pieczone pierogi - 2396 przepisów (strona:26/160)

DZIADKOWIE - EMOCJE I UCZUCIA | GRANDPARENTS - EMOTIONS AND FEELINGS - URSZULA KUNCEWICZ-JASIŃSKA I ALEKSANDER JASIŃSKI 43

dziadkowie to osoby mocno dotknięte przez ząb czasu. Stare, siwe, "ozdobione" okularami i drewnianą laską. Wzdychające przy wstawaniu z fotela, narzekające na dzisiejszy świat, a przy okazji piekące ciasta i lepiące pierogi. Kłóci się to z obrazem prawdziwych dziadków XXI wieku, którzy są u szczytu swej sprawności (intelektualnej i fizycznej), realizują marzenia i bywają na bieżąco z nowinkami

Wypisz Wymaluj
Najlepsze pączki na tłusty czwartek 56

nadzieniu do pączków. Jak domowe pączki to i powidła powinny być domowe, prawda? Przepis na te pyszności znajdziecie poniżej. No to do dzieła! Co prawda nie piekę pączków tyle co pierogów z kapustą, ale z chęcią zjem dzisiaj dwa, a może trzy. Najlepsze pączki 30 pączków Składniki: 50 g świeżych drożdży 1 kg pszennej mąki 150 g cukru otarta

codojedzenia
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 235

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kiszona czerwona kapusta 209

skropiona jedynie oliwą, z orzechami i ananasem, z marchewką i żurawiną, z natką, inne pomysły. Takie surówki świetnie komponują się z daniami z kaczki, gęsi, wszelkimi zrazami, pieczeniami, kotletami, ale też pierogami, kopytkami, warzywnymi curry i innymi daniami. Smacznego :). Znajdź mnie na fb . Inne przepisy na przetwory późnej jesieni

Rodzinka w kuchni
Pieczone pierogi z dynią, ricottą i sosem bazyliowym 166

blogu ;) Głownie robię te klasyczne, w miękkim delikatnym cieście, krótko gotowane w wodzie z olejem i solą. Czasem jednak mam ochotę na większe, bardziej sycące pierogi w cieście drożdżowym - pieczone w piekarniku. Dziś wersja z dynią w nieco azjatyckiej odsłonie - dla mnie pyszne

Milion Smaków
Calzone z kurczakiem na suchych drożdżach. 147

zlepić jak pieroga. Dodatkowo zawinąć zlepienie do góry, wtedy mamy pewność, że nam się nie rozlepi. Gotowe pierogi przełożyć na blaszkę lekko wysmarowaną olejem. Wierzch pierogów również wysmarować olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni około 20 minut

Agusiowe smakołyki
Mus czekoladowy z ricotty 128

grana padano i płatkami chili Grzanki z ricottą i pieczonymi warzywami Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Pieczona ricotta z gremolatą Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Ravioli z semoliny z ricottą Ricotta z bananem i kiwi Ricotta z dymką i rzodkiewką Spaghetti ze szpinakiem i ricottą Tartaletki

Moja smaczna kuchnia
pierogi z kurczakiem 155

było komu lepić małych pierogów, dlatego powstały duże :)  Pierogi zawijamy i są gotowe, do pieczenia i gotowania. W piekarniku nagrzanym do 180-200 st.C pieczemy 25-30 min, uprzednio smarując rozbitym jajkiem.  natomiast w gotującej wodzie pierogi będą dobre po 3-4 minutach od wypłynięcia :) Ugotowane możemy odsmażyć.  Upieczone też dobrze smakują. Polecam zawsze

chleba naszego
TIROPITY Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM 179

Tiropity to małe greckie ciasteczka, które można również przyrządzić z kupnego ciasta filo. Ich nazwa  to dosłowne tłumaczenie greckiego wyrażenia "placki z serem".  Nadzienie

Kuchnia MagdaLeny
ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW 137

Masz pod ręką ziemniaki, kilka ziół i odrobinę sera? Gratuluję,... Artykuł ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW 137

Masz pod ręką ziemniaki, kilka ziół i odrobinę sera? Gratuluję,... Artykuł ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW 117

Masz pod ręką ziemniaki, kilka ziół i odrobinę sera? Gratuluję,... Artykuł ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Botwinka w śmietanie. 141

Jest pyszna, zdrowa, kolorowa! Kocham wiosnę i te wszystkie smaki, które z sobą przynosi. Dziś prezentuję botwinkę, którą wiosną podaje do roladek z kurczaka , pieczonych mięs, czy do pierogów z botwinką. Polecam!!! Składniki na botwinkę w śmietanie  dwie porcje 100 g botwinki bez buraczków 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 100 ml śmietanki 30 % 100 ml wody

Rozpustne gotowanie
Kotlet drobiowy z pieczonego kurczaka z kapustą kiszoną i grzybami 129

zostało po pierogach... Składniki 250 g pieczonego kurczaka natka pietruszki maggi garść suszonych grzybów 150 g kapusty kiszonej liść laurowy jajko bułka tarta sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie   Mięso z kurczaka mielimy ,dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,podsmażoną na smalcu cebulę. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz przyprawą maggi. Grzyby gotujemy ,osączamy i kroimy w paski. Kapustę

R'n'G Kitchen
831. Bananowe płatki ryżowe. 131

ryżowe z borówkami i prażonymi płatkami migdałowymi Chyba w tym roku czuje te święta. Przynajmniej bardziej niż przez ostatni lata. ;)A dzisiaj w planach lepienie pierogów z D i pieczenie pierniczków, bo jednak zdecydowałam się je zrobić

More food, love and dreams
Recenzja książki "Ewa gotuje. Ulubione" Ewy Wachowicz 132

książkach są raczej łatwe do wykonania rzeczy, ale u Ewy Wachowicz jest szczerość. U pani Magdy miałam takie odczucie, że próbuje mi się wcisnąć, że pierogi ruskie czy kurczak pieczony na butelce z piwem to jej patent. I wiało nudą. Tutaj nie wieje, tu jest moim zdaniem ciekawie. I przede wszystkim jest szczerze. To jest przepis mój

Kraina Tysiąca Smaków
Ciasteczka kokosowe z czekoladą 33

charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Co zrobić aby ciasteczka zachowały kształt? Przede wszystkim apeluję o miłość do wszystkich ciasteczek, także tych, które w czasie pieczenia nabrały dziwacznych kształtów. Wciąż będą pyszne. Jeśli jednak zależy ci na takich idealnie okrągłych, pamiętaj aby schodzić dobrze masę przed wstawieniem jej do piekarnika. Uformowane kulki ciasta warto włożyć(...)minut, dzięki czemu piekarnik mniej zmieni ich kształt. Aby nadać ciasteczkom okrągły kształt możesz też wykorzystać trik ze szklanką: przyłóż szklankę na ciastko dopiero co wyjęte z pieca, tak jakbyś miał wykrajać pierogi. Następnie pokręć energicznie ciastkiem wewnątrz szklanki aż jego brzegi się wyrównają i znów będą idealnie okrągłe. Działa za każdym razem! Jak długo piec ciasteczka kokosowe

okolicepalnika.pl
Pierożki z jabłkami - szybkie i kruche ciasteczka. 61

opakowanie cukru waniliowego 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% szczypta soli Przygotowanie: Mąkę z solą, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia wymieszać. Dodać żółtka, zimną margarynę i śmietanę - wymieszać dokładnie. Zagnieść i pozostawić na godzinę w lodówce. Następnie wycinać ciasto tak jak na pierogi, do środka włożyć kawałek jabłka. Piec

My World by Dagmara Rek
Pierogi z mozzarellą, mascarpone i suszonymi pomidorami. Najlepsze! Warsztaty Kamis #wystarczydlawszystkich 151

ciasta. Pierogi wrzucaj partiami na osoloną i zagotowaną wodę. Gotuj około 1 – 2 minut od wypłynięcia. Następnie je odcedź i odstaw. Na dnie formy do pieczenia rozsmaruj sos pomidorowy. Ułóż pierogi, posyp drobno startym parmezanem. Pierogi zapiekaj kilka minut w 180 C – do roztopienia się parmezanu. Posyp świeżą bazylią. Ps. Pierogi możesz posypać pokruszonymi

Moja pasja smaku
PIERÓG BIŁGORAJSKI 164

Składniki: 75 dag ziemniaków  1 woreczek kaszy gryczanej 1 / 4 szklanki śmietany  7,4 dag sera białego 6,5 dag margaryny 1 jajko + 1 jajko do posmarowania pieroga sól Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Surową kaszę gryczaną mieszamy z ziemniakami, a następnie dokładnie rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków, by powstała masa o jednolitej konsystencji(...)Przekładamy do natłuszczonej blachy. Wierzch smarujemy jajkiem.  Piec 1,5 godziny w temperaturze 220 stopni C, do momentu, aż na wierzchu utworzy się skorupka. Pieroga można podawać na ciepło, prosto z pieca lub odsmażonego na maśle, albo na zimno. Najlepiej smakuje z sosem grzybowym, śmietaną lub w towarzystwie szklanki mleka, kefiru lub maślanki. Młodzież ostatnio polewa go keczupem

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania