pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:42/203)

Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem w sosie pieczarkowym. 241

łyżce masła podsmażyć z pieczarkami. Odrobinę osolić i popieprzyć. Dolać 1lbulionu. Po zagotowaniu dodawać po trochu serka topionego i mieszać do zupełnego jego roztopienia. Roladki podawać polane sosem pieczarkowym. Smacznego

W kuchni u Moniki
Papryka faszerowana 134

dłużej - w zależności od piekarnika, ja mam gazowy więc pieczenie trwało prawie 1,5 godziny) w 200 stopniach. Skórka papryki musi być miękka. Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. * jeśli zostanie(...)farsz można zrobić z niego pyszne kotleciki albo całość zapiec jako pieczeń.  Tak apetycznie wyglądają po upieczniu Papryka bez sera - dla starszego dziecka Propozycja podania - z sosem pieczarkowym

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Domowe pampuchy z pieczarkowym gulaszem 230

Domowe pampuchy z pieczarkowym gulaszem Wszyscy u mnie w domu uwielbiają pampuchy , nawet same , nieważne czy ciepłe , czy zimne . To bardzo proste danie , robi się je dość szybko , nie licząc okresu wyrastania ciasta . Pampuchy są doskonałe z każdym sosem i w każdej wersji , na słodko i na słono . Pampuchy do słodkich sosów warto wzbogacić nutką wanilii . Polecam , szczególnie(...)powstały grudki . Wyłączamy gaz i posypujemy posiekaną natką pietruszki . Wykładamy wszystko na talerz , ja dodałam jeszcze kalafiorka z bułką tartą i na stół … Smacznego Post Domowe pampuchy z pieczarkowym gulaszem pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Zupa-krem z pieczarek 164

zupy nikt się nie oprze. Zupa-krem z pieczarek jest świetnym pomysłem nie tylko na codzienny obiad, ale również na przyjęcie.  Składniki: 500g pieczarek 1 opakowanie kremowej zupy pieczarkowej Knorr 1 cebula 4 ziemniaki 1 l bulionu warzywnego 200 ml śmietany groszek ptysiowy sól pieprz olej słonecznikowy Pieczarki i cebulę kroimy w plastry(...)podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone w plastry ziemniaki i zalewamy bulionem warzywnym. Wszystko gotujemy ok. 30 minut, do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Tak przygotowaną zupę miksujemy. Kremową zupę pieczarkową Knorr mieszamy w 200 ml śmietany i dodajemy ją do bulionu z pieczarkami. Gotujemy ok. 10 minut. Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym i koperkiem. Smacznego

Salonik smaków
zupa pieczarkowa 104

zupa pieczarkowa Zupa pieczarkowa Przez kilka dni popadał deszcz, pomyślałem wiec że warto udać się do  pobliskiego zagajnika i poszukać koźlaków na obiad. Pogoda była ładna, spacer udał się wyśmienicie, ale po koźlakach ani śladu. Nie pozostało mi nic innego jak przygotować na obiad  zupę, z kupionych w sklepie pieczarek.  Składniki   Cztery osoby

Miód i pieprz
Kotleciki w sosie pieczarkowym z makaronem 186

sosie  pieczarkowym firmy Orzech http://www.orzech.com.pl/    , zapraszam również do wypróbowania tych produktów bo są naprawdę godne polecenia . Składniki :  1 słoik  Sosu  pieczarkowego firmy Orzech 1 kg mięsa mielonego z szynki 1 duże jajko 1 cebula około 5 łyżek bułki tartej  do mięsa  1/2 szklanka bułki tartej do obtoczenia kotlecików sól , pieprz(...)mieszamy , na końcu przyprawiamy do smaku , sola , pieprzem i ziołami . Dobrze wyrabiamy. Z mięsa formujemy malutkie kotleciki , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie na rumiano. Sos pieczarkowy przelewamy do garnka , przyprawiamy do smaku ( nie koniecznie )  przekładamy kotleciki i odstawiamy na około godzinkę aby smaki się przegryzły. Podajemy z ugotowanym  makaronem lub ziemniakami.  http://www.orzech.com.pl

Sama słodycz i szczypta chili
Pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym. 248

Soczyste, aromatyczne, mięsne kulki, duszone w pysznym, aksamitnym, pieczarkowym sosie... Pycha! Polecam! Składniki na pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym 500 g mięsa mielonego 2 ząbki czosnku namoczona w mleku mała kajzerka 1 jajko 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka świeżego tymianku (lub 1/3 łyżeczki suszonego) 1/2 łyżeczki majeranku sól pieprz bułka tarta olej NA SOS: 6 pieczarek (pokrojone

Rozpustne gotowanie
Kotleciki mięsno gryczane z sosem pieczarkowo koperkowym 185

wskazujący), które układam w okrąg. Palcami lewej ręki spłaszczam farsz. Krążki – kotleciki obtaczam w bułce tartej. Kotleciki smażymy z dwóch str. na oleju rzepakowym. Kotleciki podajemy z sosem pieczarkowym, doprawiamy pieprzem i ozdabiamy świeżym tymiankiem.  Smacznego

Moniki Smakołyki
Zupa pieczarkowa z makaronem 179

mnie najlepsza zupa pieczarkowa(...)dodatkiem makaronu, chociaż wiem, że są tacy co wolą z ziemniakami. Ja dodatkowo wcześniej podsmażam pieczarki na maśle co bardzo korzystnie wpływa na smak i aromat zupy." Zupa pieczarkowa z makaronem (przepis własny) Składniki  dla czterech osób : 1l wywaru z kości i warzyw 250g pieczarek 150g pokrojonej w paseczki włoszczyzny świeżej lub mrożonej 1 łyżka masła 2 łyżeczki

Wiem co jem
Kolorowy makaron ze szpinakiem w sosie pieczarkowym 145

jestem. No i że mam w domu makaron, więc może warto by było wykorzystać. I tak zaczęliśmy wymyślać co by do tego makaronu dodać. No to może z sosem pieczarkowym? No może tak... Ale to tak nie z samym tylko jeszcze ze szpinakiem. No super! A jak szpinak to i czosnek przecież! Dużo! Nie zapominać o cebuli(...)feta pasuje do pieczarek? W sumie skąd mogę wiedzieć, okaże się jak zrobię ten makaron :) W sumie to ciekawe zagadnienie: czy ser feta zgra się z sosem  pieczarkowym. Tak w pierwszym odruchu bym powiedział, że raczej nie... Ale zobaczymy. No i oczywiście oliwki do tego! Czarne, żeby się ze szpinaku wybijały. I obficie zalać śmietaną! O taaaak! :) Czyli

Marder&Marder Manufacture
Zupa pieczarkowa 140

zupa była pyszna. Czyli przepis niezwykły :) Ja w ogóle uwielbiam zupy. Wszelakie. Mógłbym tylko zupy jeść i też byłbym szczęśliwy. A pieczarkowej już dość dawno nie jadłem. Zwykle pieczarkową u mnie w domu jadało się z ziemniakami. Ale tym razem, dla odmiany, zrobiliśmy z makaronem. Uznałem, że najlepiej będą pasowały kokardki. A wy wolicie z makaronem

Marder&Marder Manufacture
Podsumowanie akcji Sztuka Mięsa 203

kiszona kapusta pieczony w rekawie autorka: Gotuj zdrowo!kolorowo! | blog: Gotuj zdrowo!kolorowo! Amerykańskie żeberka (NAJLEPSZE!) autorka: gotuj się | blog: gotuj się do gotowania Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym(...)autorka: Natka gotuje | blog: Natka gotuje Schab pieczony z jabłkami autorka: Natka gotuje | blog: Natka gotuje Tagine z wieprzowiną i ciecierzycą autorka: Shabbyeat | blog: ShabbyEat Pieczeń wieprzowa w sosie pieczarkowym autorka: Dagmara U stóp Benbulbena | blog: U stóp Benbulbena Czeskie smaki: Pieczeń wieprzowa à la Hospoda “U Kalicha” autorka: Dagmara U stóp Benbulbena | blog: U stóp Benbulbena Pałki

Kuchenna Kontrrewolucya
Domowa wędlinka z kurczaka 201

takiej ilości przygotowałam dwie duże roladki, w podanym linku jest sposób przygotowania czterech mniejszych. Rozkładamy folię spożywczą, skrapiamy wodą.  Masy dzielimy na pół (czyli otrzymamy dwie masy pieczarkowe i dwie z natką pietruszki). Na przygotowaną folię cienko nakładamy jedną część masy pietruszkowej i cieniutko rozkładamy ją na kształt prostokąta (pomocna jest zwilżona wodą łyżka czy dłoń), z części(...)pieczarkowej formujemy wałek dostosowujemy wielkość i długość by nie wystawał poza masę pietruszkową.  Układamy wałek na środku masy pietruszkowej, następnie delikatnie za pomocą folii owijamy wałek z pieczarkami i formujemy roladkę. Takim samym sposobem przygotowujemy drugą roladkę.  Gotujemy wodę i wrzucamy roladki w folii spożywczej. Gdy roladka zmieni kolor na biały (trwa to chwilkę), można usunąć folię

NA MOIM TALERZU
Knedle z pieczarkami 125

Pyszne knedle na słono, z nadzieniem pieczarkowym. Składniki: ½ kg ziemniaków 15 dag mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka ½ kg pieczarek 20 dag cebuli 2 łyżki tłuszczu 1 łyżka bułki tartej Sól do smaku Pieprz do smaku 10 dag żółtego sera 1 łyżka masła Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić i utłuc. Do przestudzonych ziemniaków(...)przysmażyć na tłuszczu, ostudzić, dodać jajko, bulkę tartą- przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z ciasta formować wałek, kroić w plastry i ręką formować placuszki.  Napełniać nadzieniem pieczarkowym, sklejać w kulki i ugotować w osolonym wrzątku. Ugotowane pulpety polać stopionym masłem i ozdobić pokrojonym żółtym serem

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania