pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:86/253)

Pieczeń drobiowo-wieprzowa 169

łyżeczki tymianku 2 bułki kajzerki 2 łyżki masła olej do wysmarowania formy Wykonanie: Mięso myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym. Mielimy mięso z jedną piersią z kurczaka. Drugą pierś kroimy w średnią kostkę,dodać do zmielonego mięsa. Bułki moczymy w mleku lub wodzie. Obraną cebulę i czosnek kroimy w drobniutką kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło, zeszklić pokrojoną cebulę(...)odciśniętą bułkę,wbijamy jajka i przyprawiamy pozostałymi przyprawami.Dokładnie wyrabiamy mięso robotem lub ręcznie. Dwie keksówki smarujemy olejem, wykładamy przygotowane mięso. Keksówki wkładamy do zimnego piekarnika. Pieczemy klopsy przez 1 godz. w temp 180° C od momentu nagrzania się piekarnika. Smacznego

kgwjanczewo
Domowy Chikker jak z McDonald's 1882

wody 55 g masła 680 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli jajko   odrobina mleka ok. 3 nieduże piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku pieprz sól (ewentualnie możemy dodać przyprawę do kurczaka) panierka: 75 g płatków kukurydzianych 6 łyżek bułki tartej 1,5 łyżki mąki pszennej 2 jajka ok. 4 łyżki mleka ok. pół szklanki(...)pominąć). Bułeczki smarujemy mlekiem (możemy je także posypać kaszką kukurydzianą charakterystyczną dla chikkera). Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni przez ok. 10 minut.    Sos miodowo-musztardowy: Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy ze sobą i odstawiamy w chłodne miejsce do zgęstnienia. Piersi z kurczaka kroimy na dość długie paski o grubości ok 2 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy

Słodka Strona
Kurczak pieczony z tymiankiem i rozmarynem 167

Pyszny i aromatyczny kurczak, którego najczęściej piekę właśnie według tego przepisu. Wam również polecam Co potrzeba: 1,5 kg kurczaka w całości, ostra papryka w proszku, tymianek suszony, 15 gałązek świeżego tymianku, 4 gałązki świeżego rozmarynu, czosnek granulowany, przyprawa typu Kucharek Wykonanie: Kurczaka myjemy, rozcinamy wzdłuż piersi tak, żeby można było go położyć na płasko, obsypujemy obficie z każdej strony

Bułka z Chlebem
Lekka sałatka z awokado, kurczakiem, pomarańczą i gruszką 138

pomarańczą, jej kolorem, aromatem i smakiem, jest pyszniejszy i lżejszy. Jeśli zostało Wam trochę pieczonego kurczaka ze świąt, to możecie go wykorzystać właśnie do takiej sałatki. Takie sałatki znikają w mig. Nie trzeba nikogo długo namawiać 😊  Składniki na 3-4 porcje: 1 pierś z kurczaka sól, pieprz, słodka papryka do smaku 1 gruszka 1 awokado 1 łyżka soku(...)żeby nie ściemniało. Słonecznik i dynię lekko uprażyć na suchej patelni. Kurczaka opiec na patelni lub zgrillować. Pokroić w mniejsze kawałki. Na półmisku lub w miseczce układać najpierw sałatę, a na niej kawałki awokado, gruszki, pomarańczy i kurczaka. Posypać uprażonymi pestkami słonecznika i dyni. Spróbuj także: Sałatki z pieczonymi cytrusami, roszponką, awokado i pestkami dyni ...lub kultowej sałatki Cobb

Codzienna kuchnia niecodzienna
Roladki drobiowe z fasolką szparagową 139

obiadu zostało mi trochę ugotowanej fasolki szparagowej więc pasowało ją wykorzystać. Przygotowałam pieczone roladki drobiowe. Fasolkę szparagową dałam do środka a całe roladki owinęłam wędzoną szynką. Roladki świetnie smakowały i wspaniale prezentowały się na talerzu. składniki: 2 średnie pojedyńcze piersi z kurczaka (ok 450 g) ok 25 strączków ugotowanej fasolki szparagowej 8 cieniutkich plastrów szynki wędzonej długodojrzewającej sól,pieprz(...)olejem i ułozyc w nim roladki. Roladki również lekko skropić olejem. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25-30 minut, funkcja termoobieg. W trakcie pieczenia roladki przekręcić aby równomiernie się upiekły. Podawać z ulubionymi dodatkami, ja podałam w towarzystwie warzyw-pomidora z jogurtem i duszoną cukinią

Monia miesza i gotuje
Golonka z indyka pieczona z warzywami 140

Golonka z indyka pieczona z warzywami to mój pomysł na obiad zamiast tradycyjnych udek z kurczaka. Golonka z indyka to nic innego jak podudzie – bardzo niedoceniane w polskiej kuchni. Jest to tania część indora, za to znacznie smaczniejsza od piersi, które łatwo przesuszyć. Mięso z udek indyka jest ciemniejsze i znacznie wilgotniejsze. Ma tylko jedną wadę – jest(...)dość problematyczne w krojeniu na talerzu. Najłatwiej sobie pomagać rękami podczas jedzenia – dlatego serwujmy podudzia w swojskim gronie, gdzie możemy jeść bez skrępowania. Golonka z indyka pieczona z warzywami: 2-4 golonki z indyka (podudzia) 1/2 szklanki sosu sojowego 1/3 szklanki sake lub mirinu (można zastąpić 4 łyżkami wódki) 2 łyżki miodu 1 łyżeczka tartego imbiru lub pół

Poezja smaku
Cordon bleu z kurczaka 113

kurczak z batatami – sałatka cezar z kurczakiem –  kurczak z mozzarellą –  kurczak pieczony –  orientalne skrzydełka z kurczaka –  kotlety mielone z kurczaka –  kotlet schabowy –  schabowy inaczej CORDON BLEU Z KURCZAKA PRZYGOTOWANIE: 60 minut Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 1 duża pierś kurczaka – 2 plasterki szynki – 4 plasterki sera gouda – 1 jajko rozmiar

nietylkopasta.pl
Kurczak Balmoral 174

delikatnie wygładzić je płasko ułożonym nożem. Na boczku ułożyć pierś z kurczaka gładką częścią do dołu. Na piersi ułożyć kawałek haggisa. Kurczaka zrolować wokół haggisa i owinąć w boczek.  Roladki ułożyć na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez około 25-30 minut lub do czasu aż mięso nie będzie surowe, a boczek przyrumieniony

Codzienne Gotowanie
Empanadas z kurczakiem i panamskie wakacje 172

wsypać słodką paprykę i kumin - wszystko razem podsmażyć przez około 20 sekund, cały czas mieszając. Dodać pokrojoną pierś z kurczaka, przyprawić solą i wszystko razem udusić do miękkości. Na końcu dodać kukurydzę i  wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta francuskiego szklanką wycinać kółka lub nożem wykrawać kwadraty. Nakładać farsz, składać na pół i zlepiać

Codzienna kuchnia niecodzienna
SZYBKA ZAPIEKANKA MAKARONOWA 141

sitku. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka z dodatkiem soli i przyprawy do kurczaka. Do przesmażonej piersi dodać ugotowany makaron i brokuły, wszystko wymieszać. Zasypać sporą ilością żółtego sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160'C i piec około 15 minut

Zrób to smacznie
Zapiekanka porowo ryżowa 150

gotuję zgodnie z instrukcją opakowania. Naczynie do zapiekania smaruję oliwą, wykładam na dno ryż, na nim układam piersi z kurczaka, na nie por, i kawałki pokrojone pomidorów suszonych. Naczynie wstawiam do nagrzanego piekarnika  na 30 minut temp 190 stopni. W trakcie pieczenia można przykryć zapiekankę folią aluminiową. Po wyjęciu z piekarnika polewam na wierzchu oliwą od pomidorów suszonych, posypuję

wesoła kuchnia
Nuggetsy. 147

położymy na kratce w piekarniku) - solimy, pieprzymy. Jogurt mieszamy w miseczce z papryką, następnie przekładamy go do piersi kurczaka i dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki na 24 godz. Płatki kukurydziane rozgniatamy w woreczku - najlepiej wałkiem. Wyciągamy przygotowanego kurczaka i obtaczamy w płatkach. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20-25 minut na kratce! (można podłożyć blachę na dół

Moje-pitraszenie
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 144

tartej i usmażony na maśle podany z sosem pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Halaszle , czyli węgierską zupę rybną z warzywami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Piersi kurczaka a ‘la Wellington , czyli w cieście francuskim z kieszonkami nadzianymi szpinakiem i pieczarkami fot. Jolanta Perz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 146

tartej i usmażony na maśle podany z sosem pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Halaszle , czyli węgierską zupę rybną z warzywami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Piersi kurczaka a ‘la Wellington , czyli w cieście francuskim z kieszonkami nadzianymi szpinakiem i pieczarkami fot. Jolanta Perz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Słodko pikantny pieczony kurczak w sezamie 192

Słodko-pikantny pieczony kurczak w sezamie Dzisiejszą wersję kurczaka zdecydowanie polecam jako danie błyskawiczne i nietuzinkowe. Przygotujecie obiad w pół godziny i wszyscy będą zadowoleni i oczarowani. Piersi z kurczaka zostały otoczone gęstą słodko-kwaśno-pikantną marynatą z dodatkiem ziaren sezamu i zapieczone w piekarniku. Mięso tak przygotowane jest delikatne, wilgotne, słodkawe i w zależności od ilości dodanej ostrej

na moim stole...