pierogi z szpinakiem - 323 przepisów (strona:7/22)

Ciasteczka z jabłkami i cynamonem 140

Pamiętacie jak pokazywałam Wam PIECZONE PIEROGI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ? Wykorzystałam do nich rewelacyjne ciasto , które jest na tyle uniwersalne i neutralne w smaku , że śmiało je można wykorzystać również do przygotowania słodkości. Delikatne ciasto w połączeniu z jabłkami z odrobiną cynamonu zachwyci nie tylko wielbicieli szarlotek! A ciastka można spakować do plecaka czy torebki i zabrać na przekąskę

Ostra na Słodko
Pierogi z twarogiem i szpinakiem 139

Boże Narodzenie odgrzewane na patelni to prawdziwy rarytas. W ubiegłym roku Wigilię spędzaliśmy u drugiej babci i tak już zostanie, odkąd zabrakło dziadzia Stasia. Teściowa wspominała coś o pierogach ze szpinakiem, więc może zmienimy nieco tradycję, przygotowując je w ten uroczysty wieczór. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej luksusowej ok. 1/2 szklanki bardzo ciepłej przegotowanej wody 1/2 łyżeczki soli

Czerwień i błękit
PIEROGI Z SUSZONYMI POMIDORAMI, SEREM PLEŚNIOWYM I... 133

miejscu: " PRZEPISY ", A jeśli o temat pierogowy chodzi, zapraszamy jeszcze na: 1. Pierogi ruskie (najlepszy farsz, idealne ciasto zwykłe, perfekcyjne ciasto bezglutenowe) 2. Pierogi ze szpinakiem i ciągnącym się serem pleśniowym . Miło nam będzie jeśli się wypowiesz, zostawisz mały ślad życia

Wypisz Wymaluj
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I SEREM PLEŚNIOWYM 132

szpinaku i czosnku.... Miałam dziś w planach naleśniki z tym zielonym zielskiem ;-)... ale chcąc wyjąć paczkę (niestety) mrożonego szpinaku z zamrażarki  zobaczyłam,że został mi kawałek ciasta na pierogi.Hurra! Zmiana planów ;-) Zielone w środku zostało -  tylko, że z pierogami. Przepis i zdjęcia na ciasto podaję z posta, kiedy robiłam pierogi ruskie CIASTO(...)około 1 szklanki szczypta soli FARSZ: paczka szpinaku 4 ząbki czosnku (może być więcej zależy od smaku) kawałek sera lazur,gorgonzola,feta lub roquefort 2 łyżki śmietany 18% sól,pieprz Paczkę szpinaku odparowałam w garnku, dopóki nabrał gęstej i suchej konsystencji. Czym mniej wodnisty tym łatwiej będzie można nakładać farsz do pierogów. Dodałam starte ząbki czosnku,rozkruszony

potrawyregionalne
Pierogi z fetą i szpinakiem 192

Bardzo lubię fetę i szpinak a połączenie tych dwóch składników razem jest po prostu cudowne. W lodówce miałam świeży szpinak i schowaną fetę i na szybciutko zrobiłam sobie pierogi. Kolacja była wyborna :) Składniki:      250g mąki      1/2 szklanki gorącej wody      1 łyżka masła      szczypta(...)szpinaku (ja miałam szpinak baby)      200g fety      2 ząbki czosnku      świeżo mielony pieprz      łyżka masła   Przygotowanie: Szpinak drobno posiekać. Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak. Lekko podsmażyć. Czosnek przecisnąć przez praskę i dorzucić do szpinaku. Fetę pokroić w kostkę, dodać do szpinaku. Mieszać

Amatorka kuchenna
Pieczone pierogi z serem, szpinakiem, wędzoną papryką z sosem chrzanowym 130

sprawdźcie to na własnej skórze, a jeśli wierzycie to tym bardziej upieczcie bo one są naprawdę pyszne. Z sosem chrzanowym są jeszcze bardziej aromatyczne. Pieczone pierogi z serem, szpinakiem, wędzoną papryką z sosem chrzanowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pierogi ze szpinakiem i mozzarellą 105

ktoś uwielbia szpinak to musi spróbować tego połączenia. Jak dla mnie to najsmaczniejsze pierogi jakie jadłam. A dodatkowo polane masełkiem skuszą nie jednego(...)Nawet sięgnął po nie mój syn, a za szpinakiem nie przepada. I co o dziwo poprosił o dokładkę. Naprawdę są pyszne, polecam. Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka gorącej wody szczypta soli farsz: 400 g szpinaku 200 g mozzarelli 2 ząbki czosnku masło gałka muszkatołowa mielona sól, pieprz Wykonanie: Szpinak podsmażyć na masełku, aż odparuje woda, dodajemy przeciśnięty przez

magiczna kuchnia Kasi
Ravioli ze szpinakiem, serem ricotta i parmezanem 239

Ravioli ze szpinakiem, serem ricotta i parmezanem Ravioli ze szpinakiem, serem ricotta i parmezanem Składniki na Ravioli ze szpinakiem, serem ricotta i parmezanem dla 4 osób

Anielskie Smaki
Maultaschen 208

swojemu. Po mojemu czy nie , wyszło niesamowicie smacznie! Farsz ( u mnie nie mielony a siekany ) z najlepszych cielęcych parówek , z dodatkiem złotej cebulki i aromatycznego szpinaku … zamknięty z delikatnym pierogu zrobionym z ciasta makaronowego …. a podany gorący z tradycyjnym sosem niemieckim Grüne Sauce na bazie świeżych ziół zrobił furorę na obiedzie! A niezwykły smak na długo pozostał(...)podniebieniu. SKŁADNIKI: ( dla 4 osób ) CIASTO NA MAULTASCHEN: * mąka pszenna – 200 g * jajko – 2 szt * oliwa extra virgin – ok. 2 łyżki * sól – 1 szczypta FARSZ: * szpinak świeży – 150 g * parówki cielęce – 200 g * boczek – 50 g * cebula – 2 szt * oliwa – 2 łyżki * sól * pieprz * gałka muszkatałowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO NA MAULTASCHEN

Ostra na Słodko
Pierogi z kaszą gryczaną i szpinakiem 196

Składniki: Na 23 pierogi Farsz: 140g szpinaku ( ja miałam świeży), 50g bekonu, 1 woreczek kaszy gryczanej (100g), 1/2 cebuli, kilka suszonych pomidorów z zalewy, sól, pieprz, smalec. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej (najlepiej tortowej), 1 jajko, 1 łyżka oleju, niepełna szklanka gorącej wody, szczypta soli. Ponadto: 1/2 cebuli, 75g bekonu, smalec, sól i ciut oleju do gotującej się wody(...)Szpinak przelać dwa razy wrzącą wodą, odcedzić i posiekać. Pomidory suszone drobno pokroić. Cebulę i bekon pokroić w kostkę i razem podsmażyć w niewielkiej ilości smalcu. Dodać szpinak i pomidory. Chwilę razem poddusić. Dodać ugotowaną i odcedzoną kaszę. Wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku - próbować z kawałkiem bekonu, gdyż z nim farsz jest bardziej słony. Ciasto: ( jeśli robisz pierogi

W kuchni u Moniki
Kruchy placek ze szpinakiem i fetą - Turecki Börek 140

czosnkiem i przyprawami. Można dorzucić oliwki. Dodaje się też czasem ziemniaki i warzywa a nawet mięso, ale to są już wariacje. Podobnie jak dzieje się z naszymi pierogami. Feta i szpinak to klasyczne zestawienie. Czasem bywa ze szpinakiem bez fety. Powstałe dłuuuuugie rolki zwija się spiralnie w okrąg, smaruje masłem lub mlekiem i zapieka. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta Yufka

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pierogi z serem i szpinakiem 167

tego urządzenia. Ale wiadomo - trzeba trenować! W przepisie podaję tradycyjną, szklankową metodę. A pierożki polecam. składniki  ciasto na pierogi 2 szklanki mąki 3/4 szklanki gorącej wody farsz ( wystarcza na ok połowę ciasta ) ok 150 g szpinaku 150 g sera białego 1 średnie cebula 3 - 4 ząbki czosnku sól pieprz olej do smażenia przygotowanie Ciasto Przesianą mąkę zalać gorącą(...)Ciasto można też wyrobić w robocie ale najwygodniej wyrobić w maszynie do chleba. Farsz Szpinak opłukać, włożyć do garnka podgrzewać aż zmięknie. Odcedzić i odcisnąć. Drobno posiekaną cebulę usmażyć aż lekko się zbrązowi. Dodać szpinak i chwilę odparowywać. Ser rozgnieść w misce widelcem, dodać szpinak, posiekany czosnek, dobrze doprawić solą i dużą ilością pieprzu. Ciasto cienko rozwałkować (najwygodniej oczywiście używać

Stare Gary
Gotujemy z Formułą, czyli fataa’ir (pieczone pierogi) 148

Fatayer (فطير‎ ), fataa’ir, fitiir – pod tą nazwą kryją się tradycyjne arabskie pierożki. Nadziewane szpinakiem, serem lub mięsem, otwarte lub zamknięte, ale zawsze pieczone i

Gotuj z Blue Raven
XIX Jarmark Hetmański w Zamościu - relacja 140

chleb na zakwasie, ser koryciński swojski z miętą i pieprzem, podpiwek oraz trzy szklane karafki za niewielkie pieniądze na stoisku ze starociami. Zapraszam na fotorelację: oto i ja :) pieróg smażony ze szpinakiem

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania