Popularność mojego sosu pieczarkowego na blogu jest nie do przebicia. W statystykach jest to najczęściej poszukiwany przepis na blogu, najchętniej komentowany i z przepisu skorzystała już rzesza ludzi. Nie sądziłam, że taki zwykły sos pieczarkowy odniesie taki sukces :) Niedawno zrobiłam nieco odmienną wersję z koperkiem, ponieważ bardzo lubię też sos koperkowy . Wyszedł pyszny. Polecam! Składniki: 20 dag pieczarek 1 cebula
Kuchnia domowa AniKomu znudziły się krokiety i paszteciki? Dziś na blogu świetna odmiana tradycyjnych dodatków do czerwonego barszczu: mięsno-pieczarkowe nadzienie w kruchym cieście :) Gdy tylko go zobaczyłam na blogu Kuchnia w czekoladzie , postanowiłam kiedyś spróbować. No i okazja nadarzyła się wcześniej niż myślałam :) Samo przygotowanie nadzienia i ciasta nie jest pracochłonne, a potem już się sam piecze, wiec zdecydowanie polecam
Kolorowy Przepisowniklekko osolonym wrzątku. 3. Kaszę ugotować w lekko osolonym wrzątku, ewentualnie z dodatkiem suszonych grzybków. 4. Kaszę połączyć z mięsem i warzywami. Można podawać samodzielnie lub z sosem, np. pieczarkowym. Smacznego
Kuchnia domowa AniJajka inaczej na śniadanie? Czemu nie. Ugotowane na twardo, z pysznym farszem pieczarkowym i z dodatkiem świeżego szczypiorku. To danie na pewno znajdzie też swoich amatorów na wielkanocnym stole. Najlepiej przygotować poprzedniego dnia
Milion SmakówCiekawy przepis na danie z pysznej i zdrowej ryby, jaką jest sola. Pieczona w piekarniku podawana pod pierzynką szpinakowo-pieczarkową z dodatkiem mozzarelli. Pycha
Milion Smakównaszych talerzach panierowaną, rzadziej w potrawkach. Można ją przygotować na wiele innych sposobów, na przykład zwinąć w szynkę parmeńską, która doda kurczakowi wyraźnego aromatu mięsa oraz podać z sosem pieczarkowym, który potrafi sprawić, że wiele zwykłych dań zyska wyjątkowy smak. Zresztą, spróbujcie sami
Milion Smakówmoim domu często robię kluski śląskie z sosem pieczarkowym. Kluski śląskie z dziurką Składniki: ziemniaki po ugotowaniu - 1 kg jajko - 1 szt mąka ziemniaczana sól Sposób przygotowania: Ugotowane ziemniaki ostudzić, przeciśnąć przez praskę, dokładnie ugnieść w misce. Masę ziemiaczaną podzielić na 4 części, wyjąć jedną część ziemniaków, w tą pustą część po ziemniakach wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać jajko
Kuchnia Danusiznajdziecie TUTAJ Kiedy ciasto mamy już przygotowane wycinamy kółeczka szklanką, jednak my zrobiliśmy je z małej szklanki, aby wyszły fajne małe pierożki. Tak przygotowane gotujemy i podajemy z sosem pieczarkowym, chyba że przyjdzie Wam inny pomysł do głowy. Chętnie dowiemy się czy coś zmieniliście i jakie były tego efekty :) Pozdrawiamy
vegetanieSmaczny kurczak w z młodą cukinią w sosie pieczarkowym. Dopełnieniem jest delikatna kasza kuskus. Danie jest lekkie i idealne na zbliżające się ciepłe dni. 600 g filetu z kurczaka Przyprawa do kurczaka 2 cebule 250 g pieczarek 1 młoda cukinia 2 łyżki śmietany 18% 0,5 szklanki kaszy kuskus 1 szklanka wrzątku Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy
VioletoweKucharzenieMuszę zacząć zużywać moją hodowle ziół:) Dlatego też, dziś zrobiłam Kopytka z pietruszką w sosie pieczarkowym SKŁADNIKI: kilka ziemniaków pół objętościowo mąki tortowej sól garść świeżej posiekanej pietruszki szynka pieczarki czerwona papryka cebula 400ml śmietany 18% sól, pieprz, lubczyk, musztarda Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie, wystudzić. Zmielone ziemniaki umieścić w dużej misce i dosypać mąki oraz posiekane zioła. Ciasto
MarciochaKucharzyOgraniczam mąkę pszenną i stąd pomysł klusek gryczanych Mniej klejące niż tradycyjne lane kluski. Bardzo łatwe do przygotowania. Polecam z sosem pomidorowym lub np. pieczarkowym. Kluski: 3/4 szklanki mąki gryczanej 2 jajka 1 łyżka masła pół łyżeczki soli Sos pomidorowy: 500 ml przecieru pomidorowego w kartonie 2 ząbki czosnku kilka listów świeżej bazylii łyżeczka cukru łyżeczka soli szczypta pieprzu
BullioSzybka i pyszna zupa krem. Powstała przez przypadek - miała być pieczarkowa, ale w lodówce leżał kalafior, na którego nikt nie miał ochoty. Zaryzykowałam takie połączenie i nie żałuję - na pewno będę powtarzać je częściej. SKŁADNIKI: 1 kalafior (lub 1 op. kalafiora mrożonego) 40 dag pieczarek 2 marchewki 2 cebule 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki masła
Kto ugości moich gości?dodać pieczarki. Podsmażyć aż wyparuje cały płyn. Orzechy zmiksować, następnie dodać pieczarki z cebulą, zmiksować. Doprawić solą. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić, rozłożyć. Z masy pieczarkowej lepić niewielkie paszteciki, obtaczać w serze i zawijać w makaron. Smażyć w głębokim oleju. Ja podałam z pikantnym sosem piri -piri z cytryną. Sos kupiłam w "Smakach Portugalii", naprawdę
królestwo garówUłożyłam sałatę rzymską, plastry pieczarki, kurczaka. Wierzch mięsa posmarowałam hummusem. Sypnęłam sezamem. Przykryłam drugą połówką buły. Smacznego! Przepis bierze udział w akcji kulinarnej Jakubiak lokalnie oraz w Pieczarkowym tygodniu Więcej o książce poczytacie tutaj
bastalenaSałatka Jarzynowa 9. Sałatka Fasolowa 10. Sos tatarski mocno grzybowy 11. Sałatka 3 sałaty - świeża, z bukietem sałat i serkiem, 12. Sałatka pieczarkowa 13. Sałatka szpinakowa z kawiorem 14. Sałatka szpinakowa z oliwkami, ananasem, oscypkiem. 15. Sałatka wiosenna - nowalijki + jajka 16. łososiowa z cykorią, oliwkami i... 17. brokułowa
Wypisz Wymaluj