pieczenie - 19054 przepisów (strona:494/1271)

Pizza ze szparagami i porem. 153

części i uformować z nich spody. Każdy posmarować sosem, a następnie wyłożyć podsmażony por i podgotowane szparagi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230°C i piec ok. 15-20 minut. Serem posypać pod koniec pieczenia

zadanie-gotowanie
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami II. 287

DODATKOWO: około 15 truskawek pokrojonych w mniejsze kawałki cukier puder do oprószenia.      Wyrośnięte ciasto dzielimy na pół. Pierwszą część wałkujemy i przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Na cieście równomiernie rozkładamy rabarbar(...)przykrywamy drugim rozwałkowanym kawałkiem, a na wierzch układamy truskawki. Tak przygotowane ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 20 minut (w tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 175°C). Wyrośnięte ciasto pieczemy około 35-40 minut, czyli aż się zarumieni, a wetknięty weń patyczek wyjmiemy suchy. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Pasztet z selera i marchwii 231

minut. Ostudzić i dodać bułkę tartą oraz jajka. Wymieszać. Keksówkę natłuścić margaryną i posypać bułką tartą, wyłożyć masę warzywną i wyrównać wierzch. Pasztet piec 50 minut w 180 stopniach. Na 10 minut pod koniec pieczenia zwiększyłam temperaturę do 200 stopni aby wierzch ładnie się przyrumienił. Ostudzić i schłodzić

Smakołyki Asi
Omlety biszkoptowe. 241

masy jajecznej delikatnie mieszając . Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia kładziemy kilka łyżek masy i formujemy koło .Na jednej blaszce zmieszczą się 4 omlety.Kolejne dwa należy upiec oddzielnie . Pieczemy je w 175 stopniach przez około 10 minut. Czekamy aż ostygną i dodajemy bitą śmietanę i owoce. Składamy na pół ,oprószamy cukrem pudrem

Ladylaura.
Roladki schabowe z kiełbasą 215

minut. 2. Na plastry schabu układamy kiełbasy, zwijamy w roladki. Każdą roladkę owijamy dokładnie 2 plastrami boczku.  3. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Babeczki "Jabłkowe róże" z ciasta francuskiego 145

formę metalową należy delikatnie posmarować wypustki masłem, jeśli silikonową można pominąć). Na róże nałożyć na gorę folię aluminiową (by jabłka się nie przypaliły). Piec ok. 45-50 minut w temp.  190 stopni. Pod koniec pieczenia (na ostatnie 5-10 minut można ściągnąć folię, by jabłka przyrumieniły się od góry).  Po upieczeniu wystudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Mania Wypiekania
Pieczone ziemniaki Hasselback z serem 190

lubi pieczonych ziemniaczków? Wszyscy lubią :) A wersji szwedzkiej i  z dodatkiem żółtego sera są po prostu wyśmienite :) Ilość składników dopasowujemy do ilości ziemniaków- możemy też użyć ulubionych przypraw. Możemy też zrezygnować z sera :) SKŁADNIKI kilka średniej wielkości ziemniaków czosnek pokrojony w plasterki oliwa z oliwek roztopione masło kilka plasterków sera (ok 1/2-1/3 plasterka na sztukę ziemniaka) lub tarty(...)powchodziła do środka. Przyprawiamy solą, pieprzem, oregano  i majerankiem.   Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni - pod przykryciem na 25 minut. Polewamy małą ilością masła i pieczemy kolejne 20 minut - już bez przykrycia.  Na koniec dodajemy ser i zapiekamy jeszcze 5 minut. Smacznego :)  P.S. Wykonanie

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik idealny 186

masy serowej, mieszamy łyżką - nie używamy już miksera. Po połączeniu składników przelewamy masę do formy i uderzamy formą w blat / deskę kuchenną około 3 razy. Wstawiamy ciasto do piekarnika. Pieczemy 15-20minut w temperaturze 180* do momentu uzyskania pięknej jasno złotej skórki. Zmniejszamy temperaturę do 120*C i pieczemy około 2 godzin. Zaraz po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika(...)upłynie 15 minut wyciągamy sernik i pozostawiamy w temperaturze pokojowej do całkowitego wystygnięcia. Sernik piekę z termoobiegiem.   Ser typu "kiełbasa" to tłusty twaróg mielony, bardzo różni się konsystencją  i smakiem od "wiaderka". A tak wyglądają sery, których używam do tego przepisu. Post nie jest sponsorowany, jak widać podaje dwie konkurencyjne firmy

Gotowanie i blogowanie
domowe biszkopciki 250

przesiane mąki, delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Ciasto wykładamy porcjami przy pomocy łyżeczki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, formując okrągłe biszkopciki (zachowujemy ok. 2 cm odstępy). Pieczemy w 170 st C. przez ok. 20 min., do zrumienienia

Domowy Smak Jedzenia
Suflet mirabelkowy z crème pâtissière 209

posłużył do przygotowania sufletu - szybkiego i dość prostego deser, jeśli tylko przestrzega się podstawowych zasad przygotowania ;) Ubite białka połączyliśmy z  crème pâtissière  i musem mirabelkowym, 15 minut pieczenia i deser gotowy. Czas przygotowania: 30 minut Porcje: 8 Składniki: Mus mirabelkowy 100 g dżemu mirabelkowego 1 łyżeczka soku z cytryny Crème pâtissière 280 ml mleka 3 żółtka(...)piany). Stopniowo połącz ubite białka z  crème pâtissière przy pomocy łopatki.  Masą napełnij foremki (do 2 mm od górnej krawędzi), wyrównaj, wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika oprósz cukrem pudrem różanym i od razu podaj

SzczyptaSmaQ
Domowa granola 147

zalewamy wodą z miodem i mieszamy, aż składniki się połączą. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy surową granolę na blachę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 170 stopni. Pieczemy przez 30 - 35 minut. Co 10 minut mieszamy, żeby płatki i reszta składników równo się upiekły. Studzimy i przekładamy do słoika. Zjadamy na śniadanie z mlekiem lub jogurtem. Fanom domowych

My Chcemy Jeść
Rogaliki budyniowe 215

Ciasto schładzamy ok. 15-20 minut w lodówce. Następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, rolujemy między dłońmi i nadajemy kształt rogalika. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 12 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem

Aga w kuchni
Czary mary... Krem z pieczonego pasternaku z gruszka czyli Zupowy Wtorek odc.77 212

minut 5, ni mniej ni więcej. Pół kubka wina do gara nalej, odparuj i wody dolej 2 kubki.  Gotuj aż ziemniaki miękkie będą.  Piec nagrzej do stopni dwustu. Pasternaku korzenie obierz, weź gruszkę obraną.  Pokrój na kawałki, oliwą  skrop obficie , szczodrze posyp solą, pieprzem i tymianku listkami. Czosnku ząbek nie obrany(...)będzie tutaj pożądany. Wszystkie piecz aż pasternak stanie się miękki i rumiany. Odłóż pasternaku korzenia  kawałek  a resztę wraz z gruszką i czosnkiem bez łupiny dodaj do warzonej mikstury. Użyj  miksującego narzędzia by krem ukręcić idealny. Nałóż go do misek paru, posyp migdałem uprażonym i pasternakiem w plasterki pokrojonym. Zajadaj, pokrzepiając ciało

Dzieje kuchennej Wiewióry
Klopsiki teriyaki / Teriyaki meatballs 232

misce wymieszaj dokładnie mięso z bułką tartą i mieszanką z jajkiem. Dopraw do smaku jeżeli to konieczne. Uformuj kuleczki wielkości piłeczki golfowej, ułóż na blaszce do pieczenia i piecz w piekarniku przez 15-18 minut. W międzyczasie umieść dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj sos sojowy, wodę, imbir, czosnek, cukier i miód i dokładnie wymieszaj. W oddzielnej małej

karmelowy
Rogaliki Drożdżowe z Konfiturą 312

nutellę itp). Zwijamy na kształt rogalika. Układamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia, w sporych odległościach od siebie. Zostawiamy na 15 minut do lekkiego napuszenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczmy w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku, około 15 minut. Posypujemy lekko cukrem pudrem. The post Rogaliki Drożdżowe z Konfiturą appeared first on Made

Made By Mom And Son