pieczone udka - 2203 przepisów (strona:49/147)

Kurczak po hiszpańsku. 1349

wylać na mięso i zapiekać całość tak długo by mięso było miękkie - około 60 minut, jednak najlepiej sprawdzić gotowość widelcem. Pierś będzie potrzebować 40 minut, udka około 70 minut. Jeżeli podczas pieczenia sos będzie się przypiekać, należy go pomieszać. Podawać gorące z ryżem. Smacznego! :-) Pozdrawiam ciepło. Facebook /// Instagram

Poezja Smaków - blog kulinarny
w rękawie pieczone na rumiano udka kurczaka... 56

Składniki: Udka kurczaka 4 sztuki duże, przyprawa do kurczaka pikantna 1 opakowanie, sól 2 łyżeczki, przyprawa w płynie 3 łyżki, olej rzepakowy 3/4 szklanki Duże udka kurczaka przeciąć na połowę i jest pałka i podudzie, opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. W misce większej wymieszać olej rzepakowy z przyprawą do kurczaka pikantną, przyprawą w płynie, solą, włożyć porcje kurczaka(...)kilka godzin. Rękaw do pieczenia umieścić w blaszce do pieczenia, powkładać do rękawa porcje kurczaka, wlać marynatę, mocno zawiązać rękaw, piec w nagrzanym piekarniku na 220C, granie góra/dól około 50 minut. Następnie rękaw rozciąć na środku i piec w termoobiegu na 160C około 10 minut, podawać na ciepło lub na zimno - udka kurczaka marynowane w przyprawie do drobiu

W Mojej Kuchni Lubię
Udka po baskijsku 148

czasie dodać pokrojone pomidory, paprykę i dusić pod przykryciem kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, ułożyć udka i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni, piec przez około 40-50 minut. 4. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. 5. Baskijskie udka podawać z ryżem

Szalona Kuchnia Eweliny
Pieczone udka z kurczaka 155

masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec bez przykrycia przez 40 - 45 minut (udźce) i ok. 1 godziny i 15 minut (całe uda- ćwiartki). W trakcie pieczenia dobrze jest 2 - 3 razy polać udka powstałymi sokami. Źródło: kwestiasmaku linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Roladki z udek z kurczaka z kapusta w mleczku kokosowym 137

wykorzystujecie udka z kurczaka? Do niedawna tradycyjnie je piekłam w całości, ale od ostatnio zrobiłam z nich roladki w młodej kapuście i mleczku kokosowym z rokpolem. Do przygotowania dania wykorzystałam udka firmy NASZ KURCZAK . Produkty te charakteryzują się specjalnym system jakości WIPASZ, czyli jest to optymalny program karmienia kurcząt, nadzorowane hodowle, nowoczesny system dzielenia i pakowania, hermetyczne opakowanie zapewniające bezpieczeństwo

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Łopatka wieprzowa pieczona 52

Łopatka wieprzowa pieczona. Łopatka wieprzowa pieczona       Pyszna, soczysta łopatka wieprzowa pieczona z czosnkiem, mieloną papryką, tymiankiem i oregano, marynowana w soku pomarańczowym. Wypróbowany, prosty przepis na łopatkę wieprzową z piekarnika. Oto składniki i przyprawy potrzebne do przygotowania łopatki wieprzowej z piekarnika: około 1,3 kg łopatki wieprzowej 4 cebule grubo pokrojone marynata: 1/2 szklanki(...)wypróbowanych przepisów na pieczone mięsa, które mogą Ci się spodobać: Cytrynowo-czosnkowy kurczak cały pieczony Przepis na soczyste żeberka po koreańsku Balsamiczne pieczone filety z kurczaka z serem mozzarella Skrzydełka z kurczaka w miodzie Chrupiąca pieczona kaczka po chińsku Kurczak pieczony na płasko Udziec z indyka z warzywami Chrupiące udka z kurczaka

Moja Książka Kucharska
Udka faszerowane brokułami i serem. 190

dodać do brokuła. Doprawić solą i pieprzem.  Na udko nakładamy farsz i zawijamy,spinamy mięso wykałaczką. W naczyniu żaroodpornym rozpuszczamy masło i układamy udka złączeniem do dołu. Posypać mięso słodką papryką i piec w piekarniku w 200 stopniach C do momentu aż mięso będzie  rumiane. Udka podałam z czerwonym ryżem i surówką

O kuchni z uczuciem
Kurczak z rosołu z przyprawami i z pieczonymi ziemniakami 165

zostaje nam kurczak, na którym gotowany był rosół, to zazwyczaj dajemy go później do zupy pomidorowej lub do krupniku . Czasami podpiekam też udka w całości z przyprawami. A dziś: kurczak w mieszance przypraw z pieczonymi ziemniaczkami - fajna opcja na drugie danie po rozgrzewającym rosole . Składniki: 4 ugotowane udka z kurczaka, mieszanka przypraw do dań z drobiu, 2 łyżki masła(...)łyżeczka słodkiej papryki w proszku, zioła prowansalskie, sól, pieprz Przygotowanie: Udka z kurczaka obieramy ze skóry i kości . Posypujemy mieszanką przypraw do drobiu - tak, aby przyprawa była wszędzie. Podsmażamy kilka chwil na maśle. Ziemniaki obieramy i kroimy w plasy ok 0,5 cm. Posypujemy przyprawami, solą i pieprzem. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 35-40 minut

Lena Gotuje
TYMIANKOWE UDKA Z PIEKARNIKA 295

żaroodpornego albo na blaszkę od ciasta (wtedy są równomiernie rozłożone i mogą lepiej się zrumienić) i wstawiamy do ZIMNEGO piekarnika. Nastawiamy temperaturę piekarnika na 175st i pieczemy 1h. W ten sposób przygotowane udka są aromatyczne i soczyste

Walijskie Pichcenie
Kurczak. Ryż. Obiad. Kurczę pieczone tymiankowo winne, na risotto z groszkiem i serem taleggio 237

sera. Pyszny i nieskomplikowany obiad dla 4 głodnych osób. Koniecznie przygotujcie sobie taki w domu ! Zobacz też inne przepisy na pysznego kurczaka : Kurczak na śliwkowej kapuście Udka z kurczaka w maślance Kurczak pieczony w całości ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Pieczona shawarma z kurczaka 151

kurczaka Pieczona shawarma z kurczaka zawładnęła naszymi sercami i podniebieniami. Przygotowałam ją na szybko któregoś dnia po pracy i tak nam zasmakowała, że zrobiłam ją po raz kolejny kilka dni później. Danie jest banalnie proste w przygotowaniu, a jednocześnie niesamowicie smaczne i aromatyczne. Tak przygotowany kurczak z pewnością przypadnie Wam do gustu - dzięki wykorzystaniu udek mięso jest soczyste, marynata(...)Taka potrawa stanowi wspaniałe, proste i szybkie danie, idealne do zaserwowania rodzinie w ciągu tygodnia, gdy nie macie czasu na wielogodzinne stanie w kuchni. Polecam! Pieczona shawarma z kurczaka Składniki :  3-4 udka z kurczaka wyfiletowane 1 nieduża cebula 3-4 łyżki oliwy z oliwek 2-3 łyżki octu ryżowego sok z połowy cytryny 1 łyżeczka przyprawy libańskiej

Codzienne Gotowanie
Udka kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 195

Całość przełożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika – 190 stopni, grzanie góra/dół na ok. 50 minut. Na ostatnie 10 minut pieczenia można zdjąć przykrycie naczynia, żeby udka idealnie się przyrumieniły. Można podawać z warzywnymi kopertkami z ciasta francuskiego (przepis już niebawem na blogu

gutfut
Zimowy obiad 115

szybki obiad wchodził w grę. Wystarczyło obsypać udka mieszanką ziół, posolić, popieprz i włożyć do dobrze nagrzanego piekarnika na 50 minut. Przez 40  minut pieczemy przykryte folią aluminiową, ostatnie 10 minut przypiekamy udka z góry. Do tego podałam pyszne, tłuczone ziemniaczki i buraczki z chrzanem. Kwaskowej nuty dodała marynowana papryka z własnej spiżarni. Po długim, zimowym spacerze obiad idealny

Kulinarne przemyslenia
Zapiekanka z kurczaka po hiszpańsku 216

ćwiartki ziemniaki, nieobrany czosnek, pomidory pokrojone na ćwiartki - wkładamy do dużej brytfanki. Doprawiamy solą oraz dużą ilością zmielonego pieprzu. Mieszamy. Pieczemy przez 20 minut. 3.W tym czasie: chorizo obieramy ze skórki i kroimy na plasterki (ok 5mm).  Udka kurczaka rozkładamy na desce, 2-3 razy delikatnie nacinamy nożem - równomiernie doprawiamy(...)zmielonym pieprzem. w niedużym naczyniu mieszamy wędzoną paprykę z oregano i odstawiamy. 4. Wyjmujemy brytfankę z piekarnika, posypujemy warzywa plasterkami chorizo - mieszamy. Na wierzchu układamy udka kurczaka i posypujemy wymieszanymi wcześniej przyprawami. Doprawiamy solą, pieczemy kolejne 20 minut. 5. W tym czasie: Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w paski. Zmywamy ;-) 6. Wyjmujemy brytfankę z piekarnika, powstałymi w czasie pieczenia

peggiwkuchni