Propozycja pysznego śniadania z bułką kajzerką, serem, szynką pieczarkami, papryką i jajkiem. Czas przygotowania : 25 minut Ilość porcji: 2 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI : 4 kajzerki 100 g sera 4 jajka 4 pieczarki 1/3 małej papryki 50 g szynki(...)łyżeczki masła 1/2 pęczku szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu Na początku odcinamy górną część bułki i wydrążamy środek. Bułki odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 2. Kroimy w kostkę pieczarki, paprykę i szynkę. Ser ścieramy na tarce. 3. Do każdej bułki wkładamy trochę sera, pieczarki ,szynkę i paprykę. 4. Na górę bułki wbijamy po jednym jajku. Solimy i pieprzymy
karolgotujeprzepisie powyżej i przełożyć do misy wolnowaru Czas wolnowarzenia opcja low - 4-5 godzin opcja high - 3-4 godziny Pikantna zupa z pieczonych warzyw może być podawana z chipsami z szynki parmeńskiej lub boczku albo z grzankami. A może masz ochotę na: Zupa grzybowa Ogórkowa zupa krem z kaszą jaglaną Harira - pożywna zupa marokańska Pikantna zupa z pieczonych
Cztery Fajeryprzepisie powyżej i przełożyć do misy wolnowaru Czas wolnowarzenia opcja low - 4-5 godzin opcja high - 3-4 godziny Pikantna zupa z pieczonych warzyw może być podawana z chipsami z szynki parmeńskiej lub boczku albo z grzankami. A może masz ochotę na: Zupa grzybowa Ogórkowa zupa krem z kaszą jaglaną Harira - pożywna zupa marokańska Pikantna zupa z pieczonych
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazima, a więc niedługo Święta Bożego Narodzenia i różnorodne pyszności. Na świątecznym stole nie może zabraknąć pieczystych, więc podaję Wam przepis na pyszną peklowaną szyneczkę pieczoną w piekarniku. Pierwszy raz robiłam peklowane mięso i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona z efektu. Peklowanie to proces technologiczny polegający na działaniu(...)związać sznurkiem nadając ładny kształt szyneczek. • Włożyć do woreczka do pieczenia razem z przyprawami wyjętymi z marynaty, szczelnie zamknąć woreczek. • Piec mięso w temp. 180 st.C przez 1 godzinę. Pozostawić szynkę w wyłączonym piekarniku na 10 minut. • Ostudzić szynkę w worku, po czym wyjąć, zawinąć w folię aluminiową
To co kochamSzczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich, dużo radości, uśmiechu i spełnienia marzeń :-) 1 arkusz ciasta francuskiego 10 dkg szynki 10 pomidorków koktajlowych 1 kulka mozzarelli duża 1 cebula czerwona 10 oliwek czarnych 5 pomidorów suszonych 50 g roszponki pieprz czerwony, natka pietruszki sos vinaigrette 1 kawałek sera feta 2 łyżki sosu pomidorowego 1 kawałek ogórka zielonego Z ciasta(...)francuskiego wycinam koła o średnicy 8 cm. Użyłam do tego pucharka do lodów. Od razu przekładam na blaszkę na papier na którym będę piec. Na środku każdego koła wykładam trochę sosu pomidorowego, dodaję startą mozzarelle, pokrojoną szynkę, piórka cebuli, połówki pomidorków koktajlowych. Brzegi podwijam do środka, robiąc taką zakładkę. Piekarnik nagrzewam do temp 220 stopni. Wstawiam blaszkę i piekę
wesoła kuchniaszybkie i łatwe mini kanapeczki łosoś i pstrąg z granatem na chrzanowej śmietanie liczi w szynce dojrzewającej pomidorki z pastą z sardynek roladki z szynki z goma wakame sałatka z rostbefem pieczonym sałatka z awokado i krewetkami sałatka z wątróbką sałatka z jajkiem i groszkiem pasztet z wątróbki pimientos de padron daktyle zapiekane rosti/jajko/anchois(...)francuskiego gniazdka z ciasta filo ze szpinakiem słodko słone poduszeczki z halloumi muffinki z serem i suszonymi pomidorami chipsy ziemniaczane z serem mini tarty z porem i szynką mini tarty ze szpinakiem chorizo z pomidorkami koktajlowymi chorizo z krewetkami krewetki w szynce serrano małże zapiekane pierożki z rukola i pieczarkami pączki z oliwkami chipsy z topinambura
królestwo garówtarty (ciastem wyklejamy dno i boki formy 26 cm), nakłuwamy widelcem i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, schłodzone ciasto pieczemy przez 15 minut. Farsz: 5 jajek 20 dkg szynki 2 średnie cebule 1 łyżka oliwy 25 g masła 25 g mąki 300 ml mleka 2 łyżeczki musztardy starty ser do posypania wierzchu sól(...)zgęstnienia sosu. Następnie dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy. Podsmażoną cebulę i szynkę oraz pokrojone jajka na twardo wykładamy równomiernie na podpieczonym cieście. Do sosu dodajemy pozostałe 3 jajka (surowe) i dokładnie mieszamy, sos doprawiamy solą i pieprzem. Sos wylewamy na ciasto, wierzch posypujemy startym żółtym serem. Tartę pieczemy przez 40 minut w temp 190 stopni
Pelusiowa Kuchniasól i cukier. Powoli karmelizujemy naszą cebulkę. Kiedy ta stanie się już miękka na patelnię dorzucamy szynkę pokrojoną w kosteczkę oraz pieprz. Całość chwilę podsmażamy i odstawiamy do wystygnięcia. Jajka miksujemy z łyżką jogurtu, solą i pieprzem. Blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Na papierze rozsmarowujemy ciasto, bo jest(...)dość rzadkie i wałkowanie mija się z celem :) Na ciasto wylewamy rozbełtane jajka i rozsmarowujemy po całości. Na sos wysypujemy cebulę usmażoną z szynką. Tak przygotowany placek odstawiamy na około 15 minut do podrośnięcia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 30 minut Smacznego! Wioleta Gargula
MamaOskarkaSałatka ze szpinakiem i szynką parmeńską, z dodatkiem pomidorków koktajlowych, sera pleśniowego, fig oraz orzechów włoskich, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy i soku
Kuchnia MagdaLenySałatka z makaronu typu cienkie rurki (również będzie tu pasował makaron typu kolanka) z dodatkiem szynki, sera żółtego, selera sałatkowego ze słoika, kukurydzy oraz szczypiorku, podana
Kuchnia MagdaLenyBardzo proste danie obiadowe z kilku podstawowych składników i makaronem w roli głównej. Gotowe w 15 minut! Makaron typu kolanka z kawałkami szynki
Kuchnia MagdaLenymrożonego szpinaku 15 pomidorków truskawkowych 4 jajka 300 ml śmietanki 30 % 1 łyżka startego parmezanu 2 plasterki szynki serrano 100 g sera feta 3 ząbki czosnku szczypta oregano sól pieprz Przygotowanie: Dno tortownicy o średnicy około 24 cm. wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastem francuskim wyłożyć dno formy i boki mniej więcej do połowy wysokości. Na wierzch ułożyć papier do pieczenia(...)szpinaku dodać jajka, śmietankę, parmezan, szczyptę oregano i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Gotową masę przełożyć na przestudzone ciasto. Na wierzch ułożyć pokrojoną szynkę serrano, przekrojone wzdłuż pomidorki truskawkowe i pokruszony ser feta. Piec w piekarniku nagrzanym do 160°C (termoobieg) przez około 30 minut, aż jajka się zetną. Smacznego
Oryginalny smakzrobiłam w ten dzień? Pokusiłam się o rzecz banalną, a wyglądającą i smakującą absolutnie fantastycznie. Nadziewany filet z piersi indyczej, zawinięty w szynkę i upieczony. Całość naszej pracy zajmie nam dosłownie 5 minut, a pieczenie kolejne 50 - w niespełna godzinę uzyskamy obiad idealny! Soczysty kawałek mięsa, a zapachy unoszące się po domu z pieczenia z pewnością poprawią nam nastrój! :) Jest(...)cieńszy, równy kawałek. Wyłożyć zawartość miseczki na mięso i dokładnie zwinąć, dobrze dociskając. Mięso obłożyć dokładnie szynką wędzoną, następnie związać przy pomocy bawełnianego sznurka. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym, lekko polać oliwą z oliwek i podlać winem. Pieczemy przez 50 -55 minut, następnie mięso wyciągamy z piekarnika lekko przykrywamy folią aluminiową i zostawiamy
Plate of Joybędzie cieńsze. Ciasto: 50 dag mąki 42 g drożdży 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki oleju Dodatki: 5 łyżek keczupu z dyni lub koncentratu pomidorowego kilka plasterków szynki 1 ogórek konserwowy 4 łyżki kukurydzy mała cebulka 1 pieczarka 1/4 papryki czerwonej zioła prowansalskie 20-30 dag startego żółtego sera Drożdże rozpuścić z cukrem w szklance ciepłej wody. Następnie(...)pozostałej mąki dodać rozczyn, olej, sól i wszystko dokładnie zagnieść. Z ciasta uformować 10 okrągłych placuszków. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Placuszki posmarować dżemem z dyni lub koncentratem pomidorowym, ułożyć pokrojoną w paski szynkę, pokrojoną cebulkę, paprykę i pieczarkę. Całość posypać ziołami prowansalskimi, kukurydzą i startym serem żółtym. Piec około 20 minut w 180 stopniach
Ewusiowe Smakikażdego rodzaju imprezę czy dla niespodziewanych gości. Smakuje i dużym i małym. SKŁADNIKI: ciasto francuskie ser żółty (w plastrach lub starty) szynka kawałeczek papryki czerwonej (może być konserwowa) keczup 1. Ciasto francuskie przykryć papierem do pieczenia i lekko rozwałkować . Posmarować cienko keczupem (np. pędzelkiem silikonowym) . 2. Wzdłuż dłuższej krawędzi układać pasami szynkę i ser. 3. Z jednej strony
Kto ugości moich gości?aggiustate di sale e pepe. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni (piekarnik statyczny), 180 stopni (piekarnik z termoobiegiem). Ciasto francuskie układamy w formie do pieczenia. Na dnie tarty układamy brukselkę, którą posypujemy kawałeczkami szynki. **** Riscaldate il forno statico a 200 gradi, invece il forno ventilato a 180 gradi. Srotolate la pasta sfoglia e mettetela in uno stampo(...)Distribuite i cavoletti di bruxelles, poi le fettine di prosciutto crudo. Na brukselkę i szynkę wylewamy masę jajeczną. **** Sistemate il composto di uova dentro stampo. Brzegi ciasta zawijamy na wierzch. Tart ę oprószamy 2 łyżeczkami startego parmezanu. Tart ę pieczemy ok. 30-40 minut do złotego koloru. **** Ripiegate i bordi dell'impasto. Cospargete la superficie
La grande e la piccola cuoca