pierogi z szpinakiem - 323 przepisów (strona:2/22)

Pieczone pierogi z szpinakiem, kurczakiem i serem feta 5379

mojego ulubionego szpinaku z dodatkiem kurczaka. Podajemy je z  jogurtem greckim z czosnkiem. Z przepisu wychodzi 24 sporych pierogów.   Post Pieczone pierogi z szpinakiem, kurczakiem i serem feta pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pierogi ze szpinakiem i feta czyli Maly Lakomczuch w Kuchni powraca 130

piknik był rodzinny, i ledwo żywa dotarłam do domu. W planach już od czwartku miałam pierogi. Do szpinaku wciąż przekonać się jakoś nie mogę ale jest jedna forma w jakiej go uwielbiam. Farsz z fetą, szpinakiem i czosnkiem! Pierogi lepiły trzy pary rąk, dzieciaki pomagały mi a ja pomagałam im, najpierw w wykrawaniu kółek, potem w sklejaniu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pierogi ze szpinakiem i serem włoskim 336

szklanki  gorącej wody farsz 300 g szpinaku posiekanego 200 g sera typu włoskiego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Składniki ciasta zagniatamy i przykrywamy torebką foliową aby nie wyschło.  Między czasie przygotowujemy farsz: szpinak drobno siekamy (możemy użyć szpinaku mrożonego) ser kruszymy, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy paprykę. Wszystkie składniki dobrze(...)mieszamy widelcem i doprawiamy do smaku. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm (nie podsypujemy mąką), wykrawamy krążki np. szklanką w środek wkładamy łyżeczkę farszu i formujemy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie. Do pierogów idealne pasuje polewka ze smażonej cebulki na masełku. Smacznego

Niezły Młynek
Pierogi pełnoziarniste ze szpinakiem 171

szpinaku mrozonego lub swiezego 175 g kremowego sera(dalam Philadelphie) 1 cebula 2 zabki czosnku galka muszkatalowa sol,pieprz(pieprzu sporo) 2 lyzki bulki tartej 1 lyzka masla ghee Dodatkowo:100g boczku,1 cebula,1 lyzka masla ghee lub oleju Wykonanie: Szpinak rozmrozic,odcisnac na sitku nadmiar wody. Na rozgrzanej patelni z maslem ghee podsmazyc w drobna kostke pokrojona cebulke.Dodac(...)posiekany czosnek.Odcisniety szpinak ,posiekac nozem i dolozyc na patelnie.Przesmazyc razem z czosnkiem i cebula. Gdy przestygnie wymieszac z serem i doprawic do smaku galka muszkatalowa,sola i pieprzem.Na koniec dodac bulke tarta.Ilosc jej uzaleznicod gestosci masy. Ciasto podsypujac delikatnie maka rozwakowac na trzy cieniutkie placki. Wykrawackolka,nakladac po 1 lyzece farszu i zlepiac pierogi. W duzym garku zagotowac wode

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierogi zapiekane ze szpinakiem i kurczakiem 254

Postanowiłem zrobić pierogi z piekarnika, które nadziałem farszem ze szpinaku z kurczakiem i serem gorgonzolą. Bardzo lubię te połączenie składników, bo przede wszystkim jest zdrowe. Składniki na ciasto na pierogi: 2,5 szklanki Maki pszennej, 30 g drożdży, 1 szklanka mleka 1 łyżeczka cukru 2 jajka, Szczypta soli, 2 łyżki oliwy z oliwek Składniki na farsz(...)szpinaku, najlepiej świeży, 1 filet z kurczaka , 150 g sera gorgonzola (ja użyłem piccante) 2 ząbki czosnku, Sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia Przygotowanie ciasta na pierogi: W letnim mleku rozkruszamy drożdże i dodajemy łyżeczkę cukru. Do miski wsypujemy mąkę, sól, wbijamy jajka i dodajemy olej z oliwek,  mieszamy dokładnie. Dodajemy również nasz zaczyn

cookpl
Pierogi z ciasta francuskiego ze szpinakiem polane sosem koperkowym 287

Opakowanie ciasta francuskiego 250g szpinaku mrożonego 150g fety 120g suszonych pomidorów w oleju Jajko Cebula Czosnek Sól, pieprz Sos koperkowy lub Sos czosnkowy Na patelni podsmażamy cebule pokrojoną w drobną kostkę. Po chwili dorzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę. Na zarumienioną cebulę wrzucamy szpinak. Suszone pomidory kroimy w kostkę, a fetę rozdrabniamy palcami. Dorzucamy do szpinaku i mieszamy. Możemy doprawić według(...)pół po skosie i dociskamy brzegi widelcem. Wstawiamy do piekarnika na około 15 minut na 200 stopni Celsjusza. Kiedy ciasto z wierzchu zacznie się rumienić wyciągamy. W czasie pieczenia pierogów przygotowujemy sos koperkowy lub czosnkowy. Podajemy od razu po wyjęciu z piekarnika wraz z ulubionym sosem

Kolizje Smaków
Pierogi ze szpinakiem – danie główne 155

szpinak ma potencjał, nie dość, że jest zdrowy, to jeszcze jest pyszny, wystarczy go doprawić „po swojemu”. Ja właśnie dzisiaj chciałabym przedstawić Wam moją wersję na pierogi ze szpinakiem. Nadzienie musi być dość dobrze przyprawione, gdyż smak ciasta troszkę osłabia jego wyraz. Pierogi ze szpinakiem przyrządzam z dodatkiem fety, a najchętniej podaje również z pierogami(...)document.getElementById('ba4e2dd27dab145c446ef3f5015d175b').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } });   Tym wpisem biorę udział w Akcji kulinarnej Jakubiak lokalnie, można zajrzeć na stronę z książką: https://sklep.egmont.pl/ksiazki/kuchnia/p,jakubiak-lokalnie,10893.html The post Pierogi ze szpinakiem – danie główne appeared first

dom-agi.pl
Pierogi ze szpinakiem i serem feta. 133

Szpinak, ser feta i czosnek to połączenie idealne :) Użyłam do pierogów szpinaku mrożonego, ale oczywiście w sezonie wskazany jest świeży. Składniki:   na farsz: 350g mrożonego szpinaku 200g sera feta masło 1 duża cebula 2 ząbki czosnku pieprz na ciasto: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki ciepłej wody 1 jajko Przygotowanie: Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy(...)patelnię z rozgrzanym masłem. Smażymy chwilkę uważając, aby czosnek nie przypalił się. Dokładamy szpinak, mieszamy i trzymamy na palniku aż do odparowania wody. Do podduszonego szpinaku dodajemy rozkruszony ser feta oraz doprawiamy pieprzem. Całość mieszamy dokładnie i odstawiamy farsz do przestudzenia. Wszystkie składniki na ciasto łączymy i wyrabiamy na jednolitą, elastyczną masę. Jeśli jest zbyt lepka podsypujemy nieco mąką

Symfonia smakowa
Pieczone pierogi ze szpinakiem, fetą i boczniakami 156

Pieczone pierogi ze szpinakiem, fetą i boczniakami to wegetariańska propozycja na lekki obiad. Miałam szpinak, który zajmował miejsce w zamrażarce, a że wkrótce zaczyna się sezon na świeży – postanowiłam zrobić użytek z tego nadmiarowego. Połączyłam go z boczniakami, cebulą i fetą. Razem z chrupiącym ciastem i orzeźwiającym, lekkim sosem szpinak smakował mi jeszcze bardziej, niż zwykle. Pycha! Boczniaki(...)dość słona, ja już nie soliłam). Gdy farsz jest odpowiednio doprawiony wbijamy jajko i mieszamy. Wrzucamy farsz do sitka, aby nadmiar wody odciekł i zostawiamy do ostudzenia. Pieczone pierogi ze szpinakiem: Ciasto rozwałkowujemy. Miseczką wycinamy koła o średnicy 12-15 cm. Nakładamy farsz, smarujemy brzegi wodą i zlepiamy – możemy zrobić pierogom ozdobną „falbankę”. Odkładamy

Poezja smaku
Zielone pierogi z botwinką 211

Wiosennie i zielono! Zielone pierogi z botwinką skutecznie poprawiają humor, nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Dzięki szpinakowi możemy zabarwić ciasto i sprawić, że nasze pierogi będą inne niż zwykle. Dzięki farszowi z ricotty są bardzo delikatne i lekkie. Super danie na wiosenne i letnie dni. Fajnie wykorzystać botwinkę inaczej niż do zupy. Zielone pierogi z botwinką(...)opakowania) 75 g tartego parmezanu 1 pęczek botwinki (wraz z malutkimi buraczkami) 1 żółtko 1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól morska, świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Zielone ciasto na pierogi: Szpinak rozmrażamy w garnuszku. Wraz z wodą, która się wytopiła, mocno podgrzewamy go (jeśli nie chcemy, aby pierogi miały „ciapki” i były jednolito zielone możemy blendować szpinak

Poezja smaku
Pierogi- bułka z masłem? 173

szpinakiem i serem :) Nic dodać- nic ująć. Kto jeszcze nie próbował serdecznie polecam to połączenie! Propozycja podania. Składniki: 400 g mąki  250 ml gorącej (ale nie wrzącej) wody  1 jajko szczypta soli  250 g mrożonego szpinaku 1 mała cebulka 5 łyżek białego sera łyżka oliwy sól, pieprz, zioła prowansalskie     Przygotowanie szpinaku na farsz : Szpinak rozmrozić(...)zeszklić pokrojoną drobno cebulkę przyprawioną czosnkiem granulowanym.  Wrzucić na patelnie szpinak. Smażyć, aż nadmiar wody odparuje.  Do gorącego szpinaku dodać około 5 łyżek białego sera. Lekko przesmażyć.  Mocno przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.  Ostudzony farsz jest gotowy na nakładanie do pierogów. Przygotowanie ciasta: Usypać kopiec z mąki z szczyptą soli, zrobić w nim małe

Tagebuch po polsku
Pierogi leniwe ze szpinakiem 174

Pierogi leniwe ze szpinakiem Szpinakowa wersja pierogów leniwych. Uwielbiam je za prostotę przygotowania i smak, który przywodzi mi na myśl dzieciństwo i szkolną stołówkę. Kiedy zostanie ci trochę ziemniaków z obiadu, koniecznie wykorzystaj je do zrobienia leniwych! Zarówno tych klasycznych, polewanych roztopionym masłem i oprószonych cukrem i cynamonem, jak i tej  szpinakowej  wariacji. Mi wystarczyły(...)wersje na ---- > pierogi leniwe i kopytka . Pierogi leniwe ze szpinakiem - przepis: ok. 600 g ugotowanych ziemniaków 250 g twarogu 2 jajka 450 g mrożonego szpinaku 2 szklanki mąki + mąka do podsypania  2 ząbki czosnku łyżeczka soli opcjonalnie do podania: oliwa i parmezan Pierogi leniwe ze szpinakiem - jak zrobić? Szpinak ułożyć na sicie i rozmrozić, odcisnąć

Moje Qulinaria
razowe pierogi ze szpinakiem i wędzonym tofu. międzynarodowy dzień bez mięsa 180

dzień", ale może Ty spróbujesz obejść się dziś bez tego składnika? Jeśli nie masz pomysłu na obiad kilka weg(etari)ańskich propozycji znajdziesz TUTAJ , a dzisiaj dodatkowo proponuję pierogi ze szpinakiem i wędzonym tofu. RAZOWE PIEROGI ZE SZPINAKIEM I WĘDZONYM TOFU przepis autorski // 12 pierogów ~60g mąki pszennej razowej ~50g mąki pszennej 'zwykłej' ~ok.1/3 szklanki ciepłej wody(...)mrożonego, rozdrobionego szpinaku (należy go rozmrozić) ~50g tofu wędzonego Polsoja ~sól, pieprz ziołowy i cytrynowy, ząbek czosnku, szczypta kardamonu, inne ulubione przyprawy  Szpinak umieścić w rondelku i odparować z niego wodę. Dodać przyprawy i rozgniecione widelcem tofu. Ciasto wyjąć z lodówki, krótko wyrobić i rozwałkować cienko. Szklanką wycinać koła, nakładać farsz i sklejać brzegi. Gotowe pierogi wrzucać

chili & sugar
Pierogi ze szpinakiem, rukolą i serem feta z nasionami chia 141

albo jako sos szpinakowy do makaronu. Ta ostatnia wersja jest jednym z ulubionych dań mojej córy. Tak, tak, moje dziecię od zawsze lubiło szpinak. Tyle, że zawsze musiał... Pierogi ze szpinakiem, rukolą i serem feta z nasionami chia is a post from: NIE BO PIEKŁO

Nie Bo Piekło
Pieczone pierogi ze szpinakiem i ricottą 136

wiecie szpinak uwielbiam w każdej postaci! Gości on w mojej kuchni bardzo często , nie tylko ze względu na walory smakowe , ale i zdrowotne. Ryba ze szpinakiempierogi … jako dodatek do mięs czy sałatek – pomysłów jest mnóstwo i wszystko zależy tylko i wyłącznie od naszej wyobraźni! Dziś mam dla Was jeden z moich najpyszniejszych przepisów właśnie(...)dodatkiem szpinaku. Ciasto jest niesamowicie delikatne a zarazem chrupiące. Przygotowane na bazie drożdży i śmietany , absolutnie nie wymaga wyrastania. Śmiało może posłużyć nie tylko do przygotowania przysmaków ze szpinakiem , ale również mięsnych … z dodatkiem kaszy czy też na słodko , np. z jabłkami. Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: - mąka pszenna – 150 g - świeże drożdże 10 g - śmietana kwaśna

Ostra na Słodko