pierogi ciasto - 4070 przepisów (strona:47/272)

Pierogi z mięsem 335

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierogi z mięsem z najlepszym wg mnie ciastem z dodatkiem masła, które idealnie się rozwałkowuje, nie rozpada podczas gotowania i nie skleja. A co najważniejsze jest proste i szybkie w wykonaniu. Polecam je każdemu, kto wcześniej miał problemy z twardym, rozklejającym się ciastem. Do farszu(...)łopatki wieprzowej i kurczaka. Ja zmielone mięso smażę a następnie miksuję blenderem, co wg mnie jest szybsze w wykonaniu. Przepis na ciasto znalazłam na  tym blogu. Post Pierogi z mięsem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pieczony pieróg pełnoziarnisty II z mięsnym nadzieniem, czyli ciepła kolacja dla spracowanego Męża 160

pizzę - pieroga , którą robiłam jakiś czas temu. Już w niedzielę wieczorem wiedziałam jak i czym Go następnego dnia przywitam po pracy. Przedstawiam kolejną odsłonę pizzy zaklętej w pieroga. Składniki (ciasto): 100 gram mąki pszennej 100 gram mąki pełnoziarnistej Trzy ziarna 1 niecała łyżka oleju 2 gramy drożdzy w proszku 1/2 łyżeczki soli pieprz i zioła prowansalskie trochę letniej(...)obgotowałam przez ok. 5 minut, rozdzieliłam na drobne różyczki i zasypałam chili. Cebulę drobno posiekałam. Resztę składników starłam na grubej tarce. Podzieliłam wyrośnięte ciasto na 2 części. Wywałkowałam. Posmarowałam pastą pomidorową i wyłożyłam nadzienie. Zalepiłam pierogi.  Znowu wyszły gigantyczne. Jeśli chodzi o sos pomidorowy i czosnkowy to odsyłam do poprzednich pizzowych wpisów , jako że nic się

Kuchnia po mojemu
rosół z gęsi z pierogami z gęsi 109

jałowca, 4 ziarna pieprzu czarnego, 4 ziarna ziela angielskiego, mała gałązka rozmarynu, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, cebula pierożki: 3 śliski suszone, mięso z rosołu, sól, pieprz ciasto na pierogi: 300 ml mąki, 160 -180 ml ciepłej wody, 1 łyżka roztopionego masła, szczypta soli sól, tłuszcz (najlepiej smalec z gęsi) do smażenia Korpus z gęsi włożyć do garnka(...)dodać szczyptę soli, wymieszać i wlać około 160 ml ciepłej wody oraz masło. Zagnieść. Ciasto nie powinno być twarde. Przykryć ściereczką i odstawić na 10-15 minut aby odpoczęło. Ciasto wałkować, układać na nim porcję farszu, przykrywać ciastem i wycinać małe pierożki – na jeden kęs. Pierogi wkładać do wrzącej osolonej wody i gotować około 3-4 minut od zagotowania

królestwo garów
#9 Gruzińskie pierożki - chinkali 157

dania w domu. Początkowo miało to być chaczapuri, jednak ostatecznie wybór padł na chinkali. Może wyglądają na skomplikowane, ale ich przygotowanie zajmuje mniej więcej tyle, co naszych polskich pierogów :) Z podanego przepisu wychodzi ok. 28 sztuk. Składniki na farsz: 500g mięsa mielonego wieprzowego (u mnie z łopatki) 500g mięsa mielonego wołowego  pęczek natki pietruszki (pół do farszu, pół(...)rzadka. Farsz odkładamy na 30 minut do lodówki, a w tym czasie przygotowujemy ciasto: 1kg mąki (zostawiamy trochę do podsypywania) pół łyżeczki soli 3 łyżki oleju 2 szklanki ciepłej wody Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, olej i wodę. Wyrabiamy ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji, jak ciasto na pierogi. Odstawiamy przykryte ściereczką na 15 minut. Ciasto rozwałkowujemy na grubość

Taste of imagination
Pierogi z farszem z dorsza i łososia 133

ryby tak, by były zanurzone w bulionie, przykryj pokrywką i gotuj około 5 minut. Gdy ryba zbieleje delikatnie wyciągnij i rozłóż na talerzu, by wystygła w międzyczasie przygotuj ciasto na pierogi. Mąkę wymieszaj z gorącą wodą, solą i olejem tak, by powstało gładkie, elastyczne ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut jogurt wymieszaj z resztą składników podanych(...)przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa. Wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i posiekaną, przysmażoną cebulką. Dopraw solą i pieprzem cienko rozwałkuj ciasto, wykrawaj pierścieniem metalowym lub szklanką krążki i napełniaj przygotowanym farszem. Dokładnie zlepiaj brzegi i odkładaj pierogi na ściereczke kuchenną gotuj w osolonym wrzątku, licząc po kilka minut od wypłynięcia pierogów nad powierzchnię wody podawaj z przygotowanym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czebureki z mięsem 400

soczystym farszem mięsnym. Smażone na głębokim tłuszczu po przegryzieniu lub przekrojeniu uwalnia się z nich delikatny aromat i wypływa z nich lekki bulion.  Porcja na ok 26 pierogów Składniki: ciasto 1 kg twarogu tłustego 950 g mąki 1 jajko 1 żłótko 1,5 łyżeczki sody  400 ml śmietany 18% farsz 1,5 kg mięsa mielonego (wołowo -wieprzowe(...)przyprawy do smaku. Następnie wyrabiamy farsz. ciasto   Wszystkie składniki na ciasto łączymy z sobą i wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości ok 0,5 cm i wycinamy kółka (użyłam do tego małej miseczki) w środek krążka układamy dość sporo farszu, a następnie sklejamy jak pierogi. Pierogi smażymy na głębokim oleju 8 minut z jednej strony

Niezły Młynek
Kruche ciastko z jabłkami i masą chałwową 106

powyższych składników wyrabiamy ciasto. Ciasto zostawiamy na noc w dużej misce. Rano wyrabiamy ciasto i dosypujemy tyle mąki ile zabierze ciasto. Powinno mieć konsystencję taką jak na pierogi. Dzielimy ciasto na 3 części i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni na złoty kolor.   Masa: 1/2 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki

MojaQchnia.pl
Calzone z kurczakiem BBQ 121

Calzone, potrawa pochodząca z Neapolu, jest niczym innym, jak pierogiem z ciasta pizzowego wypełnionym po brzegi farszem. Tradycyjnie calzone wypełnia się salami, szynką lub warzywami, mozzarellą, ricottą, parmezanem lub serem pecorino i jajkiem. W zależności od regionu są różne wariacje odnośnie wypełnienia, ale zazwyczaj kojarzą się one ze składnikami do pizzy. We Włoszech calzone jest uważane za najlepszą formę(...)zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W międzyczasie usmażyć kurczaka na 2 łyżkach oleju. Cebulę obrać i drobno posiekać. Ciasto podzielić na cztery części. Z każdej uformować kulę i rozwałkować bardzo cienko. Ciasto posmarować sosem bbq. Na połowie ułożyć kawałki kurczaka, posypać dużą ilością sera, polać sosem. Ciasto złożyć na pół, zlebić brzegi jak pierogi. Jajko

Zielona Kuchnia
Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami 148

Pierogi takie nie jest wcale tak łatwo zrobić jakby się wydawało ale nam się udało :) Zapraszamy na bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami :)   Składniki na ciasto do pierogów: – 160 g mąki gryczanej – 160 g mąki

Kuchenne Wariacje
Farsz na pierogi ruskie 199

ziemniaków, dodajemy usmażoną cebulkę, a całość doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.  Pyszny farsz na pierogi gotowy :) A jeśli szukacie przepisu na ciasto zapraszam tutaj:   ciasto na pierogi

Mój pomysł na
Domowy Makaron Krok Po Kroku 426

dozować z umiarem) 2 szczypty soli 1. Mąkę, jajka, szczypty soli umieszczamy w misce bądź na stolnicy, dolewamy stopniowo wodę i zaczynamy zagniatać ciasto. ciasto ma mieć konsystencje ciasta na pierogi, nie może być klejące. 2. Gotowe ciasto dzielimy sobie na 2-3 części i wałkujemy na bardzo cieniutkie placki. Teraz ostrożnie przenosimy je na blat wyłożony ściereczką

Gotowanie...to proste !
Mini Pizza – Pizzerinki 153

obsychało . Drugi kawałek rozwałkowuję na grubość około 3 milimetrów , blat lekko podsypuję mąką wtedy jest łatwiej wałkować . Z rozwałkowanego ciasta wykrawam foremką krążki (tak jak na pierogi ) . Krążki ciasta układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Na krążki nakładam po około 1 łyżce sosu i go rozsmarowuję po cieście . Na sos układam składniki które przygotowałam : pieczarki , oliwki

Uwaga Babcia Piecze Chleb
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I FETĄ. 217

ZE SZPINAKIEM I FETĄ. /przepis na ciasto z książki Kuchnia Polska; farsz własny;/ ciasto: 500g mąki 1 jajko gorąca woda 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju farsz: 400g szpinaku (u mnie mrożony) 150g sera typu feta 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 2-3 łyżki oleju  Ciasto: Do mąki z solą dodaję około(...)wyłączeniu palnika, dodaję bułkę tartą i mieszam. Na środek krążka nakładam łyżeczką porcje farszu tak, by pozostał kawałek  umożliwiający sklejenie. Z jednej strony ten fragment ciasta lekko zwilżam, by łatwiej pierogi się sklejały. I najlepiej robić to palcami pokrytymi mąką, bo wtedy ciasto klei się do siebie, a nie do naszych palców. Pierogi wrzucamy na gotującą wodę

W kuchni Karmel-itki
Naleśniki z farszem z bobu 229

farsz. Ja swoim napakowałam 4 naleśniki, a ponieważ jeszcze został więc resztę włożyłam w ciasto francuskie. Naleśniki były smaczne ciepłe, ale jeszcze lepsze były kiedy zupełnie ostygły. Wytrawne pierogi z ciasta francuskiego jadłam tylko na zimno - były równie smaczne co naleśniki. Dobry pomysł na lato - i naleśniki i pierogi można przygotować wcześniej. Podajemy z dowolną sałatą i sosem(...)łyżki koperku 2 łyżki kolendry papryka w płatkach ( u mnie pul biber) sól, pieprz oliwa z oliwek + 6 naleśników (np z   tego  przepisu)  i ewentualnie ciasto francuskie przygotowanie Bób opłukać, zalać wrzątkiem, gotować ok 4 - 5 minut ( dłużej jeżeli jest starszy, sprawdzić czy jest wystarczająco miękki), odcedzić, przestudzić, obrać. Cebule i czosnek drobno posiekać. Kiełbasę pokroić

Stare Gary
Czerwone pierogi z kapustą i pęczakiem. 134

osób) Składniki farsz : 1/2 szklanki pęczaku 1/2 średniej główki białej kapusty 6 średnich pieczarek 1 duża cebula 1 garść płatków owsianych pieprz, majeranek, ostra papryka, kminek Ciasto jak na pierogi ukraińskie. Przepis na ciasto  TUTAJ Do ciasta przed zagnieceniem dajemy jednego ugotowanego, startego jak na placki ziemniaczane, buraka. Kapustę kroimy na  części razem z głąbem, zalewamy wrzątkiem(...)koniec wsypujemy garść płatków owsianych. Mieszamy dokładnie wszystko i farsz mamy gotowy :) Ciasto wałkujemy i kroimy na kwadraty o boku ok. 5 cm, nakładamy farsz i kleimy w trójkąty, ale jak macie inny ulubiony sposób, to zlepiajcie jak się Wam podoba :) Gotujemy jak tradycyjne pierogi i podajemy na talerze. Podajemy z jogurtem naturalnym, ew. z roztopionym masłem i cebulką

vegetanie

Proponowane wyszukiwania