pieczone pierogi - 2396 przepisów (strona:25/160)

Pierogi z dynią i jarmużem oraz kaszą jaglaną. Na doskonałym cieście orkiszowym. Zdrowo i smacznie. 179

Pierogi z farszem z pieczonej dyni Hokkaido, jarmużu i kaszy jaglanej gotowanej, doprawione Cayenne, chilli, słodką papryką. Podawane z naturalnym jogurtem lub polane masłem z cebulką, lub skwareczkami. Według własnego upodobania. Dynię wcześniej wystarczy upiec, a następnie zmiksować miąższ. Ja zaopatrzyłam się w dynię Hokkaido, ponieważ po upieczeniu można ją zajadać razem ze skórką. Zainspirowałam się przepisem Marty(...)Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Dynię kroimy na drobniejsze kawałki, smarujemy je delikatnie olejem i układamy na blasze. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20 min do miękkości. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i studzimy. Po ostudzeniu blendujemy potrzebną ilość. Resztę można zamrozić lub zjeść ze smakiem posolone i popieprzone :)   Podczas pieczenia dyni obieramy cebule i czosnek

Naturalna Kuchnia
Jagielnik - pieróg z kaszą jaglaną 152

święto kaszy "Gryczaki". Będzie dużo regionalnych potraw z kaszy. Oprócz pieroga biłgorajskiego i gryczanego pieróg jaglany to jedna ze specjalności lubelskiej kuchni regionalnej, znana szczególnie w okolicach Rudnika. Skórkę z drożdżowego ciasta wypełnia nadzienie z kaszy jaglanej, miodu i twarogu. Tradycyjnie do nadzienia dodawana jest także mięta. Mój pieróg urozmaiciłam bakaliami. Pysznie smakuje z kubkiem mleka i ulubionym dżemem(...)wyrównać, brzegi ciasta zawinąć do góry, przykrywając nadzienie. Odstawić na ok 20 minut, przed pieczeniem ciasto z wierzchu można posmarować żółtkiem. Piekarnik nagrzać do 160stC, wstawić ciasto, piec ok godziny. Upieczony pieróg ostudzić na kratce. Smacznego

Obiad gotowy
Pasztet drobiowo – wołowy z mięsa z rosołu 93

Cześć! Rosół gości w wielu domach a najczęściej w niedzielę.  Pozostaje potem mięso, nad którym głowimy się, co z niego zrobić. Ja czasami piekę pasztet zamiast lepić pierogi, pyzy czy gotować potrawkę.  Składniki: * 1,5 kg mieszanego mięsa z rosołu (drobiowe, wołowe) * 3 ugotowane marchewki * 2 ugotowane pietruszki * 30 dkg surowej wątróbki drobiowej * 2 – 3 bułki(...)firmy Stella. Są wyłożone papierem, dzięki temu ciasto czy w tym przypadku mięso nie przywiera do foremki. Są bardzo praktyczne i nie są potrzebne blaszki i papier do pieczenia.  Z tej ilości mięsa miałam 4 foremki pasztetu. Piekłam 1 godzinę w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.  Notatki: * w przepisie podałam wagę mięsa już ugotowanego, miałam 90 dkg mięsa

Pieprzyć z Fantazją
Tanie dania Marzec 141

Biszkopt – przepis Skrzydełka kurczaka pieczone Prosty przepis na pizze Zapiekanka z jarmużem Zapiekanka makaronowa z mięsem i brokułami Wątróbka z jabłkiem i orzechami Kurczak pieczony w całości Pasztet ze szpinaku i kaszy jaglanej Pasztet z kaszy gryczanej Pasztet z soczewicy czerwonej Pesto ze szpinaku Orkiszowe risotto z białą kiełbasą Ryż z pieczonym burakiem i oliwkami Makaron(...)parze z pomidorami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa na patelnię Kopytka jaglane Omlet z jarmużem Surówka z kapusty pekińskiej z pieczonym burakiem, groszkiem i olejem lnianym Pierogi z kaszą gryczaną i serem Artykuł Tanie dania Marzec pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Pieczone pierogi z serem 299

drożdżami i solą do smaku. Wyrobić elastyczne ciasto, rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, Następnie wycinać dużą szklanką kółka nakładać farsz, zlepiać i smarować śmietanką. Przygotowane pierogi ułożyć na wysmarowanej formie tłuszczem i piec w temperaturze 200 stopni około 20-25 minut. Pierogi smakują wybornie jako przekąska do piwa

Tradycyjna Kuchnia
Pierogi z kaczką 130

soku jabłkowego, 2 łyżki sosu sojowego, cukier (2 -3 łyżki), 3 zmielone goździki, sok z 1 limonki, Jeżeli zostaje nam po obiedzie trochę mięsa pieczonej kaczki, to możemy przygotować z niego pierogi. Mięso drobno pokroić. Do garnka wlać wszystkie składniki sosu i gotować aż wygotuje się 2/3 płynu. Dodać mięso i gotować aż płyn się prawie wygotuje. Odstawić

królestwo garów
Naturalnie pyszne warsztaty z Sokołowem 208

mój dowód osobisty;) Warsztaty to przede wszystkim gotowanie i na tę chwile czekałam najbardziej. Wymyślone przez Dominika menu składało się z kilku dań: dwa rodzaje sałatek, pierogi z pasztetem i grzybami, pieczony boczek. Oczywiście całe menu bazowało na produktach Naturrino. Obierałam gruszki na sałatkę, kroiłam łodygi selera, kruszyłam ser, lepiłam pierogi... Wszystkie dania smakowały pysznie! I choć

Obiad gotowy
Karjalanpiirakat - pierogi karelskie podawane z masłem jajecznym munavoi 169

wyszukana, ale nie zmienia to faktu, że może zauroczyć swoją prostotą. Karjalanpiirakat , czyli pierogi karelskie, to tradycyjna potrawa Karelów , która zdobyła ogromną popularność w całej Finlandii. Jest to płaski pieróg, wykonany z pszenno-żytniego ciasta z ziemniaczanym, ryżowym lub jęczmiennym nadzieniem, zapiekany później w piecu i moczony w maśle oraz mleku. Charakterystyczna falbanka sprawia, że ich wygląd przypomina ciastka(...)środka, formując falbankę biegnącą do góry. Gotowe pierogi ułóż na blasze, pokrytej uprzednio papierem do pieczenia. Piecz 15-20 minut w  240°C. W międzyczasie przygotuj miksturę do namaczania. Należy w tym celu rozgrzać mleko z masłem i dokładnie wymieszać. Upieczone pierogi zanurzaj w mleku i odkładaj na kratkę do obeschnięcia. Gotowe pierogi przykryj ściereczką

Food Square
DZIADKOWIE - EMOCJE I UCZUCIA | GRANDPARENTS - EMOTIONS AND FEELINGS - URSZULA KUNCEWICZ-JASIŃSKA I ALEKSANDER JASIŃSKI 61

dziadkowie to osoby mocno dotknięte przez ząb czasu. Stare, siwe, "ozdobione" okularami i drewnianą laską. Wzdychające przy wstawaniu z fotela, narzekające na dzisiejszy świat, a przy okazji piekące ciasta i lepiące pierogi. Kłóci się to z obrazem prawdziwych dziadków XXI wieku, którzy są u szczytu swej sprawności (intelektualnej i fizycznej), realizują marzenia i bywają na bieżąco z nowinkami

Wypisz Wymaluj
Najlepsze pączki na tłusty czwartek 79

nadzieniu do pączków. Jak domowe pączki to i powidła powinny być domowe, prawda? Przepis na te pyszności znajdziecie poniżej. No to do dzieła! Co prawda nie piekę pączków tyle co pierogów z kapustą, ale z chęcią zjem dzisiaj dwa, a może trzy. Najlepsze pączki 30 pączków Składniki: 50 g świeżych drożdży 1 kg pszennej mąki 150 g cukru otarta

codojedzenia
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 254

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kiszona czerwona kapusta 263

skropiona jedynie oliwą, z orzechami i ananasem, z marchewką i żurawiną, z natką, inne pomysły. Takie surówki świetnie komponują się z daniami z kaczki, gęsi, wszelkimi zrazami, pieczeniami, kotletami, ale też pierogami, kopytkami, warzywnymi curry i innymi daniami. Smacznego :). Znajdź mnie na fb . Inne przepisy na przetwory późnej jesieni

Rodzinka w kuchni
Pieczone pierogi z dynią, ricottą i sosem bazyliowym 200

blogu ;) Głownie robię te klasyczne, w miękkim delikatnym cieście, krótko gotowane w wodzie z olejem i solą. Czasem jednak mam ochotę na większe, bardziej sycące pierogi w cieście drożdżowym - pieczone w piekarniku. Dziś wersja z dynią w nieco azjatyckiej odsłonie - dla mnie pyszne

Milion Smaków
Calzone z kurczakiem na suchych drożdżach. 163

zlepić jak pieroga. Dodatkowo zawinąć zlepienie do góry, wtedy mamy pewność, że nam się nie rozlepi. Gotowe pierogi przełożyć na blaszkę lekko wysmarowaną olejem. Wierzch pierogów również wysmarować olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni około 20 minut

Agusiowe smakołyki
Mus czekoladowy z ricotty 140

grana padano i płatkami chili Grzanki z ricottą i pieczonymi warzywami Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Pieczona ricotta z gremolatą Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Ravioli z semoliny z ricottą Ricotta z bananem i kiwi Ricotta z dymką i rzodkiewką Spaghetti ze szpinakiem i ricottą Tartaletki

Moja smaczna kuchnia