Chleb pszenno razowy z siemieniem lnianym

Chleb pszenno razowy z siemieniem lnianym

Chleb pszenno razowy z siemieniem lnianym

Mąka w szafce kuchennej, drożdże w lodówce zawsze u mnie czekają i z różnymi dodatkami  w pyszne domowe pieczywo się zamieniają.  Lubię taką świeżą kromkę z samym masłem zjadać i już niczego nie muszę dodawać.  Taki chlebek jest najlepszy bo domowy, smaczny i zdrowy. Ten smakuje i pachnie wyśmienicie, a siemię lniane i skórka chrupie znakomicie . Składniki: 40 g świeżych drożdży, 150 g mąki razowej typ 2000, 300 g mąki pszennej typ 405, 1 kopiasta łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka cukru, 400 ml... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczywo, ciasto orkiszowe, pyszne ciasto

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.