popierz. Zamarynowane kawałki polędwiczek owiń w połówki plasterków boczku. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C . Na dno naczynia żaroodpornego wrzuć warzywa i podpiecz je przez około 10 - 15 minut . Następnie wyjmij naczynie, ułóż na nim polędwiczki i piecz kolejne 30 minut . Po tym czasie sprawdź czy ziemniaki są już gotowe, a polędwiczki na chwilę zdejmij z warzyw, przełóż
Słodko-Słony Świat Ilonyposypać przyprawami, wymieszać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Oczywiście najlepiej, żeby warstwa ziemniaków nie była zbyt gruba, bo wtedy nie wszystkie ładnie się zrumienią. W międzyczasie warto je delikatnie odwrócić łopatką. Ja z przypraw najczęściej dodaję sól, pieprz, ostrą lub słodką paprykę w proszku, czosnek granulowany i gałązki świeżego rozmarynu. Piekę w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem przez
Kuchenne zapiski Edytytartej – krem z batatów – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem brokułowy krem Z pieczonego czosnku Przygotowanie : ok 60 minut Ilość porcji : 2-3 Składniki: – 3 duże główki czosnku – 2 ziemniaki – 700 ml bulionu z warzyw lub drobiowego, a najlepiej domowy rosół – pół cebuli – 1 łyżka masła(...)piekarnika nagrzanego do 180 st C. Piecz przez 45 minut. Po wyjęciu odwiń czosnek z folii i pozwól mu przez kilka minut wystygnąć. Po wystudzeniu wyciśnij upieczone ząbki do miseczki. W garnku rozgrzej masło. Cebulę pokrój w piórka i wrzuć do garnka wraz z odrobiną tymianku. Smaż do lekkiego zrumienienia. Ziemniaki pokrój w niedużą kostkę. Do cebuli dodaj wyciśnięty pieczony
nietylkopasta.pltartej – krem z batatów – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem brokułowy krem Z pieczonego czosnku Przygotowanie : ok 60 minut Ilość porcji : 2-3 Składniki: – 3 duże główki czosnku – 2 ziemniaki – 700 ml bulionu z warzyw lub drobiowego, a najlepiej domowy rosół – pół cebuli – 1 łyżka masła(...)piekarnika nagrzanego do 180 st C. Piecz przez 45 minut. Po wyjęciu odwiń czosnek z folii i pozwól mu przez kilka minut wystygnąć. Po wystudzeniu wyciśnij upieczone ząbki do miseczki. W garnku rozgrzej masło. Cebulę pokrój w piórka i wrzuć do garnka wraz z odrobiną tymianku. Smaż do lekkiego zrumienienia. Ziemniaki pokrój w niedużą kostkę. Do cebuli dodaj wyciśnięty pieczony
nietylkopasta.plszklanki ciepłej wody. Odstawić na 10 min w ciepłe miejsce. Resztę ciepłej wody wlać do ziemniaków i zmiksować na gładko. Kiedy drożdże ruszą, wlać do przesianej mąki razem z ziemniakami i resztą składników na ciasto. Wyrabiać, aż zacznie odchodzić od ręki (ok 10 min). Odstawić ciasto w ciepłe miejsce przykrywając bawełnianą ściereczką. W między czasie ugotować różyczki brokuła(...)posypać startym żółtym serem. Na wierzch wbić jajka. Delikatnie oprószyć solą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200*C i piec przez ok. 15 min. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania wegetariańskie , Obiad , Pizza Tagged: brokuł , jajka , ser żółty , ziemniaki
https:KKuchniaMniamskóry 1 duża papryka czerwona 2 cebule 2 małe ziemniaki 600-700 ml bulionu warzywnego chilli w proszku sól, pieprz olej do smażenia śmietana kremówka orzechy laskowe twaróg wędzony - u mnie z dodatkiem papryki wykonanie: Paprykę po umyciu kroimy na pól, usuwamy gniazda nasienne i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C do chwili aż skóra zacznie odchodzić. Paprykę(...)dodajemy do niej chilli w proszku. Ilość chilli zależy od tego czy wolimy zupę pikantną czy nie. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i ziemniaki. Podsmażamy około 5 minut, a następnie zalewamy bulionem i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Dodajemy do warzyw paprykę i wszystko dokładnie miksujemy. Do zupy dodajemy kremówkę, gdy jest
Przysmaki KarolkiPyszny kurczak- fileciki z kurczaka- zapiekane ze śliwkami suszonymi. Idealny dodatek do ziemniaków, kasz, ryżu ale również do pieczywa. Polecam. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ SKŁADNIKI: 500 g filecików z kurczaka lub polędwiczek 1 łyżka papryki czerwonej ostrej(...)myję. Mięso doprawiam. Przekładam do worka do pieczenia lub naczynia do zapiekania w piekarniku. Następnie dodaję śliwki suszone lub wędzone. Zamykam worek (jeśli używam naczynia do zapiekania to przykrywam folią aluminiową). Piekę ok 50 min w 200 stopniach bez termoobiegu. Podaję z ulubionymi dodatkami. Ja użyłam ziemniaków i surówki
Gotowanie Patkiziemniaków • 1 mała cebula • 3 łyżki masła • 3 łyżki śmietany 22% • 2 łyżeczki nasion gorczycy Wykonanie: • Polędwicę wieprzową oczyścić, obsmażyć na oliwie i przełożyć do formy do pieczenia. • Na 2 łyżkach oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodać przyprawy, zioła i cukier. • Mięso natrzeć przygotowaną mieszanką i piec przez 1 godzinę(...)piekarniku rozgrzanym do 160 st.C. • Podawaj pokrojony w plastry z dżemem morelowym. Gruszki • Gruszki ze skórką pokroić w ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne. • Zagotować je w garnku z odrobiną wody, cukru, soli i cynamonem, a następnie dusić przez moment na wolnym ogniu. Ziemniaki • Ziemniaki obrać, ugotować w wodzie
To co kochamciepło chociażby jeden ze składników pieczonych kotlecików. Kotleciki twarogowe z rzodkiewką Kotleciki najczęściej robię z ziemniaków albo oczywiście z mięsa. Tym razem jednak postawiłam na kotleciki przygotowane z kremowego twarożku z dodatkiem mąki i cebuli. Kotleciki były puszyste , kruche na zewnątrz i miękkie w środku. Zdecydowałam się upiec je w piekarniku dlatego tez nie opływały tłuszczem. Kotleciki twarogowe podałam(...)Białka jajek ubić na sztywno. Delikatnie wmieszać do pozostałych składników. Metalową formę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką wykładać średniej wielkości kotleciki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 45 minut. W połowie czasu pieczenia kotleciki przewrócić na drugą stronę. Rzodkiewkę umyć, pokroi w plastry, przełożyć do małej miseczki. Dodać szczyptę soli oraz kwaśną śmietanę. Kotleciki podawać na ciepło
mecookswstaw na chwilę do lodówki. Krok 2 Umyj, osusz ręcznikiem i bardzo cienko pokrój ziemniaki. Szparagi umyj i odłam zdrewniałe końcówki. Umyj pomidory. Krok 3 Odetnij kawałek papieru do pieczenia, około 40 na 40 cm. Posmaruj środkową część olejem. Ułóż w tym miejscu plastry ziemniaków w taki sposób żeby zachodziły na siebie. Posól krążki i posyp oregano (1/2 łyżeczki(...)końce sznurkiem. Krok 4 Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw rybę w papilotach do piekarnika. Piecz 30 minut. Rozetnij papier na wierzchu każdej paczuszki i wstaw pod gril w piekarniku lub zwiększ temperaturę do 230 stopni. Zapiekaj przez kilka minut aż wierzch ryby ładnie się zarumieni. Podawaj rybę w papilotach. Smacznego! Artykuł Łosoś pieczony ze szparagami pochodzi z serwisu
Niedzielny kucharzwstaw na chwilę do lodówki. Krok 2 Umyj, osusz ręcznikiem i bardzo cienko pokrój ziemniaki. Szparagi umyj i odłam zdrewniałe końcówki. Umyj pomidory. Krok 3 Odetnij kawałek papieru do pieczenia, około 40 na 40 cm. Posmaruj środkową część olejem. Ułóż w tym miejscu plastry ziemniaków w taki sposób żeby zachodziły na siebie. Posól krążki i posyp oregano (1/2 łyżeczki(...)końce sznurkiem. Krok 4 Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw rybę w papilotach do piekarnika. Piecz 30 minut. Rozetnij papier na wierzchu każdej paczuszki i wstaw pod gril w piekarniku lub zwiększ temperaturę do 230 stopni. Zapiekaj przez kilka minut aż wierzch ryby ładnie się zarumieni. Podawaj rybę w papilotach. Smacznego! Artykuł Łosoś pieczony ze szparagami pochodzi z serwisu
Niedzielny kucharzmięso, z którego można wiele zdziałać. Karkówka na obiad z grilla to oczywiście hit lata. Na lato musimy jeszcze poczekać. Proponuję więc karkówkę z pieca z warzywami. Wspaniałe danie, wyśmienita karkówka na obiad . Idealna do ziemniaków, koniecznie z buraczkami lub kiszonym ogórasem. Uczta na całego! Karkówka na obiad to temat przepisu miesiąca w kwietniu. Jestem ciekawa co Wy przyrządzacie(...)więcej). Piecz karkówkę przez 1,5 godziny. Po godzinie zalej karkówkę gorącym bulionem i piecz dalej pod przykryciem. Na 15 minut przed końcem zdejmij folię z naczynia i podkręć piekarnik do 180ºC (190ºC bez termoobiegu). Wyjmij karkówkę z piekarnika i posyp natką pietruszki. Podaj z ziemniakami lub ziemniaczaną zapiekanką i buraczkami. Karkówka na obiad gotowa! The post Karkówka na obiad
codojedzeniaMetalową formę (keksówkę) smarujemy masłem klarowanym. Wykładamy ją dokładnie mięsem i przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Po tym czasie zdejmujemy folię aluminiową i pieczemy kolejne 30 minut. Gotowe! Pieczeń rzymska doskonale smakuje z dodatkiem ziemniaków i surówki
Dieta bez mlekaPieczone ziemniaki w chrupiącej panierce to pomysł idealny zarówno na niecodzienny obiad, jak i imprezę. Ziemniaki wyśmienicie smakują podane ze świeżą sałatką. Na pewno
Via Gustodrugą połowę masy bakłażanowej i wyrównaj. Na wierzchu ułóż znowu zachodzące na siebie plasterki ziemniaków. Między plasterki ziemniaków powkładaj pozostałe kawałki ryby. Całość oprósz grubo mielonym czarnym pieprzem i posyp 1 łyżką pozostałego startego sera. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez 45 minut
Delicious Placedodać fasolkę szparagową pokrojoną na mniejsze kawałki. Obsypać suszonym tymiankiem. Smażyć jeszcze 5 minut. Dodać ugotowane ziemniaki, groszek strączkowy, kapustę.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 220-240 C na 10 minut. Wyjąć patelnię i obsypać serem. Wstawić patelnię ponownie do piekarnika i piec tak długo aż ser się roztopi. Smacznego
Kuchnia Pokoleńwycinałam za pomocą wykrawaczy do pączków, ale można też szklanką) i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy majonezem i posypujemy rozmarynem, a następnie układamy cienko starte ziemniaki, pieczarki i cebulę w piórkach. Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na około
Kuchnia MagdaLenybardzo smacznego. Mamy tu miks pieczonych warzyw. Są to papryka, cukinia, brokuł, cebula, ziemniaki oraz bataty. Pieczone z dodatkiem oleju rzepakowego oraz oprószone solą i pieprzem. Jest to bardzo proste danie, które wymaga jedynie pokrojenia warzyw i wstawienia ich do piekarnika, a smak bardzo zadowalający. ⬇ Torba Satin od Valiria Polska ⬇ Na hasło: zdrowienajezyku uzyskasz kod rabatowy
Zdrowie na języku :Pmięso z grzybami (trochę odkładamy),ziemniaki,trochę masy z jajkami, warzywa i mięso i ,ostatnią warstwę ziemniaków. Na nie wylewamy resztę masy z jajkami i całość posypujemy resztą sera. Naczynie zakrywamy pokrywą i wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy około 1h 15 minut. Zostawiamy do lekkiego przestygnięcia,wtedy zapiekanka pięknie się kroi Polecam gorąco :) Smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokutakowej nie ma! Zatem czym prędzej zabrałam się za nadrabianie zaległości. Mając doświadczenie już z zupami kremami, w których duża rolę odgrywają pieczone warzywa ( TUTAJ i TUTAJ ) postanowiłam i tym razem upiec brokuła z ziemniakami i czosnkiem. Zupa wyszła przepyszna! Nieodzownie bardzo kremowa, nawet nie wiem czy nie za bardzo, dlatego można ją sobie jeszcze troszkę rozrzedzić dodając(...)pieprz do smaku 3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia (Propharma) Przygotowanie: Brokuła podziel na różyczki, ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki, czosnek obierz ze skórki. Warzywa wymieszaj z dwiema łyżkami oleju oraz odrobiną soli. Piecz w nagrzanym na 200*C piekarniku przez 30 minut (po tym czasie brokuł powinien lekko się przypiec). W międzyczasie rozgrzej pozostałą łyżkę oleju
Zdrowie na języku :Pczęści rozwałkowujemy cienko, formując odpowiedni kształt - okrągły bądź jajowaty i przenosimy na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Następnie smarujemy ciasto sosem i układamy plasterki ziemniaków, jeden obok drugiego. Ziemniaki posypujemy solą i świeżym rozmarynem, a wierzch posypujemy startym żółtym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na około 15 min. To samo powtarzamy z drugim kawałkiem ciasta. Możemy podawać
Kuchnia MagdaLenyprzypraw , solimy do smaku i układamy na dnie wysmarowanej olejem formy o wysokich brzegach , zalewamy śmietanką . Na ziemniakach układamy pieczarki , następnie podsmażone mielone, cukinię , cebulę ponownie solimy i pieprzymy . Na koniec pomidory z puszki , całość przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika . Pieczemy w temperaturze 160 C przez 2 godziny . Następnie zdejmujemy folię i smarujemy wierzch jogurtem greckim , wymieszanym
Ogrodnik w podróżymisce, dodajemy jogurt i oliwę z oliwek. Roztrzepujemy widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem. W okrągłej formie układamy ziemniaki i szparagi. Posypujemy fetą i zalewamy jajkami. Na wierzchu układamy pomidorki koktajlowe. Posypujemy bazylią i oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 190 stopni i pieczemy 30-40 minut. Dekorujemy listkami świeżej bazylii. Omlet ze szparagami na bogato podajemy na gorąco z sałatą
My Chcemy Jeśćlekko go w takim sosie obtaczamy. Między mięsem rozkładamy połówki plastrów cytryny. Wstawiamy blachę na środkową półkę piekarnika i pieczemy kurczaka przez 20-25 minut, w połowie czasu polewając piersi bulionem z przyprawami z blaszki. Sos spod mięsa możemy użyć do polania ziemniaków, ryżu, makaronu – zjedzcie jak lubicie. SKŁADNIKI 3 średnie piersi z kurczaka 40g masła 82% tłuszczu 1 łyżeczka
Karo in the Kitchenwiększy seler sól pieprz olej rzepakowy słodka papryka Selera obrałam, pokroiłam tak jak frytki z ziemniaków. Do dużej miski dałam troszkę oleju rzepakowego, sól, pieprz, paprykę. Wrzuciłam frytki i wymieszałam. Rozłożyłam na dużej patelni wyłożonej papierem do pieczenia. Frytki pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 35-40 minut. Smacznego
kruche babeczkiwyłożyć papierem do pieczenia, w blaszce ułożyć porcje nototeni pędzelkiem nałożyć całą marynatę na porcje ryby, piekarnik elektryczny nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec 15 minut, następnie na termoobiegu 160 C piec z 10 minut, rybę taką lubimy z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej, smakuje również na zimno do pieczywa............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękrążki. Warzywa obtoczyć w bułce tartej. Układać w naczyniu, posmarowanym wcześniej masłem, na przemian: bakłażan, pomidor, ziemniak. Można kawałeczki masła powkładać między warzywa, zarumienią się jeszcze ładniej. Zapiekankę posypać suszoną bazylią, oregano, solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 20 minut. Wyjąć zapiekankę i obłożyć plasterkami mozzarelli. Piec około 10 minut do zarumienia się sera. Udekorować świeżą
Ania i Marcin gotująniesolonej wodzie i wystudzony do naczynia żaroodpornego wlać olej, dodać przyprawy, wymieszać dodać pokrojone w talarki ziemniaki, cząstki kalafiora, delikatnie wymieszać z olejem ser żółty morski rozdrobniłam w rozdrabniaczu, posypać wierzch zapiekanki, piekarnik nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, piec około 35-45 minut zapiekankę podać z jajkami sadzonymi, posypać szczypiorkiem - obiad jest syty, smaczny i smakuje
W Mojej Kuchni Lubięnajlepszych mięs, a tak często niedoceniane. Być może przez „strzałki”, na które trzeba uważać w trakcie jedzenia. Za to mięso jest chude, soczyste, a odpowiednio długo pieczone również mięciutkie. Golonka w marynacie miodowo-musztardowej smakuje rewelacyjnie. 3 golonki z indyka MARYNATA 3 łyżki miodu 2 łyżki musztardy 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu worcester(...)się całą noc. Przed pieczeniem wyjąć golonki z lodówki, aby miały temperaturę pokojową. Przełożyć do naczynia do zapiekania razem z marynatą i przykryć lub owinąć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na ok 2godziny. Pół godziny przed końcem ściągnąć przykrycie. W trakcie pieczenia obracałam, żeby równo się przyrumieniły. Można podać z ziemniakami albo zjeść z chlebem. Smacznego
https:KKuchniaMniamdodajemy tymianek, suszoną bazylię oraz łyżeczkę soli. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190st. W naczyniu żaroodpornym układamy udka z kurczaka, pomiędzy układamy ziemniaki z cebulą (wraz z marynatą). Na wierzch układamy gałązki bazylii. Pieczemy przez około godzinę, od czasu do czasu polewając mięso powstałym sosem
Gotowanie moimi oczamidodając je do warstwy ziemniaczanej. Teraz wystarczy nasmarować formę lub szklane naczynie tłuszczem i układać warstwami ziemniaki i ser. Najpierw masa ziemniaczana. Teraz masa twarogowa. I na wierzch ponownie warstwa ziemniaczana z dodatkiem posiekanej mięty. Wstawiłam naczynie do nagrzanego piekarnika i piekłam godzinę w temperaturze 180 stopni. Można podawać z sosem śmietanowym lub kwaśną śmietaną. Ja podałam
potrawyregionalneformować duże owalne gołąbki, panierować w bułce tartej, ponownie nadać im kształt i ułożyć w natłuszczonej brytfance. Piekarnik nagrzać do 180 st . Przed wstawieniem wlać do brytfanki pół szkl wody i piec ok 45-50 min Podawać z sosem pomidorowym i młodymi ziemniakami z koperkiem
Gotowanie jest łatwezagęścił, doprawiamy solą oraz pieprzem ( jeżeli jest taka potrzeba, pamiętajmy że sos z pod pieczeni już jest przyprawiony), Pieczeń wyjmujmy z piekarnika, dzielimy na porcje i układamy na talerze. Każdą porcję mięsa polewamy sosem z grzybami i podajemy dokładając ulubione dodatki ( kaszę lub ziemniaki
Miód i pieprzkładziemy cukinię, wykładamy resztę mięsa i dokładnie oblepiamy. Papier do pieczenia zawijamy jak cukierek. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 75 minut. Wyciągamy, pozostawiamy w papierze do przestygnięcia na 10 minut. Po tym czasie rozwijamy i kroimy w plastry. Podajemy np. z ziemniakami i sałatką ze śmietaną. Smacznego
My Culinary Artpokrojone wędliny, podsmażać jeszcze moment. Dodać ziemniaki i szczypior, przemieszać. Masę jajeczną wylać na ziemniaki na patelni. Przykryć smażyć na małym ogniu. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 190 st. C. Kiedy piekarnik się rozgrzeje, wstawić patelnię do środka bez przykrywania. Piec przez ok 30 minut. Przed wyjęciem sprawdzić wykałaczką, czy masa się ścięła. Wyjąć patelnię
Stare Garyprowansalskich łyżka oliwy z oliwek szczypta soli szczypta papryki wędzonej Przygotowanie: Ziemniaki kroimy na niezbyt grube (ok 2 mm) plastry. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy każdy talarek oliwą i oprószamy ziołami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok 190 stopni (najlepiej funkcja opiekania z termoobiegiem). Pieczemy do zrumienienia. Przekręcamy na druga stronę i powtarzamy przyprawianie. Czynność powtarzamy kilkukrotnie(...)już bez ziół). Na tyle często by zbytnio nie popalić talarków, a żeby zdążyły zmięknąć w środku. Kilka minut przed końcem pieczenia oprószamy solą z każdej strony. Będą pasować do każdego rodzaju mięs i ryb - pieczonych, smażonych czy grillowanych. Aromatyczne. Chrupkie z wierzchu, w środku mięciutkie. Zdrowsze niż frytki. Można doprawić wg własnych upodobań... . U nas po raz pierwszy
Kuchnia po mojemupokrojone jabłko oraz paprykę i wszystko krótko podsmażamy. Na dno żaroodpornego naczynia posmarowanego tłuszczem przekładamy 3/4 plastrów ziemniaków, a na wierzch kładziemy podsmażoną wątróbkę, całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na warstwie wątróbki układamy resztę ziemniaczanych talarków. Zapiekankę pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. W tym czasie do miski wbijamy jajka, dodajemy śmietanę całość lekko solimy
Smakowite Daniapieczarkowo-paprykową .Dodac po łyżeczce keczupu i majonezu ,połozyc po 2-3 oliwki i posypac serem, .Następnie piec kotlety w piekarniku nagrzanym do temp. 180C, do chwili aż ser się roztopi. Można to również zrobić na przykrytej patelni. Kotlety podawać gorące, z ziemniakami i surówką...SMACZNEGO
w mojej kuchnipieczarkowo-paprykową .Dodac po łyżeczce keczupu i majonezu ,połozyc po 2-3 oliwki i posypac serem, .Następnie piec kotlety w piekarniku nagrzanym do temp. 180C, do chwili aż ser się roztopi. Można to również zrobić na przykrytej patelni. Kotlety podawać gorące, z ziemniakami i surówką...SMACZNEGO
w mojej kuchniziemniaki2 czerwone cebule2 białe cebule1 żółta papryka1 czerwona papryka1 główka czosnku1 cukinia1 bakłażan4 łyżki oliwyczarny pieprzPrzygotowanie:Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C. Kroimy batat w grubą, mniej więcej 4-centymetrową kostkę, ziemniaki zaś nieco drobniej (około 2,5 cm), ponieważ batat piecze się szybciej. Cebule kroimy na ósemki, papryki, cukinię i bakłażan- w 2,5 cm kostkę. Rozdzielamy ząbki
Smakowity Blog KulinarnyPyszne piersi gęsi pieczone w czerwonym winie z gruszką i żurawiną. Gęsina nie tylko na Świętego Marcina :) SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z gęsi (ok. 1 kg) sól 2 łyżki oleju 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku 250ml czerwonego wina wytrawnego 4 gruszki(...)soku jabłkowego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopniu. Pieczemy przez godzinę, od czasu do czasu polewamy powstałym sosem. Gruszki obieramy,kroimy wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne. Przekładamy np. do keksówki, posypujemy cynamonem i podlewamy kilkoma łyżkami soku jabłkowego. Wstawiamy do piekarnika na ostatnie 20 minut pieczenia gęsi. Po wyjęciu gęsi odstawiamy ją na kwadrans
Moje Kuchenne Rewelacje