pierogi - 9067 przepisów (strona:387/605)

Vege Calzone (faszerowane smażonym tofu i warzywami ) 152

pomidorowym pozostawiając 0,5 cm brzegu.  7. Wykładamy warzywa, marchewkę i tofu posypujemy ziołami, kminem,solą i pieprzem oraz chili. Składamy na pół i zlepiamy ciasto na kształt pieroga. Jeśli mamy tofu możemy posypać opcjonalnie po wierzchu (tak jak serem) 8. Pieczemy 25-30 minut do złotego koloru i chrupiącej skórki

vaniliowoczekoladowa
Calzone 123

kroimy w mniejsze kawałki, plasterki wedle uznania. Wszystkie mieszamy ze sobą. Na połowę każdego koła nakładamy farsz zostawiając około 1 cm od brzegu, przykrywamy druga połową i zlepiamy brzegi. Pierogi drożdżowe układamy na blaszce na papierze do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy 25 minut w temperaturze 200 stopni C góra - dół

Życie zaczyna się w kuchni
Dlo zgniōłych (Dla leniwych) 122

mōm 1 szasu 2 , niy chce mi sie warzić 3 , zmiyrzły 4 mi sie pierogi ze sklepu, niy ma nic w zamrażalce…, a jejś 5 sie chce… Niy bōjcie sie- je 6 nadzieja Co potrza? 2 wōszty 7 1 boryj 8 1 małoł 9 cukinia ździebko 10 pieprzu ździebko majeranku ździebko tymianku Pokrōny 11 wōszt wciepcie

Chop w kuchni
pierożki z ciasta parzonego z dwoma farszami (sofficini) 141

dodajemy pokrojone drobno pieczarki i dusimy. Doprawiamy i gotowe :-) Ciasto wałkujemy na około 0,5 cm grubości, nawet troszkę cieniej, wykrawamy kółka, dajemy do środka farsz i sklejamy jak pierogi.  Panierujemy w jajku wymieszanym z sola i pierzem i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Można podawać z ketchupem lub dowolnym sosem albo soute :-) Polecam pierożki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
NALESNIKOWE SLIMAKI, czyli... 112

ŚLIMAK, ŚLIMAK POKAŻ ROGI...DAM CI SERA NA PIEROGI... NALEŚNIKOWE ŚLIMAKI, czyli fantastyczne szpinakowo - serowe naleśniki z szynką, które idealnie sprawdzą się na kolację lub podwieczorek dla całej rodziny.  Do przygotowania farszu polecam serek Almette ziołowy - idealnie skomponowane składniki serka nadają potrawie niezwykłego smaku i znacznie podnoszą walory smakowe potrawy. Naleśnikowe ślimaki będą również idealne na przyjęcie

Moja Książka Kucharska
SMALEC DOMOWY 191

smalec domowy. Jest łatwy, choć niezbyt szybki w przygotowaniu, ale za to o wiele lepszy niż ten ze sklepu. Świetny nie tylko do chleba - idealny jako omasta do pierogów, ziemniaków, pyz, kartaczy itp.  Polecam przepis na mój ulubiony domowy smalec. SKŁADNIKI: 1kg świeżej (ważne) słoniny 1kg wędzonego boczku 2-3 średnie cebule 2 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego szczypta

Moja Książka Kucharska
Wytrawne syrniki – serowe placki ze szczypiorem i wędzonym boczkiem 216

słodkie placuszki w wariant bardziej wytrawny, bo podstawowego konceptu nie zmieniłam – miało być szybko, zdrowo i jak zawsze smacznie. Uprzedzając pytania – smak nie jest podobny do nadzienia z ruskich pierogów – w tych plackach jest sam twaróg, jajka i naprawdę niewiele mąki – są mięciutkie, delikatne i bardzo świeże. Na syrniki nadaje się każdy twarogowy ser – i chudy, i półtłusty

Karo in the Kitchen
Łódki z farszem mięsnym 125

pietruszki.   Ciasto dzielimy na 4 części, każdą rozwałkowujemy na prostokąt grubości 0,5 cm. Na środek każdego kawałka ciasta nakładamy porcję farszu. Końce zlepiamy jak w pierogach zostawiając środek otwarty. Łódeczki układamy na papierze do pieczenia.   Do piekarnika wstawiamy dużą blachę. Piekarnik nagrzewamy do 240 stopni z blachą w środku, po nagrzaniu się piekarnika

Smak mojej kuchni
Ziemniaki z twarogiem i śledziem oraz konkurs "Śledź SEKO" 230

dania smakują wszystkim, nie zależnie od miejsca zamieszkania. Wiele z takich regionalnych dań bazuje na ziemniakach - weźmy chociażby kluski śląskie, babkę ziemniaczaną (kugel, zmiocarz), kopytka (szagówki), kartacze, kiszkę, moskole, pierogi ruskie, kartoflak, zupy i sałatki wszelakie albo pyry z gzikiem.  To, co mieszkańcy Wielkopolski nazywają pyrami z gzikiem, oznacza po prostu ugotowane w mundurkach albo pieczone ziemniaki

Obiad gotowy
Chinkali-pierogi gruzińskie 122

Chcę Wam zaproponować kawałek kuchni gruzińskiej- na początek pierożki gruzińskie chinkali. Jest, to rodzaj pieroga faszerowany mięsem- bardzo często stanowi danie główne. Przepis Tamuny Kiladze, rodowitej gruzinki. Dzięki Tamuna za tą piękną kulinarną podróż. SKŁADNIKI: ciasto: 1 kg. mąki np. tortowa 1 jajko 1 łyżeczka soli około 2 szkl. zimnej wody farsz: 1 kg. mięsa mielonego np. karkówki(mięso

Kuchnia Beaty
Rosół z trzech mięs 274

garnka. Przygotowany w ten sposób rosół ma złocisty kolor (dzięki cebuli) i jest klarowny. Mięso i warzywa z rosołu można wykorzystać do przygotowania potrawki drobiowej, krokietów czy pierogów. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Wigilia z Dietą Rozdzielną 148

potrawy węglowodanowe , po których uszczęśliwiamy się deserami bo też należą do węglowodanów, a druga to potrawy białkowe. Dania węglowodanowe: Barszcz czerwony z uszkami z grzybów lub grzybów i kapusty Pierogi z kapustą lub kapustą i grzybami Kluski z makiem Zupa grzybowa z makaronem  Krokiety z grzybami i kapustą Paszteciki Kutia Łazanki z kapustą  Ciecieżyca à la ryba

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Fish cake- angielskie kotleciki rybne 165

warzyw, gdzie królują ziemniaki i ryba.... Zmieniłam zdanie kiedy to spróbowałam dobrze zrobionej , pysznie ugotowanej angielskiej kuchni. Tak samo jest z rodzimą kuchnia... Kupując pierogi z marketu nie ma czym się zachwycać ...czy barszcz proszku....ale babcine pierożki czy naleśniki z twarogiem, warte są każdych

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Łosoś w papilotach z duszonym porem 155

wodzie, a następnie mieszany z serkiem mascarpone. Tak przygotowanego pora kładzie się na papier do pieczenia i przykrywa filetem z łososia. Papier zawija się w paczuszkę, na kształt wielkiego pieroga i wkłada do nagrzanego piekarnika. Po ok. 10 minutach łosoś jest gotowy i może trafiać na talerze. Każda porcja filetu z łososia pakowana jest oddzielnie, dzięki temu każdy otrzymuje

Moja Delicja
Pyzy z kapustą kiszoną i brązowymi pieczarkami 155

Brązowe pieczarki w smaku przypominają trochę grzyby leśne. Lubię dodawać je do farszu do wszelkich kluch i pierogów. Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyzy z kapustą kiszoną i brązowymi pieczarkami. Są tak dobre, że podaję je tylko lekko polane oliwą. Nie potrzebują nic więcej. Składniki na pyzy (wyszły 24 pyzy - 3 porcje): 1 kg ziemniaków

Smak mojego domu

Proponowane wyszukiwania