pierogi - 9067 przepisów (strona:379/605)

BURRITO „Z ODZYSKU” / RESOURCEFUL BURRITO 115

BURRITO „ Z ODZYSKU ” / RESOURCEFUL BURRITO Odwieczne pytanie – co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu? Pierogi – nie mam ochoty, krokiety – też niekoniecznie… Sałatka warzywna, hmm, no może, dawno nie jadłam, ale co z mięsem…? Nagle olśnienie – mam tortille, zrobię burrito! Zawsze mam zapas puszek w domu, więc nie powinno być problemu

Martyna Cooks
Pierogi z dynią i serem pleśniowym 168

Jeśli tylko rzucić w domu hasło o pierogach, to każdy oczywiście jest za ☺ , za innym farszem. Tak było i tym razem. Każdy wybrał swój ulubiony smak, lecz tym razem moje było na wierzchu. Jedliśmy ze wspaniałym farszem dyniowym. Prawdziwy rarytas! Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Sos ze świeżych grzybów leśnych 425

solą i pieprzem, zalewamy śmietanką, mieszamy, posypujemy koperkiem i podajemy na gorąco. Smacznego sos ze świeżych grzybów leśnych Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów Sos grzybowy z bobem Pierogi z kapustą i grzybami Bigos tradycyjny łagodny Artykuł Sos ze świeżych grzybów leśnych pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Knedle ze śliwkami – sprawdzony przepis 239

polewamy roztopionym masłem i oprószamy zrumienioną bułką tartą Knedle możemy dodatkowo podać z bitą śmietaną. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Gnocchi w sosie serowym Knedle z truskawkami Pierogi z kaszą gryczaną i serem Artykuł Knedle ze śliwkami – sprawdzony przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Domowy Makaron Krok Po Kroku 428

umiarem) 2 szczypty soli 1. Mąkę, jajka, szczypty soli umieszczamy w misce bądź na stolnicy, dolewamy stopniowo wodę i zaczynamy zagniatać ciasto. ciasto ma mieć konsystencje ciasta na pierogi, nie może być klejące. 2. Gotowe ciasto dzielimy sobie na 2-3 części i wałkujemy na bardzo cieniutkie placki. Teraz ostrożnie przenosimy je na blat wyłożony ściereczką lub inne miejsce

Gotowanie...to proste !
Rogaliki z konfiturą jagodową 98

ciasto, wyrabiamy aż odejdzie od ręki; w razie potrzeby dodajemy mąki; odstawiamy na 2 godziny pod przykryciem, by urosło; po tym czasie rozwałkujemy cienko, wycinamy kółka (zasada jak na pierogi) i faszerujemy, zlepiamy, smarujemy żółtkiem; pieczemy w temp. 180C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez 20-25 minut. (przepis lekko zmodyfikowany pochodzi z książki Magdy Gessler „ Smaczna

Zasmakuj Kuchni
KONKURS Z MARKĄ PROSTE HISTORIE i wspaniałymi nagrodami! :) 152

słowa. Przemyślenia co przygotować, czym zaskoczyć swoich najbliższych, co zrobić, by te Święta były jeszcze smaczniejsze niż poprzednie... Różnego rodzaju ryby (smażone, po grecku, po węgiersku, po żydowsku, itd.), pierogi z grzybami, barszcz z uszkami, kompot z suszu, kapusta z grochem, makiełki, sernik, makowce, zapach pomarańczy i mandarynek... To gości u nas na stole co roku. Przy stole wspólnie

Trufelkowo
Ser z ziemniaka 188

TUTAJ . Nie musicie się przejmować, że nie będziecie mieli co zrobić z resztą płatków. Na blogu jest kilka innych przepisów z ich wykorzystaniem. Do moich ulubionych należą: wegański parmezan , pierogi z bobem , jaglanica , tofucznica , sojonez , wegański paprykarz . Już niedługo pojawią się przepisy z wykorzystaniem sera z ziemniaka. Zachęcam do obserwowania bloga, żeby ich nie przegapić! Będą to zapiekanki, pizze

Blendman
Soczewicowa jak grochowa - orzekł chłop. Soczewicowo-groszkowa rozgrzewająca zupa z tymiankiem. 180

kuchennych łask podobnie jak kardamon i goździki. Doprawiam nim poranne owsianki, kawę i wszystkie pieczone wieczorami ciasta. Myślę nad zrobieniem syropów do kawy. Coraz częściej myślę o lepieniu pierogów, pieczeniu makowców i gotowaniu zup...A ja o zupie chciałam dzisiaj właśnie Wam nadawać - o soczewicowo-groszkowej z dodatkiem boczku i tymianku. P. ochrzcił ją po prostu jako grochową,którą

U Fiolki
BARSZCZ CZERWONY Z MAJERANKIEM 198

kojarzy się ze Świętami Bożego Narodzenia. Choć można go przyrządzić tak po prostu.  Mój barszcz przygotowałam na bazie rosołu drobiowego, ze świeżymi burakami.Uwielbiam go z majerankiem. Idealny do pierogów, krokietów, pasztecików czy uszek. Pyszny o intensywnym kolorze, zapachu i smaku. Najlepszy na chłodne, jesienne wieczory. Polecam :)   Składniki: * 1 kg świeżych buraków * świeża włoszczyzna * 3 liście laurowe

Zrób to smacznie
Rustykalna tarta z węgierkami 115

lubicie prawdziwe węgierki i wszystko co zostało z nich przygotowane? Ja wprost uwielbiam. Bo przecież śliwki w kuchni są niezastąpione. Oprócz popularnych kompotów, dżemów, marmolad oraz powideł, ciast, sorbetów, pierogów i knedli, można robić z nich również marynaty i sosy do wędlin.  W zimnie goszczą na naszych stołach w postaci suszu podczas wigilijnej kolacji. A wiele odmian, takich

Życie zaczyna się w kuchni
Niebanalne drugie śniadania- różyczki z ciasta francuskiego 141

francuskiego, które dostaniecie w każdym chyba spożywczaku, sera żółtego ulubionej wędliny, np. szynki opcjonalnie zamiast sera i wędliny, możecie użyć mięsnego farszu-takiego, którego nadmiar został z krokietów, lub pierogów, albo pieczarek (wcześniej ugotowanych), czy czegokolwiek innego na co po prostu macie ochotę. Na surowym cieście wystarczy jedynie ułożyć jeden obok drugiego plastry szynki, a na nie zetrzeć

Arbuziaki
Zupa piwna z twarogiem 147

wytrawne. Zdecydowanie jej miejsce znajduje się przy zupach owocowych. Ponadto cynamon i goździki dodają wspaniałej głębi smaku. Twaróg, który podajemy razem z zupą sprawia, że zbliżamy się smakiem do pierogów leniwych. Brzmi ciekawie, prawda? Zabieramy się zatem do pracy. Polecam wam też dip serowo-piwny – idealne rozwiązanie do imprez i oglądania wydarzeń sportowych. Zobacz mój film z przygotowania

Kuchennyviral.pl
Knedelki z mięsem mieszanym 147

jest najlepsze na taką chorobę? Oczywiście wspaniały gorący rosół z domowym makaronem . Rosół okazał się pyszny i zbawienny a mięso, które zostało w rosole postanowiłam wykorzystać do pierogów . Pomyślałam żeby zrobić coś nowego, ciekawego i smacznego. Tak oto powstały moje knedelki z ciasta „kopytkowego” z nadzieniem z mięsa z rosołu. Rewelacja... Składniki na ciasto „kopytkowe”: 10 szt. ziemniaków (sypkie

Kuchnia u Krysi
Pierogi ze szpinakiem i białym serem 182

Dzisiaj zrobimy pierogi ze szpinakiem. Ręczę, ze Wam przypadną do gustu, bo mają swoisty, pyszny smak. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie