pierogi ciasto - 4070 przepisów (strona:171/272)

Fit menu na Boże Narodzenie 246

łososiem i szpinakiem Przepisy na pierogi Gryczane pierogi nadziane grzybami i ricottą Pieczone mini pierogi z kapustą i grzybami Przepisy na warzywa Kremowa zupa z buraków i czerwonej fasoli Fasolowo-ciecierzycowy mix z pieca Przepisy na wypieki i słodkości Magiczne ciasto migdałowe z czekoladą Wigilijna kasza jaglana z suszonymi śliwkami i miodowo-korzennym aromatem Świąteczna kawa

My Chcemy Jeść
Pierogi z poziomkami i musem poziomkowym 171

No to dziś nadal mamy nadal poziomkowo, lekki obiadek bo pierożki z poziomkami uważam że są lekkie . Ciasto: mąka 2 szklanki woda ciepła( na oko szklankę

Różowa kuchnia
Uszka z grzybami 138

Składniki: farsz 50 g suszonych grzybów 1 cebula 2-3 łyżki masła sól, pieprz ciasto 2 szklanki mąki 1 jajko ok 2/3 szklanki gorącej wody sól

magiczna kuchnia Kasi
Pierogi z jagodami 120

Dziś na targu nie mogłam się oprzeć i kupiłam trochę jagód przepisu nie będzie ponieważ ciasto jest zwyczajne a jagody wymieszane z cukrem, podane z bitą

Gotowanie jest łatwe
Drożdżowy wieniec grzybowo - cebulowy 159

Zostało mi trochę suszonych grzybów - za mało do sosu grzybowego i do pierogów. Postanowiłam je wykorzystać w przygotowaniu wieńca drożdżowego, który z powodzeniem może zastąpić tradycyjnego kulebiaka – wyśmienicie smakuje z czerwonym barszczykiem i jest piękną ozdobą stołu. Składniki: Na ciasto: 65 dag mąki pszennej, 2 dag świeżych drożdży, 200 ml letniego mleka, 2 jajka, 2 łyżki kwaśnej śmietany

Nie tylko w kuchni
Ravioli ze szpinakiem i ricottą 201

Zobacz również przepis na ----> ravioli z ricottą i szałwią Zobacz również przepisy na -----> PIEROGI Ravioli ze szpinakiem i ricottą - przepis: Składniki: 450 g mrożonego szpinaku 220 g sera ricotty sól świeżo mielony pieprz 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek parmezan ciasto: 2 szklanki mąki pszennej łyżeczka soli 2 łyżki oleju 1-1,5 szklanki wrzątku Ravioli

Moje Qulinaria
Małe calzone. 249

Calzone. Lubię te włoskie pierogi, cudownie nadziewane. Małe jest piękne, łatwe do jedzenia, szczególnie dla dzieci. Nadzienie może być bardzo różnorodne. Zazwyczaj patrzę co jest w lodówce , kroję, układam i piekę. Ciasto -składniki. 250g maki pszennej 10 g drożdży 140-150ml wody 1 łyżeczka oliwy 0,5 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczki cukru Nadzienie. 1 udko kurczaka wędzonego

Kulinarny karnet Christophera
Yaki gyoza – SMAŻONE NA PARZE JAPOŃSKIE PIEROŻKI Z MIĘSEM I WARZYWAMI 452

mąką stolnicy rozwałkowujemy na krążki ( ok. 10 cm ) Na kązdy płat ciasta nakładamy po czubatej łyżce farszu, zwilżamy brzegi i sklejamy pierożki. CAŁOŚĆ: W dużym woku rozgrzewamy odrobinę oleju ( sezamowego ), układamy połowę pierożków ( przyrządzamy w 2 partiach ), wlewamy wodę – tak by sięgała do połowy wysokości pierogów i przykrywamy szczelną pokrywką. Po ok. 7-8 minutach, gdy woda wygotuje

Ostra na Słodko
100 przepisów na Sylwestra 1331

Pieczone kasztany Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą(...)pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat  Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet jeżynowy z białym winem Sorbet truskawkowy Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Truskawkowy koktajl na maślance

Moja smaczna kuchnia
Pierogi z kapustą i grzybami 168

kapusty. Składniki na ciasto pierogowe: 3-4 szklanki mąki pszennej jajo sól  gorąca woda - dolewana wg.potrzeby , ile zabierze mąka Ciasto zarabiamy, wałkujemy i wycinamy kółka wielkości szklanki, nadziewamy farszem z kapusty, dokładnie zlepiamy, wrzucamy do lekko osolonej wody z dodatkiem oliwy, po wypłynięciu gotujemy na małym ogniu przez ok 5 minut, w zależności od grubości ciasta. Wyciągamy łyżką cedzakową(...)pieprzu i soli, jeśli jest potrzeba zagęszczamy 2 łyżkami bułki tartej. Kiszoną kapustę szatkujemy tak samo jak grzyby przed gotowaniem, dodajemy wszystkie przyprawy, gotujemy do miękkości, studzimy i nadziewamy pierogiPierogi można okrasić cebulą podsmażoną na oliwie

Apetyczna babeczka
Pierogi z bialym makiem i bakaliamy podane z masłem pomarańczowym i granatem 181

mielonym makiem i bakaliami. Ciasto W misce mieszamy łyżką mąkę, gorącą wodę, rozpuszczone masło oraz sól. Jeśli ciasto niezbyt się klei dodajemy więcej gorącej wody, lecz niezbyt dużo. Jeśli jest zbyt płynne- odrobinę mąki (maksymalnie łyżkę lub dwie). Następnie ciasto wyrabiamy na stolnicy przez około 10 minut. Już teraz powinniśmy zauważyć jego elastyczność. Gotowe ciasto wkładamy do miski i przykrywamy(...)wilgotną ściereczkę, odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy na pół, jedną część pozostawiamy w misce a drugą wałkujemy dość cienko i wykrawamy kółka szklanką. Masło rozpuszczamy w garnuszku z dodatkiem skórki z pomarańczy. Odstawiamy do wystygnięcia. Na przygotowane kółka nakładamy łyżeczkę farszu i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie przez 3-4 minuty po wypłynięciu

Mango Papaja
Jagodzianki 142

przekładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy na ok 2 godziny w ciepłe miejsce 4. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy chwilę na blacie, dzielimy na dwie porcje, każdą z nich na 8 mniejszych, rozpłaszczamy w dłoni na placuszek, nakładamy ok 3 łyżeczki jagód i zlepiamy jak pierogi, mają powstać wałeczki 5. Jagodzianki układamy zlepianiem do dołu na wyłożonej papierem do pieczenia

Słodki Kompromis
KLUCHY Z MAJERANKIEM 227

łyżki bułki tartej  i sól do smaku.Zagniatamy ciasto dosypując ew.mąki.(ciasto jak na kopytka).Formujemy wałeczki i kroimy je na 5-7 cm.dł.Gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oliwy..Polewamy smażoną cebulką.   anielka123buziolek,  KLUSKI,PYZY,KOPYTKA,PIEROGI,KNEDLE, Komentarze

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pierogi ruskie z fetą 222

końcu więcej czasu na gotowanie z racji długiego weekendu. A tak bardzo chciało mi się pierogów. Zamiast tradycyjnego twarogu użyłam wyrazistej w smaku fety. Smakowały prawie identycznie jak tradycyjne ruskie, ale nie musiałam farszu za bardzo solić, bo feta ma jej odpowiednią ilość. Ciasto: 2 szklanki mąki luksusowej lub poznańskiej 1 jajko 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli

Czerwień i błękit