pierogi smażone - 1625 przepisów

Drożdżowe pierogi smażone z kurczakiem tandoori 216

głębokim oleju, ale równie dobrze można je upiec w piekarniku. Zarówno ciasto, jak i farsz możemy przygotować dzień wcześniej, a potem pozostaje nam tylko zlepienie pierogów i smażenie. Pierogi możemy jeść również na zimno, dzięki czemu sprawdzą się jako przekąska do pracy. Polecam.   Drożdżowe pierogi smażone z kurczakiem tandoori         Składniki: Ciasto(...)Pieczarki i cebulę również podsmażamy. Składniki farszu dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy koła o średnicy mniej więcej 6-7 cm i faszerujemy.  Oczywiście wielkość pierogów jest dowolna, możecie zrobić również mniejsze. Smażymy na głębokim tłuszczu do zarumienienia się

Mania Gotowania
Pierogi smażone 142

zamieszać.Ciasto rozwałkować na placek grubości około 3 mm .Szklanką lub foremką do pierogów wycinać krążki , na każdym położyć grzyby [ugotowane i podsmażone oraz doprawione] i zlepiać pierogi..Smażyć na gorącym oleju.Osuszyć na papierowym ręczniku

Moje domowe kucharzenie
SMAŻONE PIEROGI ZE SZPINAKIEM I BIAŁYM SEREM 272

kuchni. Najczęściej jednak kupowane w gotowej postaci ze względu na pracochłonność domowej produkcji. Jednak cena, smak i radość z ich samodzielnego przygotowania daje niesamowitą satysfakcję. Spróbujcie sami i zróbcie smażone pierogi ze szpinakiem i białym serem. Przepis jest częścią akcji „Farsz Niepodległości” z okazji obchodów Dnia Niepodległości . Akcja podkreśla, iż dobre jedzenie jest świetnym sposobem uczczenia tak istotnego(...)Moje wypieki i nie tylko Dorota z Moje Małe Czarowanie Marcin z Czwartej Dekady Grażyna z Grażyna gotuje Karolina z Przepisy Karoliny Kaśka z Baby do garów! Świeżutki post SMAŻONE PIEROGI ZE SZPINAKIEM I BIAŁYM SEREM na blogu NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
Pierogi ruskie smażone 197

To pewnie dla Was żadna nowość, ale dla mnie tak. Dlaczego? bo w naszej rodzinie się ruskich nigdy nie jadło. Pierogi były tylko z mięsem

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pierogi smażone w głębokim tłuszczu 132

smażonego na głębokim tłuszczu, cienko rozwałkowanego i wypełnionego różnorodnymi nadzieniami. Niedawno były pierogi z truskawkami , a teraz – z tego samego ciasta, ale z innym farszem – pierogi smażone w głębokim tłuszczu.   Składniki na farsz (na ok. 60 pierogów): - 750 g ziemniaków przeciśniętych przez praskę (ugotowanych poprzedniego dnia) -150g serka koziego - 2 cebule - mały kawałek(...)imbiru, różowej soli himalajskiej - 2 łyżki oleju Składniki na ciasto: - 500g mąki tortowej - 2 żółtka - 1 jajko - 50g miękkiego masła - 250ml gorącej wody - 1 łyżeczka soli Dodatkowo: - olej do smażenia pierogów - sos na bazie jogurtu (lub salsa) Ciasto na pierogi możemy sobie przygotować dzień wcześniej i przechować w lodówce (ja tak właśnie zrobiłam). Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, miękkie

mojewypiekiinietylko
Czebureki – smażone pierogi z nadzieniem ruskim i suszonymi pomidorami 566

tego smażone w tłuszczu owczym, to u mnie nieco inna wersja. W cieście znajdziecie ser biały, a i farsz zastosowałam z ziemniaków i sera i coby urozmaicić smak, dorzuciłam suszone pomidory. W necie znajdziecie wiele przepisów na czebureki, łącznie z ciastem parzonym Ten wybrałam ze względu na zawartość sera. Ciekawiło mnie, jaki da efekt przy smażeniu. Pierogi wychodzą baaardzo(...)Wykrawamy miseczką kółka. Na każdym kółku kładziemy dość sporą ilość farszu. Zlepiamy brzegi pierogów i dociskamy widelcem. Smażymy na złoto z każdej ze stron. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/czebureki-smazone-pierogi-z-nadzieniem-ruskim-i-suszonymi-pomidorami/ MieszamWGarnku               Artykuł Czebureki – smażone pierogi z nadzieniem ruskim i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki

Mieszam w Garnku
Puszyste smażone pierogi na jogurcie z pieczarkami 182

u017cdy kr\u0105\u017cek na\u0142o\u017cy\u0107 farsz, zlepi\u0107.\r","Sma\u017cy\u0107 na rumiano .\r","Ods\u0105czy\u0107 na r\u0119czniczku papierowym."]} Drukuj Puszyste smażone pierogi na jogurcie z pieczarkami Składniki Ciasto na pierogi 3,5 szklanki mąki 1 szklanka jogurtu naturalnego (dałam grecki) 2 jajka(...)łyżeczka sody szczypta soli olej do smażenia Nadzienie Sposób przygotowania Składniki na ciasto połączyć i zagnieść. Ciasto przykryć i odstawić na ok. godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wykrawać krążki. Na każdy krążek nałożyć farsz, zlepić. Smażyć na rumiano . Odsączyć na ręczniczku papierowym. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/boze-narodzenie/puszyste-smazone-pierogi-jogurcie-pieczarkami/ MieszamWGarnku Artykuł Puszyste smażone pierogi na jogurcie z pieczarkami pochodzi z serwisu

Mieszam w Garnku
pierogi z patelni 92

wytrawną drożdżówkarnię? ;) W trakcie długiego weekendu, u siostry ciotecznej jadłam super pieróg smażony na suchej patelni. Jeden taki pieróg i była całkowicie najedzona. U niej jadłam go ze szpinakiem, w domu część zrobiłam z kawiorem z bakłażana - polecam! smażone drożdżowe pierogi 300 g mąki rozczyn 200 ml wody, 1 łyżeczka cukru, 5 g świeżych drożdży, duża szczypta soli(...)Połowę placka posmaruj sosem pomidorowym, pozostawiając pusty 1,5 cm pas od krawędzi ciasta. Na sosie ułóż szpinak. Złóż go na pół i delikatnie dociśnij krawędzie. Pieróg smaż po 4 minuty z każdej strony lub do zrumienienia

Eksperyment sobotni
Pierożki meksykańskie 112

, gdzie ciasto pierogowe ma w sobie ziemniaki. Ciasto jest dzięki nim bardzo delikatne. Jako, że bardzo lubię połączenie mięsa ze słodkim, to w nadzieniu nie zabrakło rodzynek. W smażonych pierogach najbardziej podoba mi się to, że nie muszę uważać na ich dokładne zlepianie. Dzięki temu, że pierogismażone a nie gotowane to nadzienie nie wypływa. Polecam(...)smażenia Sposób przygotowania: Ziemniaki gotujemy do miękkości. Studzimy.Rodzynki sparzamy. Pomidory zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Cebulę kroimy kostkę. Szklimy na patelni. Dodajemy mięso. Smażymy ok. 10 minut. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlewamy wodą (ok. 0,5l.). Gdy mięso przestanie być surowe dodajemy rodzynki, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Jeszcze chwilę smażymy żeby smaki się

Pobite gary Barbary
Czebureki z mięsem 383

Gruzińskie Czebureki ostatnio skradły moje serce. To delikatne ciastko twarogowe z soczystym farszem mięsnym. Smażone na głębokim tłuszczu po przegryzieniu lub przekrojeniu uwalnia się z nich delikatny aromat i wypływa z nich lekki bulion.  Porcja na ok 26 pierogów Składniki: ciasto 1 kg twarogu tłustego 950 g mąki 1 jajko 1 żłótko 1,5 łyżeczki sody(...)tego małej miseczki) w środek krążka układamy dość sporo farszu, a następnie sklejamy jak pierogi. Pierogi smażymy na głębokim oleju 8 minut z jednej strony i 2 minuty z drugiej w 180 C. Możecie smażyć pierogi w frytkownicy.   Smacznego

Niezły Młynek
HURRY CURRY W RESTAURANT WEEK – #instamix 158

serwowane są również dania wegańskie i bezglutenowe. Mieliśmy przyjemność spróbować wszystkich 6 dań, które będą do wyboru podczas festiwalu Restaurant Week. Na pierwszy ogień PRZYSTAWKI: Samosa wegetariańska – indyjski smażony pieróg z nadzieniem z cebuli, ziemniaków, groszku i chilli. i Samosa mięsna – indyjski smażony pieróg z mięsnym nadzieniem z dodatkiem cebuli i groszku. Chrupiące ciasto wypełnione obficie ( po brzegi

Ostra na Słodko
Czebureki 107

jest to kuchnia kaukaska, tatarska a nawet rosyjskiej. Na pewno jest to tradycyjne i regionalne danie Tatarów Krymskich. Czebureki, bo o nich mowa, są rodzejem pierogów z rewelacyjnym farszem, które smaży się na głębokim tłuszczu. Generalnie farsze to surowe mięso mielone – w oryginale baranina, ale można spotkać się także z wersją warzywną lub wypełnioną serem. Moją dzisiejszą propozycją(...)Ciasto musi być cienko rozwałkowane (tak jak na pierogi). Szklanką wycinamy z niego kółka, nakładamy farsz i zlepiamy. W zlepianiu można sobie pomóc i użyć widelca. Ja smażyłam moje pierogi we frytkownicy w 170°, ale możecie użyć do tego także patelni z grubym dnem. Dobrze rozgrzewamy olej i partiami wrzucamy pierogi. Smażymy na złoty kolor

PatiGotuje
Czebureki 87

jest to kuchnia kaukaska, tatarska a nawet rosyjskiej. Na pewno jest to tradycyjne i regionalne danie Tatarów Krymskich. Czebureki, bo o nich mowa, są rodzejem pierogów z rewelacyjnym farszem, które smaży się na głębokim tłuszczu. Generalnie farsze to surowe mięso mielone – w oryginale baranina, ale można spodka się także z wersją warzywną lub wypełnioną serem. Moją dzisiejszą propozycją(...)Ciasto musi być cienko rozwałkowane (tak jak na pierogi). Szklanką wycinamy z niego kółka, nakładamy farsz i zlepiamy. W zlepianiu można sobie pomóc i użyć widelca. Ja smażyłam moje pierogi we frytkownicy w 170°, ale możecie użyć do tego także patelni z grubym dnem. Dobrze rozgrzewamy olej i partiami wrzucamy pierogi. Smażymy na złoty kolor

PatiGotuje
Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami 121

względu na proces obróbki termicznej wyróżnia się trzy rodzaje pierogów : gotowane (najbardziej powszechne), pieczone i smażone. Przepis na pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami, którym się z Wami podzielę, pochodzi ze starego dodatku do jednej z gazet. Przytaczam go w całości za redakcją. Jest to świetna alternatywa dla tradycyjnych, gotowanych pierogów, a przepis jest naprawdę bardzo(...)obiadowym. Gorąco polecam – na Wigilię, Karnawał… i nie tylko. Smacznego.   Polecam też inne przepisy na pierogi znajdujące się na blogu: Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami na deser Pierogi ze słodką kapustą i grzybami Pierogi leniwe Pierogi ruskie Pierogi drożdżowe gotowane Uszka z grzybami

mojewypiekiinietylko
Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami 133

względu na proces obróbki termicznej wyróżnia się trzy rodzaje pierogów : gotowane (najbardziej powszechne), pieczone i smażone. Przepis na pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami, którym się z Wami podzielę, pochodzi ze starego dodatku do jednej z gazet. Przytaczam go w całości za redakcją. Jest to świetna alternatywa dla tradycyjnych, gotowanych pierogów, a przepis jest naprawdę bardzo(...)obiadowym. Gorąco polecam – na Wigilię, Karnawał… i nie tylko. Smacznego.   Polecam też inne przepisy na pierogi znajdujące się na blogu: Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami na deser Pierogi ze słodką kapustą i grzybami Pierogi leniwe Pierogi ruskie Pierogi drożdżowe gotowane Uszka z grzybami

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania