pieczarki - 22435 przepisów (strona:215/1496)

Zuppa ai funghi. Zupa krem z borowików i brązowych pieczarek z nutą lubczyku ,czerwonego pieprzu i parmezanu 156

jest zapewne wiele! „ 1000 pomysłów, jedna Lubella”. Ja podaję przepis dość szybki ,na bardzo wykwintną jesienną zupę , prawie krem, gdyż tylko borowiki zostaną w niej zmiksowane.  Brązowa pieczarka zostanie poszatkowana i nie poddana miksowaniu.Dlaczego ten przepis? Ma on znaczenie bardzo sentymentalne. Pod Turynem urodziła się moja pierwsza córka, która zajmowała mi każdą minutę. Na gotowanie długie i skomplikowane(...)każdą postacią. Kocham kuchnię włoską, regionalną i dlatego dzielę się z Wami tym oto przepisem. Składniki spaghetti nr 4  LUBELLA olej kokosowy , masło, oliwa z oliwek borowiki brązowe pieczarki mleko kokosowe lub serek mascarpone lub śmietana sól różowa himalajska i czerwony pieprz (może być zwykła sól i może być zwykły pieprz) koniecznie świeży lubczyk opcjonalnie wytrawne czerwone wino kuchenne

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekanki 113

latach osiemdziesiątych XX wieku, na ulicach pojawiły się, w dużych ilościach, przyczepy z Niewiadowa do popularnego „malucha”, z których sprzedawano zapiekanki. Bułka, pieczarki po przejściach, „ser” seropodobny, zapieczone w opiekaczu/piekarniku, polane keczupem. Szybko, w miarę tanie i... smacznie ? Ważniejsze, że można było coś przekąsić. Nie jeden raz jadłam ten smakołyk... no cóż, takie czasy i nic innego nie było(...)przepraszam były hot-dogi... ale to inna historia. Czasem w domu przyrządzam zapiekanki, no może nie takie jak z przyczepy... ;) półbagietka, 500 g pieczarek, cebula, masło, sok z cytryny, świeżo starty ser (ja użyłam hucuła, ale może być mozzarella, cheddar...) kilka listów pietruszki, Pieczarki oczyścić, w razie potrzeby umyć, odciąć korzonki. Pokroić w grube plasterki. Cebulę pokroić w półplasterki, poddusić

królestwo garów
Orientalne pieczarki z mleczkiem kokosowym 236

Wydawałoby się, ze pieczarki nie są w stanie nas niczym zaskoczyć. A jednak! W pikantnej odsłonie z mleczkiem kokosowym i pietruszką są po prostu przepyszne. Możemy serwować je jako danie główne z ryżem lub makaronem różowym bądź jako dodatek np. do sajgonek.   Składniki: 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki sosu chili Sambal Oelek biała cebula olej sezamowy do smażenia 500g(...)pieczarek 400ml mleczka kokosowego sól, czarny pieprz ½ pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Na rozgrzany wok lub duża patelnię wlewamy olej i podsmażamy krótko (pół minuty) posiekany w cienkie plasterki czosnek. Dodajemy sos Sambal Oelek i przesmażamy razem. Dodajemy posiekaną w półplasterki cebulę i smażymy do zeszklenia a następnie dodajemy pieczarki. Po około 3 minutach

Pyry na Gaz
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem 126

macie pomysłu na obiad? To może krokiety z pieczarkami i żółtym serem? Jest to dość popularny przepis, ale ja wypróbowałam go po raz pierwszy i bardzo mi się zasmakował. Ogólnie jestem fanką różnorakich krokietów, ale nie jadłam ich zbyt często, bo wydawało mi się, że są czasochłonne w przygotowaniach. Jednak wcale tak nie jest, ponadto zawsze można zrobić większą(...)ugości moich gości? ") Naleśniki: 2 2/3 szklanki mąki szczypta cukru szczypta soli 2 jajka 2 szklanki mleka 1 1/2 szklanki wody gazowanej  Farsz: 2 cebule 500 g pieczarek 250 g sera żółtego przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, słodka i ostra mielona papryka  Panierka: 1 jajko kilka łyżek mleka bułka tarta   Najpierw należy usmażyć naleśniki. Wszystkie podane składniki

Simply Food
Pieczarki nadziewane cukinią i papryką 146

Robiłam już pieczarki z mięskiem teraz czas na troszkę inne z farszem warzywnym.Bardzo smaczne i troszkę mniej kaloryczne.Śmiało można jeść na ciepło jak na zimno.Do obiadu lub przekąskę tak same :) Składniki: 10 dużych pieczarek cukinia obrana i starta 400 g papryka czerwona 1 szt papryka biała 1 szt czosnek 3 ząbki sprasowany sol i pieprz do smaku ser gouda(...)gram Krok 1 Pieczarki myjemy,wyjmujemy środki i troszkę jeszcze powiększamy otworek( ogonki drobno kroimy ) Krok 2 Cukinię obieramy ze skorki i ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy na rozgrzaną patelnię. Krok 3 Paprykę czerwoną i białą kroimy w kosteczkę, dodajemy do cukinii i smażymy na odrobinie oleju. Krok 4 Kiedy nam warzywa puszczą sok dodajemy pokrojone ogonki

Różowa kuchnia
Pieczarkowe pomylone fit 160

Bardzo lubimy mielone kotlety , z każdymi dodatkami , i bardzo często witają na naszym stole , dziś zapraszam na takie kotlety z dodatkiem pieczarek , i mąki orkiszowej .    Zazwyczaj kotlety mielone robiłam z bułką itp , ale dziś zapraszam na takie kotlety z mąką orkiszową , smakują równie pysznie . Składniki  0,5 kg mielonego mięsa z indyka  15 sztuk pieczarek(...)panierowania ) 4 łyżki mąki orkiszowej  1 szklanka mąki orkiszowej do panierowania  oliwa do smażenia  Wykonanie  Mięso przekładam do miski , następnie cebulę kroję w drobną kostkę , pieczarki myję , ścieram na tarce na grubych oczkach i przesmażam na odrobinie oleju razem z cebulą , kiedy pieczarki i cebulę  mamy przesmażoną , dodaję do mięsa mielonego .      Następnie

Mój Smak
Jajka w sosie pieczarkowo – porowym 134

mnie bardzo zainteresowało. Posłużyło mi to jako inspiracja i w ten sposób powstały jajka w sosie, lecz nie koperkowym lub musztardowym, ale w sosie z dużą ilością pora i pieczarek. Ważny w tym przepisie jest czas i sposób gotowania jajek*. Polecam ten przepis! Tym bardziej, że sosu wychodzi sporo i można go wykorzystać na obiad następnego dnia. Następnym razem pokażę(...)jaki sposób użyłam pozostały sos od jajek. Jajka w sosie pieczarkowo – porowym jajka – 3 porcje, sos – około 6 porcji 6 jajek ugotowanych na półtwardo* i obranych 200 g pieczarek 1 średnia cebula 1 średni por (tylko biała część) 0,5 szkl wody 0,5 szkl śmietanki 18% 1 łyżka mąki 2 łyżki oleju sól, pieprz 2 łyżki natki pietruszki Cebulę

Posadzone i zjedzone
Krokiety Z Pieczarkami I Mięsem Z Rosołu 143

Lubię krokiety i dość często je robię, zwłaszcza jak zostaje mięso z rosołu. Tym razem dużo mięska mi nie zostało więc dokupiłam pieczarek i wyszły jeszcze smaczniejsze. Zapraszam na te pyszne krokieciki :) Składniki na 5-6 krokietów: 1 duże jajko 3/4 szkl mąki 1/2 szkl mleka 1/2 szkl wody sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma 1-2 łyżki masła do naleśników(...)pieczarek mięso z 1 dużego uda z kurczaka 1/2 główki cebuli zeszklonej na oleju Panierka: 1 jajko bułka tarta sól, pieprz do jajka 1. Z podanych składników smażymy naleśniki. 2. Na oleju przesmażamy cebulkę, do której następnie dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki. Przesmażamy całość aż do odparowania wody z pieczarek i ich podduszenia. 3. Mięso z uda kurczaka, kroimy

Gotowanie...to proste !
kotlety schabowe z pieczarkami 249

składniki: ok. 700 g schabu bez kości ok. 300 g pieczarek 1 cebula 4 jajka bułka tarta sól, pieprz masło wykonanie: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i przekładamy na patelnię. Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę i dodajemy do pieczarek. Podsmażamy z odrobiną masła i doprawiamy do smaku. Białka oddzielamy od żółtek. Mięso myjemy, kroimy na porcje, rozbijamy w miarę cienko(...)oprószamy z każdej strony solą oraz pieprzem. Każdy kotlet smarujemy, np. przy pomocy pędzelka, żółtkiem. Nakładamy po trochę pieczarek i składamy na pół. Smarujemy żółtkiem, obtaczamy w bułce tartej a następnie w ubitej na sztywno piane z białek. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron, aż kotlety będą złociste. Podajemy do obiadu z ziemniaki i ulubionymi surówkami. Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Zapiekana kasza gryczana z zupie grzybowej i pieczarkami 131

Kasza jest surowa, zupa PROFi zaś gotowa, pieczarki podsmażone, razem połączone, pieprzem wyostrzone i w piekarniku zapieczone. Na końcu śmietanką podlane, serem żółtym posypane, pietruszką posypane i  z chipsami serowymi podane.  Takie proste wykonanie, trochę dłuższe czekanie, ale potem zjadanie jest smakowo nagradzane.  Do pudełeczka można zapakować, do plecaka schować, a w przerwie podczas wycieczki zasiąść(...)równocześnie rozkoszować się pięknem otoczenia. Składniki na 3 porcje: 1 opakowanie Zupy grzybowej z suszonych grzybów 450 g PROFi, 200 g kaszy gryczanej palonej, 100 g jak najmniejszych pieczarek, pieprz zielony świeżo mielony do smaku, 1 łyżeczka pieprzu zielonego marynowanego, 10 g startego sera Regio piatto, 50 ml śmietanki 30%, ½ łyżeczki masła klarownego, szczypta soli, ponadto: 3 plasterki sera Regio

Moniki Smakołyki
BOEUF BOURGUIGNON – WIEDŹMIN 3: KREW I WINO – wołowina po burgundzku 243

mieszając (w razie potrzeby dodajemy nieco oleju). Dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy jeszcze przez pół minuty. Przekładamy do GARNKA ze skwarkami i wołowiną. 5. PIECZARKI (5 min) Pieczarki myjemy pod bieżącą wodą i odcinamy im ogonki. Jeśli pieczarki są większe, to kroimy je na pół. Na patelnię wrzucamy masło, rozpuszczamy je, dodajemy pieczarki i smażymy do zarumienienia(...)pietruszkę, a po 1,5 h solimy gulasz i dodajemy trochę koncentratu pomidorowego do smaku i lepszego koloru. 20 minut przed końcem duszenia wyciągamy liść laurowy i dorzucamy usmażone pieczarki oraz marchew. Gotowy gulasz zestawiamy z ognia, doprawiamy jeśli zajdzie taka potrzeba. PODANIE Wołowinę po burgundzku dobrze zostawić w lodówce na całą noc, a nawet dwie – wtedy nabierze jeszcze lepszego

Nerds Kitchen
Schab w sosie z czerwonego wina 157

chcecie zaskoczyć nowym smakiem Waszych gości       Składniki: 600 g schabu wieprzowego bez kości 200 ml czerwonego, wytrawnego wina * 1 łyżka smalcu 2 łyżki oleju 400 g pieczarek 4 łyżki śmietany 1 łyżka ziół prowansalskich sól pieprz świeżo zmielony     * Podpowiedź jakie wino dodać do przygotowywanej potrawy znajdziecie tutaj   Wykonanie: Mięso umyłam i pokroiłam(...)zrumienienia.   Piekarnik nagrzałam do temperatury 180 ° C.   Kotlety wyjęłam z patelni i przełożyłam do naczynia do zapiekania. Na patelnię, na pozostały tłuszcz wsypałam pokrojone w cienkie plasterki pieczarki.   Podsmażyłam. Przyprawiłam solą i pieprzem. Po 5 minutach wyjęłam pieczarki z patelni i rozłożyłam na kotletach. Podlałam 2 łyżkami wody. Przykryłam i wstawiłam do piekarnika na 20 minut

Kuchnia u Krysi
Paszteciki na piwie. 169

nadzieniem. Co do nadzienia właśnie, posłużyć nam może za nie niemal wszystko na co mamy ochotę np. kapusta (z grzybami i cebulką lub nawet bigos), podsmażona cebula, kiełbasa, papryka, pieczarki, ser żółty lub wszystko razem wymieszane i podsmażone (bez żółtego sera oczywiście). I tak zmieniając dodatki za każdym razem otrzymamy nieco inne paszteciki. Niemniej jednak ja przedstawię Wam moją ulubioną(...)opcję, czyli z cebulką i pieczarkami. Jeśli macie ochotę, zapraszam! Składniki na paszteciki na piwie: 2 szklanki mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 płaska łyżeczka soli 1/2 szklanki zimnego piwa      Mąkę mieszamy z solą, dodajemy pokrojone masło i siekamy aż do otrzymania kruszonki, następnie dolewamy tyle piwa, aż otrzymamy zwarte, gładkie ciasto. Teraz ciasto zawijamy

Rozpustne gotowanie
Włoskie pierożki z serem i pieczarkami. 466

niebawem kolejna przygoda. A tymczasem dzielę się z Wami pysznymi włoskimi pierożkami. W "necie" ich całe mnóstwo więc postanowiłam zrobić i ja! nadzienia bywają różne,  jednak ja wybrałam pieczarki. A więc zapraszam! Składniki; ciasto; 1,5szkl. maki pszennej 1.5 szkl, mleka 1 łyżka masła pół łyżeczki soli nadzienie; 35 dag pieczarek 1 cebula zioła prowansalskie, sól, pieprz 1 łyżka(...)miski wsypujemy przesianą mąkę a następnie wlewamy gorące mleko. Mieszamy energicznie aż składniki się połączą. Odstawiamy do przestudzenia. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy cebule i chwilę smażymy, następnie dodajemy pieczarki i smażymy do momentu aż odparuje nadmiar wody. Doprawiamy do smaku. Ser kroimy

Radość kipiąca uśmiechem.
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami 195

Sezon cukiniowy w pełni, więc zapraszam na cukinię faszerowaną mięsem mielonym i pieczarkami. Składniki: 3 sztuki cukinii 50 dkg mięsa mielonego 30 dkg pieczarek 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 pomidor 20 dkg sera żółtego sól pieprz przyprawa do mięsa mielonego zioła prowansalskie oregano olej do smażenia natka pietruszki do posypania ketchup do polania 1. Cukinię myjemy, kroimy na pół(...)wydrążamy środek (zostawiamy pójdzie do farszu). Na patelnię wlewamy olej, jak będzie gorący dajemy pokrojoną cebulę , chwilę mieszamy, następnie dodajemy pokrojone pieczarki i chwilę smażymy. Pieczarki przekładamy do miseczki i na tej samej patelni podsmażamy pokrojonego na drobne kawałki pomidora z czosnkiem , następnie dodajemy mięso mielone i doprawiamy do smaku pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi i oregano. Do mięsa dodajemy pieczarki

Kuchnia u Bietki

Proponowane wyszukiwania