pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:141/164)

Wolnowar czy multicooker 91

Wolnowar czy multicooker co wybrać i co jest lepsze. Wolnowar czy multicooker, co wybrać i co jest lepsze - to dość częsty dylemat. Wolnowar jest, moim zdaniem

Cztery Fajery
Pizza jak z Pizza Hut 148

Pizza jak z Pizza Hut najlepsze ciasto na pizzę na grubym spodzie Pizza jak z Pizza Hut to najlepszy, naszym zdaniem, przepis na ciasto na pizzę

Cztery Fajery
Drożdżowe pierożki z mięsem (do barszczu) 224

W tamtym roku był placek do barszczu, więc w tym postanowiłam coś zmienić. A że jestem leniwa, to chciałam zrobić wcześniej, zamrozić i wyciągnąć w święta

Kuchnia w czekoladzie
Złoty rosół – król wszystkich zup. Jak ugotować idealny rosół z kurczaka 48155

białkami i cukrami z mleka, co da nam tutaj smak ‘do kwadratu’. I głęboki, złoty kolor rosołu. Mięso wkładamy do nagrzanego na 180⁰C piekarnika z włączonym termoobiegiem i pieczemy, co jakiś czas obracając, aż będzie równo skarmelizowane – brązowe i przypieczone , ale nie spalone! Zajmie to nie dłużej 35-45minut. Przy pierwszym obracaniu posypcie udka resztą mleka w proszku(...)ugotowaniu wywaru wyjmuję z rosołu mięso i warzywa. Pęczek z lubczykiem i pietruszką wyrzucam. Warzywa (bez selera naciowego) wykorzystuję do sałatki jarzynowej, a mięso – jako element nadzienia do pierogów, naleśników, pasztecików. Jeśli nie chcecie go używać od razu, można je zamrozić po wcześniejszym wyrzuceniu skórek i kości. Rosół przez gęste sito przecedzamy do drugiego garnka, żeby pozbyć się resztek

Karo in the Kitchen
Prosty przepis na lasagne 67

Prosty przepis na lasagne  Lazania z mięsem mielonym i beszamelem.  Prosty przepis na lasagne bolognese nikomu nie sprawi trudności. Włoska lasagne z mięsa mielonego

Cztery Fajery
Kopytka dyniowe 84

Dynia to królowa jesieni. Warto dobrze wykorzystać sezon – nie tylko robiąc z niej różnego rodzaju dekoracje, ale też zamieniając ją w wyjątkowo smaczne potrawy. Co

okolicepalnika.pl
30 pomysłów na cukinie 191

Cukinia to mój ulubiony letni, warzywny temat, teraz jest naprawdę tania, wręcz zachęca do eksperymentowania, nie jestem za zamykaniem cukinii w słoikach, zresztą nigdy tego nie

Moja smaczna kuchnia
Jak wykorzystać czerstwe pieczywo? 148

Jak wykorzystać czerstwe pieczywo? To pytanie, które powinniśmy sobie zadawać zdecydowanie częściej. Niestety tego nie robimy. Badania pokazują, że chleb jest najczęściej wyrzucanym przez nas produktem

365 dni dookoła kuchni
Pizza jako jeden ze skarbów kuchni włoskiej 165

ricotty i mascarpone. Dla wielu z nas Włochy to pizza. Ciasto tradycyjnie przygotowuje się z mąki pszennej, drożdży, wody oraz odrobiny soli i cukru. Później placek piecze się w piecu opalanym drewnem, w wysokiej temperaturze. Jaka powinna być najlepsza pizza? Aromatyczna, wilgotna, a jej brzegi delikatnie zawinięte. Ile pizzerii znajdziemy w obecnych czasach we Włoszech? Podobno jest ich już ponad(...)skład, której wchodzi mozzarella, fileciki anchois, pomidory oraz oregano. Dla miłośników frutti di mare stworzona została pizza marinara - to połączenie małży, pomidorów ząbków czosnku i oregano. Calzone, czyli rodzaj “pieroga” przygotowanego z ciasta na pizzę, wypełnia się szynka, mozzarella, oregano. Apetyt wzrasta w miarę jedzenia. L’appetito vien mangiando to jedno z najpopularniejszych włoskich przysłów związanych z jedzeniem. Taka

Moja smaczna kuchnia
Pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami 77

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Weekendowe śniadanie - placki z ricottą i chia 209

P rzed nami weekend. Najczęściej zaczynasz go od standardowego zestawu kanapek na śniadanie, może jajecznicy albo serka wiejskiego z kubeczka.  Od jakiegoś czasu obiecujesz sobie

SzczyptaSmaQ
Domowa wersja sushi 208

Nie wszyscy lubią sushi, jednak część z Was tak myśli, bo jeszcze nie miała okazji go spróbować. Może domowa wersja sushi zasmakuje Wam znacznie bardziej, aniżeli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Japońskie pierożki gyoza 142

Pierożki gyoza. Pierożki gyoza       Pierożki gyoza to japońska wersja chińskich smażonych pierogów. Smak japońskich pierożków jest bardziej czosnkowy, z większą ilością warzyw, ciasto jest cieńsze i bardziej chrupiące. Sos do maczania pierożków jest częściowo kwaśny i słony.       Pyszne japońskie pierożki z wieprzowiną, kapustą pekińską, czosnkiem, imbirem, olejem sezamowym, sake, sosem sojowym(...)Sajgonki z mięsem mielonym i grzybami shiitake>>> Zupa tajska Tom yum z kurczakiem>>> Curry z kurczaka po indyjsku>>> Chrupiąca pieczone kaczka po chińsku>>> Kurczak w cytrynowym sosie>>> Kurczak smażony z warzywami i makaronem>>> Miłego gotowania

Moja Książka Kucharska
Buraczki tarte na zimę 285

Buraczki tarte na zimę Przepis na tarte buraki do słoików.  Buraczki tarte na zimę to już tradycja w naszym domu, podobnie jak konfitura z czerwonych

Cztery Fajery

Proponowane wyszukiwania