pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:18/377)

Papryka Faszerowana Mięsem Mielonym 142

Czas na papryczki faszerowane pieczone w piekarniku:) SKŁADNIKI: farsz: 400g mięsa mielonego 1/2 szkl. ryżu 1 papryka ( u mnie pół żółtej i pół zielonej ) 2 średnie cebule 1 łyżka masła 1 łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu szczypta chilli 2 czubate łyżki majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich dodatkowo: 4-5 papryk zależy od wielkości 2 opakowania mozzarelli WYKONANIE

Dziś Ja gotuje
Ryżowa zapiekanka z mięsem 165

Ryżowa zapiekanka z mięsem Zapiekanka ryżowa , to po prostu jedna z tych potraw , które szanują nasz czas i rozumieją że mają być smaczne , proste , tanie i

Ogrodnik w podróży
Rolada serowa z mięsem mielonym i jajkiem 1405

Składniki: Masa serowa: 250g startego sera żółtego, 3 jajka, 1/4 szklanki majonezu ( szklanka o pojemności 250ml ), troszkę posiekanego koperku ( może być mrożony ). Masa mięsna: 1 cebula

W kuchni u Moniki
Pieczona papryka nadziewana ryżem, pieczarkami i parmezanem 155

mojej kuchni pieczona papryka pojawia się zazwyczaj nadziewana mięsem mielonym z różnymi dodatkami. Tym razem czas na wersję wegetariańską ;) Papryka została nadziana mieszanką ugotowanego ryżu i pieczarek. Wszystko przesycone jest delikatnym smakiem parmezanu i wzmocnione małą ilością przypraw

Milion Smaków
Węgierska Walentynkowa podróż 211

papryki (różne kolory: czerwona, zielona i żółta lub pomarańczowa) 150g cebuli 400g pomidorów (świeżych lub z puszki) 90g przecieru pomidorowego Ok.100ml Oleju 1litr wody Z mielonego mięsa robimy niewielkie wałeczki, po czym pieczemy je na rozgrzanym oleju, około 5 minut. Papryki i cebulę kroimy w podłużne paski, które wrzucamy do garnka z rozgrzanymi 3 łyżkami oleju i dusimy

Smakowy Raj
B... Bruschetta w 2 wariantach! 177

oliwie szklimy cebulę, dodajemy mięso mielone oraz przyprawy. Smażymy. Gdy mięso będzie gotowe, przekładamy do miski i porządnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Usuniemy sok, który zmiękczyłby bagietkę. Bagietkę polewamy oliwą, układamy plastry sera emmentaler, dodajemy mięso mielone, które przykrywamy plastrami sera. Obie bagietki pieczemy w 180"C przez ok. 15-20 minut, aż do zadowalającego rozpuszczenia się sera. Smacznego

Kitchens Alphabet
Serowa rolada z mięsem mielonym i pieczarkami 1453

danie główne lub na zimno jako wędlina na kanapki. PIECZONY SER: 600 g sera żółtego gouda 3 jajka 2 łyżki majonezu MIĘSO MIELONE: 400 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej papryka słodka mielona pieprz czarny pieprz ziołowy sól Oczyszczone pieczarki drobno(...)ilością masła. Po przestudzeniu dodać do zmielonego mięsa, a na patelnię wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i zeszklić. Wymieszać z mięsem i pozostałymi składnikami, dobrze doprawiając całość. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej i wymieszać z jajkami oraz majonezem. Wyłożyć na blachę o wymiarach 23 x 33 cm z papierem do pieczenia na dnie. Wstawić do piekarnik nagrzanego

https:KKuchniaMniam
Gołąbki w kapuście włoskiej 197

cebulę, jajko, kaszę mannę, koncentrat, sól, pieprz i przyprawę do mięsa mielonego. Wszystko razem mieszamy. Gotowy farsz kolejno układamy na liściach kapusty i zawijamy gołąbki. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym dodajemy odrobinę masła i 2 łyżki śmietany z 2 łyżeczkami koncentratu pomidorowego. Tą mieszanką zalać gołąbki.  Pieczemy w piekarniku pod przykryciem folią aluminiową ok 200 stopni

Olga Piecze i Gotuje
Pieczone kotlety mielone z pieczarkami, serem i szpinakiem 394

Kolejna odsłona ulubionych przeze mnie pieczonych kotletów mielonych. Tym razem z domieszką bardzo pasujących do siebie smaków, czyli sera, pieczarek i świeżego szpinaku. Całość jest dobrze i wyczuwalnie doprawiona, świetnie pasuje właściwie do wszystkich dodatków. U mnie z ziemniakami i buraczkami, pychota. :-) 500g mięsa mielonego 200g pieczarek 150g żółtego sera 2 garści świeżego szpinaku 1 jajko sól(...)Pieczarki i ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Szpinak drobno siekamy.  2. Mięso mielone, ser, pieczarki, szpinak, jajko i przyprawy umieszczamy w misce i zagniatamy na gładką masę. 3. Formujemy kule dowolnej wielkości, spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach, przez 25-30 minut

Szefowa kuchni
Pieczone klopsiki z pieczarkami w sosie pomidorowym 164

mocno włoskimi korzeniami. Rolujcie klopsiki, to będzie naprawdę wspaniały i aromatyczny obiad! :D Pieczone klopsiki z pieczarkami w sosie pomidorowym Potrzebujesz: Klopsiki: 500g mięsa mielonego 200g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 duża gałązka świeżego rozmarynu 1 małe jajko 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 2 łyżki oleju Sos: 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)drobno posiekaj. 2. Do mielonego mięsa dodaj posiekane pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane igiełki rozmarynu- wymieszaj dokładnie. 3. Wbij jajko, dopraw solą i pieprzem - wymieszaj. 4. Na mały talerzyk wylej olej. 5. Formuj klopsiki wielkości piłeczki pingpongowej, obtaczaj je w oleju i układaj na wyłożonej papierem blasze do pieczenia. 6. Piecz klopsiki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Gołąbki pieczone 230

jedno z tradycyjnych polskich dań. Dla odmiany, w mojej kuchni, gołąbki pieczone. Składniki: - 2 główki kapusty włoskiej - 1,5 kg mielonego mięsa wieprzowego - 600 g ugotowanego na sypko ryżu - ok. 600 g boczku wędzonego - 3 średnie cebule - sól morska - pieprz czarny grubo mielony - 1 łyżeczka mielonego kminku - majeranek - czosnek granulowany - natka pietruszki - 1 i ½ szklanki(...)twarde wkładamy je jeszcze na ok. 1,5 minuty do mikrofalówki. Po sparzeniu odcinamy zgrubiałe nerwy. Na każdy liść nakładamy porcję mięsa i zawijamy ściśle, jak krokiety. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia oraz pozostałymi liśćmi z kapusty. Po ułożeniu pierwszej warstwy układamy drugą, wlewamy 1 i ½ szklanki bulionu, a na wierzch również kładziemy liście kapusty. Gołąbki szczelnie

mojewypiekiinietylko
Papryka faszerowana mięsem wołowym 235

być w środku jeszcze twardy. Odstawić do wystudzenia. Do mięsa dodać wszystkie składniki, dokładnie wymieszać i odstawić na co najmniej 15 minut. Paprykę umyć, osuszyć, odciąć z góry daszek z ogonkiem (zostawić około 5 cm pas papryki, aby ogonek jej się trzymał), wnętrze oczyścić z gniazda nasiennego. Papryki napełnić przyprawionym mięsem, skórkę papryki posmarować oliwą (daszek również, omijając ogonek). Paprykę(...)Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 45 - 50 minut. Po około 20 minutach, gdy daszki zaczną się przypiekać i marszczyć, zdjąć je i wyjąć z piekarnika, a paprykę z mięsem piec dalej. Brzegi upieczonej papryki są lekko przypieczone, a skórka lekko pomarszczona. Po wyjęciu z piekarnika odczekać około 5 minut, aż zatrzyma się proces pieczenia, wtedy dopiero

Kuchcik gotuje
Pieczeń z jajkiem w środku 140

Każdy element tej potrawy można znaleźć w naszych sklepach przez cały rok, dlatego polecam ją bardzo o każdej porze roku. Polecam wypróbować. Pieczeń z jajkiem w środku 800 g mięsa mielonego 1 bułka 2 jajka surowe 3 jajka ugotowane sól, pieprz, kucharek 1/2 opakowania kukurydzy 1/2 puszki groszku 1/2 słoiczka marynowanej papryki czerwonej poszatkowana garść natki(...)pietruszki   Do większej miski wkładamy mięso mielone, przyprawiamy, wbijamy 2 jajka i bułkę, którą należy wcześniej namoczyć w wodzie. Całość wyrabiać przez chwilę, do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy pozostałe składniki: kukurydzę, groszek, paprykę i poszatkowaną natkę pietruszki. Wyrobić całość dość ostrożnie. Połowę masy przekładamy do natłuszczonej formy. Następnie układamy na masie (na środku) ugotowane i obrane

Gotuję Testuję
Myślał indyk o niedzieli... 199

cały w niej się zanurzył (mi wyszło ok. 7l wody). Pozostawiłam przez 24h w chłodnym miejscu. Pieczenie Z racji swoich gabarytów indyk potrzebuje sporo czasu na pieczenie. Źródła podają iż na każdy 1kg mięsa (z nadzieniem) potrzeba 35- 40min. pieczenia. Ważne jest także dobre rozgrzanie piekarnika przed umieszczenie tam ptaszora. Rozpiętość czasowa jest różna, jedni(...)Właśnie, aby zrównać ten czas, nadzienie upychamy w piersi, dzięki czemu nie będą one zbyt wysuszone.  Moje nadzienie składało się z mięsa mielonego. Przygotowałam je standardowo jak na kotlety mielone, czyli mięso wymieszałam z jajkiem, 1/2 startej cebuli, 1 startym ząbkiem czosnku, przyprawami, bułką tartą. Niestandardowo dodałam 1/2 startej brukwi i garść rodzynek (uprzednio wymoczonych

bastalena
Kotlety mielone z serkiem topionym 170

kotlety mielone w tradycyjnej wersji. Ja za każdym razem wprowadzam do nich powiew świeżości i mnóstwo przeróżnych dodatków. ;-) W tym przypadku to rozpływający się w ustach ser wypełniający kotlety. Zamiast smażyć - piekę, kotlety są wtedy dużo smaczniejsze, bardziej miękkie, wytapia się z nich tłuszcz. Zapraszam na pyszny, domowy obiad. :-)  500g mięsa mielonego  200g serka topionego(...)kroimy na sporej wielkości kwadraty. 2. Mięso mielone mieszamy wraz z bułką tartą, cebulą, jajkiem i przyprawami.  3. Z mięsa mielonego formujemy kotlety preferowanej wielkości, w środek wkładając po dużym kawałku topionego sera. 4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut

Szefowa kuchni
Papryka faszerowana mięsem mielonym z kukurydzą i fasolą 227

Jeżeli w planach macie zamiar przyrządzić coś z mięsa mielonego i chcecie aby było to coś szybkiego i prostego a jednocześnie choć trochę wyszukanego i wyrafinowanego to polecam ten przepis. Sam proces przygotowania to ok. 30 minut. Aromat rozchodzący się po kuchni podczas pieczenia skutecznie podkręca apetyt. A sama konsumpcja to już poezja. Danie jest pożywne(...)oraz gniazda nasienne. Kukurydzę i fasolę osączyć, wymieszać z mięsem. Dodać koncentrat oraz przyprawy ( sól i czarny pieprz według uznania ), wszystko dokładnie wymieszać. Papryki napełnić farszem i przykryć wcześniej odciętymi wierzchami. Piekarnik nagrzać do temperatury 220. Papryki piec 1 godzinę na blasze lub w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia.     Życzę smacznego

Świat Smaku
Pieczeń z kawałkami kurczaka 329

Pieczeń wieprzowa z kawałkami, z piersi kurczaka to mój eksperyment, który wydaje się trafiony. Baza to oczywiście mięso wieprzowo - drobiowe, ale uzupełnione sporymi kawałkami kurczaka. Polecam na długi weekend coś domowego zamiast sklepowych wędlin. SKŁADNIKI 1 kg mięsa z szynki wieprzowej 0, 5 kg. mięsa drobiowego z indyka ( np. udziec ) 1 pierś z kurczaka 1/2 łyżeczki majeranku(...)się połączy. Pierś z kurczaka płuczemy. Obsuszamy rącznikiem papierowym i kroimy w dużą kostkę. Kawałki kurczaka dodajemy do mięsa i jeszcze raz dobrze wyrabiamy, by połączyć kawałki piersi z mięsem mielonym. Masę mięsną wkładamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Dobrze uciskamy, by pozbyć się pustych miejsc, które powstaję pomiędzy kawałkami kurczaka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

W kuchennym oknie Ewy
Kotlety z indyka z pieczarkami i pieczonymi batatami 173

Pyszne, szybkie i zdrowe kotleciki z mięsa z indyka z dodatkiem pieczonych batatów z sosem czosnkowym. Polecam :)  SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 339 kcal) 500 g mięsa mielonego z indyka  150 g pieczarek 1 pęczek pietruszki  1 jajko 2 łyżki mąka pszennej 2 duże bataty 200 ml jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku 2 łyżki(...)kroimy w słupki. Skrapiamy łyżką oliwy, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (termoobieg) na 30-35 minut. Pieczarki ścieramy na tarce, pietruszkę siekamy. Mieszamy z mięsem, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jajko i mąkę. Formujemy 4 kotlety i smażymy na wolnym ogniu ze wszystkich stron

Moje Kuchenne Rewelacje
Udziec jagnięcy w ziołowej kruszonce z sosem śliwkowym 187

kalifornijskich, 2 łyżki tłuszczu z pieczenia, 2 łyżki jasnego sosu sojowego, 1 łyżeczka miodu, sól i pieprz do smaku. Przygotowanie: Oczyść mięso z błon. Zrób nacięcia czubkiem noża, w nacięcia włóż plastry czosnku. Mięso natrzyj solą i pieprzem, skrop oliwą. W rozcięciu po kości umieść rozmaryn i tymianek. Piekarnik rozgrzej do 170 stopni, mięso połóż na ruszcie, pod spodem(...)wytapiający się tłuszcz. Piecz 1,5 godziny, kilka razy polej mięso wytopionym tłuszczem. Przygotuj panierkę - pieczywo zmiksuj z ziołami, skórką z pigwy, mieloną papryką i oliwą. Wyjmij mięso, posmaruj wymieszaną musztardą, posyp kruszonką.  Piecz dalej w temperaturze 60 stopni przez 30-40 minut. Sos śliwkowy: Na tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj pokrojone śliwki i pozostałe składniki, gotuj na średnim

SzczyptaSmaQ
Pieczeń rzymska z pieczarkami 194

rzymska z pieczarkami SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól morska młynek do smaku pieprz kolorowy młynek do smaku 1 ½ łyżeczki papryki mielonej słodkiej + do posypania 350 g pieczarek 1 łyżka masła natka pietruszki musztarda rosyjska przyprawa do wieprzowiny PRZYGOTOWANIE: Do miseczki przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, doprawiamy solą(...)pietruszki i doprawiamy do smaku pieprzem. W keksówce wykładamy warstwę mięsa, tworzymy wgłębienie w które wkładamy pieczarkowy farsz, na wierzch nakładamy pozostałe mięso, całość smarujemy musztardą i posypujemy przyprawa do wieprzowiny, Przykrywamy folią aluminiowa i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, po 30 minutach ściągamy folię i pieczemy pieczeń przez następne 30 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki