pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:47/203)

Kotlety mielone 28

śląskimi, z kopytkami, z ryżem, z makaronem krótkim typu kolanka, świderki, muszelki, z kaszą gryczaną, jęczmienną, kuskus, z gnocchi, z kluskami kładzionymi, z plackami ziemniaczanymi i sosem, np. sosem pieczarkowym. Dodatki do kotletów mielonych. marchewka z groszkiem, buraki tarte / pokrojone w kostkę / zasmażane / pieczone z folii , mizeria , kapusta: młoda kapusta / kapusta zasmażana , surówka z kiszonych ogórków i cebuli, pikle(...)grzybowy / pieczarkowy , surówka z pomidorów , surówka z marchewki , surówka z pora; sałata masłowa / lodowa z jogurtem / śmietaną i pomidorkami koktajlowymi, mix sałat z winegretem, mix sałat z winegretem, pomidorkami, oliwkami, surówka z kiszonej kapusty , modra kapusta, surówka z rzodkiewki, szczypioru i śmietany / jogurtu, bigos z dyni lub bigos z cukinii , sałatka z pieczonej papryki, warzywa pieczone / z patelni / z wody

Zasmakuj Kuchni
Mięsne paszteciki z kapustą i pieczarkami 34

francuskie jest bardzo uniwersalne. Często gości w mojej kuchni, a przygotowuję je zarówno na słodko, jak i na słono. Dzisiaj wersja przekąskowa w formie mięsnych pasztecików z farszem kapuściano-pieczarkowym. Są dość duże, więc na mały głód w zupełności wystarczy jeden z kubkiem barszczyku czerwonego. Dwoma natomiast można się już solidnie najeść. Składniki na 8 pasztecików: ? 200 g pieczarek(...)patelni. ? Z gotowego mięsa odlać powstały sos. ? Ciasto francuskie rozłożyć na blacie, pociąć każdy płat na 4 części. ? Na jednej połowie każdej części ciasta kłaść łyżkę farszu kapuściano-pieczarkowego, na to łyżkę mięsa i po całej pieczarce. Posypać natką pietruszki. ? Przykryć drugą połową ciasta, docisnąć aby się skleiło i wyciąć radełkiem ładne kwadraty. ? Widelcem ozdobnie docisnąć brzegi pasztecików. ? Z resztek

To co kocham
Gulasz pieczarkowy z kaszą gryczaną 32

Lekkie danie bez mięsa z dodatkiem zdrowej kaszy gryczanej. Pieczarkowy gulasz to pomysł na szybki obiad. Składniki: ? 500 g pieczarek ? 1 cebula ? 3 łyżki sosu sojowego ? 250 ml śmietany 30% ? 1 łyżka mąki pszennej ? natka pietruszki ? 2 łyżki oleju ? 2 torebki kaszy gryczanej Wykonanie: ? Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki umyć i pokroić w plasterki. ? Cebulę podsmażyć na 2 łyżkach oleju(...)zredukuje. ? Mąkę rozmieszać w odrobinie zimnej wody i zagęścić nią gulasz. ? Na koniec dodać natkę pietruszki. ? Kaszę gryczaną gotować w osolonej wodzie przez 15 minut. ? Podawać kaszę gryczaną polaną pieczarkowym gulaszem

To co kocham
GOŁĄBKI Z KASZĄ GRYCZANĄ I PIECZARKAMI 45

gołąbki, ale nie tradycyjnie z mięsem mielonym? Lekkie, delikatne i bardzo smaczne gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami to moja propozycja na bezmięsny obiad. Doskonale smakują polane sosem pieczarkowym, grzybowym, a nawet pomidorowym. Przyznam szczerze, że nigdy wcześniej nie jadłam gołąbków z takim farszem i przygotowując je byłam trochę sceptycznie nastawiona. Jednak smak zdecydowanie zdziwił nie tylko mnie(...)naczyniu żaroodpornym. Całość zalać gorącym bulionem warzywnym, naczynie zakryć pokrywką. Piekarnik nagrzać do 170°C, piec gołąbki około 40 minut. Polecam także przepis na: Sos grzybowo- śmietanowy Sos pieczarkowy ze śmietaną i świeżą natką pietruszki Sos kurkowy

Zrób to smacznie
Naleśniki po chłopsku 42

cebulki, dodałam boczek. Pycha! Sycące, treściwe i mega smaczne danie! Co prawda przygotowanie go wymaga poświęcenia trochę więcej czasu. Ale mówię Wam warto! Serdecznie polecam wypróbować w towarzystwie sosu pieczarkowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na naleśniki po chłopsku (6 szt.): 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej szczypta soli 2 szklanki mąki typ 450 3 łyżki oleju Farsz(...)farszu i zawijamy w kopertę. Takie koperty układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy startym, żółtym serem. Naleśniki zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Polecam z sosem pieczarkowym! Smacznego:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotuj z Prezesem
Pasztet jajeczno - pieczarkowy 51

Pasztet jajeczno – pieczarkowy to takie jajka faszerowane pieczarkami , ale łatwiej go przygotować, nie trzeba bawić się z przecinaniem i nadziewaniem skorupek. Ugotowane jajka posiekać (ja ścieram na tarce o średnich oczkach). Pieczarki oczyścić i posiekać lub zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać w drobną kostkę i udusić na maśle dodając trochę soli. Cebulę przełożyć do miseczki i na tej samej patelni(...)pieczarki się uduszą połączyć je z cebulą. Dodać posiekane jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem, wlać śmietanę. Wymieszać. Odstawić do ostudzenia. Żółtka utrzeć, wymieszać z ostudzoną masą jajeczno - pieczarkową. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z masą i tartą bułką. Formę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

królestwo garów
Sos pieczarkowy 72

dzisiaj kupić, bo jutro już by promocji nie było) i poszedłem do domu. Widzicie jak ja się muszę poświęcać żeby te wszystkie przepisy dla Was przygotowywać? PRZEPIS NA SOS PIECZARKOWY Sos pieczarkowy – składniki: 500 g pieczarek 2 średnie cebule lub 1 duża (w sumie jakieś 250 g) 2 łyżki masła 200 g śmietany (co najmniej 18%) 2 ząbki czosnku Natka(...)pietruszki Sól, pieprz Olej do smażenia Sos pieczarkowy – wykonanie: Zaczynamy od pokrojenia cebuli w kosteczkę. Szklimy ją na patelni, na oleju. W tym czasie pieczarki kroimy na połówki, a każdą połówkę na plasterki, a czosnek drobno siekamy. Dodajemy do cebuli i dusimy dość długo. Pieczarki muszą puścić wodę i co najmniej dwukrotnie zmniejszyć swoją objętość. My dusimy nie krócej niż

Marder&Marder Manufacture
Uszka z pieczarkami 63

dodasz do niego za dużo mąki lub jajko. Oba te składniki potrafią sprawić, że finalna tekstura ciasta będzie daleka od ideału. Czym doprawić farsz na uszka z pieczarkami Farsz pieczarkowy do uszek najbardziej cenię za prostotę i nieprzekombinowanie. Oczywiście możesz eksperymentować z różnego rodzaju przyprawami i dodatkami, jednak moim zdaniem najsmaczniejszy wychodzi, gdy pozwolimy składnikom mówić samym za siebie. Nadzienie(...)pieczarkami Przepis na uszka z pieczarkami Składniki na uszka z pieczarkami Ciasto na uszka: 300 g mąki pszennej 150 ml wrzątku 30 g masła duża szczypta soli Farsz pieczarkowy: 400 g pieczarek 1 średniej wielkości cebula sól, świeżo mielony pieprz 2 łyżki masła 1 łyżka oleju Jak zrobić uszka z pieczarkami Mąkę przesiej przez sitko do dużej miski i dodaj

okolicepalnika.pl
Makaron z klopsikami z sosem pieczarkowym z ajvarem 66

Dzisiaj obiad ekspresowy, czyli makaron z klopsikami z sosem pieczarkowym i ajwarem. Ten obiad to kolejne zero waste, czyli niemarnowanie resztek w lodowce. Mięso mielone było kupione jako główny element obiadu, kilka pieczarek zostało po poprzednim zdaniu, reszta makaronu rurki czekała na to co z nim zrobię, a ajvar też prosił się żeby opróżnić słoiczek. Wynik prosty, klopsiki(...)tego sos pieczarkowy wzbogacony o ajvar. Proste, szybkie i pyszne. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Omlet z serem 62

pół za pomocą płaskiej łopatki. Łączne smażenie omletu z serem zajęło mi 8 minut (na średnim ogniu). Niewątpliwie, jeśli lubisz omlety, wypróbuj mój przepis na domowy i szybki sos pieczarkowy z dodatkiem świeżego koperku. Omlet z sosem pieczarkowym smakowałby nie tylko na śniadanie. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Mini calzone z pieczarkami i wędzoną mozarellą 63

mała cebula pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oliwa po szczypcie soli (pieprzu oraz cukru) 1 łyżeczka ziół prowansalskich Na nadzienie pieczarkowe 200 gr brązowych pieczarek pokrojonych w grubsza kostkę 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę sól (pieprz, zioła prowansalskie) 2 ząbki czosnku przeciśniete przez praskę 2 łyzki(...)Wyrośnięte ciasto umieścić na blacie lub stolnicy. Chwilę wyrobić. Rozwałkować. Wycinać szklanką kółka o średnicy około 8 cm. Każdy placuszek rpzesmarować sosem pomidorowym. Połozyć kawałek szynki, mozarelli i farszu pieczarkowego. Zlepiać brzegi ciasta i lepić pierogi, układać je na blaszce do pieczenia posmarowane od spodu oliwą. Odstawić na czas nagrzania piekarnika do 210 stopni. Pierożki wstawić do nagrzanego piekarnika

Spice things up
Kotlety ziemniaczane – bardzo prosty przepis, są pyszne na ciepło i zimno 72

Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą ciemnozłote. Rada: Kotlety można też przygotować z ziemniaków, które “zostały z obiadu” Kotlety ziemniaczane są pyszne z sosem pieczarkowym – przepis znajdziecie na dole tego wpisu. Uniwersalny sos pieczarkowy. Świetny do mięsa, ryb, jajek i dań z warzyw. PRZEPIS Artykuł Kotlety ziemniaczane – bardzo prosty przepis, są pyszne

Kulinarna Polska
Uniwersalny sos pieczarkowy. Świetny do mięsa, ryb, jajek i dań z warzyw. PRZEPIS 81

zawsze warto mieć pod ręką. Jest świetnym dodatkiem niemal do wszystkich dań – grillowanych albo pieczonych mięs, kasz i strączków, gotowanych warzyw, a nawet jajek. Przepis na sos pieczarkowy Składniki: 500 gramów pieczarek, 3 średnie cebule, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., szklanka wody, łyżka mąki pszennej, pęczek natki pietruszki, olej pół na pół z masłem do przesmażenia, sól, pieprz(...)zrobić sos pieczarkowy? Pieczarki opłucz pod bieżącą wodą, osusz, pokrój w plasterki, cebulę drobno posiekaj. Na głębokiej patelni rozgrzej olej z masłem, wrzuć pieczarki i cebulę, smaż często mieszając do zrumienienia. Wlej wodę, gotuj pod przykryciem około 5 minut. Do miski wlej śmietankę, dodaj mąkę, wymieszaj dokładnie trzepaczką, aby nie było grudek. Mieszankę wlej na patelnię, cały czas mieszając, zagotuj

Kulinarna Polska
KOTLETY ZIEMNIACZANE Z SEREM I CEBULKĄ PRAŻONĄ 69

ugotuję ich za dużo i właśnie wtedy następnego dnia szykuję kotlety ziemniaczane . Chrupiące z zewnątrz, delikatne w środku, wykonane dosłownie w kilka chwil. Takie kotleciki wystarczy polać sosem np pieczarkowym. Składniki na kotlety ziemniaczane z serem i cebulką prażoną : * 500 g ugotowanych ziemniaków * 1 jajko * 3 łyżki mąki pszennej * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 2 łyżki cebulki prażonej * 2 łyżki(...)bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety na złoty kolor z obu stron. Z podanych składników wyszło mi 8 kotletów ziemniaczanych. Zapraszam do skorzystania z przepisu na sos pieczarkowy-->  przepis tutaj

Zrób to smacznie
Faszerowane roladki z mielonej wołowiny 90

Faszerowane roladki z mielonej wołowiny Kruche i soczyste zraziki, wypełnione pysznym serowo-pieczarkowym farszem i duszone w delikatnym, ciemnym sosie pieczeniowym, to pomysł na obiad idealny. Takie roladki najlepiej smakują podane z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą i oczywiście z dodatkiem ulubionej surówki.     Składniki: 1 kg mielonej wołowiny 2 jajka pół szklanki bułki tartej 1 cebula

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania