pieczarki - 22435 przepisów (strona:853/1496)

Cannelloni z pomidorowym beszamelem 105

mielone mięso z warzywami, gęsty sos oraz ser. A pomidorowy beszamel jest po prostu obłędny. 12 rurek makaronu cannelloni 3 cebule 300 g mięsa mielonego wieprzowego (z szynki) Kilka pieczarek 1/2 czerwonej papryki 200 g pomidorów z puszki (krojonych) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 200 g żółtego sera Przyprawy: sól, pieprz, bazylia, chilli Masło do formy Pomidorowy beszamel: 200 g pomidorów(...)łyżka masła 1 łyżka mąki (kopiasta) Ok. 1,5 szklanki mleka Przyprawy: Sól, Pieprz, Lubczyk, Gałka muszkatołowa Natka pietruszki do dekoracji Cebulę oraz czerwoną paprykę kroimy w kosteczkę, pieczarki w półplasterki. Wszystkie warzywa szklimy na odrobinie oleju. Gdy zmiękną dokładamy mielone mięso. Wszystko mieszamy i podsmażamy. Gdy mięso jest miękkie wlewamy pokrojone pomidory oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią

VioletoweKucharzenie
Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami i mięsem mielonym 990

kruchego ciasta i dopiero niedawno wpadłam na pomysł wytrawnej wersji. By było jak najszybciej i jak najprościej, użyłam ciasta francuskiego, które zdało egzamin celująco. 1 arkusz ciasta francuskiego 250g pieczarek 100g mięsa mielonego 1 cebula 1/2 pęczka koperku sól, pieprz  jajko do smarowania 1 łyżka masła 3 łyżki sezamu 1. Ciasto francuskie kroimy na długie paski. Od węższej strony(...)jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut. Studzimy. 2. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy wraz z mięsem mielonym na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojone drobno pieczarki, smażymy do odparowania wody, doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym drobno koperkiem.  3. Każdą rurkę napełniamy przygotowanym farszem, dociskając wąską stroną łyżki tak by farsz jak najbardziej ubić. Każdą rurkę

Szefowa kuchni
Cannelloni z mięsem mielonym i pieczarkami 197

smaczny obiad. Zapraszam do obejrzenia i również samodzielnego wykonania we własnym domu. Składniki: paczka makaronu cannelloni Na farsz: 300 gram szynki wieprzowej 1 pierś z kurczaka 10 małych pieczarek 1 mała cebula 1/2 papryki czerwonej 2 ząbki czosnku sól, pieprz zioła prowansalskie 1 jajko ok. 60 gram sera grana padano 1 łyżeczka smalcu. Na sos: opakowanie przecieru pomidorowego (500 gram(...)farszu. Szynkę wieprzową, pierś z kurczaka i cebulę mielimy przez maszynkę na sitku o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy smalec. Dodajemy zmielone mięso. Po kilki minutach dodajemy paprykę i pieczarki pokrojone w kostkę oraz zgniecione ząbki czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy zioła prowansalskie. Podsmażamy ok. 10 minut. Następnie odstawiamy do ostygnięcia. Kiedy farsz już ostygnie dodajemy

tojestpyszne.blogspot.com
Naleśniki zapiekane z warzywami 210

Patelnię posmarować olejem i smażyć naleśniki na rumiano  z obu stron. Farsz 1 korzeń pietruszki 1 cebula 1 por 3 średnie marchewki 2 gałązki selera naciowego 250 g pieczarek 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Dodatkowo 200 ml śmietany (dałam 18%) 100 g startego żółtego sera posiekany szczypiorek Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojoną w kostkę cebulę, marchewkę(...)pietruszkę i chwilę smażyć. Następnie dodać por pokrojony w półplasterki, seler naciowy, i pokrojone pieczarki. Do warzyw wlać 3/4 szklanki bulionu warzywnego i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Doprawić solą i pieprzem.  Warzywa powinny być miękkie. Na każdy naleśnik nałożyć warzywa zwinąć w rulonik i układać w naczyniu do zapiekania. Całość posmarować śmietaną i posypać startym serem. Piec

O kuchni z uczuciem
Kieszonka z szynki wypełniona pieczarkami 128

Mięso jest kruche i aromatyczne, a do tego ładnie się prezentuje :) Składniki gruby plaster szynki ok 200 g 3 pieczarki 1 cebula kilka gałązek pietruszki 2 łyżki mąki … Czytaj dalej Kieszonka z szynki wypełniona pieczarkami

czarrna od kuchni
Tarta z tuńczykiem i pieczarkami 180

Składniki ciasto: 15 dkg mąki 10 dkg margaryny 2 łyżki śmietany 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich farsz: 45 dkg pieczarek 1 cebula 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 … Czytaj dalej Tarta z tuńczykiem i pieczarkami

czarrna od kuchni
Makaron w sosie śmietanowo pieczarkowym. 112

Makaron do garnka a w tym czasie robimy pyszny sos i gotowe... Składniki; 20 dag makaronu ( u mnie świderki) 1 mała marchewka 1 mała cebula sól, pieprz 20 dag pieczarek mały kubeczek śmietany 30 % ( ok. 250 ml) koperek 2 łyżki masła łyżka soku z cytryny Przygotowanie; Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Cebule kroimy w drobną kostkę. Na patelnie(...)wrzucamy masło, dodajemy cebule i marchew. Chwile smażymy, często mieszając. Pieczarki obrać i pokroić w pół plasterki, dodać na patelnie. Smażyć do momentu aż wyparuje cała woda. Następnie doprawić do smaku solą pieprzem i sokiem z cytryny a następnie wlać śmietanę. Energicznie mieszać do czasu aż sos zgęstnieje.  Odstawiamy z ognia. W garnku gotujemy makaron według przepisu

Radość kipiąca uśmiechem.
WEGAŃSKIE OBIADY Z ZIEMNIAKÓW - zbiór 8 pysznych i łatwych propozycji 200

tych z Was, którzy nie śledzą bloga na facebooku. 1 . Opcja podstawowa to ziemniaki po prostu ugotowane , polane olejem kokosowym zamiast masła. Do tego dowolne dodatki - np. smażone pieczarki z cebulką, marynowane tofu na surowo, sałata z czerwoną papryką i zieloną cebulką skropione sokiem z cytryny. Prosty, szybki, pełnowartościowy posiłek, czas przygotowania około 30 minut. 2 . Ziemniaki pieczone - pokrojone(...)Kartofle z kapustą czyli panczkraut - tak dobre, że aż dziwne, że jeszcze tak słabo znane poza Śląskiem, musicie spróbować tego koniecznie! 7. Ziemniaki z patelni, podsmażane i duszone z pieczarkami i cebulą, przepis podawałam ostatnio tutaj.  8. No i na koniec hit wegańskich internetów, "ser" z ziemniaka, który możecie wykorzystać do pizzy, zapiekanek, jako dip do warzyw, "serek topiony

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Czeski knedlik z gulaszem 430

szynki 1 cebula ząbek czosnku sól, pieprz liść laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego łyżka przyprawy do wieprzowiny szczypta mielonego kminku 2 ogórki kiszone 2 papryki konserwowe 4 duże pieczarki 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju Knedliki (4 szt): 900g mąki tortowej Młynomag 400ml ciepłego mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka soli 2 jajka Gulasz: Mięso umyć, osuszyć(...)chwilę smażyć. Zalać gorąca wodą tak aby przykryła mięso. Dodać liść laurowy, ziele ang, kminek i dusić pod przykryciem. gdy mięso będzie już w miarę miękkie dodajemy grubo pokrojone pieczarki i ogórki. W razie potrzeby dolewamy jeszcze trochę wody. Dusimy jeszcze ok 15-20 minut. Dodajemy pokrojoną paprykę. Mąkę mieszamy z 1/2 szkl zimnej wody, powoli wlewamy do gulaszu, mieszając

Smakołyki Asi
Kanapki z piekarnika 159

rodzaj pieczywa wybierzecie. Ilość poszczególnych składników - to również Wasz indywidualny wybór. (2 kanapki) 2 bułki lub 4 kromki chleba 4 plastry wędzonego boczku (może być szynka) 1 jajko (*) 2 pieczarki 40g żółtego sera Dodatkowo: ulubiony sos (ja użyłam tatarskiego od Develey )   W kromkach chleba/bułek zrobić wgłębienia (**) (tak jak na poniższych zdjęciach).  Na dwóch kromkach kolejno ułożyć (warstwami(...)boczek, jajko, pieczarki, starty ser. Kanapki przykryć pozostałymi kromkami i zawinąć (pojedynczo) w folię aluminiową. Piec około 15-20 minut w 180 stopniach. Podawać na gorąco z ulubionym sosem.  (*) Możecie wbić 1 jajko na 1 kanapkę. Moje kromki były niewielkie, więc całe jajko by wypłynęło. Delikatnie podzieliłam je na dwie kanapki. (**) W kromkach można wyciąć otwory, które należy wyłożyć

Di gotuje
Uszka z barszczem 173

Warmińskiej Młynomag 1 płaska łyżeczka soli 1/2 szklanki mleka (125ml) 2/3 szklanki gorącej wody 2 łyżki oleju rzepakowego 1 jajko 700g gotowanego mięsa z kurczaka 300g lekko podpieczonych, pokrojonych pieczarek 2 cebule 3 łyżki bułki tartej 60ml oleju rzepakowego sól, pieprz do smaku Dodatkowo: masło do omaszczenia uszek Barszcz: 2,5l ugotowanego rosołu drobiowo-wołowo-warzywnego (przecedzonego przez sito(...)Siekamy do połączenia się składników, a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Odkładamy na ok 30 minut pod szklane naczynie podsypując blat mąką. 2. W tym czasie ugotowane mięso, cebulę oraz pieczarki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, dodajemy bułkę tartą i smażymy na oleju ciągle mieszając, by się nie przypaliło. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. 3. Ciasto dzielimy na 2 części

Kuchnia w czekoladzie
Bardzo łatwy gulasz wieprzowy... 174

razem proponuje przepis podstawowy... Składniki; ok. 50 dag mięsa wieprzowego ( schab, szynka bez kości, karczek... ) sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie 2 marchewki 2 małe cebule kilka pieczarek 2 łyżki mąki koperek do posypania 2 łyżki oleju Wykonanie; Mięso umyć i osuszyć a następnie pokroić w średniej wielkości kostkę.  Oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną(...)się nie przypaliło. Kiedy mięso jest już miękkie doprawiamy solą i pieprzem a jeśli jest taka potrzeba to zagęszczamy odrobiną maki. Kilkanaście minut przed końcem gotowania dorzucamy pokrojone pieczarki. W trakcie gotowania uzupełniamy wodę aby się nie przypaliło.   Posypujemy koperkiem, podajemy z chlebem lub  jako część drugiego dania. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Kurczak z sezamem, brokułem i ryżem arborio 161

ryżu arborio do risotto 1,5 szklanki wody Sól Pieprz 250 ml śmietanki 18% (płynnej) Oliwa do smażenia Natka pietruszki Pomidorki koktajlowe Cebule kroimy w kosteczkę, pora w piórka. Pieczarki kroimy w plasterki.  Szklimy na oliwie z oliwek. Kurczaka kroimy w kosteczkę,  przyprawiamy przyprawą do kurczaka oraz sezamem. Dokładamy do cebuli i pieczarek. Całość dusimy na wolnym ogniu

VioletoweKucharzenie
Sałatka z makaronu ryżowego (z groszkiem i smażonymi pieczarkami) 189

Zainspirowałam się sałatką z blogu: Bistro mama . Ta niepozornie wyglądająca sałatka - znika w ekspresowym tempie. Wersja sałatki jest uproszczona, ale mimo wszystko - przepyszna. 150g ugotowanego makaronu ryżowego 10 pieczarek (średnich) 1/2 puszki groszku nasiona słonecznika/dyni (pominęłam) Dodatkowo: 2 łyżki majonezu sól, pieprz Makaron (użyłam wstążek) ugotować wg przepisu. Pieczarki drobno posiekać i przesmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. (Jeśli dodajemy

Di gotuje
Bagietka z grzybami 131

Bagietki z nadzieniem z prawdziwków i pieczarek. FARSZ : - 500 g pieczarek - 300 g prawdziwków - 3 średnie cebule - 3 liście laurowe - pieprz czarny, sól - olej do smażenia Grzyby oczyść i pokrój na niewielkie kawałki. Podsmaż osobno na gorącej patelni, aż odparuje woda. Cebule obierz, posiekaj drobno i również podsmaż na złoty kolor, dodając liście laurowe, sól i pieprz po pół łyżeczki

Pasje Jolki