Orzechowe klimaty świąteczne już były, więc teraz czas na proste ciastka z migdałami i mascarpone. Okazuje się, że ten serek nadaje się do ciastek doskonale Czas leci szybko, już tydzień grudnia za nami. Nie wiem, kiedy to się stało! Jutro planuję upiec moje ulubione pierniczki z cukrem kokosowym
FitkotWitam Kochani mikołajkowo Mam nadzieję,że Mikołaj u Was był :) i że prezenty były trafione. Dziś chciałabym Wam pokazać część moich pierniczkowych wytworów :) Błyszczące pierniczki,chatki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuChociaż nie miałam w planach pieczenia pierników na święta to dałam się na mówić dziecku i przystąpiłyśmy do działania :) Z małym pomocnikiem poszło bardzo sprawnie a
Mienta blogZarzekałam się, że poczekam na pierwszy śnieg z przygotowaniami do Świąt. Przeglądając jednak zaprzyjaźnione blogi, nie potrafiłam oprzeć się tej przedświątecznej aurze - oczywiście ciasto na piernik
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBabeczki w wersji mini. Kruchy spód, w środku powidła śliwkowe a na górze orzechowa beza. Smaczne i podzielne. Długo zachowują świeżość i idealnie sprawdzają się w
Ala piecze i gotujeUlubione pierniczki? Katarzynki! Smak dzieciństwa, a te w czekoladzie…. pyszności. Dzisiaj propozycja na deser zainspirowany konkursem z piernikami toruńskimi FC Kopernik Przepis na Kopernika! Czekolada, pierniki jakoś nierozłącznie kojarzą nam się z pomarańczami i … magią świąt. No cóż, jest konkurs jest zabawa(...)Skoro “Lejdis” obchodziły sylwestra w sierpniu to i my możemy poczęstować Was, również w sierpniu deserem w świątecznym klimacie. Deser ma słodko – gorzko – kwaśny smak. Aromat? Wiadomo – świąteczny. Smak słodkich pierników z kwaśnym jogurtem i charakterystyczna goryczką kumkwata… tutaj się dzieje, prawdziwa feeria smaków! Składniki na szklankę o pojemności
Tajemnice Smakupomysł na wykorzystanie białek, które zostają podczas robienia świątecznych (i nie tylko) wypieków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Choinki bezowe Składniki 3 białka 150 g drobnego cukru szczypta soli dowolny barwnik (u mnie odrobina czerwonego) ja użyłam Wilton choinki można zrobić bez dodatku barwnika drobne kolorowe ozdoby spożywcze (takie jak do ciasteczek, pierniczków) Instrukcje Do przygotowania choinek bezowych możecie użyć dowolnej
To co lubię - gotuję i polecamZdecydowanie na plus. Już kiedyś próbowałam pierniczków z batatem, a teraz przyszedł mi do głowy pomysł na takie ciasto. Już prawie grudzień, u mnie za oknem biało – gałęzie uginają się pod ciężarem ciężkiego śniegu, który mimo lekko dodatniej temperatury nadal „dzielnie” się trzyma. A ja tworzę sobie mini-świąteczną atmosferę, piekąc aromatyczne ciacho z korzennymi przyprawami Wiem
FitkotWspaniała, jadalna dekoracja świątecznego stołu. Piernikowe choinki pięknie się prezentują i wybornie smakują. Zapakowane w ozdobnym woreczku będą doskonałym prezentem bożonarodzeniowym. Jeśli choinki miałyby Wam posłużyć tylko jako dekoracja, to polecam podwoić składniki na lukier. Ładnie wyglądają, gdy lukru jest dużo i gdy wypływa on spomiędzy pierniczków :) Składniki: (na około 10 piernikowych choinek) Ciasto: 200 g płynnego miodu
Nastoletnie WypiekanieNie będę Was okłamywać, że było łatwo i bezproblemowo. Bezglutenowy makaron, bezglutenowe pierniczki, nawet bezglutenowy biszkopt, to łatwizna w porównaniu z bezglutenowymi pierogami. Każdorazowo powstają wśród
Quinoa Raz!pewnością przypadną do gustu nie tylko wielbicielom pierniczków. Przyznam też, że ten zapach skusi każdego... Bezpośrednio po upieczeniu są chrupiące z zewnątrz i odrobinę miękkie w środku, kolejnego dnia twardnieją jak standardowe pierniki. Swoje ciastka możecie udekorować lukrem lub polewą czekoladową. A urocze papilotki (u mnie z PapilArt ) - nadadzą muffinkom dodatkowego, świątecznego uroku! Koniecznie spróbujcie! (około 7 sztuk
Di gotujeprzygotować z niego coś pysznego i prawdziwie Świątecznego! Uwaga! - nie przestraszcie się, ale po wyjęciu ciasta z lodówki będzie ono twarde jak głaz - ale spokojnie - wystarczy wyciągnąć ciasto odpowiednio wcześniej, aby zdążyło dojść do temperatury pokojowej i zyskać na plastyczności :) Postanowiłam z ciasta zrobić zarówno piernik przekładamy marmoladą jak i małe pierniczki. Ciasto rozwałkowałam na grubość około
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Kolejny świąteczny wypiek, jeden z ostatnich w tym roku. Pyszny słodki sernik na piernikowym spodzie z dodatkiem kwaśne i smacznej galaretki żurawinowej. Słodki, kruchy i kwaśny. Ma się ochotę go jeść i jeść. Składniki (na tortownicę o średnicy 28 cm): Piernikowy spód: 300 gram ulubionych pierniczków 60 gram rozpuszczonego masła 1 łyżka przyprawy do piernika Masa serowa 400 gram
Mango PapajaCześć Kochani, jak co roku grudzień to u mnie miesiąc pod znakiem piernika. W tym roku nie było inaczej :) Zrobiłam dużo uroczych chatek piernikowych, choinki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku