pieczeń z mielonego - 4715 przepisów (strona:100/315)

sernik CHATKA BABY JAGI 392

rety, czemu wcześniej nie wpadł mi w ręce ten przepis? :) Ciacho pierwsza klasa. Nie trzeba go piec, jest bardzo łatwe w przygotowaniu, pięknie się prezentuje, smakuje rewelacyjnie. Cóż więcej dodać? Polecam serdecznie, każdego wprawi w zachwyt. Składniki: 0,5 kg gładkiego, mielonego twarogu 3-4 łyżki cukru pudru 100 g masła 2 łyżki kakao 4 paczki herbatników

Domowa Cookierenka Agi
.896. by umilić powrót 94

czas powrócić do szkolnej rutyny...Nie lubię tego, zdecydowanie. PRZEPIS /1 porcja/ ~200g twarogu sernikowego (mielonego) ~100g puree z dyni ~jajko ~2 łyżki proszku budyniowego waniliowego ~20g ciemnej czekolady słodzonej ksylitolem ~cukier/stevia do smaku Czekoladę siekamy. Łączymy wszystkie składniki i pieczemy sernik ok. 40-45 minut w 170*C. Zostawiamy na noc w piekarniku. (lub po prostu

breakfast of dreams
Nadzionko 377

torebka kwaśnej śmietany 7 jajek sól pieprz dużo natki pietruszki Mięso, wątróbkę i wcześniej namoczoną bułkę mielimy. Dodajemy bułkę tartą, masło roślinne, jajka, śmietanę, natkę pietruszki, sól, pieprz. Wąską blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Do przygotowanej blaszki przekładamy nadzienie. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Salonik smaków
Ciasteczka maślane Tuiles 122

Jeśli kiedyś odbierzecie telefon, że za pół godziny będziecie mieli gości, a nie będziecie mieli akurat nic słodkiego, to pamiętajcie o tym przepisie … Składniki przeważnie zawsze są pod ręką, a samo przygotowanie tych maślanych ciasteczek – z przygotowaniem masy i pieczeniem włącznie – nie zajmie więcej niż pół godziny. Jako ciekawostkę powiem Wam, że nazwa ciasteczka maślane ‚Tuile

UgotujmyTo.pl
PUSZYSTY SERNIK NA HERBATNIKOWYM SPODZIE 340

cukru 100g rozpuszczonego masła Na spód: 2op.herbatników (po 65g każde) 60g roztopionego masła Wykonanie: Herbatniki mielimy (można włożyć je do woreczka foliowego i ugnieść wałkiem lub rozdrobnić tłuczkiem), dodajemy do nich rozpuszczone masło. Masą wyklejamy dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia  (moja miała 22-23cm średnicy). Całe jajka ubijamy z cukrem na  puszystą masę. Następnie

Walijskie Pichcenie
Pieczona karkówka w sosie własnym 147

nią mięso. Pozostawiamy na noc w lodówce. Na drugi dzień wkładamy do naczynia ( ja używam dużej brytfanny )  wstawiamy do nagrzanego  piekarnika 180 stopni C. Pieczemy ok. 2 godziny. Pod koniec pieczenia odkrywamy mięso na 15-20 min. Jest to sposób na odparowanie wody i przypieczenie z góry karkówki.  Część płynu z mięsa odlewamy do garnuszka

W kuchennym oknie Ewy
Pyszny pasztet domowy 140

Bułkę namoczyć w mleku. Mięso, wątróbkę, warzywa i bułkę przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy dodać jajka i starannie wyrobić, aż masa będzie gładka i lśniąca. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Dodać wyciśnięty czosnek. Napełnić  foremki. Piec ok. 1,5 godz. w temperaturze 160 C. SMACZNEGO   domowa szynka Wyroby domowe

W kuchennym oknie Ewy
Golabki bez piòrek 167

mielonego mięsa, 1/2 szklanki kaszy manny, 1 1/2 szklanki ryżu, 4 jajka, 1 przecier pomidorowy, sól, pieprz, ziarenka smaku Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do dużej miski. Dodać surowe mięso mielone, kaszę mannę, jajka, surowy ryż oraz przyprawy. ( Ryz mozna zastapic kasza ) Mozna dodac troszke smazonych grzybow...wszystko zalezy od naszej fantazji ... Formować gołąbki i piec na oleju

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik z twarogu na kruchym spodzie 331

śmietankowy - 1 zapach cytrynowy - opakowanie rodzynek - 1,5 kg twarogu - 4 łyżki mleka Twaróg i żółtka mielimy za pomocą blendera, dodajemy cukier i mleko. Z białek ubijamy sztywną pianę, mieszamy z masą, dodajemy pozostałe składniki. Wylewamy na podpieczone ciasto.  Łączny czas pieczenia: 60 minut, temp. 200 stopni C. Na kruche ciasto: - 3/4 szklanki mąki - 3 łyżki masła

SMYKWKUCHNI
KRUCHE CIASTECZKA Z MASZYNKI, NA MĄCE ORKISZOWEJ 702

kokosowego Masło utrzeć z ksylitolem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jajko, mąkę, olejek i mielone migdały. Dokładnie wymieszać. Przepuścić przez maszynkę do mięsa ze specjalną nakładką lub wyciskać szprycką z końcówką do robienia ciastek. Wykładać na blaszkę wyłożoną papierem. Piec 10-15 min. w temp. 180 stopni C(do lekkiego zarumienienia ciastek). Ciasteczka można do połowy zanurzać

Smaczne Zdrowe
SERNIK ZEBRA(CZEKOLADOWY) 555

minut( też termoobieg). W drugim etapie ciasto lekko wyrasta, tylko trochę . Ale nie opada. Długi czas pieczenia i niska temperatura sprawiają, że ciasto jest równe.( nie rośnie gwałtownie i nie opada). Zostawić do całkowitego wystygnięcia ( ok.12h) Wyłożyć na talerz i posypać mielonym ksylitolem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Zapiekanka śródziemnomorska z warzyw i makaronu 157

typu bałkańskiego) 4 ząbki czosnku 3 łyżki masła 1/4 łyżeczki nitek szafranu 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżka ziół prowansalskich oliwa z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz 3 jajka 1/2 szklanki śmietany Przygotowanie: Ugotować makaron al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zaharować zimną wodą i wrzucić do dużej misy. Na dużej patelni rozgrzać masło(...)wierzch pokruszyć dużą ilość sera szopskiego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 °C i piec przez 30 minut. Sos paprykowy: 3 czerwone papryki 1 ostra papryczka 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 ml pasty pomidorowej 1 łyżeczka musztardy (dałem Dijon) oliwa z oliwek świeżo mielony pieprz sól Przygotowanie: Papryki poprzekrawać na duże kawałki, skropić oliwą i podpiekać w piekarniku

Food Square
Tarta jabłkowa- Rose 139

boki formy (średnicy około 26cm) starając się żeby ciasto miało równą grubość. Jeśli chcecie, brzegi ciasta można dodatkowo ozdobić. Dziurawimy ciasto równomiernie widelcem, żeby nie wybrzuszyło się podczas pieczenia i jeszcze na chwilę wkładamy je do lodówki. Jeśli zrobicie ciasto z pszennej mąki a zamiast zwykłego, drobnego cukru użyjecie cukru pudru – będzie delikatniejsze – możecie wtedy łatwo ozdobić przed ponownym(...)wolnym ogniu tylko do czasu do czasu jak zmiękną. Będą się dały dobrze formować. Ciasto wyjmujemy z lodówki i podpiekamy 10 minut w nagrzanym na 190⁰C piekarniku. Jeśli pieczecie w formie ceramicznej, wyjmijcie ciasto z lodówki chwilę wcześniej żeby zdążyła się ogrzać, nie przeżyła w piekarniku wstrząsu termicznego i nie pękła. Którą formę wybrać? Metalowa szybciej się nagrzewa

Karo in the Kitchen
Wyniki konkursu 164

Przyprawiamy ziołami prowansalskimi i mieszamy. Smażymy na małym ogniu około 10 minut. 3. Białka ubijamy i delikatnie mieszamy z ciastem. Wlewamy do wysmarowanej margaryną tortownicy. Wkładamy cebulę i parówki. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku około 40 minut. 4. Upieczony biszkopt przed podaniem polewamy ketchupem premium Folwark. Mikro pyraburgery z omletami szpinakowymi i kotlecikami z indyka p.Eweliny placuszki(...)zmiażdzony ząbek czosnku 1 jajko szczypta soli Burgery: 25 dkg mielonego mięsa z indyka kilka ziarenek rozgniecionego czerwonego pieprzu łyżka czerwonej czubricy pół średniej startej na tarce cebuli 1 zmiażdżony ząbek czosnku 1 jajko dodatkowo: pomidor musztarda, sos madziaròw FOLWARK Potrzebne: blaszka do florentynek/makaroników papier do pieczenia wykałaczki 1. Wszystkie składniki na placki miksujemy razem

Moje domowe kucharzenie