czerwoną cebulą Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Kuskus z lazurem i winogronami Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pieczarkowa z kuskusem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem
Moja smaczna kuchniamasy ziemniaczanej . Smażę około 4 minut z każdej strony. Gotowe placki układam na blaszce i wkładam do piekarnika z termoobiegiem, aby były ciepłe zanim usmażę pozostałe. Podaję z sosem pieczarkowym. Smacznego
Magiczna kuchnia DariiMamy weekend :-) A jak weekend, to niedziela a jak niedziela to goście a jak goście to pyszne jedzenie. Na początek będzie sałatka pieczarkowa. Składniki: 500 g pieczarek 5 jajek 4 ziemniaki pęczek koperku kilka łyżek majonezu ( dla mnie dużooo :-) ząbek czosnku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki, ziemniaki, jajka ugotować - wszystko oddzielnie
pieprzny smaczekSposóbów na jej podanie tysiące. Ja lubię taką na warzywach, wsystkim polecam mój eksperyment smakowy Składniki:80 dag polędwiczki wieprzowejsól,pieprzolej do obsmażeniaopakowanie Mieszanki Warzyw
Z Majeczką w kuchnimakaronem czy ryżem, albo w kubku, mobilnie, do chwycenia w rękę i wypicia siedząc na parapecie i patrząc na pluchę za oknem. Tym razem miało być minimalistycznie. Postawiłam na pieczarkową.Składniki:500g pieczarek1 duża czerwona cebula2 ząbki czosnku 200g śmietany 18%1 kostka bulionowa warzywna 2 litry wody 2 łyżki soku z cytryny4 łyżki suszonej natki pietruszki
W kuchni wieczoremMam nadzieję, że Święta minęły Wam równie spokojnie i radośnie jak mnie ;) Odwiedziliśmy obie nasze rodziny i najedliśmy się chyba na cały przyszły rok (słodkości na
Ratunku obiadSkładniki, 24 połówki: 12 ugotowanych jaj Farsz pieczarkowy, 8 sztuk: 4 rozgniecione zółtka 6 dużych pieczarek 0,5 szt cebuli 1 łyżka majonezu 0,5 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka ketchupu sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka natki pietruszki Farsz łososiowy: 100 g łososia wędzonego 4 rozgniecione żółtka 1 łyżeczka koperku kilka kropli soku z cytryny sól i pieprz(...)łyżeczki ketchupu 0,5 łyżeczki musztardy sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Jaja ugotować, ostudzić i delikatnie obrać. Wydrążyć żółtka i białko tak, aby został rant. Farsz pieczarkowy: Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Usmażyć cebulę, wyłożyć do miski. Pieczarki smażyć, aż do odparowania wody. Wszystkie składniki razem z drobno posiekaną natką pietruszki wrzucić do jednej miski i wymieszać
cookliferozparują. Staram się nie zagęszczać potraw mąką, a w tym wypadku rolę zagęstnika spełniła cebula. Podałam z ziemniakami i sosem pomidorowym. Aczkolwiek, można też z innym, np. grzybowym lub pieczarkowym. Jednym słowem, jak kto lubi. I na koniec pytanie. Czy „te gołąbki”, to naprawdę gołąbki? Dla mnie - tradycyjne są nie do przebicia. Te na dziko, są jakby ich skromniejszą
mojewypiekiinietylkoWspaniały dodatek do obiadu, ale nie tylko. Mogą również stanowić samodzielne danie – kluski śląskie. Możliwości ich podania jest bardzo wiele – do mięs, ze skwarkami, z sosem pieczarkowym, czy jak u mnie – kluski śląskie z pesto bazyliowo migdałowym. Składniki: - ugotowane ziemniaki (miałam ok. 1kg)- mąka ziemniaczana ¼ wagi ziemniaków- sól (do gotowanej wody) W dużym garnku zagotowujemy
mojewypiekiinietylkosesji zdjęciowej" nici. Szczęśliwie dziś udało mi się zrobić sześć zdjęć sałatki, więc przepis mógł się pojawić!Choć prosty, wręcz banalny, to jednak wart publikacji. Sałatka pieczarkowa to jedna z moich ulubionych. Do niedawna pieczarki obgotowywałam (tę wersję znajdziesz tutaj), ostatnio wolę je usmażyć. Jest szybciej i wydaje mi się, że smaczniej.Czytaj dalej
Kraina Tysiąca SmakówSkładniki:Ciasto: 2 szklanki mąki 1 jajko ½ szklanki mleka 1 łyżka oleju ¼ szklanki gorącej wody szczypta soli Farsz:
Bon Appetit MałgorzatyBardzo lubię ruskie pierogi, nie! Uwielbiam ruskie! :) Ale robienie ich jest pracochłonne, więc dlaczego by nie zrobić naleśników z owym farszem? :)Składniki na naleśniki:szklanka
Bon Appetit Małgorzatycałą wodę.3. Garnek zdejmujemy z ognia, zawijamy go w koc lub ręcznik na 15-20 minut. Po tym czasie kasza jest gotowa do spożycia.*Świetnie smakuje z sosem pieczarkowym... ** lub jako dodatek do obiadu :)Smacznego
Kuchnia domowa AniSałatka brokułowa z szynką i domową fetą Sałatka grecka Sałatka gyrosSałatka gyros z sosem czosnkowymSałatka jarzynowa tradycyjna Sałatka jarzynowa z pieczarkami Sałatka makaronowa z warzywami i wędlinąSałatka pieczarkowa Sałatka pieczarkowo-paprykowa z szynkąSałatka ryżowa z kurczakiem Sałatka szynkowa siostry Anastazji Sałatka śledziowa z buraczkamiSałatka śledziowa z jabłkiem Sałatka śledziowa z pieczarkamiSałatka śledziowa z zielonym groszkiem Sałatka świąteczna
Kuchnia domowa Ani