pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:121/203)

Zupa pieczarkowa 159

Dziś zupa pieczarkowa, którą robiłam pierwszy raz całkowicie tylko i wyłącznie z w miarę naturalnych składników. Podana z makaronem jest wyśmienita i kremowa. Składniki: 0,5 kg pieczarek 2 łyżki masła cebula natka pietruszki śmietana 30% sól pieprz kulka ziela angielskiego liść laurowy Wykonanie: Cebulę pokrojoną w kostkę lekko podduszam na maśle w tym samym czasie kroję pieczarki również

Pychotkaaa
Top października. Najpopularniejsze przepisy. 181

minut.  3. Zapiekane kokardki makaronowe z jabłkowo-cynamonową chmurką ryżową  4. Delikatny jabłkowo-miodowy omlet z cynamonem  5. Makaronowe kokardki z pieczarkowym sosem na bazie mleczka kokosowego (light)  6. Obiad z piekarnika. Pieczone ziemniaki (w delikatnych ziołach) z kiełbasą.  7. Spaghetti z figami i miodowymi orzechami w zdrowym

Słodkie okruszki
Wegańska PRAGA 155

zwiedzaniu Pragi i byliśmy już bardzo głodni. Powiem tylko tyle, że wyszliśmy najedzeni do syta :) Maugo: zamówiłam burgera portobello, który jak się okazało, zamiast tradycyjnej bułki ma dwa duże pieczarkowe kapelusze (koszt 190 CZK). W środku były świeże warzywa i dip musztardowy. Całość podawana była z grillowanymi ziemniakami i sosem śliwkowym z chili. Porcja była bardzo duża, a całość

Bananowe Pole
40 śniadań na ciepło 1900

czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem

Moja smaczna kuchnia
Jajecznica z pieczarkami 151

złoty kolor. Dodajemy pokrojone w cienkie półplasterki pieczarki. Solimy i lekko pieprzymy. Podsmażamy, aż pieczarki lekko się zarumienią. Jajko mieszamy w naczyniu ze szczypiorkiem. W foremce silikonowej układamy masę pieczarkową i zalewamy jajkiem. Smażymy pod przykryciem na małym gazie. Następnie obracamy (ja użyłam drugiej patelni - trzeba to zrobić dość szybko). Podajemy. Smacznego

tojestpyszne.blogspot.com
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 104

this entry Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on Linkedin Share on Tumblr Share on Vk Share on Reddit Share by Mail PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 0 Comments / 04/11/2015 ŁOSOŚ Z CHUTNEY Z MANGO / SALMON WITH MANGO CHUTNEY 0 Comments / 03/11/2015 POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z KASZĄ / PORK TENDERLOIN WITH GROATS ROSZPONKA Z GRUSZKĄ

Martyna Cooks
PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 101

PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisy bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast

Martyna Cooks
Placki marchewkowe 153

placuszki z marchewki. Pyszne, słodkie słodyczą marchewki, miła odmiana dla panujących placków ziemniaczanych. Pyszne same w sobie. Rumiane, chrupiące, z delikatnie przysmażonym brzegiem. Świetne z kwaśną śmietaną lub sosem pieczarkowym. Zresztą możliwości jest bez liku. Składniki: 500-600 g marchwi 1 cebula kilka kropli soku z cytryny 3 jajka 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka mączki kukurydzianej sól

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tradycyjny sos pieczarkowy 125

pieczarkowy to jeden ze smaków mojego dzieciństwa - idealnie kremowy, pieczarki mięsiste - pychota.  Ostatnio postanowiła go znów zrobić - pierwszy raz od lat i wyszedł taki jak dawniej - polecam. SOS PIECZARKOWY łatwy 30 minut dl 3-4 osób Składniki 1/2 kg pieczarek umytych i pokrojonych w plasterki cebula 1 ząbek czosnku śmietana 30% - 1,5 szlanki czubata łyżeczka mąki pół szklanki

sierotka maRysia w kuchni
Pszenno-żytnie pizzerinki z pieczarkami 136

moim przypadku łódki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy w nagrzanym do 180 C piekarniku przez około 25 minut. Po tym czasie na bułki nakładamy masę pieczarkową i posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku jeszcze przez ok 40 minut, aż zrobią się lekko złote

e-PrzepisyKulinarne
PLACKI ZIEMNIACZANE Z JARMUŻEM – najlepsze! 167

Placki ziemniaczane to taki przysmak, który najczęściej kojarzy nam się z dzieciństwem. Ja lubię je solo , z gulaszem albo z sosem pieczarkowym. Od znajomych wiem, że jedza je również ze śmietaną albo z cukrem. Ja dziś mam dla Was przepis na przepyszne placki ziemniaczane z sałatka ala pesto z jarmużu. Takie połączenie jest nie tylko bardzo smaczne

Ostra na Słodko
Pyszna pieczarkowa na warzywach i śmietanie 163

angielskie 3 szt liść laurowy 3 szt Dodatkowo: ziemniaki 5 szt  pieczarki 400 g skrzydełka z kurczaka 3 szt  śmietana 18% 150 ml   Wykonanie zupy pieczarkowej : Do garnka wkładamy włoszczyznę ( seler ,por ,cebula ,marchew , pietruszka ). Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy , wkładamy skrzydełka z kurczaka i gotujemy na małym ogniu. Ziemniaki obieramy , kroimy w kostkę

Różowa kuchnia
Pulpety w sosie koperkowym 130

Mój smak z dzieciństwa, lubię pulpety, ale najbardziej lubię w sosie pieczarkowym z ziemniaczkami. Pulpety podałam na ślicznym półmisku z kolekcji   Julia Gold  od Porcelana Bogucice                                                    Pulpety w sosie koperkowym

Kuchnia Danusi
Pulpeciki z kaszy jaglanej 150

kaszy jaglanej i warzyw, ale... naprawdę warto je przyrządzić. Pulpeciki są pyszne, miękkie i sycące. Poniższe pulpeciki podałam z ziemniakami i mizerią. Bardzo dobrze będą smakować polane, np. sosem pieczarkowym. Przepis na poniższe danie znalazłam na opakowaniu kaszy jaglanej.   Składniki na porcje dla 4 osób: 200 g suchej kaszy jaglanej 1 marchewka 1 pietruszka 2 małe cebule

Ugotować
KROKIETY Z MIĘSEM I PIECZARKAMI 168

żeby konsystencja naleśników była nie za rzadka. Trochę soli i oleju do środka, ponieważ smażę je na teflonowej patelni nie używając tłuszczu. Zawijam naleśniki z farszem i polewam np.sosem pieczarkowym bądź grzybowym. Nie jestem zwolenniczką obtaczania krokietów w jajku i bułce tartej,  ponieważ wchłaniają więcej tłuszczu i są bardziej kaloryczne... ale jak kto woli to...  Smacznego

potrawyregionalne