pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:132/203)

Klops z soczewicy z sosem barbecue 170

rzymską. Nie wiem czy jest chociaż jedna osoba na świecie, która nie zna tego dania z dzieciństwa. Moja mama robiła go z jajkiem ugotowanym na twardo, podawała z sosem pieczarkowym i kaszą gryczaną. Najbardziej z całego dania zawsze smakowało mi jajko. I sos. Nie lubiłam mielonych

Gotuj z Blue Raven
Zupa pieczarkowa 132

minut (w zależności od firmy - posłużyć się informacją na opakowaniu). Po ugotowaniu odcedzić i odstawić na bok Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Lubię, jak w pieczarkowej pieczarka przypomina... pieczarkę:) Ziemniaki obrać, umyć i pokroic w kostkę - przełożyć do garnka Marchewkę obrać, umyć, pokroić w plasterki - siup do garnka :) Pietruszkę obrać, umyć - ja nie kroję tylko gotuję w całości

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pulpeciki w sosie pomidorowym 151

miękkie Gdy już mięso jest zrobione dodajemy koncentrat ze śmietaną (opcjonalnie - jogurtem naturalnym). Ja daję śmietany 2 łyżeczki z kopką. Zasada taka sama jak przy zabielaniu zup: pieczarkowa , pomidorowa , ogórkowa , ziemniaczana na boczku . Różnica jedynie polega na tym, że zagęszczamy sos łyżeczką mąki.  Tak więc do kubeczka przekładamy 3 łyżeczki koncentratu wraz z dwiema łyżeczkami śmietany i jedną

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pyzy drożdżowe na parze 133

Pasują też do innego mięsa z sosem. Ja podałam do gulaszu wieprzowego. Poza tym dziecko też zje ze smakiem. Moja córka zjadła nawet solo :) Można podawać również z sosami: pieczarkowym lub innym ulubionym.  Wyszło 17 sztuk. Składniki: 1/2 kg mąki 2 jajka 30 gramów drożdży 1 szklanka mleka 2-3 łyżki roztopionej margaryny 1 płaska łyżeczka cukru

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zupa kalafiorowa 126

śmietaną jest taka wykończona :) Pamiętajmy, że przy zabielaniu zupy należy najpierw śmietanę zahartować. Sposób hartowania śmietany opisywałam już wielokrotnie na blogu przy okazji przepisów na inne zupy - brokułową , pieczarkową , ziemniaczaną na boczku , ogórkową , pomidorową . Trzeba więc pamiętać, aby nie wlewać śmietany do gorącej zupy, tylko odwrotnie: łyżkę śmietany wlać do kubka i do niej dodać chochelkę gorącej zupy - dobrze

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Drożdżowe babeczki z farszem pieczarkowym 161

innym Panom też posmakują. Babeczki te zostały wymyślone specjalnie na konkurs na przepis z olejem rzepakowym, zajęły drugie miejsce i zostały nagrodzone patelnią Tefal.  Drożdżowe babeczki z farszem pieczarkowym SKŁADNIKI: 150 g mąki 1 żółtko 60 ml oleju rzepakowego do ciasta +2 łyżki oleju rzepakowego do farszu 15 g drożdży świeżych 70 ml mleka 1/2 łyżeczki cukru

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gołąbki z włoskiej kapusty. 158

się dały nasze gołąbki zawinąć. Na patelnię wlewamy olej,rozgrzewamy go i smażymy gołąbki z obu stron,tak aby się lekko zarumieniły. Gotowe gołąbki możemy polać sosem pieczarkowym,pomidorowym lub innym. Możemy je udekorować zmieloną czerwoną papryką i pokrojoną drobno zieloną natką pietruszki. Kapusta włoska jest lepsza od zwykłej ponieważ jest miększa i szybciej się nam ugotuje

Przepisy i porady kulinarne
Kotlety mielone z pieczarkami. 191

bułce tartej i smażyć na rozgrzanym wcześniej tłuszczu. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Zaraz po usmażeniu podajemy na stół, aby nie ostygły. Możemy je polać sosem pieczarkowym. Są pyszne ! Dzisiaj zrobiłem je na obiad

Przepisy i porady kulinarne
Jak smażyć gołąbki, aby były złociste, miękkie i gorące w środku. 113

się usmażą. Dobrze jest przewrócić każdą stronę dwa razy, aby od razu nie przypiekły nam się za dużo. Usmażone gołąbki układamy na talerzykach, możemy je polać sosem np. pieczarkowym, posypać czerwoną mieloną papryką i udekorować zieloną natką pietruszki. tak podane na pewno będą nam smakowały. Można też oblać je sosem pomidorowym. Tutaj znajdziesz przepis na pyszne gołąbki . Oczywiście zamiast

Przepisy i porady kulinarne
Zupa pieczarkowa z pulpetami 191

Składniki: 2 litry wywaru z rosołu (może być bulion ) 10 pieczarek startych na tarce o grubych oczkach 2 serki topione o smaku pieczarkowym 20 dag mielonego mięsa sól, świeżo zmielony pieprz, papryka słodka, majeranek szczypta gałki muszkatołowej 15 dag drobnego makaronu pełnoziarnistego szczypiorek do dekoracji. Wykonanie: Mięso przyprawiamy, dobrze wyrabiamy oraz odstawiamy na 10 minut. Rosół wlewamy do rondla

kgwjanczewo
Wegańska pasta pieczarkowa do kanapek 156

Dziś będzie bez zbędnego gadania. Pieczarki jakie są, każdy wie jedni je uwielbiają, drudzy omijają szerokim łukiem. Dla wszystkich tych, którzy pieczarki lubią prezentuję pyszną pastę pieczarkową z kaszą jaglaną. Łatwa i prosta w wykonaniu, nada się do chleba i bułek, na śniadanie, lunch w pracy i kolację. Zatem do dzieła! Pasta do pieczywa z pieczarek i kaszy jaglanej

Pełna Lodówka
Kluseczki szpinakowe 159

Gotowe kluseczki rzucać na wrzątek i gotować ok 1 min od wypłynięcia. Podawać na gorąco z dowolnym sosem lub gulaszem. U mnie: z  Pieczenią "Chwała Południa" , sosem pieczarkowym i surówką z kiszonej kapusty

Kto ugości moich gości?
Zupa krem pieczarkowo-orzechowa 128

Będąc na zakupach usłyszałam jak pewna pani pytała męża czy ugotują dzisiaj zupę pieczarkową. Nigdy jej nie gotowałam ale rozmarzyłam się na myśl o jej smaku więc postanowiłam zrobić. Nie byłabym sobą gdybym nie dodała do niej czegoś od siebie. Składniki 500g pieczarek 2 białe cebule ząbek czosnku łyżka masła łyżka oliwy sól, biały pieprz 1,5 l bulionu

Pyry na Gaz
Chorwackie smaki - czyli podróż do Dalmacji cz. 2 253

Przepyszne :) Filet rybny w sosie serowym z ryżem. Bardzo delikatne mięsko, sos pasował idealnie. Ryba grillowana z warzywami na parze i ziemniakami.  Spaghetti bolognese.  Sznycel w sosie pieczarkowym z ryżem, Karczek z warzywami i ziemniakami - niestety sos był z torebki a mięso gumowe :( A na koniec tak jak obiecałam napis nad jedną z restauracji: Jeżeli podobał

Kolejny blog o gotowaniu
Kopytka 166

ziemniaczanego uformować ruloniki Górę ruloników delikatnie spłaszczyć i pokroić na kawałeczki (poduszeczki). Gotować w osolonej wodzie, od momentu wypłynięcia kopytek przez około 2-3 minuty. Podawać z sosem np. pieczarkowym bądź na słodko

Krakowskie smaki Ani