pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:67/331)

Andrzejki 2014 - cień wosku 194

łyżeczce nałożyć na każdy krążek. Dobrze skleić. Posmarować jajkiem. Piec 10 minut w temperaturze 180 stopni. Roladki na jeden kęs. Składniki. 20 dag mąki 12 dag margaryny 4 dag drożdży 5 łyżek mleka 1/2 łyżeczki cukru sól jajko do smarowania papryka ostra do posypania Nadzienie. Plastry szynki. Wykonanie. Przesianą mąkę posiekać z tłuszczem. Drożdże rozetrzeć z cukrem(...)mlekiem, dodać sól. Drożdże dodać do mąki i wyrobić ciasto. Rozwałkować na grubość 0,4 cm, pokroić w 3 cm paski, na każdy położyć pasek szynki i zrolować. Posmarować jajkiem i posypać papryką. Piec w temp.190 stopni 15 minut. Przekąska selerowo -gruszkowa Składniki. 4 kawałki selera naciowego 1 gruszka Marynata. 2 łyżki octu ryżowego 4 łyżki oleju sezamowego rozmaryn, melisa

Kulinarny karnet Christophera
Mini pizza w 4 smakach (część III) 73

sera żółtego II. Pizza z dynią i cebulą 200 g dyni 1 czerwona cebula ½ kulki sera mozzarella ½ łyżeczki cukru lub miodu III. Pizza z szynką parmeńską i rukolą: 80 g szynki parmeńskiej (4 – 8 plastrów) 30 g rukoli 1 kulka sera mozzarella IV. Pizza z camembert i żurawiną: 120 g sera camembert 30 g sera mozzarella 30 g sera(...)cienkie plastry. Wysmarować oliwą i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 – 20 minut w 200 stopniach. Cebulę pokroić w krążki i smażyć na patelni z dodatkiem oleju. Po przewróceniu cebuli posypać ją lekko cukrem lub miodem. Ser mozzarella pokroić w kostkę. Wersja z szynką parmeńską i rukolą: Ser mozzarella pokroić w plastry, plastry szynki zwinąć w ruloniki

KuchniaWeDwoje.pl
Mini pizza w 4 smakach (część III) 217

przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 – 20 minut w 200 stopniach. Cebulę pokroić w krążki i smażyć na patelni z dodatkiem oleju. Po przewróceniu cebuli posypać ją lekko cukrem lub miodem. Ser mozzarella pokroić w kostkę. Wersja z szynką parmeńską i rukolą: Ser mozzarella pokroić(...)pizzę z dynią i cebulą, a na ostatnie 4 spody pozostały mix serów oraz orzechy (pomijając żurawinę). Piec 15 minut w 220 stopniach. Po upieczeniu na pizzę z szynkę parmeńską wyłożyć rukolę, a pizzę z camembertem udekorować żurawiną. Krok po kroku: 1. Rozpuścić drożdże 2. Przelać drożdże

KuchniaWeDwoje.pl
Tarta z porem, szynką i serem pleśniowym 100

każdą porę roku. Składniki: Ciasto: 125g masła extra 230g mąki pszennej 1 jajko 1/2  łyżeczka soli 1/3 łyżeczka proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Farsz: 1 por 200g sera naturalnego pleśniowego 6 plasterków szynki konserwowej 1 jajko 3 łyżki śmietany 30% 3 łyżki parmezanu sól pieprz Wykonanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki ciasta przełożyć do dużej miski, posiekać siekaczką(...)dodać parmezan, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 4. Na podpieczony spód tarty wyłożyć kolejno: ser, por, szynkę i tak do wykończenia tarty. Następnie zalać śmietaną wymieszaną z jajkiem i parmezanem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec jeszcze przez około 20-25 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Bułeczki faszerowane 60

Rozwałkować połowę ciasta na płat wielkości 50 cm x 20 cm (ciasto nie może być zbyt cienkie, ponieważ podczas pieczenia będzie się rozpadać) i pokroić na 4 mniejsze prostokąty (krok 6.). Każdy kawałek polać na środku ketchupem, wyłożyć ser i szynkę. Ciasto szczelnie zamknąć farszem do środka (krok 7.). Bardzo ważne jest, aby w cieście nie było żadnych prześwitów(...)było dobrze zlepione. Bułeczki piec 25 – 30 minut w temperaturze 200 stopni. Krok po kroku: 1. Zrobić zaczyn 2. Wyrobić wszystkie składniki na ciasto 3. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia 4. Pokroić szynkę i ser 5. Rozwałkować ciasto 6. Podzielić ciasto, i nałożyć składniki 7. Zawinąć ciasto tworząc piękną podłużną bułeczkę 8. Upiec bułki Pobierz wersję do druku: Pobierz Bułeczki faszerowane

KuchniaWeDwoje.pl
Bułeczki faszerowane 197

płat wielkości 50 cm x 20 cm (ciasto nie może być zbyt cienkie, ponieważ podczas pieczenia będzie się rozpadać) i pokroić na 4 mniejsze prostokąty (krok 6.). Każdy kawałek polać na środku ketchupem, wyłożyć ser i szynkę. Ciasto szczelnie zamknąć farszem do środka (krok 7.). Bardzo ważne jest, aby w cieście nie było żadnych(...)prześwitów i było dobrze zlepione. Bułeczki piec 25 – 30 minut w temperaturze 200 stopni. Krok po kroku: 1. Zrobić zaczyn 2. Wyrobić wszystkie składniki na ciasto 3. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia 4. Pokroić szynkę i ser 5. Rozwałkować ciasto 6. Podzielić ciasto, i nałożyć składniki 7. Zawinąć ciasto tworząc piękną podłużną bułeczkę

KuchniaWeDwoje.pl
Domowa pizza z szynką. Prosty przepis na pizze. 234

szynka, a do tego ulubiony sos czosnkowy i ketchup… Było pysznie. Myślę, że warto przygotować sobie od czasu do czasu domowy fast-food i cieszyć się smakiem ulubionych dodatków. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotuj(...)minut. Po tym czasie ciasto smarujemy sosem do pizzy lub ewentualnie gęstym ketchupem. Na sos wykładamy przygotowany farsz. Na koniec układamy dowolnie pokrojoną szynkę. Pizze wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na środkowy poziom i pieczemy 20 minut. Po tym czasie wyciągamy pizze, szybko posypujemy całość startym serem i znów wkładamy do piekarnika na 5 minut (w tym czasie

Słodkie okruszki
Pizza bezglutenowa z figami i szynką parmeńską 100

ostatnio skusiłam się na połączenie szynki z figami. Dodatkowo nie użyłam sosu pomidorowego a sięgnęłam po serek mascarpone. Serek wyśmienicie łączył się zarówno z szynką parmeńską jak i z figami. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Pizza bez glutenu Składniki na pizzę bezglutenową z figami i szynką. Ciasto bezglutenowe: 15 dkg mąki ryżowej pełnoziarnistej(...)wiedzieć robiąc bezglutenową pizzę. Łatwiej i szybciej rozłożymy równomiernie ciasto w formie do pieczenia kładąc na górę ciasta płat papieru do pieczenia. Palcami przyciskamy papier i rozprowadzamy ciasto. Palce nie mają bezpośredniej styczności z ciastem przez co się do niego nie kleją. Użyłam prostokątnej formy do pieczenia o wymiarach 30 na 20 centymetrów. Jeśli chcecie aby ciasto było cieńsze użyjcie

MeCooks
Pizza 348

Uwielbiam, gdy w domu unosi się mieszanka zapachów ciasta drożdżowego, oregano i pieczonych pomidorów. Dlatego domowa pizza dosyć często gości na naszym stole. Ciasto zawsze się udaje, można wykorzystać je zarówno do pizzy na grubym, jak i na cienkim, a dobór reszty składników zależy już tylko i wyłącznie od Waszej fantazji :) Składniki (na 3 średnie pizze): * na ciasto: pół(...)ciasto wyrosło podzieliłam je na 3 części i rozwałkowałam dosyć cienko. Powstałe okrągłe blaty rozłożyłam na blaszki, wysmarowałam sosem i ułożyłam dodatki - najpierw mozzarellę, potem cebulę, szynkę, paprykę, pieczarki i plastry żółtego sera. Piekłam 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni

Kulinarny Pamiętnik
Domowa pizza z kukurydzą i szynką 97

zadowalam się pieczeniem pizzy na kamieniu. Pizza na nim upieczona bez porównania jest lepsza niż pizza z blachy. Wypiekanie domowej pizzy ma wiele atutów. Przede wszystkim przygotowuję takie nadzienie do pizzy jakie lubimy i jakie wymyślimy, o choćby pizza ze szparagami czy mini pizzerinki . Ostatnio upiekłam pizzę z kukurydzą. Lekko słodki smak kukurydzy świetnie pasuje do wędzonej szynki lub boczku(...)szynkę, kukurydzę, pieczarki, pokrojone pomidory suszone i cebulę. Całość posyp serem mozzarella lub żółtym serem. Przenieś pizzę na kamień i piecz przez około 10 minut. Upieczoną pizzę posyp oregano. Upiecz kolejne pizze . The post Domowa pizza z kukurydzą i szynką appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
PASZTET DROBIOWY, BEZGLUTENOWY, DIETETYCZNY- NAJLEPSZY 211

dodatkiem cielęciny, to ciągle wersja fit, ale można też dodać chudą wieprzowinę (u mnie ostatnio smażona na szybko szynka wp.) Ilości niektórych składników różnią się i to znacznie, przepis tak naprawdę jest inspiracją, można ilości zmieniać i modyfikować. Gdy piekłam go pierwszy raz dałam 100g tłuszczu i 5 jajek, miałam też mięsa bez wieprzowiny oraz dodałam 110g warzyw z rosołu(...)Drugi był wprost genialny i to od samego początku. Wszystkie wersje są meeega pyszne i zdrowe. Piekłam w dwóch ciemnych keksówkach, o wym. 27x8cm (dno formy) Składniki: - ok.1250g różnych mięs (u mnie gotowane i smażone: cielęcina, perliczka, kurczak, gęś, kaczka, ostatnio też szynka wieprzowa) - 3-5 jajek (zwykle daję 5, ale ostatnio miałam tylko 3 i wystarczyły) - 250g pieczarek - 500g

Smaczne Zdrowe
Płaski chlebek z cukinią i serem 89

Płaski chlebek z cukinią i serem pieczony na kamieniu lub w piekarniku – po włosku możemy o nim powiedzieć pizza, po polsku podpłomyk. Ideą jest wytrawne ciasto drożdżowe, posmarowane sosem pomidorowym lub po prostu oliwą czy olejem. Na wierzch rzucamy cieniutko pokrojone dodatki: wędlinę, sezonowe warzywa, zioła i posypujemy serem, który rozpuści się pod wpływem ciepła. Zapiekamy. Proste danie(...)maszyną gładkie ciasto, zostawiamy do wyrośnięcia. Potem ciasto dzielimy na pół i wałkujemy niezbyt cienko na placki. Następnie każdy chlebek smarujemy sosem pomidorowym, obkładamy plasterkami szynki i cukinii, oprószamy oregano. Na końcu pieczemy ok 15 min w 220st. Posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze minutę aż ser się rozpuści. Artykuł Płaski chlebek z cukinią i serem pochodzi z serwisu Dorota

Dorota Smakuje
MUFFINY Z SZYNKĄ 113

Składniki: 15 dag szynki 2 cebule olej 1 łyżka musztardy 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 10 dag żółtego sera 2 jajka 1 lub 1,5 szklanki mleka 12,5 dag margaryny sól pieprz Przygotowanie: Cebulę obrać posiekać, zeszklić na oleju. Odstawić do ostudzenia. Szynkę pokroić w niedużą kostkę. ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka

Ciastka - domowe słodkości
Ślimaczki, kieszonki, ósemeczki – szybkie przekąski 55

pizzy – bardzo ją lubię) 2 ząbki czosnku sól pieprz szynka ser żółty parówki Sos pomidorowy – passate – umieszczam w kubku. Dodaję sól, pieprz, rozgnieciony czosnek. Ślimaczki Na ciasto francuskie smaruje sos, układam szynkę i ser żółty, zawijam jak roladę. Kroję w plastry. Układam na papierze do pieczenia i tak powstają zawijaski. Kieszonki. wykrawam z ciasta francuskiego kwadraciki(...)kwadracik smaruję sos pomidorowy. Układam kwadracik szynki i sera. Przykrywam drugim kwadracikiem. Widelcem zlepiam boki. Ósemeczki Sosem pomidorowym smaruję ciasto francuskie. Układam parówkę i zwijam aż ją zawinę. Na drugim brzegu układam drugą parówkę i zawijam w kierunku tej pierwszej. Aż się zejdą. Tnę na plasterku. Układam parówką do góry na papierze fo pieczenia. Piekę w 180 stopniach do zrumienienia

MojaQchnia.pl
Tapas z daktyli, gorgonzoli i serrano 110

parmeńska lub bardzo cienkie plastry boczku wykałaczki pomidorki koktajlowe (opcjonalnie jako dodatek) Przygotowanie: Drylowane daktyle wypełniać serem, a następnie owijać w 5-6 cm plaster szynki i nadziewać na wykałaczki. Gotowe szaszłyki można piec, smażyć lub grillować. Ja piekłem je w piekarniku na kratce, uprzednio nagrzanym do 220 ° C przez 8 minut (po 4 z każdej strony). Jeśli używacie boczku

Food Square

Proponowane wyszukiwania