pierogi z szpinakiem - 323 przepisów (strona:4/22)

W domu: babcine pierogi 202

zrobię pierogi według przepisu babci i dzisiaj właśnie nadszedł ten dzień. Ciasto jest oryginalne według proporcji podanych przez babcię, ale farsz tym razem zmieniłam. Będą to pierogi ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i wędzonym twarogiem. Zapraszam! SKŁADNIKI: na ciasto (z podanych proporcji ciasta starcza na ok. 70 pierogów): 4 szklanki mąki 1 jajko 1,5 cm pasek masła(...)woda do zarobienia (mi wyszło ok. 250 ml) sól na farsz (z tej proporcji farszu starcza na ok. 30 pierogów): 0,5 opakowania wędzonego twarogu (ja kupuję go w lidlu) 0,5 kostki twarogu półtłustego duża garść świeżego szpinaku baby 10 suszonych pomidorów (suchych, nie z zalewy) pieprz, sól PRZYGOTOWANIE: Ciasto wyrabiamy z podanych składników – do mąki dodajemy

Kuchnia w biegu
Pierogi z kurczakiem i szpinakiem 209

jajko 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli gorąca woda, tyle ile zabierze mąka farsz: 1 kg mięsa drobiowego (z udek, filetów) 1/2 … Czytaj dalej Pierogi z kurczakiem i szpinakiem

czarrna od kuchni
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I FETĄ 118

szpinak smażony z czosnkiem, kurczak ze szpinakiem … makaron ze szpinakiem czy też różnego rodzaju zapiekanki goszczą u mnie dość często. Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne pierogi ze szpinakiem. A raczej ze szpinakiem i fetą. Połączenie tych smaków plus dodatek aromatycznego czosnku tworzy danie, które z wielkim apetytem będą zajadać zarówno dzieci jak i dorośli. Polecam! SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Dyniowe pierogi ze szpinakiem i ricottą 137

Delikatne i kremowe pierogi dyniowe z nadzieniem ze szpinaku i ricotty. Dla tych co lubią lepić :) 350 g mąki 1/3 szklanki puree z dynii 4 łyżki ciepłej wody 2 łyżki oleju nadzienie: poł czerwonej cebuli 3 ząbki czosnku łyżka masła klarowanego 300 g mrożonego szpinaku 250 g ricotty 30 g świeżo startego parmezanu sól i pieprz do smaku Posiekaną(...)nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy brzegi. Wrzucamy je partiami do gotującej się osolonej wody. Gdy wypłyną na wierzch gotujemy kilka minut do miękkości ciasta. Smacznego :) Artykuł Dyniowe pierogi ze szpinakiem i ricottą pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Zupa cebulowa i pierogi drożdżowe ze szpinakiem i fetą (Onion soup and yeast dumplings with spinach and feta cheese) 229

wykwintniejszych zup. Tradycyjna francuska zupa serowa przed podaniem jest zapiekana z grzanką i żółtym serem. U mnie jednak stanowiła idealny dodatek do dania głównego, którym były pierogi drożdżowe ze szpinakiem i serem feta. A ponieważ za oknem coraz zimniej, przyda nam się coś, co nas ogrzeje i nasyci. I uważam, że ta propozycja świetnie spełnia te wymagania. A więc(...)około godzinę. Na odrobinę oleju podsmażyć szpinak, aż do całkowitego odparowania zebranej pod nim wody. Dodać starty ząbek czosnku. Do wystudzonego szpinaku dodać pokruszoną fetę i wymieszać. Ciasto drożdżowe rozwałkować na grubość około 5mm. Wykroić okręgi o średnicy około 10cm. Na środek każdego okręgu nałożyć łyżkę farszu. Zalepić jak tradycyjne pierogi, dociskając brzegi ząbkami widelca. Na wysmarowanej masłem blaszce

Jacob Tastes
Pierogi piemonckie z ricottą, szpinakiem i palonym masłem rozmarynowym 144

sól – szczypta curry farsz: – 250 g ricotty – 200-300 g szpinaku (jeśli jest sezon to świeży, poza sezonem można także znaleźć pakowany świeży szpinak baby) – 1 żółtko na każdego pieroga – opcjonalnie: garść suszonych grzybów – sól, pieprz masło palone: – 100 g masła – kilka listków świeżego rozmarynu – opcjonalnie tarty parmezan wg uznania(...)transform: scale(1.2); transform: scale(1.2); } jQuery(document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Pierogi piemonckie z ricottą, szpinakiem i palonym masłem rozmarynowym pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Pierogi ze szpinakiem! 157

Świeży szpinak miałam w lodówce a obiadu nie było, chwilę pomyślałam i tak powstały pyszne pierogi nadziewane szpinakiem, fetą i ricottą. Danie palce lizać. Raz ciach i gotowe! Kto lubi? SKŁADNIKI NA CIASTO NA PIEROGI: - mąka pszenna 2 kubki - 2 zółtka - łyżka oliwy - letnia woda Na stolnicy wysypuję mąkę, robię dołeczek, wbijam żółtka i olej, za pomocą noża(...)łyżki masła Na patelni rozpuszczam masło, dodaje 2 garście szpinaku, obsmażam wraz z posiekanym czosnkiem, około 3 minut. Zdejmuje z ognia. Za pomocą blendera, miksuje szpinak i sery. Resztę szpinaku siekam drobno i dodaje do masy. Farsz gotowy. Ciasto wałkujemy, wycinamy kółeczka nadziewamy i zgniatamy boki dookoła. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, przez 3 minuty we wrzątku (na małym

SMYKWKUCHNI
Nominacje do Liebster Blog Award 113

lubię robić Twoje ulubione miejsce na wakacje?   Mazury,góry  Ulubione przyprawy?   Oregano, bazylia,czosnek,imbir Ulubiony deser?   Panna cotta Ulubiony obiad?   Pierogi, makaron ze szpinakiem Trzy rzeczy, bez których ciężko Ci się obyć?   Telefon, telefon, telefon Twój idealny dzień? Opisz w  trzech zdaniach.   Poranna kawa w domowym zaciszu. Obiad w gronie(...)najbardziej cenisz w innych ludziach?   Szczerość Jakie książki lubisz czytać?   Książki z prawdziwą historią, kryminały, horrory Pytania od autorki bloga Salonik smaków Ulubiona potrawa?   Pierogi, makaron ze szpinakiem Książka, do której chętnie wracasz?   Dziewczynka w zielonym sweterku.W ciemności Najszczęśliwszy dzień w życiu?  Są dwa, narodziny dzieci Jaką potrawę najczęściej przygotowujesz na obiad?   Makarony

magiczna kuchnia Kasi
Pierogi ze szpinakiem 195

Pierogi ze szpinakiem i serem feta, z dodatkiem czosnku i bazylii. Proponuję podawać z pestkami dyni oraz sosem czosnkowym. Z podanego przepisu wychodzi około 25 średniej wielkości pierogów. Przepis na ciasto znajdziecie przy przepisie na pierogi ruskie: http://www.bullio.pl/?p=753 Farsz: 500 g mrożonego szpinaku 1 opakowanie sera feta (270 g) 1 ząbek czosnku 1 mała cebula(...)mieszając. Dodać wyciśnięty czosnek, pieprz i posiekaną bazylię. Kiedy woda ze szpinaku odparuje, dodać pokrojoną na mniejsze kawałki fetę i zamieszać aż do połączenia składników. Z przygotowanego ciasta odrywać mniejsze kawałki i rozwałkowywać na cienkie placki podsypując mąką. Farsz wykładać łyżką na ciasto (ok. 1 łyżki do jednego pieroga). Przykrywać od góry ciastem i wykrawać pierogi (przy pomocy

Bullio
Pierogi ze szpinakiem i serem feta 267

Pyszne pierogi z nadzieniem dla miłośników dań wegetariańskich. Szpinak będący głównym składnikiem farszu ma właściwości lecznicze i jest źródłem wielu witamin oraz minerałów. Idealnie smakuje w połączeniu z czosnkiem i wszelkiego rodzaju serami. Ja osobiście najbardziej preferuję połączenie z serem feta nadającym fantastyczny słony posmak. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
PIEROGI Z MIĘSEM (INDYK + KACZKA) - Bezglutenowe i zwykłe. 181

miejscu: " PRZEPISY ", A jeśli o temat pierogowy chodzi, zapraszamy jeszcze na: 1. Pierogi ruskie (najlepszy farsz, idealne ciasto zwykłe, perfekcyjne ciasto bezglutenowe) 2. Pierogi ze szpinakiem i ciągnącym się serem pleśniowym . 3. Pierogi z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym , Ps. będzie nam bardzo miło, jeśli zostawisz tu po sobie małe co nieco

Wypisz Wymaluj
PIEROGI Z MIĘSEM, ZIOŁAMI I ZIARNAMI /BEZGLUTENOWE I TRADYCYJNE CIASTO. 147

miejscu: " PRZEPISY ", A jeśli o temat pierogowy chodzi, zapraszamy jeszcze na: 1. Pierogi ruskie (najlepszy farsz, idealne ciasto zwykłe, perfekcyjne ciasto bezglutenowe) 2. Pierogi ze szpinakiem i ciągnącym się serem pleśniowym . 3. Pierogi z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym , 4. Pierogi z mięsem - tradycyjne , 5. Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami. Ps. będzie nam bardzo

Wypisz Wymaluj
Ravioli ze szpinakiem i ricottą 182

warstwie przepysznej oliwy z oliwek z tartym parmezanem to poezja dla podniebienia! Zobacz również przepis na ----> ravioli z ricottą i szałwią Zobacz również przepisy na -----> PIEROGI Ravioli ze szpinakiem i ricottą - przepis: Składniki: 450 g mrożonego szpinaku 220 g sera ricotty sól świeżo mielony pieprz 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek parmezan ciasto: 2 szklanki mąki pszennej

Moje Qulinaria
Pierogi ze szpinakiem i serem feta 202

Pierogi ze szpinakiem często przyrządzam na piątkowy obiad, są bardzo smaczne, najlepiej smakują zaraz po ugotowaniu. Pierogi przygotowałam z mąki od firmy Młynomag . Składniki: Ciasto: 0,5 kilograma mąki pszennej Młynomag 1 szklanka letniej wody 1 jajko 3 łyżki oleju rzepakowego Szczypta soli Mąka(...)podsypania Farsz: 2 opakowania mrożonego szpinaku 2 opakowania sera feta 3 ząbki czosnku Pieprz Olej do smażenia Sposób przygotowania: Szpinak rozmrażamy, na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, dodajemy szpinak, smażymy na wolnym ogniu do momentu odparowania wody, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pozostawiamy do ostygnięcia. Do miski przekładamy ser fetę, rozgniatamy widelcem, dodajemy ostudzony szpinak, doprawiamy do smaku pieprzem, wszystko

Bajeczna Kuchnia
PIEROGI RUSKIE - tradycyjne i bezglutenowe. Prawdopodobnie... najlepsze. 171

nasze pergaminowe ciasto łatwo dostaje się woda co skutkować może zmiana stanu skupienia naszych pierogów - tak właśnie powstaje 'pierogowa ciapka' ;) Dodatkowo Przepisy na pierogi: -  Pierogi ze szpinakiem, ciągnącym się serem i... /ciasto zwykłe i ciasto bezglutenowe/   -  Pierogi z suszonymi pomidorami, serem pleśniowym i... /ciasto zwykłe i ciasto bezglutenowe/   -  Pierogi

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania