Dzisiaj zapraszam na zupę pieczarkową - właśnie tak kończy się etap, gdy pieczarki dosłownie 'za mną chodziły' :) Przygotowanie wymaga troszeczkę więcej czasu niż zwykła pomidorówka ze względu na konieczność pokrojenia warzyw i przede wszystkim pieczarek, ale ostatecznie czas oczekiwania nie jest przesadnie wydłużony, więc dla smakowego efektu warto się poświęcić. Smacznego! Składniki: 450 g pieczarek 1,2 l bulionu
psgotujemylubimy. Niebagatelną rolę odgrywa także jego delikatny smak. Chude, lekkostrawne, bardzo dietetyczne komponuje się z wieloma smakami, daje niezliczoną ilość kombinacji. Przedstwiam jedną z najprostszych wersji, w sosie pieczarkowym. Proste składniki na pyszne danie. Filet jest kruchy i wyjątkowo soczysty, mięso po prostu rozpływa się w ustach. A to za sprawą marynaty z maślanki w której mięso leżakowało przez
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Malutkie kąski ze schabu z dodatkiem sosu porowo-pieczarkowego, czyli pomysł na tradycyjnego schabowego w nowej wersji. 500 g schabu wieprzowego Sól, Pieprz 2 jajka 0,5 szklanki bułki tartej Sos porowo-pieczarkowy: 1 duży por (biała część) 10 pieczarek 1 szklanka bulionu wołowego 4 łyżki śmietany 18% Sól, Pieprz Schab dokładnie myjemy i osuszamy, kroimy w 1 cm plastry
VioletoweKucharzenienasze kotlety polecam przepis na kotlety mielone z płatkami ryżowymi w sosie pieczeniowym , są równie pyszne, choć chyba jeszcze bardziej soczyste. Pycha!!! Polecam również pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym , które są równie smakowite, choć w nieco innej odsłonie
Rozpustne gotowaniegołąbki pakuję do woreczków i mrożę, ratując się w sytuacji gdy nie zdążyłam z obiadem lub gdy na obiad jest tylko "cienka" zupka. Można je podać z sosem pomidorowym, pieczarkowym, lubię też z sosem z pieczeni, mój tato lubi tylko skropione magą, a mąż uwielbia gołąbki sote, bez dodatków (bo mówi, że nie będzie sobie psuł tak pysznego dania
Rozpustne gotowanieminut i gotowe :-) Z pozostałego płynu można zrobić sos, zagęszczając go mąką i przyprawiając do smaku. Pycha!!! Polecam jeszcze przepis na pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym , które są bardzo smakowite i soczyste
Rozpustne gotowaniemące i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podajemy z sosem pomidorowym i ryżem. Pycha!!! Polecam też przepis na pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym , które są niesamowicie soczyste
Rozpustne gotowaniesosu, aż odpowiednio zgęstnieje. Zabielamy śmietaną, zagotowujemy, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z usmażonymi kotlecikami i gotowe!!! Jeśli macie ochotę na pulpeciki w sosie pieczarkowym polecam ten przepis
Rozpustne gotowaniebyła pyszna!!! Nie wiem skąd ta nazwa, bo to danie nie ma nic wspólnego z oryginalną, włoską pizzą. Jest to raczej tarta z kruchego ciasta wypełniona po brzegi pysznym pieczarkowym nadzieniem. Podałam ją na kolację i rodzinka zakochała się w jej smaku. Polecam!!! Składniki na szkocka pizzę tortownica o średnicy 28 cm 300 g mąki pszennej 3 jajka
Rozpustne gotowanietarce. Piekarnik nagrzać do temperatury 2 5 0°C. Gotowe ciasto posmarować cienko przecierem pomidorowym i posy pać ziołami prowansalskimi, bazylią i oregano. Następnie nałożyć część masy pieczarkowej, na to salami i pozos tałe pieczarki. Całość oprószyć rozdrobnioną kulką moz zarelli i włożyć do piekarnika na 5-7 minut (do momentu aż ciasto ładnie zacznie wyrastać
Passions hobbies lifesolą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Farsz wykładamy do każdej babeczki. Wierzch babeczek przykrywamy farszem ziemniaczanym. Babeczki zapiekamy w temperaturze 200°C przez 40-50 min. Całość podałem z sosem pieczarkowym i surówką z białej kapusty
R'n'G Kitchencebulką i pokrojonym w paski , obsmażonym boczkiem. Kurczaka wyjąłem z naczynia , warzywa przecedziłem z płynu, dodałem do pieczarek z cebulkami i boczkiem. Ułożyłem kurczaka w brytfance , zalałem mieszanina warzywno-pieczarkową. Dusiłem pod przykryciem 5 minut. Po tym czasie zdjąłem pokrywę , piekłem do czasu ,aż mięso się zrumieniło
R'n'G KitchenPyszne chrupiące placki możemy podać jako samodzielne danie z jogurtem ,na słodko z przecierem jabłkowym lub z mięsno-pieczarkowym gulaszem. Składniki 1 kg ziemniaków cebula pęczek natki pietruszki 4 łyżki mąki (zależnie od gatunku ziemniaków) 2 jajka sól ,pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Osuszamy. Cebulę obieramy ,ścieramy i mieszamy razem z posiekaną natką
R'n'G KitchenPieczarki dokładnie myjemy i usuwamy ogonki. Suszone pomidory i ogonki pieczarek kroimy w dość drobną kostkę. Łączymy z posiekanym szczypiorkiem, oregano i serem feta. Doprawiamy pieprzem do smaku. Pieczarkowe kapelusze napełniamy farszem i posypujemy parmezanem. Ukłądamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 15-18 min. Świetnie smakują ze świeżą rukolą i grzanką. Smacznego
DefinicjaSmaku