pieczone ziemniaki - 12967 przepisów (strona:174/865)

Pieczone żeberka w sosie barbecue z ziemniakami 127

Uwielbiam żeberka pieczone szczególnie z ziemniakami, te są bardzo aromatyczne i smaczne a w dodatku nie wymagają dużo pracy. Do przygotowania dania użyłam marynaty BBQ od firmy Roleski Składniki: 1 kilogram żeberek wieprzowych 1 marynata BBQ Roleski 1,5 kilograma ziemniaków 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka przyprawy do ziemniaków sposób przygotowania: Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy(...)miski wlewamy olej, dodajemy przyprawę do ziemniaków, mieszamy, dodajemy pokrojone w ćwiartki ziemniaki, delikatnie mieszamy. Żeberka wyjmujemy z marynaty, przekładamy do naczynia żaroodpornego, na żeberka układamy ziemniaki, przykrywamy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni

Bajeczna Kuchnia
pałki z kurczaka pieczone wraz z ziemniakami w piekarniku 116

Szukając szybkiego obiadu a takiego który jest smaczne zrobiłam kurczaka pieczonego z ziemniakami w piekarniku

Ugotujmy Coś
Ziemniaki pieczone z cynamonem 173

zapiekania, wlać wodę, olej, oprószyć solą i pieprzem, wrzucić pokruszony liść laurowy oraz pokruszoną korę cynamonu. Wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 240 stopni. Po 30 minutach ziemniaki odwrócić. Piec do miękkości około 20 minut. zastawa

królestwo garów
Kurczak w glazurze pomarańczowo-imbirowej 179

minut. Posmarować kurczaka dokładnie pomarańczowo - paprykową masą i wstawić do piekarnika na kolejne 15-20 minut, aby zrobił się lekko brązowy i lśniący. Kurczaka podajemy z pieczonymi warzywami (ziemniaki, pietruszka, marchew, cebula) oraz chrupiącą sałatą.  Partnerem wpisu jest dystrybutor Owocowej Rapsodii St. Dalfour imbir i pomarańcza, tradycyjnej francuskiej konfitury słodzonej wyłącznie zagęszczonym sokiem owocowy, bez dodatku barwników

Kulinarne Inspiracje
Młoda kapusta 166

pokrojony pęczek koperku. Gotować przez chwilę, po czym wyłączyć i odstawić, żeby się "przegryzła" i nabrała odpowiedniego smaku. Podawać jako dodatek do obiadu, najlepiej komponuje się z młodymi ziemniakami i pieczonym mięsem. Ja lubię też jeść ją po prostu samą. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sos tzatziki 120

ogórek, koperek i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podawać jako dodatek do mięs i warzyw grillowanych, placków ziemniaczanych oraz kebabików na patyku , pieczonymi młodymi ziemniakami

Atlas Smaków
Ośmiornica marynowana w occie 244

przechowywana nawet pół roku. Ja trzymałam słoik w lodówce, ośmiornica została zjedzona po czterech miesiącach. Była pyszna. A tutaj inne pomysły na ośmiornicę Ośmiornica duszona w porto i pieczona z ziemniakami Ośmiornica po galicyjsku Ośmiornica duszona z batatami i pomidorami Sałatka z małych ośmiorniczek Przepis znalazłam na blogu  Gotowanie jest łatwe składniki 1 ośmiornica ok 1 kg listek

Stare Gary
Śledzie w sosie jogurtowo majonezowym 135

kawałki, przekładamy do gotowego sosu. Przykrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na ok. 2 godziny, aby smaki się przegryzły. Śledzie w sosie jogurtowo majonezowym z dodatkiem ziemniaków (gotowane, pieczone, w mundurkach…), to szybki i wspaniały obiad na letnie dni… i nie tylko. Zwolenników śledzi nie trzeba do nich przekonywać, a pozostałych zachęcam. Choćby dla samej serotoniny, potocznie

mojewypiekiinietylko
Sznycelki z kurczaka w kremowym sosie chili 327

książeczce pt.: "Schnitzel" z serii "Essen&Genießen" wydawnictwa Happy Books, z której pochodzi ten przepis napisali, że do tych sznycelków bardzo pasują frytki; ja podałam je z ziemniakami z pieca - moim zadniem też bardzo pasowały

Kuchnia Prezydentowej
Placki ziemniaczane z otrębami i dipem chrzanowym 121

też skrobię ziemniaczaną, bo pewnie jej część została usunięta z odlaną wodą. Wszystkie te zabiegi sprawiły, że placki wyszły bardzo smaczne, mięsiste i pulchne. Zdecydowanie lepsze niż z ziemniaków do pieczenia, bo te też już pod tym kątem przetestowałam. Doskonałym dodatkiem do nich okazał się dip chrzanowy na bazie jogurtu.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Prosta surówka z ogórków małosolnych 135

Pyszny dodatek do pieczonych młodych ziemniaków z parówkami SKŁADNIKI:  Porcja na jedną osobę: 2 ogórki małosolne 1/2 czerwonej cebuli gałązka natki pietruszki łyżeczka oleju świeżo zmielony pieprz WYKONANIE:  Cebulę obrałam, opłukałam i pokroiłam w ćwierć plasterki. Ogórki osączyłam z sosu i również pokroiłam w ćwierć plasterki  (nie obierałam ze skóry). Natkę pietruszki opłukałam, otrzepałam z wody

Kuchenne zapiski Edyty
Jesienna surówka z czerwonej kapusty 134

solą i cukrem oraz pieprzem,skrapiamy sokiem z cytryny,dodajemy majonez oraz śmietanę, mieszamy wszytko dokładnie. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, schładzamy w lodówce. Doskonale komponuje się z ziemniakami i pieczonymi mięsami

Wanilia i Kardamon
Piccata z dorsza z kaparami 264

uważam, że świetnie do tej rzadkiej, kwaśno-słonej polewy pasuje właśnie delikatne mięso ryby. Dorsz zyskał charakteru. Podałam go z rukolą oraz ziemniaczkami hasselback (zrobiłam średniej wielkości ziemniaki, które piekły się 60 minut). Piccata z dorsza: 4 filety ze świeżej, białej ryby (ja użyłam dorsza) 2 łyżki kaparów z zalewy 3 łyżki białego, wytrawnego wina 3 łyżki soku z cytryny

Poezja smaku
[Wege grill] Grillowane warzywa z dipem z koziego sera 136

pieprzem. Przygotuj warzywa - pokrój je na kawałki, ze szparagów odłam twarde końcówki, skrop oliwą. Warzywa możesz ugrillować na grillu ogrodowym, patelni grillowej, dip pasuje też do warzyw pieczonych (np. ziemniaków). Na stół podaj warzywa oraz dip z osobnej miseczce.  *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco

Chilli Czosnek i Oliwa
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA ZE SZPINAKIEM I FETĄ 276

śmietance jajkami.  Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż połowę ziemniaków, na to wyłóż masę szpinakowo-serowo-jajeczną, pokrusz jeszcze trochę fety (50 g) po całości i ułóż pozostałe ziemniaki.  Zapiekankę piecz przez około 25-30 minut do zezłocenia się sera na wierzchu. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania