pokrojonego w kostkę łososia i podgotowane (odcedzone) ziemniaczki. Jajka zmiksować ze śmietaną, wymieszać z koperkiem, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Masę wylać na rybę z ziemniakami. Liście kapusty zawinąć na wierzch zapiekanek. Piec 20 minut w temperaturze 180°C (z termoobiegiem). Upieczoną w kapuście rybę wyjąć ostrożnie na talerze, uważając by nie połamać brzegów kapusty. Brzegi mogą się
Dietologświetnie sprawdzi się również w inne dni tygodnia. Rybę podamy tym razem z pysznym i bardzo szybkim w przygotowaniu sosem tatarskim. Dorsz w cieście piwnym – składniki 2/3 szklanki mąki 2/3 szklanki piwa 1 jajko łyżeczka ostrej papryki szczypta soli szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 500g dorsza olej do smażenia Sos tatarski – składniki 8 pieczarek marynowanych(...)Dorsza myjemy i dokładnie osuszamy. Następnie dzielimy na mniejsze kawałki aby było nam łatwiej go smażyć. Pozostałe składniki łączymy w misce – powstałe ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Rybę panierujemy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju ok. 4 minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączamy dorsza z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Sos tatarski – przepis Cebulę, pieczarki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wchodzi na stałe do domowego menu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Hiszpańskim akcentem jest połączenie ryby z chorizo , bardzo popularne w tym kraju i niezwykle smaczne " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 4 małe(...)Nacinamy z jednej strony w poprzek ( widać na zdjęciach ) . Blaszkę do pieczenia smarujemy olejem habanero ( delikatnie bo ma moc ) .Pstrągi solimy i układamy na wysmarowanej blaszce . Skrapiamy olejem habanero , posypujemy ziołami prowansalskimi ( nie za mocno ,żeby nie dominowały ) lekko nacieramy palcami ,żeby równo rozprowadzić składniki . Do środka ryb wkładamy plasterki chorizo ( jak na zdjęciu ) . W rogach blaszki kładziemy, kiście pomidorków
Ogrodnik w podróżytarce o małych oczkach. Rybę ułożyć na folii aluminiowej, polać sokiem z limonki i doprawić. Rybę posypać skórką z limonki i natką pietruszki. Następnie szczelnie zawinąć w folię aluminiową. Piec na blaszce(...)naczyniu żaroodpornym przez 20 minut w 200 stopniach. Krok po kroku: 1. Zetrzeć skórkę z limonki 2. Skropić rybę i przyprawić 3. Posypać natkę pietruszki 4. Szczelnie zawinąć w folię i piec w piekarniku Pobierz wersję do druku: Pobierz Dorsz z piekarnika Artykuł Dorsz z piekarnika pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.pljest bardzo proste do zrobienia, a smakuje wyśmienicie. Halibut pieczony z odrobiną masła, pod plastrem pomidora. Świetny pomysł na bardzo zdrowy obiad! Jeśli lubisz ryby, to powinien Ci się też spodobać łosoś pieczony z sosem beszamelowym
AniaGotuje.plobiadowe (lub 6 mniejszych) wykorzystałam: 1 cukinia, ok. 300 g starta na tarce 2 jajka 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 g pstrąga lub innej ryby pokrojonej na kawałki 250 g sera mozzarella sól, gałka muszkatołowa i pieprz cytrynowy do smaku Mieszamy wszystkie suche składniki z cukinią i pstrągiem, doprawiamy do smaku
KucharzycaJeśli lubimy bardziej kwaśną lub słodką lub pikantną, możemy dodać odpowiadającą nam ilość octu czy cukru. Rybę myjemy, osuszamy bardzo dokładnie w ręczniku papierowym. Na talerz wysypujemy mąkę, a na drugi bułkę tartę. Do głębokiego talerza wybijamy jajko i rozkłócamy widelcem. Rybę z obu stron doprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy dokładnie w mące, nadmiar strzepujemy. Następnie obtaczamy w jajku(...)chcemy aby panierka zbyt szybko się spaliła. Smażymy na złocisty kolor z jednej strony – około 5 minut, po czym odwracamy i pieczemy z drugiej strony także na złocisty kolor, około 4 minuty. Po tym czasie ryba powinna być gotowa – moje filety miały około 1,5 cm grubości, były idealne. Jeśli macie filety grubsze, polecam wydłużyć pieczenie
Smaczna StronaDziś mam dla Was kolejny, fantastyczny przepis inspirowany moją ukochaną kuchnią orientalną! Będzie Ostro i będzie Słodko – czyli tak jak lubię najbardziej! Filet z białej ryby ( jak najczęściej wybieram dorsza, ze względu na jego „mięsistość” i smak ), smażony w bardzo chrupiącej panierce, podany ze słodko-ostrym sosem jest fantastycznym pomysłem zarówno na piątkowy obiad(...)łyżeczka * sos sojowy ciemny – 2 łyżki * papryka ostra – 1 szczypta * woda – 2 łyżki * cukier puder – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: RYBA: Mąkę przesiewamy do miski z proszkiem do pieczenia, robimy dołek, wbijamy żółtko i wlewamy łyżkę oleju oraz mleko. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 15 minut, a następnie dodajemy ubite na sztywno białko. Oczyszczoną i pokrojoną
Ostra na SłodkoPierwszą od dłuższego czasu wolną sobotę mogliśmy spędzić w kuchni, komponując domowego fishburgera ze świeżej ryby i świeżych warzyw. Dorodne filety z dorsza w chrupiącej panierce oraz salsę warzywną uzupełniła świeżo wypieczona pełnoziarnista bułka. Nasz zdrowy i kolorowy burger z ryby smakował o wiele lepiej niż te podawane w restauracjach typu fast-food, więc cieszyliśmy się nie tylko smacznym(...)blat oprószony mąką, rozpłaszczyć dłonią (na ok. 1,5 cm grubości), kubkiem o dużej średnicy wyciąć 5 kółek. Przełożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować rozkłóconym jajkiem (resztę zużyć do panierowania ryby) i posypać sezamem. Bułki pełnoziarniste przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na 45 minut. Na dolny poziom piekarnika wsunąć blachę wypełnioną ok. 1,5 litra gorącej wody
niecodziennikparybazie majonezu i ketchupu z różnymi dodatkami: dodatkiem cukru, octu, soli, pieprzu cayenne przygotowuję odkąd pamiętam. Zawsze był doskonałym dodatkiem do pieczonego kurczaka, do grillowanego mięsa, smażonych ryb, do sałatek, nuggetsów, czy kanapek. W sieci ten sos funkcjonuje jako Sos tysiąca wysp. W tym przepisie wykorzystałam lekki majonez delikatny, a zamiast ketchupu pikantny sos meksykański, który doskonale wzmacnia pikantność(...)jeden z hoteli umieścił ten sos 1000 wysp w swoim menu, a potem nawet zmienił swoją nazwę na 1000 Island Inn. Sos tysiąca wysp ostatnio przygotowałam do kurczaka pieczonego w woreczku. Polecam ten sos, gdyż jest smaczny i banalnie prosty w przygotowaniu. Sos tysiąca wysp do pieczonego kurczaka: Składniki: 6 łyżek majonezu delikatnego WIniary 3 łyżki sosu meksykańskiego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępołożyłam paper do pieczenia. Na wierzchu każdego pstrąga położyć kawałki czosnku i masła. Folię zawinąć. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni Celcjusza. Rybę wstawić do piekarnika na około 20 minut. Następnie odwinąć folię i piec jeszcze przez 20 minut. Po upieczeniu zdjąć z folii
Darcia w kuchnipaprykę słodką, dodać oliwę, sos sojowy i ocet, wymieszać; na koniec dorzucamy rozmaryn i pokrojoną w kostkę paprykę – tak wykonaną masą smarujemy po wierzchu rybę. Na samą górę układamy pokrojone w plastry pomidorki. Piec w piekarniku w ok. 190 st. C. ok. 20 min. Labraks jest rybą chudą, ale za to bardzo sytą – spokojnie jeden filet wystarcza
kuchcikowniaDzisiaj propozycja na lekki i pyszny obiad z rybą w roli głównej. Ja swoje warzywa i rybę przygotowałam na parze, ale można też zrobić pieczone. Ważne by danie było lekkie i dobrze doprawione cytryną oraz ziołami. Składniki :* 2 kawałki dowolnej ryby - u mnie mintaj* 2 małe ziemniaki * sól , pieprz* sok z cytryny* bazylia , inne ulubione zioła
Magiczne Życie Martychrupiącej panierce. Przepis znaleźliśmy dość szybko, i jak to zwykle bywa tej najprostszy jest najlepszy. Przepis Składniki: 250 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia małe piwo ( 0,3 l) kurczak, lub ryba około 2 litrów oleju sól, pieprz Olej potrzebny nam jest do frytkownicy, ewentualnie możemy rozgrzać go w garnku, ponieważ nasze mięsko musi się smażyć w głębokim oleju(...)pieczenia, łyżeczkę soli i piwo, aż do uzyskania ciasta podobnego do ciasta naleśnikowego. Ma ono dość intensywny piwny aromat, jednak po usmażeniu nie czuć już tak piwa, oraz oczywiście cały alkohol wyparuje, wiec nie ma ryzyka z podaniem takiego dania nawet osobom niepełnoletnim. Ciasto odstawiamy na około pół godziny. Następnie jeszcze raz chwilę mieszamy, uwaga na grudki. Mięso bądź rybę
KasiaiKrzysiu.plmłode - młoda marchewka - cytryna - olej i masło (proporcja 50/50) - mąka pszenna Ziemniaki, marchew kroję w słupki jak na frytki. Polewam odrobiną oliwy, układam na blaszce i piekę w piekarniku na złoty kolor. Rybę obieram z łusek, oczyszczam. Solę, panieruję w mące i smażę. Podaję gorące z kilkoma plastrami cytryny! Taka chrupiąca flądra smakuje mojemu K. najbardziej, a jest prawdziwym "pożeraczem
SMYKWKUCHNI