pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:83/331)

Babeczki cukiniowe 265

Składniki: 20 dkg mąki pszennej 25 dkg cukinii 1 jogurt naturalny 1/3 szklanki oleju 2 jajka 10 dkg szynki 5 dkg żółtego sera 3 łyżki ketchupu z piekła rodem Kotlin … Czytaj dalej Babeczki cukiniowe

czarrna od kuchni
Sałatka z brokułem 195

Składniki: 1 brokuł 2 pomidory pół ogórka 20 dag szynki 1 opakowanie sera feta 1 puszka kukurydzy 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz

Olga Piecze i Gotuje
Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej czyli jak ożywić nudnego kurczaka 189

rozbiłam tłuczkiem, posmarowałam serkiem śmietankowym , położyłam na nieco poszatkowane ostre papryczki, pierś przełożyłam na dwa, ułożone obok siebie plastry szynki, zwinęłam wszystko razem serkiem do środka. Przebiłam wykałaczkami. Piekłam w 180 stopniach przez 40 minut w piekarniku. Można podawać z Pieczone ziemniaczki z czosnkiem i rozmarynem oraz Sałatka grecka   Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pierożki sofficini z szynką i serem 343

Dzisiaj mam dla was włoskie pierożki sofficini z szynką i żółtym serem. Są to pierogi przygotowane z ciasta parzonego, panierowane w bułce tartej i smażone na

Ala piecze i gotuje
Terrina z jajkiem i warzywami 1735

Terrina to tradycyjna francuska przystawka podawana na zimno. Terrina mięsna przypomina pasztet, ale przygotowuje się też terriny z warzywami, łososiem i innymi składnikami bez pieczenia. Dzisiaj u mnie terrina z jajkiem, warzywami i szynką jako propozycja na Wielkanoc. Konsystencją przypomina galaretkę, możemy ją przygotować zamiast tradycyjnego pasztetu. Przepis ze strony straga.pl Terrina z jajkiem i warzywami Składniki na keksówkę

Smak mojej kuchni
Pizza 157

łyżką oliwy z oliwek. Następnie nałożyć na ciasto sos i poukładać ulubione dodatki np. chorizo, pieczarki. Następnie ułożyć na cieście mozarellę i posypać oregano. Piec siedem i pół minuty. W przypadku pizzy z szynką prosciutto – szynkę układamy dopiero na upieczonej pizzy. Smacznego

Kuchnia Bon Appetit
Chrupiące bułeczki. 182

drugiej szynkę, mieszamy, piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, blaszkę przykryć folią aluminiową, posmarować oliwą, masę łososiową wypełnić część bułek, pozostałą część masą z szynką, bułki ułożyć na blaszce, włożyć do rozgrzanego piekarnika, piec około 20 min.( do zrumienienia bułek), przed podaniem przykryć odciętą częścią bułki

Kuchnia Beaty
Kapusta pieczona – na dodatek 460

zezłocić na krawędziach i być miękka na wbitym widelcu. Tak naszykowaną kapustę można zjeść nawet samą, z jogurtowym sosem. Ale świetnie pasuje podana do pieczonej lub smażonej wieprzowiny – my zjedliśmy ją z grillowaną szynką. SKŁADNIKI 1 mała młoda kapusta, o dosyć zwartych liściach 3-4 ząbki czosnku (naprawdę, nie ma tu co oszczędzać!) 5 łyżek oliwy z oliwek sól

Karo in the Kitchen
Combo sezonowe 145

Całość posypujemy drobniej posiekanymi orzechami włoskimi. Wstawiamy do nagrzanego na 195 stopni C (grzanie góra/dół) piekarnika na ok. 15-20 minut (uważamy, aby szynka nam się nie przypaliła, w razie konieczności podczas pieczenia obrócić szparagi na drugą stronę). Po wyjęciu możemy (wersja opcjonalna) dodać na wierzch kawałki gorgonzoli (ja dodałam, ale mimo uwielbienia gorgonzola tu nie podkręca smaku

gutfut
babka ziemniaczana z sosem podgrzybkowym... 209

mąkę, kucharka, czosnek, pieprz, jajka, garam masala i dokładnie wymieszać naczynie żaroodporne 22 cm wysmarowac masłem, obsypać tartą bułką, na dnie i bokach poukładać plastry szynki wlać masę ziemniaczaną, na wierzchu poukładać cztery plastry piec w 180 C około 45 minut, grzanie góra/dół, pod koniec można przykryc folią, aby wierzch się mocno nie spiekł, kroić lekko przestudzone podgrzybki

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą 391

Doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety z kurczaka rozbijamy i nakładamy na nie dość dużą porcję nadzienia. Zawijamy w roladę. Każdą roladę zawijamy w dwa plastry szynki i owijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane paczuszki pieczemy 30 minut w temperaturze 180’C. Odwijamy z folii i podajemy. Dzięki zapakowaniu mięso jest bardzo soczyste, a ser nie wypływa ze środka

KasiaiKrzysiu.pl
Szynka po staropolsku 165

nią mięso. Wkładamy do miseczki, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na noc, a najlepiej na całą dobę do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Następnie szynkę przekładamy do rękawa bądź związujemy sznurkiem (my związaliśmy). Pieczemy około 1,5 godziny, w połowie czasu przekręcając na drugą stronę. W rękawie prawdopodobnie wystarczy 1 godzina.  Smacznego! Madzia My użyliśmy sznurka dostępnego

Marder&Marder Manufacture
Kolorowy domowy pasztet z groszku i szynki 133

wystudzoną zasmażkę i pianę ubitą z 2 białek.  Pozostałe 2 żółtka i pianę ubitą z 2 białek, namoczoną bułkę dodać do masy z szynki i lekko wymieszać.  Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę groszkową, następnie masę szynkową. Górę nakryć papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut

Tradycyjna Kuchnia
Przepiórka z farszem z żurawiny i purée z zielonego groszku 178

drobną kostkę, dodać żurawinę, drobno posiekany czosnek, zioła prowansalskie, szczyptę soli i pieprzu i wszystko wymieszać z oliwą. Gotowym farszem nadziać przepiórki, owinąć je plastrami szynki i obwiązać sznurkiem, by nie spadły w trakcie pieczenia. Piec 35 minut w przykrytym naczyniu żaroodpornym, w temperaturze 200 stopni Celsjusza. W tym czasie przygotować purée: zamrożony groszek zalać niewielką ilością wody, doprowadzić

W SMAK
Pieczone roladki schabowe z sosem pieczarkowo-koperkowym 194

jeśli sos będzie zbyt rzadki) 1/2 pęczka świeżego koperku sól, pieprz, olej 1.Plastry schabu rozbijamy bardzo cienko. Na każdy kawałek kładziemy po plasterku sera i szynki. Zwijamy w roladki, układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. 2. Cebulę drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. 3. Pieczarki myjemy i kroimy w ćwiartki. Dodajemy

Szefowa kuchni