pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:184/253)

Pierożki z ciasta francuskiego z kurczakiem 194

przegryzkę lub obiad. Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego, ok 400 gr piersi z kurczaka, 1 cebula, 2 serki topione (ja dałam goudę i edamski), olej, sól, pieprz, tymianek. Przygotowanie: na niewielkiej ilości oleju podduszamy lekko cebulkę. Do niej dodajemy drobno pokrojonego kurczaka (jeżeli kawałki będą za duże będziemy mieć kłopoty żeby zmieścić je do ciasta) doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem(...)ładnie połączy pozostałe składniki wyłączamy ogień. Farsz nakładamy na kwadraty i zlepiamy rogi ciasta tak jak to się robi do pierogów. Wkładamy w nagrzany do 210 st piekarnik i pieczemy ok 20 minut. Poniższe zdjęcie pokazuje pierożki z 1 opakowania ciasta francuskiego

Państwo Wojtczuk gotują
Gyros domowy w chlebku pita 127

chlebki woda letnia, 1 i 1/4 szkl drożdże suche, 7g olej, 3 łyżki cukier, 1 łyżka sól, 1 łyżeczka mąka pszenna, 3 szkl Składniki na gyros filet z piersi kurczaka, 1 cały przyprawa gyros, 1 opak lub po 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, pieprzu ziołowego, pieprzu czarnego, curry, bazylii, oregano, tymianku sól, 1/2 łyżeczki olej, do smażenia Składniki na sos jogurt(...)równych części i  formujemy w kulki. Odkładamy na 20 minut pod ściereczką. Po tym czasie z każdej kulki formujemy rękami placek, układamy na papierze do pieczenia, przykrywamy ściereczką i ponownie pozostawiamy na 20 minut. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 260st, razem z blachą do pieczenia. Placki przekładamy razem z papierem na gorącą blachę. Pieczemy przez około 8 minut, aż się

Gotowanie moimi oczami
Tarta z porami, kurczakiem i ogórkiem kiszonym 179

masła 1 jajko łyżka śmietany 12 % pół łyżeczki soli Nadzienie: 3 pory (białe części) łyżka masła 2 małe piersi z kurczaka pół opakowania WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i bazylią 3 ogórki kiszone 80 g sera feta Masa: 150 ml śmietany 12 % 2 jajka pieprz, sól Mąki siekamy z masłem po czym dodajemy jajko(...)maśle aż zmiękną. Kurczaka kroimy na długie paski. Układamy w pergaminie i na suchej patelni smażymy z obu stron po ok. 2-3 minuty. Śmietanę mieszamy z jajkami i przyprawami. Na podpieczony spód wykładamy podsmażone pory. Zalewamy mieszanką serowo-jajeczną. Na wierzchu układamy podsmażonego kurczaka, pokrojone w paski ogórki oraz pokrojona w kostkę fetę. Pieczemy około 40 minut. Smacznego :) function

Mienta blog
Zapiekanka z makaronem razowym i szparagami 372

Dzisiaj chcę Was zaprosić na pyszną i pożywną zapiekankę. Do jej przygotowania użyłam ekologiczny makaron  pszenno-razowy Symbio, który ma bardziej wyrazisty smak od tradycyjnego

Ala piecze i gotuje
Chrupiące nuggetsy w parmezanowej panierce 194

panierce.  Palce lizać. Składniki:  2 duże piersi kurczaka 0,5 szklanki startego parmezanu  2 szklani bułki tartej  2 jajka 1 płaska łyżeczka soli 0,6 łyżeczki pieprzu mielonego  1 ząbek czosnku  0,5 łyżeczki curry  0,5 łyżeczki suszonej natki pietruszki oliwa  Przygotowanie: kurczaka oczyść i potnij na mniejsze kawałki, umieść(...)pietruszki. Jaja ubij w oddzielnej misce. kawałki kurczaka obtocz w panierce, zanurz w jajku i znowu obtocz w panierce. Pozostaw go na 10 minut, aby panierka dobrze przyległa do kurczaka. Blachę wyłóż papierem pergaminowym i delikatnie ja posmaruj oliwą (użyj do tego pędzla).  Kurczaki rozłóż w odstępach na blasze i piecz w rozgrzanym piekarniku

Niezły Młynek
Tahina Wilcza, czyli arabski street food w Warszawie 112

siebie coś pysznego.  Wrapy Falafel znad Wisły, to klasyk ze Slow Market z pastami, warzywami, piklami, sosami i ziołami Shawarma z kurczaka, to miękka i soczysta pierś z kurczaka długo marynowana i gotowana w niskiej temperaturze aby zachować jej jędrność i wartości odżywcze. Wszystko z warzywami, salsą tahina, marynowaną cebulką, sosami – zawinięte w swieżym chlebku lavash. Shawarma z wołowiny(...)Uwaga! Chipsy uzależniają! Główny składnik jest do wyboru: falafel kurczak wołowina oawarma – konfitowana jagnięcina zestaw sałatek Pasty Są też pasty dla wielbicieli hummusu i nie tylko. Podawane są ze świeżym chlebkiem lavash. Do wyboru macie: hummus, to kremowa pasta z ciecierzycy i oczywiście tahina motabal, to pasta z pieczonego bakłażana z tahiną i przyprawami mohammara, to lekko pikantna pasta

Kulinarne przygody Gatity
Menu na tydzień: Mało czasu, mało składników 153

pieczonych warzyw) i do ratatouille. W pierwszej kolejności do piekarnika trafiło ratatouille i warzywa do niedzielnego obiadu oraz mięso na kebab. W temperaturze 180 stopni z termoobiegiem wszystko upiekło się w 30 minut (kebab wyjęliśmy po 25 minutach). Potem podkręciliśmy temperaturę do 250 stopni, rozwałkowaliśmy placki na kebab i upiekliśmy je. Potem do pieca poszły pałki z kurczaka(...)Większość składników jest na 4 porcje. Choć trudno w to uwierzyć menu na osobę na 6 dni kosztuje zatem jedynie 36 zł. Lista zakupów Krewetki 200 g 2 piersi z kurczaka 8 podudzi z kurczaka (pałek) 0,5 kg jarmużu Makaron rurki (penne) Makaron tagliatelle Pół czerwonej kapusty Bakłażan średniej wielkości Cukinia średniej wielkości Mała czerwona papryka Mała żółta papryka

Niedzielny kucharz
Zapiekanka z makaronem i kurczakiem 238

parmezanu 4 łyżki bułki tartej 40 dag makaronu penne Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do 210 C. Nasmarować naczynie żaroodporne masłem. Jeśli w przepisie wykorzystujemy kurczaka to oddzielmy mięso od kości i kroimy na nieduże kawałki. Jeśli wykorzystujemy piersi to po ich umyciu i osuszeniu kroimy w kostkę i smażymy na oleju, dodajemy fasolę. Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu(...)smaku solą i pieprzem, pieprzem kajeńskim. Wymieszać powstały sos z 1/3 grojera i 1/2 parmezanu. Odcedzony makaron wymieszać w dużej misce z mięsem, fasolą i sosem. Napełnić formę do pieczenia. Wymieszać tartą bułkę z pozostałym grojerem i parmezanem, posypać zapiekankę. Zapiekankę piec 20-30 minut grzaniem góra+dół, bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Podawać. Przepis pochodzi z jakiejś mini

Zasmakuj Kuchni
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 273

light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka(...)przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Śledź w sosie czosnkowym Śledź w oleju z cebulą Śledź w buraczkowej pierzynce Zupy Rosół z kaczki Ekspresowy czerwony barszcz na zakwasie Żurek na domowym zakwasie Zupa czosnkowa z ziołowymi grzankami Czerwony barszcz wigilijny na zakwasie Na ciepło Pierś z kaczki z jabłkami według Okrasy Krokiety

Kulinarne przygody Gatity
Sakiewki z ciasta francuskiego na dwa sposoby: brokuł-kurczak i łosoś- por 253

połowa brokuła (ok 250 g) - mała, pojedyncza pierś z kurczaka - 2 ząbki czosnku farsz II - biała część pora - 200 g łososia wędzonego (u mnie warkocz) I. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Filet z kurczaka kroimy w bardzo drobną kostkę, na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekany czosnek, po minucie wrzucamy kawałki kurczaka, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy wszystko(...)woda odparowała.  III. Ciasto francuskie kroimy na 12 równych kwadratów. Na sześciu z nich układamy: kurczak- brokuł- rozdrobniona mozzarella, na sześciu pozostałych: por- kawałki łososia- mozzarella. Rogi każdego z kwadratów sklejamy za sobą. Jajko roztrzepujemy i pędzelkiem smarujemy każdą sakiewkę. Posypujemy sezamem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni 15-20 minut. Smacznego

Cook&Love
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i owocami (bezglutenowa) 180

łyżka sosu sojowego jasnego sól, pieprz, papryka czerwona słodka, curry, cukier masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego oliwa z wytłoczyn do smażenia Wykonanie: 1. Gotujemy makaron, w międzyczasie kroimy pierś kurczaka w drobne cząstki. 2. Cebulę kroimy w pół-talarki. 3. Smażymy cebulę na oliwie do zeszklenia. 4. Następnie dodajemy mięso, solimy, paprykujemy, dodajemy curry (ja zawsze sypię dużo przypraw - lubię(...)jest aromatycznie) i na końcu smażenia pieprz. Smażymy kilka minut i odstawiamy. 5. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. 6. Odcedzony makaron przekładamy do naczynia. 7. Następnie dodajemy usmażonego kurczaka z cebulą. 8. Teraz czas na odsączone mandarynki. 9. Ananas pokrojony w kostkę. 10. Rodzynki sparzamy i dodajemy do zapiekanki, mieszamy. 11. Teraz czas na sos. Do szklanki wlewamy 200 ml śmietanki

Kawa z mlekiem
BEZGLUTENOWY JADŁOSPIS NA CAŁY DZIEŃ?? POPROSZĘ!! ;) 139

sól, pieprz, oregano, papryka oliwa do smażenia Kaszę gryczaną gotujemy.  Pierś z kurczaka doprawiamy i grillujemy lub smażymy na łyżce oliwy.  Warzywa kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, przyprawiamy i dusimy ok 10 minut pod przykryciem. Ugotowaną kaszę mieszamy z zawartością patelni, posypujemy oregano. Łączymy z kurczakiem i zajadamy się :)) KOLACJA  Cukinia stała się ostatnio nieodłączną towarzyszką(...)mniejsze niż 1,5 cm. Solimy by puściły sok aby nasze mini pizze nie były "mokre" . Po jakiś 5 minutach osuszamy i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 3-4 pieczarki dusimy na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem. Przecier pomidorowy (łyżka, dwie) łączymy z bazylią lub oregano i solą. Nacieramy nim lekko każdy plasterek cukinii. następnie układamy nasze dodatki

BezglutenowaIzabela
Obiad na szybko - pieróg z ciasta francuskiego 300

francuskiego   Składniki: opakowanie ciasta francuskiego pół piersi z kurczaka opakowanie mozzarelli pół opakowania mrożonego szpinaku jedna cebula 2 ząbki czosnku Przygotowanie: 1. Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na oleju (ja smażyłam na kokosowym, ale może być każdy dowolny). Dodajemy zamrożony szpinak. Gdy się rozpuści, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. 2. Kurczaka kroimy w plasterki i przyprawiamy(...)lubimy. Ja używam gotowej mieszanki "przyprawa do kurczaka" z Lidla. 3. Mozzarellę kroimy w plasterki. 4. Ciasto francuskie przekrawamy na pół. Na jedną połowę nakładamy farsz zostawiając około 1,5 cm brzegów z każdej strony. Najpierw nakładamy szpinak, potem kurczaka, na to mozzarella. Przykrywamy drugą połową ciasta francuskiego. Palcami lub widelcem delikatnie dociskamy brzegi obu warstw ciasta do siebie

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Lazania z kurczakiem i brokułem 162

gorący osolony wrzątek z odrobiną cukru, gotujemy na półtwardo. Po ugotowaniu przekładamy na durszlak i przelewamy zimną wodą. 2. Cebulę kroimy w kosteczkę, chwilę smażymy na oleju. 3. Piersi z kurczaka kroimy w plastry w poprzek i obsypujemy przyprawą do mięsa. Odstawiamy na 30 minut, po czym smażymy z obu stron po 2-3 minuty. Po usmażeniu i lekkim przestudzeniu(...)cebuli, połowę sosu beszamelowego, potem znów płaty, mięso, cebula, brokuły i reszta sosu, i ostatnia warstwa - makaron, mięso, cebula, brokuły, a wierzch przykrywamy plastrami sera żółtego. 7. Lazanię pieczemy w 200 st. C przez 30-35 minut. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pizza calzone 129

klarowanego sól pieprz papryka słodka płatki chilli Dodatkowo jajko do smarowania Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w posolonej wodzie. Odcedzić na sicie i posiekać na drobno nożem. Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Sól, pieprz, chilli i paprykę słodką wymieszać i wsypać do mięsa. Dokładnie wymieszać mięso z  przyprawami i usmażyć na maśle(...)kawałek rozwałkowujemy na kółka o średnicy talerza deserowego. Na połowę kółka nakładamy farsz, posypujemy obficie serem  i przykrywamy drugą połową. Sklejamy pieroga i odstawiamy na blaszce do wyrośnięcia. Piec w 200 stopniach C do momentu aż pizza będzie rumiana. Mi to zajęło 20 minut. Podawać z ulubionym sosem. Ja podałam z sosem czosnkowym pizza calzone

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania