pieczywo - 17769 przepisów (strona:290/1185)

Szybkie bajgle z 2 składników – bez drożdży, bez gotowania! 198

minut pracy i 25 minut pieczenia – jeśli przyzwyczailiście się do drożdżowego ciasta które wymaga zagniatania, czekania na podwojenie objętości, kolejnego formowania i kolejnego czekania – to szybkie domowe pieczywo bez drożdży na pewno będzie miłą odmianą. Podobne w smaku do prawdziwych, drożdżowych i gotowanych w sodowej wodzie klasycznych bajgli, pszenne bajgle z dwóch składników są naprawdę ekspresowe! Idealne na weekendowe śniadanie

Karo in the Kitchen
Chleb pszenno - orkiszowy z płatkami orkiszowymi, otrębami pszennymi na zakwasie pszennym 110

kanapki sprawdzi się znakomicie. Kromka chleba pełnoziarnistego sprawia że pobudza się nasz metabolizm i jesteśmy lżejsi. Polecam upiec sobie chleb w domu i cieszyć się pełnym smakiem domowego pieczywa. Chleb na zakwasie pszennym z otrębami i płatkami orkiszowymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb pszenno - żytni na zakwasie i drożdżach ze słonecznikiem 114

Bochen pełen słońca i ziaren polecam dziś na śniadanie, jutro może być u Ciebie. Własne, domowe pieczywo to raj dla zmysłów, dlatego polecam aby zawsze próbować własnych wypieków chlebowych. Chleb który dziś przedstawiam jest prosty w wykonaniu i każdy go zrobi i upiecze. Potem będziecie cieszyć się pyszną pajdą chleba na śniadanie. Chleb na zakwasie ze słonecznikiem pszenno - żytni. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Bananowy chlebek na śniadanie 185

dziś macie na śniadanie? U mnie bananowy chlebek, a to tylko dlatego, że wczoraj skończyło mi się pieczywo. Długo dumałam nad naleśnikami, ale stwierdziłam, że trochę urozmaicę mój ulubiony przepis i jest. Chlebek z lekką nutą przypraw korzennych i orzechów. Koniecznie wypróbujcie :)  Porcja forma keksowa  Składniki:  0,5 szklanki cukru 4 jajka 200 g masła

Niezły Młynek
Bułki pszenne z siemieniem 122

Puszyste pszenne bułki są doskonałe nie tylko na śniadanie. Ciasto na pachnące domowe pieczywo z dodatkiem siemienia możemy wyrobić ręcznie lub w automacie do chleba

Przepisy Kulinarne
Pasta z awokado i kremowym serkiem 126

Kremowa, delikatna w smaku pasta na bazie awokado i kremowego serka, przełamana aromatycznymi suszonymi pomidorami. Doskonale sprawdzi się zarówno jako pasta do pieczywa jak i dip do przekąsek. Składniki: 1 duże dojrzałe awokado sól, czarny pieprz 1 łyżka soku z cytryny 5-6 kawałków suszonych pomidorów 150 g kremowego serka (np. mascarpone lub Philadelphia) kiełki rzodkiewki Sposób przygotowania: Suszone pomidory

Pyry na Gaz
BEZGLUTENOWE BUŁECZKI Z MUSEM JABŁKOWYM 151

tych będących na diecie bezglutenowej, jak i nie! Spróbujcie! Do ich przygotowania użyłam produktu o nazwie Mix B – Brot Mix. Mix B – Brot Mix to bezglutenowa mieszanka do wypieku pieczywa (chlebów, bułek ) i pizzy. Idealnie nadaje się również do placków, racuchów i pancakes. Polecam! SKŁADNIKI: * Mix B – Brot-Mix – 350 g * masło ( roztopione ) 4 łyżki * miód prawdziwy

Ostra na Słodko
Domowy paprykarz do słoików 186

góry dnem . Na drugi dzień pasteryzujemy słoiki , gotując we wrzątku 30 minut . Po wystygnięciu paprykarz można przechowywać w lodówce , nawet pół roku . Pyszny i wygodny w użyciu dodatek do pieczywa . Smacznego ! Artykuł Domowy paprykarz do słoików pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pszenne bułki na zaczynie poolish 163

rano zdążyć upiec chrupiące bułeczki. Bułki na zaczynie poolish upiekłam w dwóch rozmiarach. Małe bułki podaję do zupy lub przygotowuję kanapki na imprezę. Bułki można zamrozić. Kiedy rozmrażam pieczywo to zawijam je w folię aluminiową i wstawiam do mocno nagrzanego piekarnika. Kiedy bułki już są prawie rozmrożone, odkrywam je i za pomocą spryskiwacza spryskuję wodą. Bułki będą miały chrupiącą skórkę

codojedzenia
BEZGLUTENOWE TOSTY FRANCUSKIE Z OWOCAMI 109

rozgrzanym maśle na rumiano. Na patelnie wrzucamy pokrojone owoce, zalewamy odrobina miodu, karmelizujemy. Podajemy na gorąco z usmażonymi tostami, obsypane cukrem pudrem. Smacznego! Ps. tak jak pisałam powyżej pieczywo bezglutenowe jest niesamowicie smaczne! Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i prosto z opakowania. Długo pozostaje świeże, nie wysycha. Gorąco polecam nie tylko osobom będącym na diecie bezglutenowej! Do kupienia online

Ostra na Słodko
Gulasz z jelenia 109

dodatek zawiera stosunkowo mało tłuszczu. Dziś chciałbym wam przedstawić propozycję gulaszu z jelenia, który dzięki dodaniu papryczki chilli jest nieco ostry. Świetnie pasuje zarówno do ryżu, kaszy, jak i pieczywa. Tak przygotowane mięso jest doskonałym źródłem białka zwierzęcego, witamin oraz aminokwasów egzogennych. Składniki 600 g udźca z jelenia 200 g pieczarek 100 g mrożonego, zielonego groszku 2 pomidory 2 ogórki

Programista w kuchni
Wytrawne baby z cukinią i serem camembert 107

Trochę mniej dietetyczna propozycja dla smakoszy serów pleśniowych. Wytrawne babeczki stanowią idealną przekąskę. Są tez ciekawym pomysłem na pieczywo do zupy, np. kremu z cukinii lub białych warzyw. 12 porcji: 300 g mąki orkiszowej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 2 jajka 250 g kefiru lub maślanki 2 łyżki oleju rzepakowego 1/2 średniej cukinii

Kucharzyca
CHLEB NA OWSIANCE 135

Przepis na ten chlebuś znalazłam w gazetce ,, Domowe pieczywo- przepisy czytelników''. Miałam akurat nadmiar płatków owsianych, więc postanowiłam upiec ten chlebuś.  Wyszedł pyszny i od razu skradł serca moich domowników. Robiłam nawet w wersji z otrębami zamiast płatków owsianych i chlebek również wyszedł super. Polecam wypróbować, robi się naprawdę prosto i bezproblemowo :)  SKŁADNIKI NA 2 BOCHENKI

Pani na deser
Bułki pszenne z biboszem 105

wody i czerstwego chleba. Nie miałam w domu ani kawałka czerstwego chleba, użyłam więc tartej bułki. Nie dodałam też słodu.  Mimo tych zmian bułki wyszły znakomicie. Smakują jak pieczywo z dawnych dobrych piekarni. Ciasto dobrze się formuje, jest przyjemne w pracy, mało klejące. Bardzo polecam! Przepis  Agnieszki, prowadzącej blog Bochen chleba . Inspiracją był przepis z blogaploetzblog.de . Bułki pszenne

Stare Gary
Chleb razowy z orzechami 124

Wbrew pozorom pieczenie chleba wcale nie jest trudne W dodatku można do niego dodać co tylko się zapragnie. Naszym ostatnim hitem jest chleb razowy z orzechami. Średnio lubię razowe pieczywo ze sklepu, ale domowe po prostu uwielbiam, a dodatek prażonych orzechów jest po prostu genialny. Chleb razowy z orzechami Składniki: 350 g mąki razowej 150 g mąki chlebowej pszennej

PatiGotuje

Proponowane wyszukiwania