Zagotować. do garnka wrzucić usmażony filet , po 10 minutach wrzucić warzywa. Przykryć garnek
Gotowanie Patkipodpiekamy. Filet z piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę, posypujemy przyprawą gyros i smażymy na niewielkiej ilości oliwy. Czerwoną paprykę, pomidory, cebulę i ser żółty kroimy w cienkie słupki. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do jogurtu naturalnego. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość mieszamy. Na naleśnik nakładamy kilka słupków warzyw, sałatę, kawałki fileta z kurczaka
paapilotkaabiorę to robię wiecej by móc później zamrozić. Dziś z farszem mięsno warzywnym, bardzo fajne w smaku- kompozycja farszu dowolna. Zapraszam... Moje rady- można wykorzystać mięso z rosołu, warzywa również. - przed mrożeniem najlepiej opanierować w jajku i bułce tartej, wyciągnąć zamrożone i odrazu smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Ja dodatkowo wstawiam(...)maka, 250 g(ok. 1,5 szkl.) woda 200 ml mleko 400 ml sol, szczypta 1 jajko 2 łyżki oleju Na farsz : 2 filety z piersi z kurczaka 1 por 1 puszka groszku - odjęłam z puszki 2 łyżki 2 x 125 g. serka Apetina naturalny 1 łyżka ketchupu sól, pieprz, czerwona papryka, przyprawa do gyrosu trochę sera żółtego
Kubki smakuPyszna zupa zawierająca w sobie różnorodność azjatyckich i polskich smaków. Inna niż zwykłe, "codzienne" zupy, z mleczkiem kokosowym i mięsem z kurczaka. Najlepsze jest mięso z udek, bo jest bardziej soczyste i miękkie niż mięso z piersi, ale obojętnie jakiego użycie, na pewno będzie pyszne. Z posiekanym koperkiem i fasolką szparagową jestem pewna, że posmakuje każdemu. 4 udka pozbawione skóry(...)light rozmieszać dokładnie z łyżką mąki. Wlać do zupy i doprowadzić do wrzenia i gotować 2 minuty. Na koniec wsypać posiekany koperek. * Zamiast mięsa z udek można dodać pokrojone piersi kurczaka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie