pieczone pierogi - 2396 przepisów (strona:27/160)

Okrasa z pieczonej papryki 36

pewnej pierogarni. Och, dużo czasu już minęło, a ja wciąż wspominam ten smak. Pierogi były tam naprawdę wyborne. A jaki wybór! No nic, rozmarzyłem się trochę. I były tam serwowane m.in. pierogi z kozim serem i ziemniakami. Podawane z okrasą z pieczonej papryki. I właśnie w tej okrasie jest cała rzecz. O tym dzisiaj będę pisał. Pierogi(...)robotę. I wiedziałem, że muszę, absolutnie koniecznie muszę, odtworzyć ją w domu. I powiem Wam, że wyszła mi fantastyczna. Tłusta od masła i pełna smaku od duszonej cebuli i pieczonej papryki. To jeden z tych przepisów, do których będę z cała pewnością wracał przez lata. On się nigdy nie zestarzeje, a ciężko będzie o lepszą okrasę. Do tej pory

Marder&Marder Manufacture
Pomysły na śniadania w marcu 120

Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem Vege Sushi z burakiem pieczonym Pizza z boczkiem i serem feta Jajka faszerowane dzikim ryżem i jarmużem Ziołowy omlet na parze z pomidorami Sałatka z kabanosami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa(...)patelnię Sałatka z kurczakiem, awokado, serem pleśniowym i cytrusami Sushi z wędzoną makrelą, ogórkiem i jabłkiem Kopytka jaglane Omlet z jarmużem Surówka z kapusty pekińskiej z pieczonym burakiem, groszkiem i olejem lnianym Pierogi z kaszą gryczaną i serem Artykuł Pomysły na śniadania w marcu pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Pieróg z wędzonym łososiem 92

poprawić i przyrządziłam pieroga. Generalnie powinnam użyć świeżej ryby, ale akurat miałam pod ręką kawałek uwędzonego przez tatę łososia, więc go wykorzystałam i to był jak się okazało fantastyczny pomysł, bo zapiekanka pięknie pachniała wędzonką, co dodatkowo łechtało nasze kubki smakowe. Jeżeli kochacie jeść ryby tak jak i ja polecam z całego serca tej przepis. Pieróg z wędzonym łososiem(...)drugim mniejszym krążkiem ciasta, delikatnie przyciskając go nad miejscem, które było posmarowane. Powierzchnię pieroga posmarować resztą żółtka i przekłuć widelcem w kilku miejscach. Piec 30-40 minut w temperaturze 210 stopni. Smacznego Artykuł Pieróg z wędzonym łososiem pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Pyszne ciastka gwiazdki, jak ciastka francuskie 147

koniecznie pomarańczami lub mandarynkami i domowym, aromatycznym jedzeniem. To z grudniem kojarzy mi się zapach gotowanego kompotu z suszu, pieczonego sernika czy gotowanych grzybów zarówno do pierogów jak i na zupę. Ale grudzień to miesiąc, w którym piekę również więcej ciasteczek, niż w ciągu całego roku. I to niekoniecznie tych piernikowych. Część ciastek trafia do naszych brzuchów, część(...)cynamon wymieszany z cukrem. Mi jakoś nie podeszło to zestawienie i użyłam płatków migdałowych a w części zwykłego cukru. Oczywiście możecie wycinać dowolne kształty. Możecie bawić się długością pieczenia. Dłużej pieczone ciastka są bardziej kruche, krócej miększe. Oryginalny przepis pochodzi stąd. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/11\/ciastka-gwiazdki3.jpg","recipeIngredient":["125g m\u0105ki

Mieszam w Garnku
KARJALANPIIRAKAT *(PIEROGI KARELSKIE) 225

kawałki, i z nich robimy placuszki. Wałkujemy je by osiągnęły kształt  owalny 10x15cm. Na każdym placuszku kładziemy porcję farszu i zaginamy rogi, zostawiając pierogi otwarte i wyrabiając kciukiem charakterystyczną falbankę. Pieczemy ok. 20 min w 250 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika pierogi smarujemy masłem zmieszanym z wodą.Tradycyjnie podaje  się  je z pastą  jajeczną

Anioły w kuchni
KARJALANPIIRAKAT *(PIEROGI KARELSKIE) 121

kawałki, i z nich robimy placuszki. Wałkujemy je by osiągnęły kształt  owalny 10x15cm. Na każdym placuszku kładziemy porcję farszu i zaginamy rogi, zostawiając pierogi otwarte i wyrabiając kciukiem charakterystyczną falbankę. Pieczemy ok. 20 min w 250 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika pierogi smarujemy masłem zmieszanym z wodą.Tradycyjnie podaje  się  je z pastą  jajeczną

Anioły w kuchni
Paszteciki drożdżowe z mięsem. Najlepszy przepis na szybkie ciasto bez wyrastania. 495

razu mrożę, póki świeże, kiedy nazbiera się większa ilość jest jak znalazł. Takie mięsa wystarczy zmielić i mamy doskonały... już dobrze doprawiony farsz do pasztecików czy pierogów. Czasem też po prostu piekę z nich pasztet. Polecam :) Składniki Ciasto - 0,5 kg mąki - 5 dag świeżych drożdży - 20 dag ( kostka ) margaryny - 180 ml kwaśnej śmietany z kubeczka

Kuchnia z widokiem na ogród
Ciasto na pierogi – najlepsze, moje ulubione 343

Przepisów na ciasto na pierogi jest wiele. Ja osobiście mam dwa sprawdzone, z których korzystam od lat kilku. Proporcje modyfikuję w zależności od ilości farszu

Niebieski kubek z kawa
Pieczone pierożki drożdżowe z serkiem wiejskim i jagodami goji 116

Zdrowsza wersja pierogów. Nadziane przepysznych farszem z serka wiejskiego i jagód goji. Pieczone w piekarniku. Polecam! Składniki:  Ciasto: 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g mąki razowej 10 g świeżych drożdży 100 g jogurtu naturalnego  100 ml letniego mleka szczypta soli  1 łyżka ksylitolu Nadzienie: 200 g serka wiejskiego 4 łyżki jagód goji Dodatkowo(...)jagodami goji. 3. Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić, a następnie cienko rozwałkować. Za pomocą okrągłej szklanki wykrawać krążki. Na każdy nałożyć łyżeczkę nadzienia i zlepić jak pieroga. Pierożki umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i pozostawić do napuszenia. Napuszone posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem. Piec w 180 st.C około 20 minut do zarumienienia. Upieczone wyjąć i przestudzić

Nastoletnie Wypiekanie
Pieczona dynia hokkaido (wegańskie, keto, low carb) 63

Pieczona dynia hokkaido to szybki przepis, który pozwala nam otrzymać nie tylko pyszną przekąskę, ale również bazę pod wiele innych przepisów z dynią . Podczas jej pieczenia po kuchni roznosi się niesamowity aromat dyni i rozmarynu. Gorąco zachęcam do skorzystania z sezonu na dynię , który zazwyczaj trwa od października do marca. Pieczona dynia hokkaido – przepis Składniki dynia hokkaido(...)się rozstawić dość równo na blaszce. Następnie dynię pieczemy około 20-25 minut , w zależności od wielkości kawałków. Potem najlepiej sprawdzić widelcem czy dynia jest już miękka (powinna mieć konsystencję ugotowanego ziemniaka). Tak przygotowana pieczona dynia hokkaido może być spożyta bezpośrednio po upieczeniu lub możemy przygotować z niej zupę krem, pierogi , szakszukę i wiele innych . Ponadto pieczoną

WegePrzepis
2w1 czyli pizza pieróg 269

mnie, jak na pierwszy raz, wyszło to całkiem nieźle (miejscami tylko przedziurawiłam ciasto paznokciami, ale to akurat nie wpłynęło na smak dania ;)). Tak przygotowane pierogi można jeszcze posmarować delikatnie oliwą (lub rozmąconym jajkiem). Calzone pieczemy do zrumienienia, czyli 20-25 min. w 200 stopniach. Podajemy same(...)ulubionymi sosami lub keczupem. Wygląda apetycznie, prawda? ;) Smacznego! PS. Mała rada dla tych, którzy calzone będą robić po raz pierwszy. Rozwałkowany placek na pieróg dobrze jest ułożyć sobie od razu na papierze do pieczenia. Gdy już nałożymy na niego wszystkie składniki i zlepimy, może być nam ciężko go przenieść. Nasze calzone podczas przenoszenia na pewno stracą ładny kształt

Ratunku obiad
Pierożki z kapustą i grzybami + jak przechowywać pierogi i uszka 179

Pierożki z kapustą i grzybami + jak przechowywać pierogi i uszka Dziś polecam Wam pyszne pierożki z kapustą i grzybami idealne do czerwonego barszczu. U mnie dziś wszystko było wykonane w pośpiechu, więc pierożki nie grzeszą urodą Ale zapewniam, że są pyszne. Ja wykonałam wersję(...)mini, ale z powodzeniem możecie przygotować z poniższego przepisu większe pierożki. Na zdjęciach szybki czerwony barszcz, tzw. tygodniowy. Na święta polecam Wam jednak świąteczny barszcz z pieczonych buraków (wychodzi naprawdę pyszny) Rada! Pierogi i uszka (np. z tego przepisu) możecie śmiało przygotować wcześniej i zamrozić je. Jak? Po ugotowaniu każdą partię pierożków/uszek studzę na sitku lekko przelewając

Słodkie okruszki
zupa z indykiem i ala pierogami 131

czarnego pieprzu 1 łyżeczka świeżego tymianku 200-300 gramów rozdrobnione gotowanego indyka 1 szklanka 250 ml mleka lub śmietany ala pierogi: 1 1/2 filiżanki (180 g) mąki 1/2 szklanki (70 g) mąki kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli grubej 1 1/4 szklanki (310 ml) maślanki Wykonanie Usunąć nadmiar skóry i tłuszczu(...)przez około 10 minut, aż ziemniaki zmiękną. Na koniec dodać mięso z indyka i śmietanę,wymieszać. ala pierogi: Podczas gdy zupa się gotuje przygotować pierogi. Wymieszać mąkę, mąką kukurydzianą, proszek do pieczenia, sodę i sól w misce. Dodać maślankę i mieszać, na gładką masę .Na gotującą powierzchnie zupy upuścić łyżką ciasta . Spróbuj równomiernie rozmieszczać je , ale nie muszą

w mojej kuchni
Chleb dyniowy 131

Sezon na dynię trwa w najlepsze. Dynia daje niesamowite możliwości w kuchni. Można ją gotować, piec, robić zupy, farsze do pierogów, marynować. Do tego jest bogata w różne składniki odżywcze i minerały. Postanowiłam wykorzystać ją w chlebie. Ci, który mogli go spróbować, określili go jako najlepszy swojak na świecie. Składniki 500 g mąki pełnoziarnistej + 1 łyżka do posypania(...)chleba przed pieczeniem ½ dyni hokkaido 250 ml wody 8 g suchych drożdży 2 łyżki tymianku 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka czarnuszki 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka soli kilka szczyp cynamonu kilka szczypt kardamonu Dynię myjemy, usuwamy pestki i kroimy na kawałki. Nie trzeba obierać jej ze skóry, ponieważ ta jest cienka i miękka. Wrzucamy do wrzącej, osolonej wody

My Chcemy Jeść
Pierogi ruskie 119

Ruskie raz! Przedświąteczne gotowanie rozpoczęłam w weekend od lepienia uszek do barszczu. Tak rzadko lepie pierożki czy uszka, że dzisiaj zaplanowałam ruskie pierogi.  Po włoskich przepisach i pieczonych owsiankach, przyszła u mnie ochota na tradycyjne i polskie jedzenie. Ale bez obaw, kuchnia polska nie będzie jedynym tematem kolejnych wpisów, będzie, jak zawsze bardzo różnorodnie! A już(...)styczniu 8 lat mojego blogowania kulinarnego, świętuję 1 stycznia! Ciasto na pierogi robię od lat zawsze tak samo: jajko, oliwa z oliwek, mąka, ciepła woda i sól do smaku. Ciasto wychodzi idealne, świetnie się lepi pierogi z rożnymi farszami. Przepis na ciasto pierogowe, w sam raz przed świętami! Pierogi ruskie /  z podanego farszu powstanie

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania