pieczone ziemniaki - 12967 przepisów (strona:723/865)

Makaron cannelloni z mięsem mielonym i sosem brokułowym 236

Danie to może wymaga trochę pracy i pochłania nasz czas, ale mimo wszystko myślę że warto je wypróbować:-) Potrawa która była lekkim wyzwaniem ale okazało się

Kuchnia Pełna Pasji
Pierogi z kaszą gryczaną 202

Pierogi z kaszą gryczaną to klasyczne pierogi w połączeniu z białym serem i kasza gryczaną. Farsz można dowolnie zmieniać – nie ma ograniczeń, można śmiało eksperymentować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czwartek: Kurczak jak z KFC. Tylko zdrowy 153

mrożenia i odgrzewania (nic nie traci na smaku), co czyni to danie idealnym na lunch do pracy. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka Puszka cieciorki Średniej wielkości słodki ziemniak Mała papryka czerwona Mała papryka żółta Główka sałaty rzymskiej Łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 1 1/2 łyżeczka soli 1 łyżka oleju Panierka: Szklanka tartej bułki, najlepiej(...)misy z bułką tartą i znów dokładnie obtocz. Przełóż na blaszkę do pieczenia i wstaw do piekarnika pod sam grill na 15 minut. W połowie pieczenia przewróć kurczaka. Krok 3 Pokój w kostkę papryki, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj składniki sosu. Wyjmij kurczaka i pieczone warzywa z piekarnika. Podawaj z sałatą i batatami polanymi delikatnie sosem. Resztę

Niedzielny kucharz
Idealne na lunch do pracy: Fit kurczak z batatem i cieciorką z pieca 129

mrożenia i odgrzewania (nic nie traci na smaku), co czyni to danie idealnym na lunch do pracy. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka Puszka cieciorki Średniej wielkości słodki ziemniak Mała papryka czerwona Mała papryka żółta Główka sałaty rzymskiej Łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 1 1/2 łyżeczka soli 1 łyżka oleju Panierka: Szklanka tartej bułki, najlepiej(...)misy z bułką tartą i znów dokładnie obtocz. Przełóż na blaszkę do pieczenia i wstaw do piekarnika pod sam grill na 15 minut. W połowie pieczenia przewróć kurczaka. Krok 3 Pokój w kostkę papryki, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj składniki sosu. Wyjmij kurczaka i pieczone warzywa z piekarnika. Podawaj z sałatą i batatami polanymi delikatnie sosem. Resztę

Niedzielny kucharz
Skąd się wziął Tłusty Czwartek? 143

Ważne było, aby pączek był jak najbardziej tłusty – tak, by najeść się pod przysłowiowy korek przed 40 dniami postu. W biedniejszych domach, gdzie tłuszcz był rarytasem, pampuchy pieczono w piecach chlebowych lub na blasze i, aby zachować tradycję, polewano je skwarkami. Na początku pączki wcale nie były na słodko, a właśnie na słono – nadziewane słoniną, okraszane stopionym sadłem ze skwarkami(...)bowiem, że obfitość jedzenia i dobra zabawa to zaklinanie urodzaju gwarantujące dobre plony w nadchodzącym roku. A potem? A potem 40 dni postu! Jałowa kasza, chudy żytni barszcz i ziemniaki – aż do Wielkanocnego Śniadania. Miłego objadania!   Artykuł Skąd się wziął Tłusty Czwartek? pochodzi z serwisu Kate's Kitchen - zdrowie, dieta, przepisy, restauracje, podróże, motywacja

Kate's Kitchen
Zapiekanka makaronowa – Gyros 167

Porcje 4 Zapiekanki to niezwykle popularne danie obiadowe. Nieskomplikowane, szybkie i sycące. Ich dodatkową zaletą jest fakt, iż zapiekanki zrobić można właściwie ze wszystkiego. Począwszy od tradycyjnych ziemniaków czy makaronu po kasze, ryż bądź warzywa. Każdy znajdzie coś dla siebie. Danie świetnie przechowuje się na drugi dzień, a po skończonym obiedzie mamy niewiele zmywania, bo zapiekanki to typowe danie jednogarnkowe(...)częścią sera żółtego. Następnie układamy kolejną warstwę makaronu, pozostałe warzywa i sos. Wierzch zapiekanki posypujemy resztą sera żółtego. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C i pieczemy przez 30 minut. By Małgorzata Hert Adapted from Zjem to! Adapted from Zjem to! Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
RECENZJA PRODUKTÓW ZE SKLEPU ,,BEE” 55

ogranicza się jednak tylko do słodkości. Wspaniale komponuje się ona z warzywami,  a więc może być dodatkiem do warzywnych surówek a także daje wspaniałe efekty kulinarne w przyrządzaniu pieczeni mięsnych. Polecam! Organic Shop Peeling do ciała soczysta papaja Peeling znajduję się w okrągłym plastikowym pojemniczku. Po odkręceniu wydobywa się przepiękny zapach słodkich soczystych owoców. Peeling jest bardzo delikatny(...)jest bardzo cienki, gładki i dość płaski. Jestem mile zaskoczona smakiem. Doskonale sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, zarówno warzywnych, jak i mięsnych. Zachęcam do wypróbowania. Maslove Krem z pieczonych migdałów Jestem smakoszem tego gatunku orzechów! Masło ma niezwykle delikatną, bardzo gęstą konsystencje konsystencję. Nie jest to gładkie masło. Bogaty smak pozwala na jego użycie jako dodatek do dań

Podróż w kulinaria
Feta Pasta – makaron z fetą 96

które praktycznie robi się samo. Musimy jedynie upiec pomidory i ugotować makaron. Czyli Feta Pasta – makaron z fetą jest banalnie prostą do zrobienia zapiekanką, ponieważ w czasie kiedy pieką się pomidory gotujemy makaron i w ciągu 35 minut mamy gotowy obiad. Przygotowując Feta Pasta, czyli makaron z fetą w całym mieszkaniu unosi się zapach ziół, które dodajemy do zapiekania(...)przepisu na opakowaniu. Makaron odcedzić, około 1/2 szklanki wody z ugotowanego makaronu pozostawić. Naczynie żaroodporne wyjąć z piekarnika. Czosnek delikatnie obrać z łupinek. Całość podusić widelcem lub praską do ziemniaków. Do tak przygotowanego sosu przełożyć ugotowany, odcedzony wcześniej makaron. Całość wymieszać. Gdyby danie było zbyt gęste to podlać wodą z ugotowanego makaronu. Można spróbować i ponownie doprawić pieprzem i ostrą

Danka Pichci
Schab z pieczarkami w sosie musztardowym 92

Bitki ze schabu z pieczarkami i cebulką w sosie musztardowym. Pyszne, kruche mięsko w aromatycznym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - sarepskiej oraz francuskiej, z dużą

Kuchnia MagdaLeny
Surówka z białej rzodkiewki (z majonezem) 149

Uwielbiam białą rzodkiew. Często jem ją „od tak” lub robię z niej surówki, dodaję ją do różnych sałatek, a nawet past. Dziś zapraszam Was

Słodkie okruszki
Sos mocno grzybowy z żeberkami i młoda kapusta z koprem 113

mających po dwie kostki, a jak się nie uda to wszystkie pojedyncze. Obsypujemy je odrobiną soli i układamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu, niechaj się palą, niechaj się smażą, pieką i opiekają. Nie bójcie się, jak się nawet przypalą, wiadomo wszystko w granicach rozsądku, ale im ciemniejsze mięsko tym ładniejszy kolor sosu.  A teraz uwaga, jak są już(...)odparuje. Teraz gdy wszystko ze smażeniem zakończone wstawiamy sos na gaz, ustawiamy go tak, aby się "pyrtolił" jak to babcia mówi, czyli delikatnie bulgotał, nie musi wrzeć jak ziemniaki. Mięso ma teraz chwile żeby nieco zmięknąć.  My wrzucamy do tej kąpieli dla żeberek resztę naszych suszonych grzybów, dosypujemy słodkiej papryki, czosnku niedźwiedziego i przykrywamy tak aby została luka, która

Kuba Gotuje
"MUSZTARDA" Z JABŁEK. 200

domu na starcie z jesienną aurą. Z kominów już buchają szare kłęby, powietrze pachnie dymem. Jedna jesień to prawdziwe szaleństwo w kuchni. Jabłka, gruszki, dynie, cukinie, kabaczki, śliwki, ziemniaki, marchew, bataty, odmiany późniejszych pomidorów, buraki... Można by wymieniać i wymieniać bez końca! Ale ja postawiłam na jabłka. W oryginalnym przepisie "musztarda" ta przyrządzana jest z gruszek. Jednakże, mając kilka kilogramów(...)Spasteryzowana "musztarda" z jabłek może być przechowywana miesiącami, ale kiedy nie zostanie potraktowana w ten sposób - w lodówce przetrwa  3 dni, góra do tygodnia. Idealnie komponuje się z pieczonym mięsem, np. z drobiem czy wieprzowiną, schabem, szynką, pieczenią itd. Również świetnie pasuje do wędlin  czy też serów pleśniowych. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Kotlety mielone z cukinią 31

Nawet ja czasem lubię wchłonąć mielonego. Koniecznie z burakami . Kasza gryczana też dobrze wchodzi, ale chyba jednak wolę z ziemniakami. Nie pamiętam skąd pomysł na kotlety mielone z cukinią. Znając życie chciałam zużyć zdychającą cukinię. Wiecie, u nas cukinie idą jak krew z nosa. Na dodatek Tola chyba odziedziczyła niechęć po tacie. No nic. Zawsze pozostaje przemycanie w wieprzowinie. Tego(...)smażymy na wolnym ogniu, około 5 minut z każdej strony, do zrumienienia. Podobne przepisy: Kotlety mielone z botwinką Kotlety mielone z marchewką i imbirem Mielone z musztardą Mielone pieczone w sosie pomidorowym Artykuł Kotlety mielone z cukinią pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Gulasz z indyka z pieczarkami 196

garnka z gulaszem i wymieszać. Tuż przed podaniem oprószyć danie posiekaną natką pietruszki. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gulasz z indyka – z czym podawać? Gulasz z indyka podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Osobom na diecie cukrzycowej polecam podawać danie z kaszą gruboziarnista, np. pęczakiem lub gryczaną – w ilości takiej, by dopasować liczbę wymienników węglowodanowych, jaką macie spożyć(...)stoi na przeszkodzi, by osoby zdrowe również skorzystały z przepisu :) Osoby liczące wymienniki węglowodanowe lub wymienniki białkowo-tłuszczowe zapraszam również po przepis na: chłodnik z ogórków oraz łososia pieczonego z warzywami . A więcej inspiracji na dania dla cukrzyków i osób z insulinoopornością znajdziecie tutaj: Dieta cukrzycowa i insulinooporność – przepisy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Gulasz z indyka

Kulinarne Przeboje
Boeuf Bourguignon 149

najsłynniejszych dań świata. Przepis na 6 głodnych osób. Składniki: 8 plastrów wędzonego boczku (plus skórka z boczku) 1,5 kg dobrej jakości wołowiny (polędwica, antrykot lub ewentualnie na pieczeń) 2 marchewki 1 duża cebula 0,7 litra czerwonego wina (Julia sugeruje Burgunda lub Beaujolais) 0,5 litra treściwego bulionu wołowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 zmiażdżone ząbki czosnku pół łyżeczki(...)dochodzi, szykujemy cebulki i pieczarki. Cebulki gotujemy w pozostałym bulionie. Pieczarki rumienimy na maśle. Dodajemy do mięsa pół godziny przed końcem i dokładnie mieszamy. Gotową wołowinę podajemy z chlebem, ziemniakami lub jak sugeruje Julia z kluskami i zielonym groszkiem. Post Boeuf Bourguignon pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Farfalle z dynią i Grana Padano DOP 183

chronione są znakiem DOP (chroniona nazwa pochodzenia) W regionie tym hoduje się bydło cenionej rasy  razza piemontese,  a mięso jada się jako duszone w czerwonym winie, pieczone, opiekane na ruszcie lub duszone z innymi gatunkami mięsa, jako bollito misto . Nie brak też przepisów na cielęcinę, jagnięcinę, koźlinę, mięso z królików, kaczek, gęsi, kurczaków, kapłonów i gołębi(...)Padano DOP.Danie banalnie proste, ale majestatyczne, wykwintne, aromatyczne... Dynią zajęła się moja brytfanna Toscana od Florina. O niej dowiecie się TUTAJ RZUCIĆ OKIEM  .Brytfanna wspaniale wydobywa smak duszonych, pieczonych i smażonych na niewielkiej ilości tłuszczu potraw. Ale po kolei... Składniki na oko- kuchnia włoska jest niekiedy na prawdę na oko i na smak -dynia -masło -cebula -czosnek -seler

Z Kuchni Do Kuchni