pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:10/377)

Pieczeń z selerem korzeniowym otulona boczkiem 258

Wieprzowe mięso mielone z dodatkiem selera korzeniowego, który nadał pieczeni ciekawego aromatu i fajnego smaku. Całość otula wędzony boczek, który uchronił przed wysuszeniem, szczególnie, że pieczeń jest z dość chudego mięsa. Polecam na obiad lub jako wędlinę na kanapki. 1 kg mięsa mielonego z szynki 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka(...)smażenia Cebulę pokroić w drobną kostkę, a selera zetrzeć na tarce jarzynowej. Warzywa wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem rzepakowym i chwilę przesmażyć. Odstawić do wystudzenia. Mięso zmielić w maszynce do mielenia na sicie o małych otworach. Wymieszać razem z warzywami, jajkiem, bułką tartą, rozgniecionymi ząbkami czosnku, jogurtem i przyprawami. Formę o wymiarach 11 x 24 cm, wyłożyć plasterkami boczku

https:KKuchniaMniam
Przysmak Samuraja, czyli sajgonko - krokieciki z mięskiem i sezamową nutką :) 162

pieczenie naleśników, a smakuje pysznie :) Farsz: 30-40 dag ugotowanego mięsa wieprzowego (najlepiej karkówki) 1 duża cebula 1 jajko Sól Pieprz Dodatkowo: Około 20 płatków papieru ryżowego 1 łyżka sezamu Bułka tarta 1 jajko Olej do pieczenia Ugotowane mięso i cebulę, mielimy maszynką do mięsa, a następnie dodajemy jajko, sól i pieprz. Całość dobrze mieszamy. Zamaczamy pojedynczo

Smakowy Raj
Pieczone gołąbki z mięsem i ryżem 178

gołąbki staną się suche. Jeśli jednak przeprowadzimy ten proces poprawnie, będziemy mieli możliwość zjedzenia delikatnych i chrupiących, choć jakże prostych w przyrządzeniu gołąbków. Pieczone gołąbki z mięsem i ryżem 2016-04-18 13:13:35 Proste do przyrządzenia i bardzo oryginalne pieczone gołąbki z mięsem, ryżem i świeżymi pomidorami. Delikatne, chrupiące i świetnie wyglądające! Zapisz przepis Drukuj Składniki(...)folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (termoobieg) i pieczemy przez 2 godziny. Uwagi Takie gołąbki można przygotować z różnych rodzajów mięsa wieprzowego, w tym łopatki i mięsa mieszanego. Pamiętajmy jednak, że mogą się one dość istotnie różnić smakiem oraz zawartością tłuszczu, więc wybór rodzaju mięsa nie jest bez znaczenia. Przez Krystian Kulinarna Pokusa #gallery-193 {margin: auto

Kulinarna Pokusa
Pasztet z kaczki 254

surowego mięsa. Do wyrabianej masy dodajemy kaczy tłuszcz wytopiony podczas pieczenia oraz boczek m.in. po to, aby pasztet nie był suchy. Jeśli jednak boczek będzie bardziej tłusty niż to konieczne, podczas zapiekania pasztetu może wytopić się z niego większa ilość nadmiarowego tłuszczu – należy go wówczas odlać z formy bezpośrednio po zakończeniu pieczenia. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery(...)center;width: 50%;} #gallery-85 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-85 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Wątróbkę dusimy na maśle z cebulą Surowy boczek mielimy (siekamy) Mięso z kaczki pieczemy Wszystkie składniki po zmieleniu mieszamy Przygotowanie formy Formę wypełniamy masą Pasztet pieczemy najpierw pod przykryciem Na koniec dopiekamy od góry Pasztet z kaczki Post Pasztet z kaczki

Kulinarna Pokusa
"Duma Południa", czyli pieczeń z programu "Ugotowani" 261

fantastyczną pieczeń w ketchupie. Aż mi ślinka pociekła! Posiadam książkę z niektórymi przepisami z tego programu więc oczywiście od razu za nią złapałam. Wyobraźcie sobie moją radość, gdy znalazłam "Dumę Południa"! Oczywiście musiałam ją przygotować :) Wyszła pyszna, bardzo sycąca, a ketchup utworzył kwaskowatą skórkę, która dopełniła całości. Pycha! Składniki: 500 g mielonej wieprzowiny 500 g mielonej(...)POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: W misce łączymy dwa rodzaje mięsa, cebulę, natkę pietruszki (ja zapomniałam, więc posypałam nią danie później :D ), musztardę, dwie łyżki ketchupu, bazylię, jajka, i mleko, doprawiamy solą i pieprzem. Zagniatamy na jednolitą masę. Keksówkę dokładnie nacieramy margaryną i wykładamy mięso. Z wierzchu smarujemy ketchupem "od serca". Pieczemy 60-70 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

My Culinary Art
Jajka po szkocku 176

efektownie, zwłaszcza po przekrojeniu, a nie wymagają zbyt wiele pracy. Takie dania lubię najbardziej. Każde jajko obtaczamy doprawionym mielonym mięsem i smażymy (albo pieczemy). Możemy też ułożyć gotowane jajka w keksówce i zapiec z mięsem, wyjdzie nam wtedy pyszna pieczeń. Ja dziś wybrałam wersję z pojedynczymi jajkami. Koniecznie spróbujcie! 6 ugotowanych jajek 0,5 kg. łopatki(...)przyprawy. Dokładnie wyrobić jak na kotlety mielone. Jeśli mięso jest zbyt rzadkie dodać odrobinę bułki tartej. Gotową masę mięsną podzielić na tyle części, ile mamy jajek. Z każdej części mięsa uformować kulę, rozpłaszczyć ją, włożyć do środka całe jajo i delikatnie zlepić. Tak przygotowane jajka w mięsie smażyć na patelni, albo piec w piekarnik. Podawać na ciepło lub zimno

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kotlety mielone z pieczarkami 673

Tradycyjne kotlety mielone z mięsa wieprzowego, ale z dodatkiem sporej ilości pieczarek. Dzięki nim takie kotlety są jeszcze bardziej smaczne i soczyste. Polecam w wersji smażonej, jak i pieczonej. 1 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 500 g pieczarek 2 czerstwe bułeczki kajzerki 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 3 jajka 2 łyżki koncentratu pomidorowego

https:KKuchniaMniam
Mielone na bogato 145

dodatkiem kurkumy. Brokuły gotujemy na pół twardo, al’dente. Po ugotowaniu komosę mieszamy z mięsem mielonym, serem i jajkiem. Brokuła kroimy drobno i dodajemy do masy. Doprawiamy do smaku solą i ziołami. Formujemy kulki i układamy na blasze, na papierze do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 30 minut, jeśli możemy, na koniec – grillujemy

Kucharzyca
Gulasz z dynią, marchewką i mięsem mielonym 165

propozycję. Łatwy w przygotowaniu, a do tego jednogarnkowy gulasz z czerwoną soczewica, marchewką i mięsem mielonym. Rozgrzewający, sycący, wprost idealny na chłodne jesienne dni. Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: 30 minut + 30 minut pieczenia Składniki: 400g nieobranej dyni 350g mięsa mielonego 2 marchewki 1 cebula 1/2 szklanki ryżu 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 3 szklanki bulionu (można(...)łyżeczka kurkumy, 1/2 łyżeczki kminku rzymskiego mielonego, 1/3 łyżeczki słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki ostrej papryki, 1/3 łyżeczki cynamonu W brytfance rozgrzewamy olej. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę, następnie wrzucamy na rozgrzaną brytfankę i smażymy na złoty kolor. Pod koniec dodajemy przyciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dokładdamy mięso mielone i dokładnie obsmażamy. W między czasie obieramy dynię

Kolizje Smaków
Babka ziemniaczana z mięsem mielonym i boczkiem 164

zdjęć uratowałam tylko kilka plasterków babki. Na ciepło, prosto z pieca i gdy jeszcze się rozpadała smakowała nieziemsko. W tej wersji smakuje mi najlepiej od razu po upieczeniu.  Składniki: 3kg ziemniaków 0,5 kg boczku wędzonego 0,5 kg mięsa mielonego 300ml mleka 180g mąki pszennej ( używam od Młynu Kopytowa ) 3 cebule szalotki 2 jajka 5 zmielonych(...)następnie dodajemy pokrojony w kawałki boczek i podsmażamy wszystko na ciemno-złoto. Zawartość patelni dodajemy do masy ziemniaczanej, dokładnie mieszamy.  Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy połowę masy ziemniaczanej, nakładamy mięso mielone i przykrywamy pozostałą masą ziemniaczaną. Wstawiamy do zimnego piekarnika. Rozgrzewamy go do 170*C i pieczemy przez 100 minut od momentu nagrzania. Babkę podajemy

Gotowanie i blogowanie
Chudy klops z czosnkiem 187

Często piekę klops, podstawą jest oczywiście mięso mielone, zmieniam jedynie dodatki. Najczęściej są to różne zioła, tym razem dodałam sporą ilość czosnku. Jeśli go lubimy, to jest to przepis dla nas :) Mam koleżankę która jest prawnikiem i nie ma za wiele czasu na kulinarne eksperymenty, nawet te najprostsze :) Kiedy zrobię pyszne ciasto lub mięso np. takie jak dziś(...)mielonego boczku 370 dag mięsa mielonego od szynki 2-3 jajka sól, pieprz, oregano, ostra papryka, gałka muszkatołowa cała średnia główka czosnku bułka tarta Przygotowanie : Mięsa połączyć, dodać roztrzepane jajka, przeciśnięty czosnek, sól i przyprawy oraz bułkę tartą tyle by mięso miało konsystencje taką jak na kotlety mielone ( może być trochę rzadsze) Masę mięsną przełożyć

Proste Potrawy
Kurczę po polsku, kurczę pieczone – faszerowane 283

idzie uroczystą. Często na salonach królował faszerowany podrobami drób. Moja propozycja to kurczak nadziany mięsem mielonym z warzywami, natką pietruszki,  w białku. Wszystkim dobrze znany pieczony kurczaczek w mojej wersji... 2 kg kurczak w całości 250 g mięsa mielonego z indyka Garść posiekanej natki pietruszki 2 cebule 1 jajko (żółtko + białko) 2 łyżki bułki tartej(...)Cebulkę i pieczarki kroimy w kosteczkę i szklimy na patelni. W misce mieszamy mięso mielone, groszek z marchewką, natkę pietruszki, żółtko, bułkę tartą. Przyprawiamy solą, pieprzem.  Białko ubijamy na sztywną pianę, delikatnie łączymy z farszem. Napełniamy kurczaka, otwór spinamy wykałaczkami, udka związujemy. Kurczaka pieczemy pod przykryciem przez 1 godzinę w 190*C oraz przez 30 minut bez przykrycia

VioletoweKucharzenie
Rolada Schabowa Z Mięsem Mielonym Obłożona Boczkiem 206

chowamy do lodówki na czas przygotowania mięsa mielonego i rozgrzania piekarnika. Ja to robię na folii aluminiowej na której będę potem piec moja roladę ;) 2.  Rozgrzewamy piekarnik do 200 stop. Mięso mielone przyprawiamy jak na kotlety, ale nie musimy dodawać jajka. 3. Na płacie schabu rozkładamy najpierw mięso mielone, na nie ścieramy ser i całość(...)roladę. 4. Obkładamy plastrami boczku i zawijamy ściśle w folie aluminiową. 5. Przekładamy do formy w której będzie się piekło wyłożonej folia aluminiową. Pieczemy w 200 stop przez około 1,5 - 2h pamiętając aby 15 min przed końcem pieczenia rozchylić folie aby mięsko wraz z boczkiem się przyrumieniły. Ja robiłam z połowy mięska dlatego roladka jest taka mała ;) Smacznego

Gotowanie...to proste !
PIECZEŃ RZYMSKA Z JAJKIEM 121

pomysł zarówno na ciepło na obiad jak i na zimno, pokrojona w cienkie plasterki na kanapki. Robi się ją z mięsa mielonego i gotowanego na twardo jajka. Przygotowanie zajmuje kilka chwil a cała reszta czasu to pieczenie w piekarniku.  Pieczeń rzymska to idealna propozycja na wielkanocny stół. Składniki na jedną keksówkę(...)mięsa mielonego wieprzowego * 1 surowe jajko * 1 mała cebula * 1 płaska łyżeczka soli * pół łyżeczki pieprzu (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżeczka majeranku (uzyłam  Skworcu ) * 1/3 łyżeczki słodkiej papryki (użyłam  Skworcu ) * pół łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżka ketchupu * 4 jajka ugotowane na twardo Wykonanie: Do miski przełożyć mięso mielone

Zrób to smacznie
DOMOWY PASZTET ZAPIEKANY 451

ziarna ziela angielskiego - sporo świeżo mielonego kolorowego pieprzu - conajmniej 2-10 łyżek tłuszczu** * - W pierwszej wersji miałam mięsa pieczone: indyk (cała pierś), pałki od kurczaka, kawałek wołowiny i wieprzowiny; gotowane mięso od: perliczki i kurczaka ; Drób jeżeli miał skórkę to mieliłam razem z nią.    - W drugiej wersji miałam: pieczone: karkówkę, łopatkę, biodrówkę, szynkę, odkrojone chude kawałki(...)super smak), schab ; smażone kawałki wołowiny; gotowane (głównie mięso od perliczki- wszyscy uwielbiają rosół, a mięso gotowane już niekoniecznie, teraz mam dla niego super zastosowanie). Mięso jeżeli mamy zamrożone (ja tak miałam większość) wyjmujemy wcześniej z zamrażarki i rozmrażamy. Kroimy na mniejsze kawałki i mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa (wątróbkę także , ja miałam już usmażoną i zamrożoną

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania